Opinie o radioodtwarzaczach samochodowych
Chłopaki proszę o pomoc mam mazde 323f BA 1.5 16v 95r, nabyłem radioodtwarzacz Pioneer DEH-4000UB i mam mianowicie problem taki ze poprzednie radio ktore bylo podlaczone po jego wlaczeniu wysuwalo antene i kabel antenowy byl podlaczony pod antene, w tym modelu ponoc jakies kombinacje sa .Prosze o jakis schemat lub slowna ale zarazem zrozumiala wypowiedz jak podlaczyc te antenke
-
9Martini6
hej poszukuję radia ktore steruje antena elektr. co powiecie o
BOSCHMANN DBT-8690M DVD,DIVX, TFT 3'' SVCD MP3 FM
http://www.allegro.pl/item537519242_bos ... p3_fm.html
lub inne propozycje
BOSCHMANN DBT-8690M DVD,DIVX, TFT 3'' SVCD MP3 FM

lub inne propozycje
Praktycznie każde radio posiada wyjście do sterowania wysuwaniem anteny. Wystarczy je podłączyć pod odpowiedni przewód z instalacji auta i będzie działać. Wystarczy sprawdzić w instrukcji radia który to kabel, a rozpiski złącz Mazdy są w poradniku.
- Od: 25 paź 2008, 20:07
- Auto: Mazda 323F BJ DiTD 2001r
w madzi wiem ale nie każdy model-producent zdecydowanie zaznacza taka opcję
nie chciałem już zakładać oddzielnego tematu wiec tu napiszę:
może ktoś wie ile może mieć mocy takie radio SONY XR-7082, bo siedziało w Madzi i tylko grało na 2 głośniki przód i myślę jakie z tyłu mogą siedzieć 4x???
może ktoś wie ile może mieć mocy takie radio SONY XR-7082, bo siedziało w Madzi i tylko grało na 2 głośniki przód i myślę jakie z tyłu mogą siedzieć 4x???
Ja posiadam pioneerąa deh4000ub. Wybrałem ze względu na elegancki wygląd ale jestem zaskoczony po jakości dźwięku
Naprawde się opłacało. Jedyny minus radia jest taki że praktycznie wszystko robisz pokrętłem i jest to czasem niewygodne.
Kupie madzie 
- Od: 25 lip 2008, 18:46
- Auto: Na tropie
Ja posiadam radyjko ALPINE CDE-9874RB zastałem je już po poprzednim właścicielu, ale gra bardzo fajnie, polecam

ssij mnie wydech, liż mnie felgę :P
- Od: 1 sty 2009, 23:09
- Auto: 3 '03r BK 2.0i 16V 150 KM
misb napisał(a):Praktycznie każde radio posiada wyjście do sterowania wysuwaniem anteny
ja tez mam tylko ze przez przypadek go dotknelem juz nie pamietam dokladnie chyba do masy i teraz mi nie dziala macie na to jakies rozwiazanie??
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images45.fotosik.pl/246/0ba8b8712dce9563.jpg[/img][/url]
www.323-klub.pl
www.323-klub.pl
- Od: 30 sie 2008, 16:31
- Auto: Było 323F BA Z5 94r.
Jest Xedos 6 V6
dawidek578 napisał(a):Nie wiem czemu wszyscy mówią że alpina tak fajnie gra ale żeby kupić taką ładna alpine która będzie miała wyświetlacz nie wyglądajacy na jakieś badziewie trzeba mieć z 700/800zł a ja teraz kupiłem ładnego sony nowego z graficznym wyświetlaczem który naprawde ładnie gra za 540zł i jednym słowem w apinie płaci sie za firme polecam :http://www.allegro.pl/item432712549_son ... ielce.html
Albo kupujesz sprzęt dla wyglądu albo dla jakości grania......... Jak kupujesz dobry odbiornik cd to musisz mieć odpowiednie głośniki, ........Posiadam sprzęt BOSE i powiem , że jest ok.
MAZDA 6 MZR-CD EXCLUSIVE PLUS i parę innych gratów...
- Od: 6 paź 2008, 17:13
- Auto: MAZDA 6 165 KM 402Nm diesel
Albo kupujesz sprzęt dla wyglądu albo dla jakości grania......... Jak kupujesz dobry odbiornik cd to musisz mieć odpowiednie głośniki, ........Posiadam sprzęt BOSE i powiem , że jest ok.
ale nic więcej, tylko OK...
Nie rozumiem co jest takiego wspaniałego w Bose, po prostu mniej trzeszczy, ale żeby jakoś głośno grało?
PS
jakość porównywalna ze słuchawkami za 500zł ;p
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
steven napisał(a):Albo kupujesz sprzęt dla wyglądu albo dla jakości grania......... Jak kupujesz dobry odbiornik cd to musisz mieć odpowiednie głośniki, ........Posiadam sprzęt BOSE i powiem , że jest ok.
ale nic więcej, tylko OK...
Nie rozumiem co jest takiego wspaniałego w Bose, po prostu mniej trzeszczy, ale żeby jakoś głośno grało?
PS
jakość porównywalna ze słuchawkami za 500zł ;p
ja pisze jak jest , i nie ubarwiam ....
Ps . Słuchawki za 500 pln są naprawdę dobre .........złe porównanie ( bo penie cały sprzęt masz za tyle )

