Kalendarz zlotowy klubu MazdaSpeed 2013
Witam wszystkich,
Z wielką przyjemnością ogłaszam kalendarz zlotowy klubu MazdaSpeed na rok 2013. Chciałabym serdecznie wszystkich zaprosić na dwa duże zloty jakie odbędą się odpowiednio w Kąkolewie oraz Czaplinku-Broczyno.
Pierwszy, Zlot Wiosenny w Kąkolewie (woj. wielkopolskie), będzie zlotem rozpoczynającym sezon. Nowa lokalizacja w zlotowej mapie Klubu. MegaSpot przywita nas w Czaplinku- Broczyno (woj. zachodniopomorskie), gdzie rozpoczynaliśmy sezon w 2012r. W tym roku postaramy się wyjść na przeciw waszym coraz większym oczekiwaniom, przewidzianych będzie dużo więcej atrakcji w tym niespodzianki które Was na pewno zadowolą.
Wszystkie zloty będą zlotami zamkniętymi, tylko dla naszej społeczności, będą to zloty bezpieczne i co najważniejsze gwarantujące dobrą zabawę i atmosferę która dzięki Wam będzie na pewno wyśmienita. W tym roku stawiamy na szkolenia na torze i lotnisku z wysokiej klasy instruktorami, byśmy byli w pełni świadomymi uczestnikami ruchu drogowego choć oczywiście zabawy na ćwiartkę nie zabraknie, chcemy także przywrócić konkurencje sprawnościowe jak np. slalom na ślepca. Postaramy się by nie zabrakło także konkurencji rodzinnych.
Terminy i limity aut na rok 2013
Zlot Wiosenny Kąkolewo k/Grodziska Wielkopolskiego 27-28 kwietnia
(woj. wielkopolskie)
limit 100 aut
MegaZlot Czaplinek-Broczyno 16-18 sierpnia
(woj. zachodniopomorskie)
Trzydniowa impreza bez limitu aut.
W związku z tym, iż organizujemy tylko dwa duże zloty, postanowiliśmy zadbać o mnogość imprez regionalnych:
Lubelskie, lukias81 – Zalew (park linowy, pierwsza pomoc), druga połowa maja
Mazowieckie, gromaciek – Zegrze, wrzesień
Opolskie, aLechu – "majówka" na początku czerwca lub pod koniec maja i jakiś dwudniowiec latem lub jesienią.
Podlaskie, gadula/cbr – Integracja Wysokowa, druga połowa lipca
Podbeskidzie, Mirek – góry z śląskim, luty
Śląskie, Radex – góry z podbeskidziem, luty
Warmińsko-Mazurskie, nocna-furia 1-5 maja
Wielkopolskie, XED Fasola – Rajd, czerwiec
Zachodniopomorskie, radzi89 – Ińsk, koniec maja
Wielka Brytania, Wojtek – JapShow 30.06.2013 – Santa Pod Raceway
Informację o zapisach pojawią się odpowiednio 4 tyg. przed zlotami a zapisy zostaną otwarte 3 tyg. przed zlotami.
Rezerwujcie sobie wolne
do zobaczenia!
Z wielką przyjemnością ogłaszam kalendarz zlotowy klubu MazdaSpeed na rok 2013. Chciałabym serdecznie wszystkich zaprosić na dwa duże zloty jakie odbędą się odpowiednio w Kąkolewie oraz Czaplinku-Broczyno.
Pierwszy, Zlot Wiosenny w Kąkolewie (woj. wielkopolskie), będzie zlotem rozpoczynającym sezon. Nowa lokalizacja w zlotowej mapie Klubu. MegaSpot przywita nas w Czaplinku- Broczyno (woj. zachodniopomorskie), gdzie rozpoczynaliśmy sezon w 2012r. W tym roku postaramy się wyjść na przeciw waszym coraz większym oczekiwaniom, przewidzianych będzie dużo więcej atrakcji w tym niespodzianki które Was na pewno zadowolą.
