WARSZAWA – Usmiech Mazdy dla dzieciaków 2011

Postprzez mcmorik » 12 kwi 2012, 00:37

siema wszystkim sorki ze dopiero teraz ale niestety multum problemow ... ogarnol mnie
tylko krotka info na dzis nie udalo mi sie spotkac z dyr jutro wstepnie bede probowal ja lapac przed swoim dyzurem
24go jest szanasa ze bede ;)
jutro jak dotre na dyzur to postaram sie napisac co mi sie udalo dowiedzic i ustalic z p. dyr

pozdrawiam
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 01:13
Auto: mazda 6 2.0 benzyna

Postprzez mcmorik » 12 kwi 2012, 15:27

krótkie info po rozmowie z dyr. DD

po rozmowie okazuje się że 03.06 odpadnie jako termin to jest pierwszy problem ponieważ niestety tego dnia jest jakaś akcja organizowana przez Urząd Miasta związana z Rokiem KORCZAKOWYM na której obecność całego DD jest obowiazkowa a imp jest od 13-18godz czy jakakos tak, wiec nie mamy szansy (calej reteszty z tym związanej może narazie nie ma potrzeby zebym tlumaczyl)
jeśli pozostałe terminy w czerwcu odpadają ze względu na EURO, to najbliższy termin dnia dziecka był by w maju 19-20. 04 tak proponowała dyr. ewentualnie tydzień wcześniej.
jednak nie wiem czy to da rade się tak zrobić ? co sadzicie? może jeszcze jakieś zupełnie inne propozycje?

kolejny problem jest niestety z miescem gdzie..... jesli to ma byc piknik niestety na obecna chwile nie mamy mozliwosci jako DD zeby coś zorganizować, wynajać a z placami szkolnymi jest problem ... w okolicy. a z miejscami publicznymi .. trzeba występować z oficjalna zgoda do miasta czy gdzieś jeszcze...
o Bemowie niestety możemy chyba zapomnieć
JAKIE PROPOZYCJE ??

w trakcie rozmowie padło hasło Zegrza może WTW by się zgodziło udostępnić teren lub jakaś organizacja co ma tam swoje miejsca (ma ktoś tam jakieś wtyczki). Lub jakieś inne miejsce z wyjazdem pod wawa nie wiem sam nie bardzo mam nawet jakiś pomysł

troszke sie zmartwiłem tymi informacjami wiec co wy na te najważniejsze info na obecna chwile
ps.
ja wlasnie jestem w pracy wiec moge odrazu nie odpisywac
Forumowicz

Postprzez Kai. » 12 kwi 2012, 15:50

Mieszkam nad Zalewem, mogę popytać w okolicznych ośrodkach. Prześlij mi więcej info na PW.
Obrazek
“The only courage you ever need is the courage to live your heart’s desire.”
Forumowicz

Od: 27 wrz 2011, 12:07
Auto: Może będzie:
RX-8
Jest:
Renault Talisman 16r
Było:
VW PaSStuch B6 08r
BMW E46 Coupe, 320Ci, 99r.
Mazda 626 GF, 1,8 90KM, 98r.
Mazda 3 BK, 2.0 MZR-CD 07r.

Postprzez Szalotka » 12 kwi 2012, 16:16

No to mamy problem :|
Jesli 3.06.2012 odpada to albo ryzykujemy i robimy 10.06.2012 albo wybieramy wariant bezpieczniejszy czyli 20.05.2012 – Niedziela. Jeśli chodzi o WTW to podałem Ci Kamil przez fon kontakt do nich. Rozmawiaj z dyrekcją atakujcie tam. Choć jeśli dyrektorka zasugerowała to miejsce to pewnie też ma tam jakies dojscie.

Jeśli chodzi o Zegrze to czerwiec odradzam choćby z tego powodu że w Jachrance ma przebywać kadra Grecji a z tym się wiąże to że ich kibice będą tam spędzać czas razem z naszymi turystami. Mogą być tłumy, korki etc

Trzeba się skupić na 20.05.2012 w takim razie jeśli 27.05 też odpada i poinformować o tym Shadowsów :)
mx6sc truknij tam do nich jesli możesz. A spotkanie 24.04.2012 – Wtorek --> 20.00 jak najbardziej aktualne :)
Szalotka

Postprzez mcmorik » 12 kwi 2012, 16:32

kolejna info porozmowie z gromackiem i rozmowie tel z pania dyr

najbardziej dogodny termin 20.05

jutro p. dyr będzie dzwoniła do WTW -Warszawskie Towarzystwo Wioslarskie i starałą sie załatwić żebyśmy mogli tam zrobić (ale nie obiecuje ze się uda) jutro będę wiedział :)
a i czy ktoś wie jaki na WTW jest ten teren ??

padł jeszcze pomysł zeby na terenie innego domu dziecka zrobić ale moim zdaniem to nie fajny pomysł impreza dla dzieciaków z DD 'mojego" z dzieciakami z innego nie koniecznie chyba .... :]
Forumowicz

