Jaki i gdzie zamontować system audio
Strona 1 z 1
Witam.
Zakupiłem wczoraj Mazde 6 z 2003 roku. Fabrycznie ma tylko zamontowane radio. Brak cd czy dvd. W ich miejscu są zaślepki. Głośniki też standardowe. Chciałbym zamontować dobrej jakości sprzęt audio. Czy jest jakaś firma która się tym zajmuje. Szukałem na allegro i jest do kupienia zmieniarka na 6 cd . Trzebaby wymienić równiez zaślepke bo niema przyciskó eject i cd. Czy jest możliwośc wymiany całego panela i zamontowanie zwykłego cd czy dvd.
Przejżałem całe forum ( może cos ominołem ) i nie znalazłem nikogo kto by montował taki sprzet. Czy może ktoś wie gdzie można dokupić cały system BOSE jaki jest montowany w lepszych wersjach Mazdy 6.
Będe wdzięczny za podopwiedź.
Benek
/edit Myjk: poprawiony temat
Zakupiłem wczoraj Mazde 6 z 2003 roku. Fabrycznie ma tylko zamontowane radio. Brak cd czy dvd. W ich miejscu są zaślepki. Głośniki też standardowe. Chciałbym zamontować dobrej jakości sprzęt audio. Czy jest jakaś firma która się tym zajmuje. Szukałem na allegro i jest do kupienia zmieniarka na 6 cd . Trzebaby wymienić równiez zaślepke bo niema przyciskó eject i cd. Czy jest możliwośc wymiany całego panela i zamontowanie zwykłego cd czy dvd.
Przejżałem całe forum ( może cos ominołem ) i nie znalazłem nikogo kto by montował taki sprzet. Czy może ktoś wie gdzie można dokupić cały system BOSE jaki jest montowany w lepszych wersjach Mazdy 6.
Będe wdzięczny za podopwiedź.
Benek
/edit Myjk: poprawiony temat
- Od: 22 paź 2008, 21:45
- Auto: mazda 6, 2003, 2l,
berszu napisał(a):Czy jest możliwośc wymiany całego panela i zamontowanie zwykłego cd czy dvd.
Za 300-600zł kupisz na allegro cały panel ze sterowaniem klimy i radiem CD
Po co Ci DVD? Filmu nie objerzysz...raczej.
berszu napisał(a):Czy może ktoś wie gdzie można dokupić cały system BOSE jaki jest montowany w lepszych wersjach Mazdy 6.
Na allegro, ale nie warto
berszu napisał(a):Czy może nie zawracać sobie glowy kupnem cd , zminą panelu przedniego i zamontować xCarLinka i dobre głośniczki ?
Najlepsze rozwiązanie!!!!!
BOSE odpuść.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
berszu napisał(a):Czy może nie zawracać sobie glowy kupnem cd , zminą panelu przedniego i zamontować xCarLinka i dobre głośniczki ?
Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam.Albo chcesz słuchać muzyki albo...
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
berszu napisał(a):BOSE znam tylko z nazwy, myślałem że to górna półka.
Niektórym wystarcza, ale trudno to nazwać szaleństwem
berszu napisał(a):Więc co proponujesz , jakie firmy
Poczytaj na forum. Trwa obok Twojego topica kilka na ten temat.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
a może jakiś lepszy zestaw. Miałem teraz zestaw za 2500zl ( 4 lata temu – teraz sprzęt poszdł w dół)i niestety nie byłem zadowolony. Fakt że polecono mi radio Sony ( nigdy więcej – wcześniej Clarion , ale chciałem coś lepszego i niestety zmienłem na sony) Cały zestaw ( być może wina wzmacniacz, połączeń, głośników " KICKS") nie grał najlepiej. Szukam czegoś naprawde dobrego oczywiście w rozsądnej cenei
- Od: 22 paź 2008, 21:45
- Auto: mazda 6, 2003, 2l,
berszu napisał(a):Szukam czegoś naprawde dobrego oczywiście w rozsądnej cenei
System Morel'a tempo 6 +wzmacniacz Sony XM np:4045,4040 i wiele innych...
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Kilka lat temu kupiłem autko o które zrzucało mi sen z powiek
i stałem przed podobnym dylematem – autko w moich rekach nowe ale co z audio – kasy nie zawsze jest tyle ile by sie chcialo. Seria testow i nestety albo i "stety"
mitsubishi colt 1,8 GTI 150KM wylowil zwyciezce – tylko radyjka clarion nie przeskakiwaly na przejazdach kolejowych i polskiej drodze
– tego clariona juz nie widze nawet na allegro – prosty maksymalnie zielony w podswietleniu nie pasowal do tapicery w misku ale w zestawie z glosnikami dls 16,5 cm + tweetery dzialal cuda – na owczesne czasy
lata mijaja ja mam 3 samochod kupiony w tym roku – od tamtego czasu i 3 sztuke clariona tym razem z mp3, odpada temat zmieniarki – bynajmniej dla mnie
Teraz juz wiem ze zadna fabryczna robota nie zestawi Ci tego co ludzie siedzacy w temacie car audio. Dlatego kazde autko w I-kolejnosci trafia do specjalisty – KOSZTUJE – wiem jak wszystko w tych czasach – ale ja osobiscie wypruwam wnetrze oryginalne nawet kosztem zgranego wyswietlacza (na szczescie moj tribut nie ma wyswietlacza) i zakladam dusze bo auto musi miec dusze.
lata mijaja ja mam 3 samochod kupiony w tym roku – od tamtego czasu i 3 sztuke clariona tym razem z mp3, odpada temat zmieniarki – bynajmniej dla mnie
Teraz juz wiem ze zadna fabryczna robota nie zestawi Ci tego co ludzie siedzacy w temacie car audio. Dlatego kazde autko w I-kolejnosci trafia do specjalisty – KOSZTUJE – wiem jak wszystko w tych czasach – ale ja osobiscie wypruwam wnetrze oryginalne nawet kosztem zgranego wyswietlacza (na szczescie moj tribut nie ma wyswietlacza) i zakladam dusze bo auto musi miec dusze.
- Od: 28 paź 2008, 11:49
- Auto: Suzuki vl1500 Boulevard, Tribute 2,0 LPG, VW passat 1,9 tdi
Dariusz Chelinski napisał(a):Jak zdemontować konsolę radia w Mazda 6 2005.[/b]
1.odkrec galke biegow,
2.wyciagnij w gore box na napoje, jest na klipsach,
3.potem ramke od lewarka zm. biegow,
4.wypnij wtyczke zapalniczki i jej podswietlenie,
5.popatrz a na dole zobaczysz: dwie srubki ,
one trzymaja radio od spodu,
6.wyjmnij schowek pasazera,
i tam z boku jest sruba M6 ktore trzyma radio z boku,
od strony tego schowka!
7.potem wyciagnij radio do siebie, jest na klipsach..
jak dasz rade, to wypnij potem wtyczki od tylu radia,
4 sztuki i antena!
powodz.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1