Jakie kupić głośniki? (na przód, na tył, nie subwoofery)
Dzi@dek ja nie montowałem konwentera bo sygnał z niego jest daleki do ideału. We Włocławku jest Firma Todax specjalizująca sie z sprzedaży części elektronicznych i pracuje tam pan co zna sie na tym. Za 60 zeta mam wyciągnięte kabelki RCA na 4 kanały z przedwzmacniacza radia firmowego
karol napisał(a):Jezeli wyprowadzisz sygnal na wzmak to co za roznica czy to seryjna jednostka czy np blaupunkt?
A myślisz że nie robiłem tego?
Popatrz sobie
viewtopic.php?f=28&t=114048&p=1995582#p1995582
Może głośniej było ale jakość pozostała do

- Od: 30 mar 2011, 23:02
- Auto: Madza Premacy 1.8 benzina "02r.
Helix czy to głośniki czy wzmacniacze to ode mnie ocena pozytywna 
co do fabrycznego radia w Mazda3 – to zależy do czego porównujemy i jakie mamy wymagania – jeden woli rybkę, a drugi akwarium
co do fabrycznego radia w Mazda3 – to zależy do czego porównujemy i jakie mamy wymagania – jeden woli rybkę, a drugi akwarium
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
potrzebuję wymienić z przodu seryjne głośniki w maździe 323f bj:
– planuję na zakup wydać max. 150zł,
– głośniki nie będą podłączanie pod żaden wzmacniacz, będą grały z radiem KENWOOD KDC-4051U,
– najlepiej aby miały wymiary 5x7 lub 165, tak abym nie musiał się bawić z dodatkowymi przewodami, itp., tylko wyciągną z pudełka zamontował w miejsce fabrycznych i gotowe
co byście poradzili?
EDIT:
pytanie nie aktualne, bo kupiłem głośniki Helix DB 6.1
– planuję na zakup wydać max. 150zł,
– głośniki nie będą podłączanie pod żaden wzmacniacz, będą grały z radiem KENWOOD KDC-4051U,
– najlepiej aby miały wymiary 5x7 lub 165, tak abym nie musiał się bawić z dodatkowymi przewodami, itp., tylko wyciągną z pudełka zamontował w miejsce fabrycznych i gotowe
co byście poradzili?
EDIT:
pytanie nie aktualne, bo kupiłem głośniki Helix DB 6.1
- Od: 9 cze 2011, 15:54
- Auto: mazda 323f 2.0 DiTD
Dzi@dek napisał(a):Padło na system Helix E 62C oraz wzmacniacz Helix B Four.
Zestaw na pokładzie. Do tego doszły jeszcze DLS R6A WOOFER na tył.
Powiem, że jestem bardzo zadowolony z tego zestawu. Jakość dźwięku jest nieporównywalnie lepsza od poprzedniego. W/g mnie warto było inwestować w tą zmianę.
Pozdrawiam. ( fotorelacji niestety nie było z braku czasu )
Hey,
Mam BJkę z 2003 r. i chciałem coś pogrzebać w nagłośnieniu (mam dwa głośniki z przodu, radio VDO).
Poczytałem trochę porady na forum odnośnie sensu wygłuszania drzwi, odnośnie rodzaju głośników i mam w miarę skrystalizowany kierunek. Teraz mały dylemacik już odnośnie konkretnego zestawu. Chcę wstawić na przód woofery i soprany na trójkąt od lusterka albo słupek (na taśmę dwustronną, bo nie chcę ingerować w plastikach). Oczywiście zestaw będzie grał po samym radiem. Myślałem o takich opcjach(kwota za głośniki max 300 zł):
1). Helix B62c
2). JBL CS-6C
3). JBL GT6-6C
4). Phonocar TL1301N – 2/834
5). Hertz DSK-165
+ do tego mata:
http://www.automuza.pl/?p=productsMore&iProduct=276
Chciałbym Was – specjalistów w dziedzinie car audio zapytać o wybór zestawu głośników i jakości tej maty, bo cena jest konkurencyjna.
Mam BJkę z 2003 r. i chciałem coś pogrzebać w nagłośnieniu (mam dwa głośniki z przodu, radio VDO).
Poczytałem trochę porady na forum odnośnie sensu wygłuszania drzwi, odnośnie rodzaju głośników i mam w miarę skrystalizowany kierunek. Teraz mały dylemacik już odnośnie konkretnego zestawu. Chcę wstawić na przód woofery i soprany na trójkąt od lusterka albo słupek (na taśmę dwustronną, bo nie chcę ingerować w plastikach). Oczywiście zestaw będzie grał po samym radiem. Myślałem o takich opcjach(kwota za głośniki max 300 zł):
1). Helix B62c
2). JBL CS-6C
3). JBL GT6-6C
4). Phonocar TL1301N – 2/834
5). Hertz DSK-165
+ do tego mata:
http://www.automuza.pl/?p=productsMore&iProduct=276
Chciałbym Was – specjalistów w dziedzinie car audio zapytać o wybór zestawu głośników i jakości tej maty, bo cena jest konkurencyjna.
