Standardowe rozmiary głośników
sprzątnąłem!!
a co do wymiarów głośników w desce to nie wiem dokładnie, ale patrząc na inne modele to podejrzewam, że 10cm
a co do wymiarów głośników w desce to nie wiem dokładnie, ale patrząc na inne modele to podejrzewam, że 10cm
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Mam zamiar kupić głośniki na tył (Do Mazda 323bg 3d) 5x7.
Mam pytanko jak to zamontować ? Zdjąłem zaślepki z tyłu , z lewej strony jest jakaś kostka , a z prawej strony nie ma nic ?
Mam pytanko jak to zamontować ? Zdjąłem zaślepki z tyłu , z lewej strony jest jakaś kostka , a z prawej strony nie ma nic ?
Mój Exclusive: viewtopic.php?f=314&t=121653&start=0
- Od: 3 maja 2010, 14:01
- Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM
mam pytanie co do głośników w madzi 323f ba. Chcę kupić w tajemnicy swojemu chłopakowi głośniki ale nie wiem jakie. tzn to że 16,5cm to już wiem ale czy głębokość też jest jakaś wymagana? nie znam się na tym i dlatego proszę o pomoc...
-
virginia87
5x7 ? z tylu w 3 dzwiowej ??? tam chyba jest 16,5 a nie 5x7Lukazie napisał(a):Mam zamiar kupić głośniki na tył (Do Mazda 323bg 3d) 5x7.
lakier jak dziewczyna zawsze musi wygladac mokro :)
lakierowanie to pasja nie praca
lakierowanie to pasja nie praca
- Od: 3 kwi 2010, 00:14
- Auto: 323 Usa 1,6 8v 1992 lpg 397 tys
323 1,7D pn sedan
renault clio.megane
opel vectra B
obecnie subaru impreza 98 r
Kioto napisał(a):5x7 ? z tylu w 3 dzwiowej ? tam chyba jest 16,5 a nie 5x7
Z tego co tutaj wyczytałem to są 5x7 . Dlatego pytam
Mój Exclusive: viewtopic.php?f=314&t=121653&start=0
- Od: 3 maja 2010, 14:01
- Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM
Jaka jest maksymalna głębokość montażowa głośników 16,5cm, po zastosowaniu dystansów w 323F BA '96 ? Zmieszczą się Hertze, z głębokością 62mm?
Moja była 323F 2.5 V6 viewtopic.php?f=312&t=120101
- Od: 7 sie 2010, 20:18
- Auto: Była Mazda 323F BA KLZE
Witam. Chcialem zapytac czy ktos montowal kiedys w 323BG z przodu glepsze glosniki niz 45mm?
Ciezko znalezc cos az tak plytkiego i zarazem co by nam odpowiadalo. Po dluzszych poszukiwaniach znalazlem glosniki 46.5mm i chcialem zapytac czy wejdzie tam to jak sie dobrze upchnie bez dystansow i szybka bedzie sie otwierac do koncza? Zalezy mi na szybkiej odpiwiedzi, z gory dziekuje:)
Ciezko znalezc cos az tak plytkiego i zarazem co by nam odpowiadalo. Po dluzszych poszukiwaniach znalazlem glosniki 46.5mm i chcialem zapytac czy wejdzie tam to jak sie dobrze upchnie bez dystansow i szybka bedzie sie otwierac do koncza? Zalezy mi na szybkiej odpiwiedzi, z gory dziekuje:)
- Od: 12 lip 2009, 20:59
- Auto: mazda 323 bg 1.8 16v SOHC
witam .przeczytałem cały wątek i dalej nie wiem jakie głośniki do 626 GF -sedan'99 w tylną półkę -są tam jakieś pionieery (jajka)ale grają kiepsko i trzeba zmienić
Madzia 626 Gf diTd-101 KM 1999 r
pioczel napisał(a):witam .przeczytałem cały wątek i dalej nie wiem jakie głośniki do 626 GF -sedan'99 w tylną półkę -są tam jakieś pionieery (jajka)ale grają kiepsko i trzeba zmienić
dobra widze że nikt nie wie..pomierzyłem rozmiary i wychodzi że jest 6x9
Madzia 626 Gf diTd-101 KM 1999 r
krzaku90 napisał(a):Witam. Chcialem zapytac czy ktos montowal kiedys w 323BG z przodu glepsze glosniki niz 45mm?
