brak remote do amp bose

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez tolkos » 30 paź 2010, 15:53

Witam,

mam problem jak w temacie, tzn. nagle przestały grać glośniki, po przepatrzeniu chyba wszystkiego doszedłem do tego po opisie złącza amp bose, że dochodzący + czyli remote do wzmacniacza bose nie dochodzi. Kiedy zmostakowałem stały+ i podłączyłem do remote wzmacniacz się włączył i wszystko gra. Tyle że nie ma dochodzącego + , i nie wiem dlaczego, czy ktoś może ma jakiś pomysł co się mogło stać, bo teraz mam na krótko zmostkowane zasilanie i amp jest włączony cały czas i boję sie że mi kiedyś po dłuższym postoju akumulator padnie.
Początkujący

Od: 22 mar 2010, 10:00
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez zaczek111 » 30 paź 2010, 19:59

Strasznie zamotałeś <glupek2> "dochodzący + czyli remote" remonte to jest coś innego ale tez dostaje prad z radia zeby uruchomić wzmaka gdy włacza sie radyjko. "Kiedy zmostakowałem stały+ i podłączyłem do remote wzmacniacz się włączył i wszystko gra" i tak powinno być że się włancza wzmacniacz, ale nie rozumiem tego "Tyle że nie ma dochodzącego +" kabel remonte ciagniesz od radia dodatkowym przewodem-w niektórych "cinczach" jest on już wtopiony,ale najlepiej puscic troszke grubszy zeby sie nie urwał odrazu. Co do rozładowania sie akumulatora to długo nie bedziesz musiał czekac- po nocy lub dwoch sam padnie jak jest tak wzmacniacz caly czas włączony... musisz troche poczytac np na forum jak sie poprawnie podłancza wzmacniacz itp albo daj komuś na kilka piwek i Ci to dobrze zrobi <spoko>

Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.

143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
Forumowicz

Od: 13 lut 2009, 17:43
Auto: Mazda 6 2.3GY 03r

Postprzez tolkos » 30 paź 2010, 21:17

chodzi o to że amp bose według opisu złącza ma stały + i remote czyli ten dochodzący z radia. Tyle że po sprawdzeniu u mnie miernikiem, mam stały +, a ten który powinnien dojść po włączeniu radia nie dochodzi do wzmacniacza bose który jest pod siedzeniem. Dlatego teraz nie wiem czy mam wyciągać radio i sprawdzać czy wypuszcza radio ten +, czy może jest inny sposób na sprawdzenie dlaczego ten + z radia nie dochodzi. I tak jak pisałem wcześniej wzmacniacz się włacza gdy pod wejście remote podam +12V. Więc chodzi mi tylko o to czy jest możliwość stwierdzenia co jest nie tak bez wyciągania radia bo jest to rozkopanie połowy deski rozdzielczej. ( może jakiś bezpiecznik oprócz tycz które są w instrukcji bo już sparwdziełm wszystko).
Początkujący

Od: 22 mar 2010, 10:00
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez airbob » 31 paź 2010, 04:40

Witam
Ja proponuję wyciągnięcie radia i sprawdzenie na kostce czy pojawia się ten "remote".
Powinien się tam pojawić +12V od razu po przekręceniu stacyjki, niezależnie czy radio jest włączone czy nie (tak jest w tym systemie)
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Forumowicz

Od: 18 gru 2007, 10:55