Opinie o radioodtwarzaczach samochodowych
jakos nie ufam uzywkom, juz pare razy na uzywanym sprzecie stracilem kase. Reszta to standardowe glosniki do Mazdy 323f BJ 99r. A w tych granicach do 450zl znalazlo by sie cos w miare ciekawego? Nie potrzeba mi jakiegos super radia po 1000zl bo samochodem az tak czesto nie jezdze 
- Od: 21 cze 2008, 13:33
- Auto: Mazda 323f (BJ) TD 2.0 1999r.
OK, zdecydowałem sie na Pioneera 2220UB, być może w przyszlosci bede myslal o dokupieniu jakichs glosniczkow czy cos w tym stylu 
EDIT
a wiecie moze jaka jest roznica pomiedzy modelem 2120 a 2220? bo szukalem w necie i nic konkretnego nie moglem ogarnac
EDIT
a wiecie moze jaka jest roznica pomiedzy modelem 2120 a 2220? bo szukalem w necie i nic konkretnego nie moglem ogarnac
- Od: 21 cze 2008, 13:33
- Auto: Mazda 323f (BJ) TD 2.0 1999r.
KENWOOD KDC-BT6544U lub CLARION CZ509E czy ktoś może sie wypowiedziec na tematych radyjek
który oferuje lepsza jakość dzwięku ? Pewien pan z sklepu starsznie zachwalal tego Clariona.... serio taki dobry jest w porównaniu do tego Kena
- Od: 25 sie 2009, 22:22
- Auto: Mazda MX3 1,6 dohc 96r
Witam
mam parę pytać dot. radia. Kupiłam mazdę z oryginalnym radiem, miało być tylko zakodowane, okazało się że w środku nie ma wielu części i działać nie będzie. w związku z tym postanowiłam je wymienić, bo jazda bez muzyki to nie jazda.
1. Czy jeśli je wymienię na nie oryginalne to antena będzie działać (wysuwać się)?
2. Czy to musi być jakieś specjalne radio czy wszystko jedno (domyślam się, że zwykłe radio będzie mniejsze niż kieszeń i trzeba będzie wsadzić jakieś zaślepki)?
3. Może ktoś z Was wie gdzie ewentualne można kupić oryginalne radio działające i w "normalnej cenie" (szukałam na allegro – nie ma, dodam, że zależy mi co najmniej na odtwarzaczu CD)?
Jeżeli już ktoś się zdecyduje odpowiedzieć mi na pytania to proszę prostym językiem, jak do kobiety, która jest w tym temacie "zielona"
mam parę pytać dot. radia. Kupiłam mazdę z oryginalnym radiem, miało być tylko zakodowane, okazało się że w środku nie ma wielu części i działać nie będzie. w związku z tym postanowiłam je wymienić, bo jazda bez muzyki to nie jazda.
1. Czy jeśli je wymienię na nie oryginalne to antena będzie działać (wysuwać się)?
2. Czy to musi być jakieś specjalne radio czy wszystko jedno (domyślam się, że zwykłe radio będzie mniejsze niż kieszeń i trzeba będzie wsadzić jakieś zaślepki)?
3. Może ktoś z Was wie gdzie ewentualne można kupić oryginalne radio działające i w "normalnej cenie" (szukałam na allegro – nie ma, dodam, że zależy mi co najmniej na odtwarzaczu CD)?
Jeżeli już ktoś się zdecyduje odpowiedzieć mi na pytania to proszę prostym językiem, jak do kobiety, która jest w tym temacie "zielona"
Ostatnio edytowano 6 lip 2010, 20:16 przez patrycja_wwa, łącznie edytowano 1 raz
-
patrycja_wwa
Zielona kobieto, a jaki, perełko, masz samochodzik i z którego roku, bo jasnowidzami to my tu nie jesteśmy... Odnośnie pkt1 – możesz założyć jakiekolwiek radio, od wielu lat wszystkie uruchamiają antenę. Reszta odpowiedzi zależy od odpowiedzi na moje pytanie 
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
to jest prowokacja czy jak?patrycja_wwa napisał(a):

1 – bedzie
2 – wszystko jedno
3 – w sklepie
Proszę o poprawienie tematu i zapoznaniem się z regulaminem
i zarazem przenoszę do >>> CarAudio
Mazda 626 z 2002 r silnik 2.0 diesel
Dlaczego niby to ma być prowokacja ?
/ w sklepie? jeżeli kupię oryginalne radio to tylko używane bo nie bardzo mam ochotę wydawać kupę kasy na nowe, dlatego pytam gdzie można kupić używane ( może ktoś może polecić jakiś sklep)
Z regulaminem zaraz się poznamy:) Dziękuje za przeniesienie i sory za kłopot
Dlaczego niby to ma być prowokacja ?