Wejść, wejdą, nie takie rzeczy się zakładało w BG:) Dystans by się przydał(nawet zwykły kawałek MDF), co do szybek to nie ma problemu, nie będzie blokować.
- Od: 6 cze 2009, 11:05
- Auto: Było: BG BP-DOHC, BA GT
,jest: W124 300CE
Chciałbym prosić żeby moderator poprawił pierwszy post gdyż zawiera błąd. 626 GF sedan ma seryjnie głośniki w tylnej pułce i to 6x9 cala ! ! !
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Bandit napisał(a):Chciałbym prosić żeby moderator poprawił pierwszy post gdyż zawiera błąd. 626 GF sedan ma seryjnie głośniki w tylnej pułce i to 6x9 cala ! ! !
poprawione
-
www.czelej.net
CR '08 LF 107KW
Dzięki będzie dla potomnych. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo pojechałem wymienić do MediaM Z 5x7 na 6x9 i trafiłem na promocję. Dzięki temu za dopłatą 26 zł wymieniłem 40W na 100W i teraz mam komplet JBL GTO przód 60w, tył 100w
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Pozwolicie że się dołączę do wątku
Xedos 9/Mllenia (rocznik od początku produkcji do liftingu)wersja 4-ro głośnikowa:
-przód 5x7;
-tył 6x9
moje pytanie.... coś zmienili po lifcie 2001, u siebie nie mogę stwierdzić bo poprzednik coś grzebał.
Na pewno mam gwizdki w trójkątach lusterek, ale czy są oryginalne....
Oryginalnie radio Clarion 2DIN concerto ( bez BOSE ::( )
Xedos 9/Mllenia (rocznik od początku produkcji do liftingu)wersja 4-ro głośnikowa:
-przód 5x7;
-tył 6x9
moje pytanie.... coś zmienili po lifcie 2001, u siebie nie mogę stwierdzić bo poprzednik coś grzebał.
Na pewno mam gwizdki w trójkątach lusterek, ale czy są oryginalne....
Oryginalnie radio Clarion 2DIN concerto ( bez BOSE ::( )
forewer tugeder
- Od: 28 lip 2008, 21:24
- Auto: ???
borofik napisał(a):No i nikt nie wie
Widać tak rzadko tu zaglądają
A ja mam pytanie w sprawie 323f BG
otóż mam miejsce na 6 głośników,
2 drzwi
2 tylna półka
i 2 w tych nadkolach (czy jak to się nazywa) bagażnika
no i moje pytanie, jakie tam wejdą głośniczki (chodzi mi o wymiary)
Z góry dzięki
borofik napisał(a):No i nikt nie wie
nie wszyscy siedzą 24h/dobę na forum – nie piszemy posta pod postem
pitterpan napisał(a):jakie tam wejdą głośniczki (chodzi mi o wymiary)
czytałeś ten wątek i pierwsza stronę?
-
www.czelej.net
CR '08 LF 107KW
Tak kolego czytałem, i z tego co wyczytałem to rozumiem że w drzwi przednie oryginalnie wchodzą 13 cm, a z zastosowaniem dystansu to i 16,5 cm,
no ale co dalej? jaka musi być głębokość z przodu?
no i o reszcie głośników o które pytam nic nie wspomniano...
Więc chciałbym uzyskać więcej dokładniejszych informacji zanim kupie jakikolwiek sprzęt...
Jeśli ktoś posiada wiedzę na ten temat to bardzo proszę o podzielenie się nią
no ale co dalej? jaka musi być głębokość z przodu?
Więc chciałbym uzyskać więcej dokładniejszych informacji zanim kupie jakikolwiek sprzęt...
Jeśli ktoś posiada wiedzę na ten temat to bardzo proszę o podzielenie się nią
pitterpan napisał(a):no ale co dalej? jaka musi być głębokość z przodu?
Globy napisał(a):323F BG:
Drzwi przód: 13cm
323 BG Sedan:
Drzwi przód: 16,5cm, płytkie na 45mm
Drzwi tył: brak
Tylna półka: 16,5cm
323 BG 3d:
Drzwi przednie: 165mm na 3 śruby, tylko płytkie – 45mm tylko. Co gorsza gałka od odkręcania szyby zachodzi na maskownice od głośnika i przez to nie można zrobić panelu. Przy elektrycznych szybach nie ma problemu.
Drzwi tylne: 5x7”
czy to nic?
-
www.czelej.net
CR '08 LF 107KW