- Od: 21 lis 2010, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 DISI 2011
Volvo XC70 2008
Hertza odradzam ze względu na dużą ilość podróbek ( szczególnie zwrotnice )
Mata, tutaj musisz to wykonać dobrze ale koszt około 200 zł.
Polecam te
http://allegro.pl/wygluszajaca-mata-bit ... 45486.html ( koniecznie miękkie lub te
http://allegro.pl/wygluszajaca-mata-bit ... 45480.html droższe ale i lepsze.
Polecam te

Jeszcze jest kwestia wyglądu. Mam tu na myśli tweetery, które są na wierzchu. Hertze najbardziej mi się podobają.
Volvo XC70 2008
Dzi@dek napisał(a):twardy103 napisał(a):Jeszcze jest kwestia wyglądu.
Noo, jeśli wyglądem się kierujesz przy wyborze sprzętu to Twoja sprawa.
Nie mówię, że to jest najważniejsza sprawa, ale jak ma nie być różnicy między Hertzami a czymś innym to wybrałbym Hertze – na tej zasadzie. Najważniejsze jest brzmienie oczywiście. To mnie zbiliście z tropu, bo już miałem zamawiać
Czyli co, Helixy brać, tak?
Volvo XC70 2008
Dzi@dek napisał(a):Hertza odradzam ze względu na dużą ilość podróbek ( szczególnie zwrotnice )
Polecam tehttp://allegro.pl/wygluszajaca-mata-bit ... 45486.html ( koniecznie miękkie lub te
http://allegro.pl/wygluszajaca-mata-bit ... 45480.html droższe ale i lepsze.
Ok, maty fajne, tylko tak patrzę, że 1m2 maty waży 3-10 kg. Jak to się ma później do wagi drzwi, czy nie opuszczają się? Gdzieś tutaj na forum czytałem, że jest z tym różnie.
I drugie pytanko czy można wygłuszyć część najbardziej zewnętrzną drzwi czy nie ma to sensu i nalezy wygłuszyć części zewnętrzną i wewnętrzną?
I trzecie pytanko: czy to w większym stopniu wpływa na drgania czy na wyciszenie samochodu o te kilka dB ?
Pozdro!
Volvo XC70 2008
Wygłuszasz cały środek drzwi ( to co widzisz ) + osłonę która jest przykręcana na drzwi.
Czyli najpierw wnętrze drzwi i po przykręceniu osłony z kabelkami i mechanizmem szyby tą osłonę.
Wszystko od zewnątrz. Otwory techniczne ( 2 szt ) dajesz podwójnie.
Do wnętrza dajesz matę al a na osłonę ta drugą. Z drzwiami nic sie nie powinno dziać.
Czyli najpierw wnętrze drzwi i po przykręceniu osłony z kabelkami i mechanizmem szyby tą osłonę.
Wszystko od zewnątrz. Otwory techniczne ( 2 szt ) dajesz podwójnie.
Do wnętrza dajesz matę al a na osłonę ta drugą. Z drzwiami nic sie nie powinno dziać.
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Witam. Chciałbym spytać się jakie głośniki byłyby najlepsze do mojej mazdy w przednie drzwi, bez podpinania pod wzmacniacz. W tylnych drzwiach mam Helixy Blue 62C podłączone bezpośrednio pod radio(bez zwrotnic), w bagażniku skrzynka blaupunkta GTB 1200 MK II + wzmacniacz blaupunkt GTA460, przednie drzwi głośniki niestety oryginalne.. na przodzie koło słupków syczki peiyinga ze zwrotnicami. radio JVC KD-R501. Chciałbym kupić głośniki w granicach 150zł.
Mazda 323f BJ 02'
Mazda 323f BJ 02'
- Od: 10 mar 2012, 14:27
- Auto: Mazda 323f BJ 2,0 DITD 101km, 2002r
jak chcesz głosniki z tyłu i z przodu najlepiej by było jak byś kupił takie same helixy jak masz z tyłu, to będziesz miał wtedy dobry dźwięk. Albo przełóż helixy z tyłu do przodu i podłącz je przez zwrotnice i wywal tweeter piździnga i wstaw helixa to wtedy nie będziesz musiał kupować nowych.
- Od: 11 paź 2010, 21:16
- Auto: Mazda 323f bg 1.6 16v
niestety nie mam tweeterów i zwrotnic helixa..głośniki kupiłem od kolegi i dostałem bez niczego :p myślę że syczki peiyininga nie są takie złe :p wcześniej miałem ten sam zestaw bez nich to dzień do nocy. .Czyli kupić w przód helixy ? syczki które dostanę mógłbym wymienić lub założyć dodatkowo na tył np co o tym myślisz ?
- Od: 10 mar 2012, 14:27
- Auto: Mazda 323f BJ 2,0 DITD 101km, 2002r