JBL czy INFINITY
Witam mam pytanko co do car audio mniej wiecej na jaki sprzet postawic jestem zdecydowany na JBL albo INFINITY wiem ze to jedna stajnia ale jakosci dzwieku sa inne moze ktos z was mial przyjemnosc testowania tych marek
?
- Od: 13 sty 2008, 23:09
- Auto: Mazda 626 2.0i KAT GE 1992r
Co konkretnie Cię interesuje?Marki o których mowa mają tak ciekawe produkty jak i lipne.
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
chodzi mi o to czy wybrac zestaw skadajacy sie z seri JBL GTO lub wybrac INFINITY Kappa
zestaw skladal by sie z glosnikow w przednich drzwiach, tylnych drzwiach do tego wzmacniacz subwoofer nad radiem jeszcze mysle cos z bazy pioneera :/
zestaw skladal by sie z glosnikow w przednich drzwiach, tylnych drzwiach do tego wzmacniacz subwoofer nad radiem jeszcze mysle cos z bazy pioneera :/
- Od: 13 sty 2008, 23:09
- Auto: Mazda 626 2.0i KAT GE 1992r
Przedewszystkim Infinity bedzie drozsze, a GTO, to troche lipna seria JBLa..Ja bym bral jak juz Infinity, ale rozszerzylbym sie raczej na inne horyzonty, dlaczego tylko te firmy?
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
zaprawdę powiadam ...Magnat
jakbym miał kasę to w tą firmę bym wpakował
a że nie mam to wmontowałem głośniki z promocji na przód z pioneera z tyłu LG też z promocji aa radio mam JVC a wszystko to gra i buczy że aż miło hehehe i nie narzekam
ogólnie wydałem na sprzed grający 450zł 
MAZDA 323 C IV
Nadwozie : HATCHBACK
Napęd : FWD
Pojemność: 1300i
16V
Symbol nadwozia : BG1
Symbol silnika : B3 – Be Free,Mazda... i wsio jasne
Moc (KM) : 73 KM ,54 kW
Jadę wolno , widzę więcej
16V
- Od: 15 paź 2008, 20:08
- Auto: Mazda 323c 96'
Marcys323c napisał(a):zaprawdę powiadam ...Magnat usmiech jakbym miał kasę to w tą firmę bym wpakował usmiech

Przeca Magnat to jeden z najtanszych sprzetow na rynku..
najtańsza nie znaczy najgorsza... 
MAZDA 323 C IV
16V
16V
- Od: 15 paź 2008, 20:08
- Auto: Mazda 323c 96'
pinky napisał(a):Infinity to marka Harman Kardon, ja miałem serię Reference i grały naprawdę ładnie.
No ja również posiadam zestaw Infinity z przodu i sobie chwalę
Teraz z tyłu planuję wymienić głośniki i właśnie myślę, czy też kupić 6/9" Infinity czy coś innego...
f*ck
JBL i infinity to podobne kategorie, jednak powiem iż najnizsze klocki tych marek za kilka stwowek maja naprawde slabe parametry,Za tą cene wolalbym z wziąc lepsze niż najgorsze pioneery – przerabialem to kiedyś.A odnosnie radia polecam "alpine",blaupunkt,clariona
- Od: 13 sty 2006, 16:57
- Auto: MX-5 NA była :9
No u mnie gra Clarion dxz948
Ma ktoś jakiś pomysł na to co pisałem wyżej? Z tyłu głośniki 6/9 wymienić również na infinity (Tak jak przód) czy wstawić JBL czy coś w ten deseń, aby basu więcej uzyskać? Jak myślicie?
Ma ktoś jakiś pomysł na to co pisałem wyżej? Z tyłu głośniki 6/9 wymienić również na infinity (Tak jak przód) czy wstawić JBL czy coś w ten deseń, aby basu więcej uzyskać? Jak myślicie?
f*ck
Do basu, to sobie wsadz subwoofer do bagaznika, przynajmniej z 10".. Nieporownalny efekt z zadnymi jajcami, a pieniedzy tez nie za specjalnie duzo wydasz jak chcesz JBLa..
Ache napisał(a):Do basu, to sobie wsadz subwoofer do bagaznika
Słyszałem, że w sedanie, aby ten subwoofer coś dawał należało by nie używać (a najlepiej wyjąć zupełnie) głośniki z tyłu.
A zdecydowanie bardziej podoba mi się dźwięk w tym aucie z 5 głośników niż z 2/3. Chyba, żeby faktycznie coś niedużego wrzucić do bagażnika, to będę miał jak w kinie domowym – 5.1