MAZDA 6 MZR-CD EXCLUSIVE PLUS i parę innych gratów...
- Od: 6 paź 2008, 17:13
- Auto: MAZDA 6 165 KM 402Nm diesel
co za różnica jaki ja mam sprzęt?
Bose gra czysto i bardzo ładnie, ale cicho... A co do ceny, to nie uważam, żeby w swojej klasie był tani ;p
Poza tym jeżeli uważasz, że Bose jest OK, to chyba mało słyszałeś... albo chwalisz swoje...
A jeżeli chodzi to co uważam za porządne to powiedzmy Mark Lewinson... gra czysto i głośno!!
Bose gra czysto i bardzo ładnie, ale cicho... A co do ceny, to nie uważam, żeby w swojej klasie był tani ;p
Poza tym jeżeli uważasz, że Bose jest OK, to chyba mało słyszałeś... albo chwalisz swoje...
A jeżeli chodzi to co uważam za porządne to powiedzmy Mark Lewinson... gra czysto i głośno!!
drodzy Państwo, myślę nad zakupem tego radia
http://www.allegro.pl/item612296623_pio ... parag.html
moze ktoś miał?
bede wdzieczny za rade i opinie

moze ktoś miał?
bede wdzieczny za rade i opinie
http://www.eldo.cba.pl
- Od: 23 mar 2009, 14:42
figo-fago napisał(a):Posiadam sprzęt BOSE i powiem , że jest ok.
Z tym się zgodzę-ogólnie jest ok(dlatego myślę o zmianie
steven napisał(a):Nie rozumiem co jest takiego wspaniałego w Bose, po prostu mniej trzeszczy, ale żeby jakoś głośno grało?
Tam też jest regulacja głośności i można zrobić głośniej kolego

figo-fago napisał(a):Jak stawiasz na głośność i hałas to kup młot pneumatyczny i odpal go w aucie...........
Dokładnie.Rozumiem że są duuużo lepsze sprzęty pod względem jakości i decybeli ale nie gadaj bzdur że gra cicho bo ja to rozumiem że nasłuchujesz żeby posłuchać muzy Steven.Sobie puszczasz muzę czy innym?
steven napisał(a):jeżeli uważasz, że Bose jest OK, to chyba mało słyszałeś
Też uważam że jest ok a mam porównanie(dlatego TYLKO ok)
Troszkę leczy mnie takie cwaniactwo jakie prezentujesz w postach kolego Steven
Chodzi o opinie i ewentualne porady odnośnie kupna danych radyjek w odpowiednich przedziałach cenowych ot co
- Od: 21 kwi 2009, 21:24
- Auto: Mazda 6 2005r 2.0tdi Sport
Mam!!
Będzie Alpine iDA-X305 (najnowszy model)
+ procesor dźwięku (ponoć niesamowita sprawa)
PXA-H100
oraz wzmacniacz (samego) radyjka KTP-445
Ponoć już samo procesor dźwięku (Imprint Sound) daje znaczną poprawę akustyki i jakości dźwięku.
W następnej kolejności będą głośniki we wszystkie drzwi (tez Alpine),gwizdki i na koniec wzmacniacz +sub w bagażnik.
To tak w dużym skrócie.
Co o tym myślicie?

Będzie Alpine iDA-X305 (najnowszy model)