Z regulaminem zaraz się poznamy:) Dziękuje za przeniesienie i sory za kłopot
-
patrycja_wwa
ja dodam opinię na temat radia ALPINE CDE113-BT

Informacje n/t produktu ze strony producenta:
http://www.alpine.com.pl/produkty/produ ... 113bt.html
Cena: około 699zł (www.rtveuroagd.pl)
Opinia:
Muszę jeszcze napisać dodatkowo że w drzwiach posiadam zestaw głośników JBL gto 8627
Przed w/w radiem miałem zwykłego pioneera.
Po przesiadce na Alpine slyszalna byla lepsza jakosc dzwieku, panel jest solidny i w miare ladny choc panele alpine nie charakteryzuja sie specjalnie pieknym designem.
za dnia moze nie robi szalu choc ladny jest (zreszta to kwestia gustu).
podczas nocy pieknie swieci na 1 z kolorow przez nas wybranych, ja ustawilem zielony i cudownie wspolgra z reszta deski rozdzielczej i panelem od klimy i komputerem w madzi.
poza tymi walorami estetycznymi radyjko ma to co mi bylo potrzebne,
wbudowany moduł BT który współpracuje z większością telefonów (obecnie n97mini)
cudownie prowadzi się rozmowę podcza jazdy dzięki dołączonemu zewnętrznemu mikrofonowi.
możliwość regulacji głośności mikrofonu oraz rozmówcy w głośnikach. możliwość wybrania głośników do prowadzenia rozmowy.
radio zgrywa i wyświetla nam całą listę kontaktową jak i ostatnie połączenia odebrane/nieodebrany/wykonane.
wspaniała i bardzo wygodna sprawa. jeśli telefeon cały czas ma włączony BT i połączony zestaw Alpine to radio automatycznie za każdym razem kiedy wsiadamy do auta łączy się z telefonem.
podstawow sprawy jak cd i usb wystarczają mi.
niedługo skorzystam z dodatkowego wyjścia na subwoofer co na pewno uzupełni cały komplet car audio.
póki co jestem bardzo zadowolony z jakości radia, mnogości funkcji i przede wszystkim przyjemności i łatwości w obsługiwaniu
10/10 choć cena mogłaby być dla niektórych może niższa ale uważam że jest to jednak porządny sprzęt jakby nie było renomowanej firmy i cena nie może być niższa

Informacje n/t produktu ze strony producenta:
http://www.alpine.com.pl/produkty/produ ... 113bt.html
Cena: około 699zł (www.rtveuroagd.pl)
Opinia:
Muszę jeszcze napisać dodatkowo że w drzwiach posiadam zestaw głośników JBL gto 8627
Przed w/w radiem miałem zwykłego pioneera.
Po przesiadce na Alpine slyszalna byla lepsza jakosc dzwieku, panel jest solidny i w miare ladny choc panele alpine nie charakteryzuja sie specjalnie pieknym designem.
za dnia moze nie robi szalu choc ladny jest (zreszta to kwestia gustu).
podczas nocy pieknie swieci na 1 z kolorow przez nas wybranych, ja ustawilem zielony i cudownie wspolgra z reszta deski rozdzielczej i panelem od klimy i komputerem w madzi.
poza tymi walorami estetycznymi radyjko ma to co mi bylo potrzebne,
wbudowany moduł BT który współpracuje z większością telefonów (obecnie n97mini)
cudownie prowadzi się rozmowę podcza jazdy dzięki dołączonemu zewnętrznemu mikrofonowi.
możliwość regulacji głośności mikrofonu oraz rozmówcy w głośnikach. możliwość wybrania głośników do prowadzenia rozmowy.
radio zgrywa i wyświetla nam całą listę kontaktową jak i ostatnie połączenia odebrane/nieodebrany/wykonane.
wspaniała i bardzo wygodna sprawa. jeśli telefeon cały czas ma włączony BT i połączony zestaw Alpine to radio automatycznie za każdym razem kiedy wsiadamy do auta łączy się z telefonem.
podstawow sprawy jak cd i usb wystarczają mi.
niedługo skorzystam z dodatkowego wyjścia na subwoofer co na pewno uzupełni cały komplet car audio.
póki co jestem bardzo zadowolony z jakości radia, mnogości funkcji i przede wszystkim przyjemności i łatwości w obsługiwaniu

10/10 choć cena mogłaby być dla niektórych może niższa ale uważam że jest to jednak porządny sprzęt jakby nie było renomowanej firmy i cena nie może być niższa
myślałem o wygłuszeniu drzwi i wstawieniu Moreli Dotech Ovation 6 w nie, a z czasem w bagażniku np. u-Dimension 4075 GLOW + sub x2 (np. Alpine SWX-1243D), oczywiście również wygłuszony 
Ostatnio edytowano 4 wrz 2010, 08:12 przez MRk, łącznie edytowano 1 raz
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
Siema. A co Panowie myślicie o ALPINE CDE-111R
(
http://allegro.pl/alpine-cde-111r-cde-1 ... 80615.html) właśnie zastanawiam się nad tym radyjkiem 

