Witam.
Panowie mam problem, ponieważ kupiłem zestaw na przód Helixa Dark Blue 62.1 i tak sie zastanawiam, gdzie najlepiej byłoby założyc tweetery? Myslałem o tym, żeby wyciąc kółeczko w boczku i tam go zamontowac(mniej wiecej nad klamką). Co o tym sądzicie?
Narazie czekam na przejsciówki z 5x7 na 16,5, wiec mam jeszcze troche czasu na znalezienie "złotego srodka"
Gdzie najlepiej zamontowac Tweteery?
Strona 1 z 1
Słupki ewentualnie osłonki lusterek...reszta odpada.
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Raadek napisał(a):Słupki ewentualnie osłonki lusterek...reszta odpada.
Czyli pomysł z boczkami jest słaby?
Własnie montaz na słupkach tez biore pod uwage, ale nie bedzie to moim zdaniem ładnie wyglądało. Trzeba by było przerabiac słupek, zeby to wyglądało fabrycznie
A zależy mi na tym, aby było wszystko estetycznie zainstalowane.
- Od: 9 sie 2008, 00:49
- Auto: Było BA Z5. Jest AR147 JTD
Zrób słupki:
http://www.forum.powe.pl/viewtopic.php?t=3515
Raadek napisał(a):Zrób słupki:
Spoko. Chyba tak zrobie. Narazie zamontuje na szybko, bez przerabiania słupków, ale z czasem bedzie trzeba sie tym zając.
A znasz może kogos, kto by mi przerobił słupki?
Da sie to samemu wykonac?
Pozdro.
Ja zrobiłem w boczkach i dokładnie takie same głośniki jak ty i jest dobrze i bez modzenia ze słupkami
@tomek@ napisał(a):Ja zrobiłem w boczkach i dokładnie takie same głośniki jak ty i jest dobrze i bez modzenia ze słupkami
A masz moze jekies foto?
W sumie duzo osób mi mówi, że najlepsze miejsce jest w słupkach, tylko ze ja bym chciał, zeby to ładnie wyglądało a to wiąze sie z przerabianiem słupka. Ciekawy jestem ile by kosztowało przerobienie słupka, bo chyba sam bym sie nie podjął rzezbienia
Woda napisał(a):Ciekawy jestem ile by kosztowało przerobienie słupka, bo chyba sam bym sie nie podjął rzezbienia usmiech
Dwa słupki zrobione na cacy to koszt ok 300zł.
Raadek napisał(a):Dwa słupki zrobione na cacy to koszt ok 300zł.
co ma ogromny sens przy glosnikach za 250 zl
Rownierz polecam slupki, tylko bez podadania w koszty – tuba kartonowa, z wlokna i tuby robimy na slupku lejek pod katem, na caly slupek walimy podklad, lakier do tworzyw sztucznych i daje rade. Mazda BG czy BA to nie szczyt wypasu i do seryjnego plastiku nie ma co slupkow w alkantare pakowac. Wlokno, podklad i lakier do nabycia ponizej 100 zl – kawalek kartonowej tuby za free. Mozna ja zastapic kolankiem hydraulicznym za 2 zl. Troche zabawy i satysfakcja ze sie cos samemu zrobilo.
Xenocyd napisał(a):Raadek napisał(a):Dwa słupki zrobione na cacy to koszt ok 300zł.
co ma ogromny sens przy glosnikach za 250 zl
Rownierz polecam slupki, tylko bez podadania w koszty – tuba kartonowa, z wlokna i tuby robimy na slupku lejek pod katem, na caly slupek walimy podklad, lakier do tworzyw sztucznych i daje rade. Mazda BG czy BA to nie szczyt wypasu i do seryjnego plastiku nie ma co slupkow w alkantare pakowac. Wlokno, podklad i lakier do nabycia ponizej 100 zl – kawalek kartonowej tuby za free. Mozna ja zastapic kolankiem hydraulicznym za 2 zl. Troche zabawy i satysfakcja ze sie cos samemu zrobilo.
A jest może gdzies fotorelacja, wykonania takich słupków?
http://strefacaraudio.pl/forum/topics4/ ... vt5366.htm
Koszt jakies pare zlotych i pare godzin roboty
Koszt jakies pare zlotych i pare godzin roboty
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
Ache za ile zrobisz słupi do BA, takie jak masz u siebie?
I czy ewentualnie jest to normalnie zamontowane tak, aby powrót do serii był bezproblemowy?
Nie da się wejść w Twój link bez logowania
Nie da się wejść w Twój link bez logowania
人馬一体
>>>> Mój Dudowóz <<<<
Kupię drzwi tylne od strony kierowcy oraz maskę kolor: 12K (323F BA po lifcie)

Kupię drzwi tylne od strony kierowcy oraz maskę kolor: 12K (323F BA po lifcie)
dude napisał(a):Nie da się wejść w Twój link bez logowania język
Zauwazylem wlasnie
dude napisał(a):Ache za ile zrobisz słupi do BA, takie jak masz u siebie? zeby
Powiedzmy, ze 100 pln za oba.. W skaju
dude napisał(a):I czy ewentualnie jest to normalnie zamontowane tak, aby powrót do serii był bezproblemowy?
Powrot do serii jest niemozliwy, poniewaz w slupku bedzie wycieta dziura na glosnik i trzeba to potem wyprofilowac szpachla, zeby jakos to wygladalo
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
Strona 1 z 1