Specyfikacja:
Procesor: Intel Atom 230 @ 1x 1.60GHz
Płyta Główna: Intel D945GCLF Mini – ITX
Grafika: Intel GMA 950
Pamięć: 1GB GOODRAM DDR2 667 +5300MB/s
Dysk: Karta CompactFlash 16giga z adapterem IDE / ATA
GPS: SKYTRAQ VENUS 6 USB
Zasilacz: M2-ATX 160W
Monitor: LCD 7'' Lilliput EBY701 z dotykowym wyświetlaczem
Do tego HUB USB z czytnikiem kart
Całość sprzętu już jest w domciu i po podłączeniu do aku wszystko ładnie działa... Na czas instalacji oprogramowania całość była zasilana ze zwykłego zasilacza komputerowego...
Montowaniem tego sprzętu zajmę się pewnie w weekend i tak o to wygląda plan:
Monitor zainstalowany w miejsce radia (2 DIN), przedłużaczem VGA i USB (ze wzmocnieniem) wszystko przeciągnięte do bagażnika... I tam podłączone do płyty głównej... Z zasilacza + i – podłączony bezpośrednio do aku (w między czasie chciałbym dopiąć tam też zasilanie monitora)... Natomiast HUB USB spakowany do podłokietnika przedłużaczem USB... Karta dźwiękowa podłączona do wzmacniacza 4 kanałowego, a z kolei ten do istniejących narazie dwóch głośników z przednich drzwi (później dojdzie subwoofer i dwa głośniczki w fabrycznych miejsach na głośniki przy bagażniku) i to chyba tyle...
Soft:
Windows XP Tablet Edition, Frontend Mobile Impact 4.0, Automapa TCP
I teraz mam pytania
1. W zasilaczu (opis http://resources.mini-box.com/online/PW ... l-engl.pdf ) mam 3 kabelki do podłączenia baterii (aku) +, – (te to wiem normalnie do aku) i opisany Ignition (zapłon) i nie wiem jak go podłączyć... Czy też pod plus czy gdzieś do stacyjki
2. No i takie tylko upewnienie, jeśli się wepnę z zasilaniem monitora do kabelków, ktore będą sobie szły z PC do aku to chyba nie, będzie żadnego problemu??
3. Ja rozumiem to tak, ze podłączam ignition gdzieś do zapłonu (tutaj proszę o info gdzie dokładnie ;/ Może do kabelka z kostki radia?? Sprawdzić miernikiem, gdzie mam napięcie przy zapłonie??), i mam na zasilaczu Program 1 (P1), ON/OFF zasilacza połączony z ON/OFF Płyty głównej... I w momencie kiedy przekręcam kluczyk to zasilacz automatycznie włączy płytę główną... Si?
Albo może ogolnie, zamiast ciągnąć kable do akumulatora to się podłączyć pod kostkę z radia?? Powinno być wygodniej??
Wszelkie zdjęcia z montażu dodam w sobotę, niedzielę