Jakie kupić głośniki? (na przód, na tył, nie subwoofery)
Czyli co, temat "Jakie kupić głośniki? (na przód, na tył, nie subwoofery)" mówi nam o:
1. Producencie głośników?
2. materiału z którego jest zrobiony?
3. wielkości?
4. głębokości?
Mam sobie wybrać? Za przeproszeniem, nie bądź śmieszny...
1. Producencie głośników?
2. materiału z którego jest zrobiony?
3. wielkości?
4. głębokości?
Mam sobie wybrać? Za przeproszeniem, nie bądź śmieszny...
Paweł
a jak myslisz o czym mowi temat "standardowe rozmiary głośników"? bez komentarza ... a poza tym – nie ma za co...
<b>Car Audio – Doradztwo – Sprzedaż – Montaż – Hurt – Detal <b>
hermesaudio.pl
<b>Specjalne Zniżki dla forumowiczów mazdaspeed<b>
hermesaudio.pl
<b>Specjalne Zniżki dla forumowiczów mazdaspeed<b>
- Od: 23 lis 2008, 20:47
- Auto: MAZDA 626 2.0i 16V
to załóżmy jeszcze temat, pod warunkiem, ze go nie ma, gdzie będziemy mówić o:
– Jakiego producenta głośników wybrać
– jakiego koloru membrana będzie dobra
– jakie przewody wybrać?
– jakiego koloru przewody będa najlepsze
– itd
– Jakiego producenta głośników wybrać
– jakiego koloru membrana będzie dobra
– jakie przewody wybrać?
– jakiego koloru przewody będa najlepsze
– itd
Paweł
Jakoś za specjalnie to się nie znam, ale duż zależy od tego czy będzie to grało pod samym radiem czy pod wzmacniaczem ?
Jednakże powiem, że na pewno zdecydowanie lepiej sprawdzi się dobry zestaw przedni w wygłuszonych drzwiach. Kiedy się przyzwyczaiłem do takiego zestawu i w obecnym aucie mam właśnie elipsy w półce, to powiem Ci, że strasznie mnie to irytowało i odłączyłem, bo cały czas miałem wrażenie, że z tyłu mi coś do mnie mówi, ogólnie nikomu nie polecam
Ale nikt za Ciebie nie wybierze.
Jednakże powiem, że na pewno zdecydowanie lepiej sprawdzi się dobry zestaw przedni w wygłuszonych drzwiach. Kiedy się przyzwyczaiłem do takiego zestawu i w obecnym aucie mam właśnie elipsy w półce, to powiem Ci, że strasznie mnie to irytowało i odłączyłem, bo cały czas miałem wrażenie, że z tyłu mi coś do mnie mówi, ogólnie nikomu nie polecam
Ale nikt za Ciebie nie wybierze.
Witam,
sprzedam cały komplet głośników HELIX dark blue 62.1 -- stan IDEALNY !
używany 3-4 miesiące
przykładowa aukcja -->
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=965859152
cena 190 zł + przesyłka 15zł
sprzedam cały komplet głośników HELIX dark blue 62.1 -- stan IDEALNY !
używany 3-4 miesiące
przykładowa aukcja -->

cena 190 zł + przesyłka 15zł
moja lala --->> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 883#902883
- Od: 10 kwi 2008, 20:33
- Auto: mx-3 SOHC 93r. black
Ciężko Ci będzie znaleźć dobre głośniki w tej cenie z głębokością montażową do 50mm a z dystansami jest problem bo pod tapicerką jest ciasno i trzeba ją kroić.
Jak się na to odważysz to proponuje Helix Dark Blue 62.1 lub Power Bass S-6C, a zwłaszcza te drugie.
Jak się na to odważysz to proponuje Helix Dark Blue 62.1 lub Power Bass S-6C, a zwłaszcza te drugie.
- Od: 19 maja 2010, 12:16
- Auto: 626 GF 2,0 136 KM 1998
Tylko ze power bass kosztuja 300 + dystanse to wyjdzie ok 320-330 a hertz i helix kosztuja 280 z dystansami takze raczej zdecyduje sie na ktores z tych. Tylko teraz pytanie ktore bardziej polecacie i jakie dystanse do nich kupic 
- Od: 27 lis 2008, 13:37
- Auto: 323F BG 1.6 16V 93r
323F BA 1.5 96r
Witam,
chciałbym nabyć jakieś głośniki na tylnią półkę.
Przeznaczę na to 200zł za 2szt. Lecz nie znam się kompletnie na tym, w której kategorii szukać, co kupić itd.
Mam radio 2x40W JVC KD-SX959R i planuje jakoś w następnym miesiącu kupić wzmacniacz, używany może być ale max do 300zł.
Także prosiłbym jakoś o skompletowanie mi zestawu głośników

chciałbym nabyć jakieś głośniki na tylnią półkę.
Przeznaczę na to 200zł za 2szt. Lecz nie znam się kompletnie na tym, w której kategorii szukać, co kupić itd.

Mam radio 2x40W JVC KD-SX959R i planuje jakoś w następnym miesiącu kupić wzmacniacz, używany może być ale max do 300zł.
Także prosiłbym jakoś o skompletowanie mi zestawu głośników

jest Mazda jest impreza ;D
- Od: 28 maja 2010, 18:56
- Auto: Mazda 323F BG 1.6 16V 94r 88KM
Muszę zakupić 2 niedrogie głośniki, raczej dwudrożne na tył HR-V. Oświećcie mnie przede wszystkim czy rozmiar głośnika np. 165mm to średnica kosza, membrany czy rozstaw otworów ? Sytuacja wygląda mianowicie tak:

Rozstaw otworów montażowych po średnicy głośnika to 165mm. System bez wzmacniacza. Budżet do 150zł za 2 sztuki.
1. Jakiej średnicy głośnik kupić
2. Skąd mam wiedzieć, że będą pasować otwory montażowe ?
3. Jaka firma/model ?

Rozstaw otworów montażowych po średnicy głośnika to 165mm. System bez wzmacniacza. Budżet do 150zł za 2 sztuki.
1. Jakiej średnicy głośnik kupić
2. Skąd mam wiedzieć, że będą pasować otwory montażowe ?
3. Jaka firma/model ?
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
Mcbeth mi to wyglada na 87/100 mm.. Ale bedziesz musial albo wiercic w blasze, albo dystanse zrobic 
Gothmog nie wiem co preferujesz, ale jak lubisz darcie ryja i bol uszu, to te sie jak najbardziej nadaja
Tak powaznie, niewiele maja wspolnego z graniem.. Sa ostre, natarczywe i piskliwe..
Gothmog nie wiem co preferujesz, ale jak lubisz darcie ryja i bol uszu, to te sie jak najbardziej nadaja
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D