- Od: 14 wrz 2007, 22:07
- Auto: Mazda 323f (BA) 2.0 V6 95rok
A ja popełniłem największą profanację (wybacza Ache
) i kupiłem Blaupunkt Hamburg MP68. Podobnie jak Radex zależało mi na zestawie głośnomówiącym po BT z zew. mikrofonem. Kolejnym wymogiem były 2 pary wyjść RCA ( w tym modelu mam przód/tył/sub). Znalezienie takiego radia do 500zł było masakrą. Jak już miało BT, to była tylko jedna para RCA. I tak chcąc nie chcąc kupiłem niebieską kropkę za 499zł.
W skrócie po 2 tygodniach używania: CD działa super (jak to nowe radio), USB działa bardzo super (odczyt jest wręcz błyskawiczny). Z tunerem jeszcze walczę, bo nie potrafię przestawić go na europejski zakres wyszukiwania
. BT działa jak marzenie. Kurcze jak mi tego brakowało. Telefon dzwoni, muzyka się ścisza. Kończę rozmowę, muzyka wraca. Bajer. Podobnie jak w Alpine radka listę kontaktów można pobrać do radyjka. Działa to na prawdę super, a klawiatura numeryczna bardzo ułatwia życie. Jakość dźwięku? Tu trudno mi się wypowiedzieć. Na pewno gra to coś lepiej niż mój stary Panasonic CQ-3305N. Mnogość funkcji z zakresu audio mnie jak na razie przerasta. Nie mam zielonego pojęcia do czego 3/4 ustawień służy
Podświetlenie – to jest chyba najlepsze w tym radyjku. Aż 4000kolorów do wyboru za pośrednictwem RGB. Można ładnie sobie ustawić wyświetlacz pod resztę podświetlenia w aucie. Wygląd: I tu się kończą zalety tego radia. Gdybym widział to na żywo przed zakupem, pewnie bym zwątpił
Panel odstaje jak każdy blaupunkt – jakieś 1-1,5cm :/ Wykonanie samego panelu nie najgorsze, ale Panasonic wyglądał solidnie.
Zobaczymy jak się będzie spisywać. Mnie na razie wystarcza. Może się nie zepsuje

W skrócie po 2 tygodniach używania: CD działa super (jak to nowe radio), USB działa bardzo super (odczyt jest wręcz błyskawiczny). Z tunerem jeszcze walczę, bo nie potrafię przestawić go na europejski zakres wyszukiwania
Zobaczymy jak się będzie spisywać. Mnie na razie wystarcza. Może się nie zepsuje

loockas bardzo ciekawe radyjko, na pewno gorzej gra niz alpine ale na pewno wystarczajaco dobrze 
chyba ze ktos jest audiofilem jak Ache i musi mu stawać za każdym razem jak puści muzykę
jak za te funkcje i różne ciekawości i jakby nie było w jakiś sposób markowe radio bardzo dobra cena
gratuluje zakupu, rozmowy telefoniczne przez radio to po prostu bardzo przyjemna sprawa i ogromna wygoda
chyba ze ktos jest audiofilem jak Ache i musi mu stawać za każdym razem jak puści muzykę

jak za te funkcje i różne ciekawości i jakby nie było w jakiś sposób markowe radio bardzo dobra cena

gratuluje zakupu, rozmowy telefoniczne przez radio to po prostu bardzo przyjemna sprawa i ogromna wygoda

Mam pytanie. Czy ktos z Was mial okazje odsluchac nowego Alpine CDA 117
... zastanawiam sie wlasnie nad zmiana radia, ale dobrze by bylo nie zmienic na cos gorszego ... chodzi mi o ogolnie informacje, bo wiadomo, ze sam dzwiek i tak bedzie w glownej mierze zalezal od reszty klockow. Kolejna nurtujaca mnie kwestia – czy myslicie, ze dobry sklep ze sprzetem CA udostepnil by przed zakupem dane radyjko do odsluchu we wlasnym aucie ...
Lukas007 napisał(a):Mam pytanie. Czy ktos z Was mial okazje odsluchac nowego Alpine CDA 117... zastanawiam sie wlasnie nad zmiana radia, ale dobrze by bylo nie zmienic na cos gorszego ... chodzi mi o ogolnie informacje, bo wiadomo, ze sam dzwiek i tak bedzie w glownej mierze zalezal od reszty klockow. Kolejna nurtujaca mnie kwestia – czy myslicie, ze dobry sklep ze sprzetem CA udostepnil by przed zakupem dane radyjko do odsluchu we wlasnym aucie ...
ja się zastanawiam, czy swojego CDA9886R nie doposażyć w PXA-H100
Witajcie, chce zamontować w mojej pikenej 626 sprzet audio.
Chodzi tu o Radio (warunek: USB, CD/MP3, zdjemowany panel)
i do tego Subwoofer z wzmacniaczem. Głośniki mam. Wymienie na lepsze w innym terminie.
Mam niewiele pieniażków – zaledwie 600zł. No może 700..
Prosze o jakieś rady i propozycje;]
Chodzi tu o Radio (warunek: USB, CD/MP3, zdjemowany panel)
i do tego Subwoofer z wzmacniaczem. Głośniki mam. Wymienie na lepsze w innym terminie.
Mam niewiele pieniażków – zaledwie 600zł. No może 700..
Prosze o jakieś rady i propozycje;]
- Od: 25 lip 2009, 17:44
- Auto: MAZDA 626 GD 2.2i 12V F2