Postprzez Szalotka » 12 kwi 2012, 16:47

To poczekajmy do jutra w takim razie.
Kamil podam Ci jeszcze kontakt do WDW Rynia. Przekaż dyrekcji :)
Obiekt jest spory z duzym parkingiem, miejscami do pikniku, własną plażą, basenem, boiskiem do piłki.
Boisko jest jakie jest ale często tam grają. Złe nie jest :) Miejsca do piknikowania i parkowania sprzętów nie brakuje :)
Szalotka

Postprzez Mazd Max » 12 kwi 2012, 17:52

gromaciek napisał(a):No to mamy problem :|
Jesli 3.06.2012 odpada to albo ryzykujemy i robimy 10.06.2012

10.06 nas z Ewą nie ma...więc nie pomożemy tego dnia :|
Zauważmy że od 9.06 do 1.07 mogą być wszędzie problemy lokalowe – będzie EURO :|
Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

Od: 10 sty 2008, 11:47
Auto: Biała Dama GH
wcześniej BJ, GY oraz GG

Postprzez gutek_wrb » 12 kwi 2012, 19:58

Skoro Dom dziecka ma już plany to sugeruje zmienić Go :| i zorganizować Uśmiech Mazdy dla Dzieciaków w innym Domu dziecka w terminie nam bardziej dogodnym bo propozycja terminu majowego jakoś mi sie nie widzi :(
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 23:52
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez Szalotka » 12 kwi 2012, 20:20

Mazd Max napisał(a):Zauważmy że od 9.06 do 1.07 mogą być wszędzie problemy lokalowe – będzie EURO :|

Pisałem już o tym w poscie, który zacytowałeś i wcześniej też ;)
Problemy lokalowe i ogólnie wszystko już się kilka dni wcześniej pewnie zaczną :)

gutek_wrb napisał(a):Skoro Dom dziecka ma już plany to sugeruje zmienić Go :|

To niby nie są plany tylko jak to Kamil pisał dni związane z rokiem Korczakowym a ten DD jest własnie imienia Janusza Korczaka :)
Szalotka

Postprzez mcmorik » 12 kwi 2012, 21:16

nie wiem jak zostanie postanowione jeśli by mialy byc jakies zmiany w sensie zmiana placówki to tylko prosze o wczesniejsza info bo nie chce ze swojej i z dyr. z Gęby D.... robić ;) i zebym nie wyszedł na warjata ;) wiekszego niż jestem ;) <rotfl>
Forumowicz

Postprzez mx6sc » 13 kwi 2012, 00:44

-maj jest spoko (mimo że mam komunie syna 13 maja )
-piknik wyjazdowy to bardo dobry pomysł
-nie zmieniajmy dzieciaków bo będzie kicha
-z chłopakami się skontaktuje jutro/dziś żeby czasu nie tracić
taki telegraficzny post mi wyszedł <faja>
mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
Forumowicz

Od: 12 maja 2007, 20:25
Auto: punto 1.4 8v......

Postprzez gutek_wrb » 13 kwi 2012, 11:40

No w sumie zabranie dzieciaków na piknik fajna sprawa i jest to też miła dla nich rozrywka <serduszka>
niestety musimy pamiętać o jednym aucie z ewentualnymi fotelikami jeżeli idzie o mniejsze dzieciaki :|
Ja jeżeli nic mnie w pracy nie powali na kolana :( to piszę sie na wycieczkę majową <jupi>
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 23:52
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez AmRoZ » 13 kwi 2012, 11:41

Witajcie,

Słuchajcie jeżeli o mnie chodzi to powiem to raz jeszcze ...

Nie chce nikogo tutaj wybierać jako głównego zaangażowanego w projekt, macie wolną rękę dogadacie się sami jeśli mam być szczery i proszę bez zbędnych spin pomiędzy sobą uważam po doświadczeniu z ostatniej imprezy dla dzieciaków, że najbardziej zaangażowaną osobą była Lulu dlatego myślę że i w tym roku nie zabraknie jej energii oraz chęci do tego by pociągnąć projekt z jeszcze większym zaangażowaniem, ja chce by ten nasz wspólny projekt zaangażował jak największą ilość osób więc macie sobie mamy sobie wszyscy wspólnie pomagać a nie patrzeć kto jest za co odpowiedzialny, tak więc

Lulu przejmujesz stery
Gromaciek pilnujesz Lulu i pomagasz jak tylko możesz ... ;) to na Was w tym roku spada odpowiedzialność za imprezę :)

Jak wiecie czasu jest coraz mniej ... musimy się zastanowić czy robimy tylko 1 dzień 1 imprezę jeśli tak to termin jaki wchodzi w grę to tylko i wyłącznie pierwszy weekend czerwca inne z wiadomych powodów odpadają ... padł pomysł by był to maj nie sądzę by nam się to udało więc trzeba szukać albo innego domu dziecka dla którego zorganizujemy imprezę, Uśmiech Mazdy to nie pomoc tylko dla jednego domu dziecka więc każde propozycje mile widziane, myślę że Kamil się nie obrazi, jeśli wybierzemy inną placówkę przykro bo tamte dzieciaki już znamy i wiemy czego się można spodziewać ale nowa placówka to również nowe wyzwanie dla nas ....