+ procesor dźwięku (ponoć niesamowita sprawa)
oraz wzmacniacz (samego) radyjka KTP-445
Ponoć już samo procesor dźwięku (Imprint Sound) daje znaczną poprawę akustyki i jakości dźwięku.
W następnej kolejności będą głośniki we wszystkie drzwi (tez Alpine),gwizdki i na koniec wzmacniacz +sub w bagażnik.
To tak w dużym skrócie.
Co o tym myślicie?
Procesor to bardzo dużo!! chociaż lepsze radia mają go w sobie...
Samo radio za dużo nie da, znaczy coś da, ale to zależy jak chcesz żeby grało, jeżeli chcesz włożyć 1000 zł, to wg mnie szkoda pieniędzy i lepiej pojechać na weekend nad morze;p a kupić do seryjnego radyjka glośniki za 300zł
Natomiast, co do całego zestawu Car Audio to jest tak samo, jak z tuningowaniem samochodów, jeżeli ktoś pisze, że wkładając stożek, wywalając katalizator i montując magnetyzery uzyska przyrost mocy (więcej 5%) to tak samo jak chcecie kupic nowe głośniki za 200 zł i mieć poprawne brzmienie...
ale wracając do tematu
wybór DSC do radia w niego nei wyposażonego to bardzo dobre posunięcie
ale potem idą głośniki, średnich i wysokich tonów –> czyli zazwyczaj najdroższa część zestawu
dobry komplet na przód i tył (4 głośniki 17 i 4 tweeterki z jakimiś zwrotnicami to niestety koszt minimum 2000zł
o ile to ma być różnica...
I o ile chcemy, żeby było słychać słowa piosenki a nie umcy umcy z bagażnika
Pytanie było, czy robimy granie dla sioebie czy innych. Idąc ym tokiem, to mogę Ci zaproponować iPoda
oczywiście żartuję
ale chodzi mi o to, że słuchając cicho większość głośników gra podobnie tak samo radio odtwarzaczy... i nie ma za bardzo tu różnicy pomiędzy clarionem za 1500zł czy Alpiną... pozostaje jedynie kwestia gustu i wybór designu
Różnica jest oczywiście pomiędzy radyjkiem np. kenłuda za 400 czy 600 zł a wczesniej wspomnianymi modelami za minimalną krajową
Tak czy inaczej, IMHO albo do seryjnego radyjka powinno się założyć ciut lepsze odseparowane głośniki, jak były jakieś papierówki
albo ładować już więcej pieniędzy... Bo inaczej to przynajmniej wg mnie szkoda pieniędzy i czasu, bo i tak nie będzie to grało... 
Samo radio za dużo nie da, znaczy coś da, ale to zależy jak chcesz żeby grało, jeżeli chcesz włożyć 1000 zł, to wg mnie szkoda pieniędzy i lepiej pojechać na weekend nad morze;p a kupić do seryjnego radyjka glośniki za 300zł
Natomiast, co do całego zestawu Car Audio to jest tak samo, jak z tuningowaniem samochodów, jeżeli ktoś pisze, że wkładając stożek, wywalając katalizator i montując magnetyzery uzyska przyrost mocy (więcej 5%) to tak samo jak chcecie kupic nowe głośniki za 200 zł i mieć poprawne brzmienie...
ale wracając do tematu
wybór DSC do radia w niego nei wyposażonego to bardzo dobre posunięcie
Pytanie było, czy robimy granie dla sioebie czy innych. Idąc ym tokiem, to mogę Ci zaproponować iPoda
Różnica jest oczywiście pomiędzy radyjkiem np. kenłuda za 400 czy 600 zł a wczesniej wspomnianymi modelami za minimalną krajową
Tak czy inaczej, IMHO albo do seryjnego radyjka powinno się założyć ciut lepsze odseparowane głośniki, jak były jakieś papierówki
Jak widzisz nie inwestuje w sprzęt (radio +procesor+wzmacniacz) typu głośniki za 200zł bo chyba orientujesz się ile trzeba za to wszystko (co wymieniłem-a to dopiero początek)dać .Ja wyliczyłem na jakieś 460F (czyli ok.2200zł. może więcej) do czego dojdą dobre głośniki(nie za 200 zł
) itd.
Pewnie samo radio faktycznie dużo nie da ale ponoć jakość dźwięku z procesorem jest już zauważalna na seryjnym sprzęcie.Co do wzmacniacza to pewnie że każde dobre radyjko ma wbudowany ale nie do mocy np. 4*100 a to już chyba różnica?
Co do morza to dzięki -mieszkałem w 3mieście(i Gdańsk i Gdynia) przez 10lat a oprócz tego służyłem w Marynarce Wojennej przez ten okres więc wydaję mi się że niekoniecznie ten weekend nad morzem zrobiłby mi jakąkolwiek różnicę
Pewnie samo radio faktycznie dużo nie da ale ponoć jakość dźwięku z procesorem jest już zauważalna na seryjnym sprzęcie.Co do wzmacniacza to pewnie że każde dobre radyjko ma wbudowany ale nie do mocy np. 4*100 a to już chyba różnica?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Co do morza to dzięki -mieszkałem w 3mieście(i Gdańsk i Gdynia) przez 10lat a oprócz tego służyłem w Marynarce Wojennej przez ten okres więc wydaję mi się że niekoniecznie ten weekend nad morzem zrobiłby mi jakąkolwiek różnicę