Uprzedzę pytanie – 5 głośników ponieważ dwa w drzwiach z przodu (Infinity) + 2 z tyłu na półce (oryginalne, bodajże Sony) + Centralny na środku deski rozdzielczej (również ori). Jak dla mnie i jak na samochód to dla mnie efekt jest baardzo ciekawy
Znalazłem coś takiego do tyłu:
–

lub
–

Chyba, ze macie jakieś lepsze propozycje do powiedzmy 300zł.
f*ck
GTO sobie odpusc odrazu..
Ja bym byl za subem, ale jak juz chcesz jajca w polke, to szukaj duzej skutecznosci jezeli maja grac z radia..
Wybierz cos z tego:
http://allegro.pl/item466233392_helix_d ... _cala.html
– Slyszalem osobiscie i graja naprawde bardzo ladnie
http://allegro.pl/item461969472_potega_ ... 448ny.html
– Nie slyszalem, ale z danych wynika, ze jakos tez powinny zagrac
http://allegro.pl/item462054036_phonoca ... ratis.html
– Montowalem kiedys w Golfie u kumpla
Za te pieniadze tez moga byc
http://allegro.pl/item466464006_helix_e ... ragon.html
– Lepszy brat poprzednich Helixow
http://www.caraudio.com.pl/main/index.p ... t&Itemid=2
– Bardzo dobre firmowe glosniki
Wybierzesz cos z tego i powinienies byc zadowolony
Pozdrawiam![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ja bym byl za subem, ale jak juz chcesz jajca w polke, to szukaj duzej skutecznosci jezeli maja grac z radia..
Wybierz cos z tego:

– Slyszalem osobiscie i graja naprawde bardzo ladnie

– Nie slyszalem, ale z danych wynika, ze jakos tez powinny zagrac

– Montowalem kiedys w Golfie u kumpla
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

– Lepszy brat poprzednich Helixow
http://www.caraudio.com.pl/main/index.p ... t&Itemid=2
– Bardzo dobre firmowe glosniki
Wybierzesz cos z tego i powinienies byc zadowolony
Pozdrawiam
Witm jesli chodzi o firmu JBL i INFINITY to własnie u siebie mam takie połączenie. Zestaw glosników Infinity Reference 65.220sc ,wzmacnicz JBL gto75.4 do tego skrzynka Infinity Kappa 102.7 To wszystko własnie w sedanie i efkt piorunujący Głosinki z Tylu odłączone ..... Koto by nie sluchal mówi ze gra pięknie -czyto nawet wtedy kiedy jest na maxa a jesli chodzi o bas?????????? napewno przy tym glosniku jest go wystraczająco Polecam te firmy .........
- Od: 19 cze 2007, 07:15
- Auto: Xedos B6 97r 1.6 DOHC
Witam .<br><b>Jbl</b> oraz<b> Infinity</b> należą do tego samego koncernu<b> Harman Kardon</b> .<br><b>Jbl</b> jest to bardzo znaną i cenioną marką , produkty jej skierowane są do bardzo szerokiego grona odbiorców . W swojej ofercie posiada tanie ale też i mocno zaawansowane produkty .<br>Jeśli chodzi o <b>Infinity</b> jest ona umieszczona " piętro wyżej " . Najsłabszą i najtańszą serią jest<b> Reference</b> która i tak jest o niebo lepsza niż średni produkt <b>Jbl</b> model <b>GTO</b>.<br>Za jakością idzie także cena , ale droższa konstrukcja nie znaczy że jest lepsza . Dla jednego priorytetem bedzie bass a dla drugiego subtelny środek i góra . Znaczenie ma także typ słuchanej muzyki .
- Od: 15 kwi 2008, 13:42
- Auto: Mazda /Honda /Mercedes
jarku007 napisał(a):Jbl jest to bardzo znaną i cenioną marką
Znana, to napewno, ale czy ceniona?? Tu bym sie nie zgodzil.. Za te same pieniadze wydane na JBLa idzie miec juz duzo lepsze glosniki innych firm.. Powiedz mi ktory JBL Cie interesuje, a znajde Ci lepszy model innego producenta