Co do konkretów, musimy się zastanowić kiedy rozpoczynamy zbiórkę jak rok temu na forum, póki co nie znamy planu nie znamy placówki nie znamy praktycznie niczego więc nie wiem czy jest sens pisać do ogółu bez konkretów.

Trzeba jak najszybciej znaleźć odpowiednią placówkę której pasuje nasz termin.
Trzeba określić co chcemy zorganizować i ile mniej więcej potrzebujemy pieniążków.
Zbieramy chętnych do pomocy, oraz pomysły od ludzi.

Ja ze swojej strony naturalnie służę pomocą na ile tylko będę wstanie, facebookiem się nie martwcie biore to na siebie jeżeli chcecie mogę użyczyć te same konto co rok temu bo nic się nie zmieniło jest to moje nie używane konto na co dzień więc jest do Waszej dyspozycji,

fajnie jak byśmy do końca przyszłego tygodnia więc wiedzieli dla kogo robimy imprezę i co chcemy zorganizować co będzie najkosztowniejsze, tak jak rok temu wiedzieliśmy że chcemy iść na gokarty żeby mieć świadomość kosztów jakie będziemy musieli ponieść z tego względu.
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez mcmorik » 13 kwi 2012, 14:06

heee nie obrażę się tylko chciałbym wiedzieć w takim wypadku już jeśli TERAZ ze jest zmiana DD bo tez mnie zrozumcie że to miejsce mojej pracy i jestem zobowiązany do czegoś wobec mojej placówki (a idzie w kierunku zmiany placówki) wiec w takim wypadku liczę ze w ciągu week ustalicie co... i dla kogo robione jest
mam nadzieje tylko ze dyr dzis sie nie dowie o to WTW żeby lipy nie było
Forumowicz

PostTen post został usunięty przez mcmorik 13 kwi 2012, 14:07.

Postprzez AmRoZ » 13 kwi 2012, 14:14

Słuchajcie ja nie będę decydować jeśli Lulu i Gromaciek uważają że termin majowy jest do zrealizowania oraz że chcecie przystać na ich warunki to ja nie mam nic przeciwko ... ale uważam że jeśli decyzja zapadła że chcemy to zorganizować w czerwcu to wyjścia innego nie będzie ...
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez Szalotka » 13 kwi 2012, 14:42

A może sobota 2.06.2012 ? Kamil dowiedz się o ten termin jak najszybciej możesz.
Zrobimy piknik, konkursy etc a w niedzielę niech dzieciaki jadą na ten dzień Korczakowy i już. Sprawa by była załatwiona odnośnie terminu.
Szalotka

Postprzez Lulka » 13 kwi 2012, 15:47

też uważam że sobota 2 czerwca to dobry termin, bo 20 maja to zdecydowanie za krótko !!!!

trzeba się szybko ogarnąć i poczynić ustalenia, czasu jest mało a należałoby jak najszybciej upublicznić temat na forum i FB żeby zebrać fundusze....

Dom Dziecka zostaje ten sam !! !! !!
nawet jeśli okaże się że możemy zrobić imprezę tylko 20 maja, to nie zrezygnujemy z tych dzieciaków bo one na nas czekają !! !! A ja wierzę

wierzę że wspólnymi siłami damy radę, chcieć to móc ... a tutaj najważniejsze są nasze terminy :)

miejsce? hmmm może być ewentualnie Dziki Zakątek na Białołęce, albo mogę zagadać z moim dawnym LO w Wilanowie żeby u nich zrobić :)

nie czekajcie co inni załatwią, dzwońcie, uruchamiajcie kontakty etc, samo się nie załatwi :D
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Szalotka » 13 kwi 2012, 16:06

Lulka napisał(a):też uważam że sobota 2 czerwca to dobry termin

Dlatego czekam na kontakt od Kamila. Już wie o tym terminie :)

Lulka napisał(a):trzeba się szybko ogarnąć i poczynić ustalenia,

Dokładnie dlatego czekamy na info. Kamil ma jak najszybciej dać znać. Będzie ustalona data i jedziemy ze sprawą :)

Lulka napisał(a):Dom Dziecka zostaje ten sam !! !! !!
nawet jeśli okaże się że możemy zrobić imprezę tylko 20 maja, to nie zrezygnujemy

Jak najbardziej. Termin mało ważny. Imieniny, urodziny też się przesuwa gdy trzeba.

Lulka napisał(a):trzeba się szybko ogarnąć i poczynić ustalenia, czasu jest mało a należałoby jak najszybciej upublicznić temat na forum i FB żeby zebrać fundusze....

FB zajmie się Andrzej. Konto udostępni. Kasa będzie wpływać i wtedy gdy będzie trzeba z niej skorzystać tak też uczynimy. Zakupy etc.

Temat zostanie ten sam. Aktualizacja pierwszego postu, info do działu pomoc bo tam też widnieje ta sprawa i po wszystkim :)
Szalotka

Postprzez Lulka » 13 kwi 2012, 16:10

moim zdaniem temat nowy, żeby nie był mylący tylko dać że to II edycja, ale czekam na opinie reszty :D
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02