Wszystkie zloty będą zlotami zamkniętymi, tylko dla naszej społeczności, będą to zloty bezpieczne i co najważniejsze gwarantujące dobrą zabawę i atmosferę która dzięki Wam będzie na pewno wyśmienita. W tym roku stawiamy na szkolenia na torze i lotnisku z wysokiej klasy instruktorami, byśmy byli w pełni świadomymi uczestnikami ruchu drogowego choć oczywiście zabawy na ćwiartkę nie zabraknie, chcemy także przywrócić konkurencje sprawnościowe jak np. slalom na ślepca. Postaramy się by nie zabrakło także konkurencji rodzinnych.
Terminy i limity aut na rok 2013
Zlot Wiosenny Kąkolewo k/Grodziska Wielkopolskiego 27-28 kwietnia
(woj. wielkopolskie)
limit 100 aut
MegaZlot Czaplinek-Broczyno 16-18 sierpnia
(woj. zachodniopomorskie)
Trzydniowa impreza bez limitu aut.
W związku z tym, iż organizujemy tylko dwa duże zloty, postanowiliśmy zadbać o mnogość imprez regionalnych:
Lubelskie, lukias81 – Zalew (park linowy, pierwsza pomoc), druga połowa maja
Mazowieckie, gromaciek – Zegrze, wrzesień
Opolskie, aLechu – "majówka" na początku czerwca lub pod koniec maja i jakiś dwudniowiec latem lub jesienią.
Podlaskie, gadula/cbr – Integracja Wysokowa, druga połowa lipca
Podbeskidzie, Mirek – góry z śląskim, luty
Śląskie, Radex – góry z podbeskidziem, luty
Warmińsko-Mazurskie, nocna-furia 1-5 maja
Wielkopolskie, XED Fasola – Rajd, czerwiec
Zachodniopomorskie, radzi89 – Ińsk, koniec maja
Wielka Brytania, Wojtek – JapShow 30.06.2013 – Santa Pod Raceway
Informację o zapisach pojawią się odpowiednio 4 tyg. przed zlotami a zapisy zostaną otwarte 3 tyg. przed zlotami.
Rezerwujcie sobie wolne
do zobaczenia!
- Od: 26 lut 2008, 01:19
- Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02
ravo napisał(a):Będą przeprowadzane szkolenia na zasadach takie jakie były w Rykach, korzystając z możliwości lotnisk i dróg które wchodzą w ich skład.
No to robimy krok w tył
ravo napisał(a):W tył ? nie rozumiem ?szkoły jazdy nazywają to torami
W tył, z tego względu, że wg mnie obiekt w Czaplinku jest dużo gorszy niż Ułęż.
Co do nomenklatury, to cieszę się że szkoły jazdy nie uczą języka, to dopiero by była jazda
onyx napisał(a):ravo napisał(a):W tył ? nie rozumiem ?szkoły jazdy nazywają to torami
W tył, z tego względu, że wg mnie obiekt w Czaplinku jest dużo gorszy niż Ułęż.
Co do nomenklatury, to cieszę się że szkoły jazdy nie uczą języka, to dopiero by była jazda
onyx.. przecież Ty i tak nie bierzesz udziału w os'ach więc nie bardzo rozumiem, czemu tak Ci to przeszkadza
Ułęż ze swoimi cenami niestety musi się z nami pożegnać ... podejrzewam że na długo
- Od: 26 lut 2008, 01:19
- Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02
onyx napisał(a):W tył, z tego względu, że wg mnie obiekt w Czaplinku jest dużo gorszy niż Ułęż.
Uważam, że biorąc pod uwagę aspekt finansowy i użyteczny wygrywa nad Ułężem. Porównując tylko technicznie sam nie wiem, Czaplinek jest równie ciekawy i użyteczny.
Lulu z tego co widzę, to onyx zwrócił uwagę na to iż "szkolenie na torze" to nie to samo co "szkolenie w postaci OSu na lotnisku" – ze względu na charakterystykę i przeznaczenie miejsca. Innymi słowy – może prostszymi – ponieważ w sezonie 2013 nie są przewidziane obiekty typu Tor Wrocław, Poznań czy choćby Wyrazów, tylko obiekty typowo lotniskowe, to użycie zwrotu "szkolenie na torze" jest mocnym naciąganiem. I tu się kończy ten temat.
Porównanie nawierzchni Ułęża i Czaplinka jest jego osobistym zdaniem, które wydaje mi się, że na forum publicznym można wyrażać. Ja w Czaplinku nigdy nie byłam, więc będę mogła sobie porównać dopiero jak zobaczę na własne oczy.
