Jaki subwoofer/woofer polecacie... ?
A jest taka szansa, ze to moze byc powodem tego ze kabelke, ktory mialem wpiac w niebieski kabel od anteny ( aby zaczail ze radio sie odpala ) to ja go tak tylko aby dotknalem aby tylko zadzialalo?? Mam nawet zrobione foty tego podlaczenia, ale chyba nie dam rady zapodac zdjec bo mi neta nie starczy 

- Od: 19 mar 2011, 00:14
- Auto: Mazda 323f BA 1.8l; 115KM
Eleonora ;)
Nie wiem co to za sub i ile ma wat rms-u,a ile ma ten wzmak carpower,być może jest za słaby do tego suba.Poza tym sub musi być w "budce" inaczej będzie "pierdział".Kable wydają się być dobrze podłączone ,choć nie są trwale i pewnie podpięte.
- Od: 30 mar 2011, 23:02
- Auto: Madza Premacy 1.8 benzina "02r.
Z tego co widać to kable od zasilania rewelacyjne nie są. na necie znalazłem że praca w mostku 4Ohm – 1x 225Wrms a głośnik ma 150w rms. Więc nawet dużo nad to. Moim zdaniem albo coś źle podłączone, albo głośnik wysłużony.
Dejw 323f BA
- Od: 24 kwi 2010, 14:49
- Auto: 323f BA 1.5 95r
Bylem u kumpla i sprawidzlem jak pisalem. Podlaczylem STX pod jego wzmaka i jego skrzynie pod mojego wzmaka. Efekt byl tak ze moj glosnik charczal rowniez pod jego zestyawem, a jego skrzynka chodzila ladnie pod moim. Wniosek???
Glosnik z pupy??? Po raz kolejny kupilem uzywke na allegro i po raz kolejny zostalem wydy***. Dzwonie do kolesia i moze sie z nim dogadam aby oddal mi czesc kasy ( na glosnik) bo nei widzi mi sie wymontowywac calego zestawu kabli itd. Wzmka jest dobry.
Glosnik z pupy??? Po raz kolejny kupilem uzywke na allegro i po raz kolejny zostalem wydy***. Dzwonie do kolesia i moze sie z nim dogadam aby oddal mi czesc kasy ( na glosnik) bo nei widzi mi sie wymontowywac calego zestawu kabli itd. Wzmka jest dobry.
Eleonora ;)
Co mozecie powiedziec o takim glosniku do suba
http://allegro.pl/infinity-reference-250w-rms-i1600519169.html
Cena jaka moglbym przeznaczyc to max 250 zl. Co mozecie jeszcze innego polecic??
Albo jeszcze taki
http://allegro.pl/powerbass-ps-10-gratis-od-caraudioconcept-i1587591909.html

Cena jaka moglbym przeznaczyc to max 250 zl. Co mozecie jeszcze innego polecic??
Albo jeszcze taki

Eleonora ;)
ale to jest jakaś wersja PS-10 a nie S-10
Kupić kotka w worku na traktorku ma znowu? Słuchał kiedyś ktoś ten głośnik? Jaka jest różnica między s-10 a ps-10? Oprócz ceny oczywiście bo PS kosztuje 220zł a S jest droższy o 100zł
Kupić kotka w worku na traktorku ma znowu? Słuchał kiedyś ktoś ten głośnik? Jaka jest różnica między s-10 a ps-10? Oprócz ceny oczywiście bo PS kosztuje 220zł a S jest droższy o 100zł

sewo napisał(a):ale to jest jakaś wersja PS-10 a nie S-10![]()
Prosze bardzo
PS-10
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 0&pid=2036
S-10
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 0&pid=1104
Znajdź różnicę .
No to rzeczywiście pomogłeś
Pytałem się ludzi którzy mieli może styczność z tym głośnikiem na żywo. Są tu tacy którzy zarabiają na życie i trudnią się w tym fachu na co dzień więc może lepiej niech się oni wypowiedzą

