wymiana głośników 6x8 –>6x9

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez Valdek » 31 paź 2010, 13:43

Witam serdecznie Szanownych Forumowiczów,

proszę o opinie, czy ktoś z Forumowiczów wymieniał może w 626 GW głośniki przednie w drzwiach z 6x8 na 6x9? U mnie są dodatkowe otwory na szerszy rozstaw śrub mocujących, problem polega na tym, czy wysokość głośników/grubośc drzwi jest odpowiednia :)
Proszę o informacje

życze miłego dnia
Valdek
Początkujący

Od: 18 sie 2009, 17:55

Postprzez dexxbiker » 10 lis 2010, 09:35

Nie będzie z tym żadnego problemu poza takim że musisz znaleźć odpowiednio płytkie głośniki żeby szyba nie haczyła o nie to raz, a dwa to dużo lepszym pomysłem jest kupienie głośników 16,5 cm i założyć ramki dystansujące.

Z 165mm będziesz miał lepsze średnie tony, możliwość kupienia zestawu odseparowanego z tweeterem, który umieścisz na desce co bardzo poprawi brzmienie kiepskiego grania w GF-ce, co do basu to z głośników z zestawu dwudrożnego również będzie go wystarczająco.

A tak zupełnie poza tym to temat raczej do działu Car Audio.
Profesjonalny Serwis Elektroniczny
http://musiclab.com.pl/

Obrazek
Forumowicz

Od: 19 maja 2010, 12:16
Auto: 626 GF 2,0 136 KM 1998

Postprzez MjakMazda » 23 sty 2011, 22:08

ja nie wiem co mam robic wymienilem radio i glosniki zaczely :[tiiit]: i taka mam przyjemnosc z nowego radia jak holera chetnie cos zakupie tylko nie wiem co kumpel trochr sie zna mowil ze ma dla mnie wzmacniacz ale musze jakas redukcja do glosnikow zeby nie byly jajka tylko okragle mam mazde 626 pomoze ktos?
MjakMazda

Postprzez Lukas007 » 27 sty 2011, 19:21

Kupujesz dystanse z 6x8 na 16cm i zakładasz sobie zestaw separowany właśnie pod rozmiar 16cm ... Nie musze chyba mówić, że do tego aby woofer'y zagrały poprawnie trzeba wygłuszyć drzwi, w 626 w szczególności. Na początek radził bym kupic Ci zestaw przedni który pokaże przynajmniej większą część swoich możliwości pod radiem, do tego z czasem dokupisz sobie wzmacniacz. Pamiętaj, że lepiej w tej kwestii się wstrzymać i dozbierać kasę niż kupować byle co, aby szybciej.
Forumowicz

Od: 18 wrz 2007, 20:35
Auto: Ford Probe GT F2T
Volvo V40 2.0 T4
Audi A6 C4 AFC quattro