Tak więc radzę czytać z większą uwagą i zrozumieniem, a tego typu głupie uwagi:
No, jeśli w grę wchodzą finanse, to rzeczywiście nie ma wyjścia. Mam tylko nadzieję, że skoro wynajęcie jest tańsze, to adekwatnie będzie niższa opłata wjazdowa czy za konkurencje i szkolenia.
Porównanie nawierzchni Ułęża i Czaplinka jest jego osobistym zdaniem, które wydaje mi się, że na forum publicznym można wyrażać. Ja w Czaplinku nigdy nie byłam, więc będę mogła sobie porównać dopiero jak zobaczę na własne oczy.
Tak więc radzę czytać z większą uwagą i zrozumieniem, a tego typu głupie uwagi:
sobie darować. No chyba, że rzeczywiście mogą się odzywać tylko osoby, które są wszystkim zachwycone.Lulka napisał(a):onyx.. przecież Ty i tak nie bierzesz udziału w os'ach więc nie bardzo rozumiem, czemu tak Ci to przeszkadza...
ravo napisał(a):Uważam, że biorąc pod uwagę aspekt finansowy i użyteczny wygrywa nad Ułężem.
No, jeśli w grę wchodzą finanse, to rzeczywiście nie ma wyjścia. Mam tylko nadzieję, że skoro wynajęcie jest tańsze, to adekwatnie będzie niższa opłata wjazdowa czy za konkurencje i szkolenia.

good girls go to heaven bad girls go everywhere...
Fasola napisał(a):Widzę, że na żaden z nich nie dotre, mam po prostu za daleko
No nie przesadzaj...przecież Kąkolewo w Twoim województwie leży

good girls go to heaven bad girls go everywhere...
W Czaplinku jest kawal miejsca do przeprowadzeniu OSa , nie widzę w czym był gorszy od Ulężu , jedynie jest trochę krótszy ale trasa którą ułożył Koper była naprawdę dobra..
Ostatnio edytowano 5 gru 2012, 19:19 przez Speed, łącznie edytowano 2 razy
Lulka napisał(a):onyx.. przecież Ty i tak nie bierzesz udziału w os'ach więc nie bardzo rozumiem, czemu tak Ci to przeszkadza... po Czaplinku nie słyszałam ani jednego złego słowa o próbie sprawnościowej jaka była zorganizowana, czy o jakości nawierzchni.. chciałabym zaznaczyć, że jesteśmy amatorskim klubem, gdzie liczy się zabawa.. a jeśli chodzi o tor bardziej profesjonalny to jak znajdzie się czas i pieniądze to może zorganizujemy coś, jednak zloty " dla wszystkich" będą takie jak zostały wymienione ... decyzji niestety nie zmieniam bo już są obiekty zarezerwowane...
Ułęż ze swoimi cenami niestety musi się z nami pożegnać ... podejrzewam że na długo
Owszem, ostatnio nie wziąłem udziału w tej konkurencji. Pomimo, że się zapisałem nie starczyło zwyczajnie czasu – bardzo mi zależało żeby jak najwięcej zrobić przejazdów na 1/4. Ale to chyba umknęło Twojej uwadze.
Amatorski klub nie oznacza, że maksimum na jakie sobie można pozwolić to płyta lotniska z krótką próba sprawnościową. Pisząc o tym, że: "jak znajdą się czas i pieniądze" to się coś zmieni, przypominasz mi trochę naszych polityków.
Przecież pieniądze płyną od uczestników, a czas żeby wykonać parę telefonów i zebrać oferty cenowe z różnych obiektów nie zajmuje pół roku. Rzeczywiście zmiana decyzji nie wchodzi w grę – jest już na to za późno
Zastanawia mnie po prostu fakt, że znajomy klub (celowo nie podaje nazwy) od 4 lat ma nie zmienne ceny na Ułęż a klub Mazdaspeed jest pokrzywdzony?
loockas napisał(a):Onyx, może zrobimy ze ślunskiem Wyrazów dla chętnychNa wiosnę spróbuje się z nimi znowu (jakoś) porozumieć
Mam coś ciekawego jako alternatywę