sewo napisał(a):No to rzeczywiście pomogłeśPytałem się ludzi którzy mieli może styczność z tym głośnikiem na żywo. Są tu tacy którzy zarabiają na życie i trudnią się w tym fachu na co dzień więc może lepiej niech się oni wypowiedzą
Takich ludzi co sprzedają ,montują sprzęt nie pytam nigdy co kupić ,bo wcisną Ci to co im zalega na magazynie.Słuchałem tych głośników i jednego jak i drugiego w tej samej aplikacji.Głosniki te nie powalają jakością ,ale schodzą dość nisko i potrafią "rzucić mięsem".Jeśli miałbyk kupić których z tych dwóch to wziłabym ps-10 ,bo praktycznie nie ma między nimi słyszalnej różnicy.Co jeszcze chcesz wiedzieć?
A może mi ktoś powiedzieć ile W (RMS) ma mój głośnik, bo nie zgadza mi sięto co powiedział sprzedający z tym co znalazłem w necie
MTX Thunder 5500 (10 cali czyli 25 cm)
w necie z opisów wynika, że 300 W rms, a sprzedający mówił, że ma 350 i się zastanawiam, kto ma rację? Na mostku ze wzmaka (kilkuletni Blaupunkt GTA 400) mam na niego puszczone 320 W, ale bez podbicia i gra pięknie, tylko chciałbym wiedzieć, czy mu to nie zaszkodzi?
http://www.mtx.com/caraudio/products/su ... er5500.cfm
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
]Bandit napisał(a):A może mi ktoś powiedzieć ile W (RMS) ma mój głośnik, bo nie zgadza mi sięto co powiedział sprzedający z tym co znalazłem w necieMTX Thunder 5500 (10 cali czyli 25 cm)
w necie z opisów wynika, że 300 W rms, a sprzedający mówił, że ma 350 i się zastanawiam, kto ma rację? Na mostku ze wzmaka (kilkuletni Blaupunkt GTA 400) mam na niego puszczone 320 W, ale bez podbicia i gra pięknie, tylko chciałbym wiedzieć, czy mu to nie zaszkodzi?
http://www.mtx.com/caraudio/products/su ... er5500.cfm[/quoteBandit napisał(a):A może mi ktoś powiedzieć ile W (RMS) ma mój głośnik, bo nie zgadza mi sięto co powiedział sprzedający z tym co znalazłem w necieMTX Thunder 5500 (10 cali czyli 25 cm)
Witam.Ja zawsze niedowierzam sprzedawcom,więc sprawdziłem na forum car audio i w papierach ten głosnik ma 300w rms,choć anerykanie znani są z tego że zaniżają dane sprzętu ca,tak więc przypuszczam że w rzeczywistości może mieć jakieś 315-325 w rms.Czy ten wzmacniacz zaszkodzi?Wręcz przeciwnie,jest delikatnie za słaby.Zeby pokazać wszystkie zalety tego mtx-a trzeba mu zaaplikować jakieś 400 lub nawet 450w rms,oczywiście wszystko z głową poustawiać(gmain,cięcie częstotliwości ,zgranie z przodem i takie tam inne duperele).Pozdro.
Filtr dolnoprzepustowy jest 40 – 160 Hz, ustawiłem na połowę skali, podbicie lowbas 0db/9db/18db ustawiłem na zero (na 9db za mocno łupało) i moc gmain na max i jestem zadowolony, daje piękny czysty, precyzyjny, nie za mocny bas i tyle mi wystarcza
Jeśli go tymi ustawieniami nie uszkodzę to jestem zadowolony
No tego mi trochę brakuje, mam nadzieję, że jak już kupię procesor dźwięku to ktoś mi to poustawia.teodor napisał(a):zgranie z przodem
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Szybkie pytanie. Aktywny sub. Miał to ktoś? Chcę odciążyć głośniki żeby bas robiła tylko tuba. Strata kasy czy można spróbować? Ewentualnie czy upchałbym jakiś gotowy zestawik BOSE z mazdy 6?? Aha i czy potrzebuję jakiś większy aku do tego czy wystarczy standard? Auto Xedos CA z KF
- Od: 30 cze 2010, 22:18
- Auto: MONDEO MK3 2.0TDCI 115KM + CHIP
Aktywny sub ludzie też zakładają i jedni są zadowoleni a drudzy nie. Osobiście polecił bym osobno wzmaka i glosnik w nie duzej skrzyni(jest zawsze mozliwość konfiguracji i zmiany np wzmaka). Aku spokojnie wystarczy chyba że ledwo "dycha" wiec i tak wcześniej czy pózniej bedzie trzebaa kupić nowy!! Wszystko zależy od $$$ 
Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r