WARSZAWA – Usmiech Mazdy dla dzieciaków 2011

Postprzez AmRoZ » 28 gru 2011, 20:56

Świetnie chłopaki czekam na kolejne zdjęcia wtedy umieszczę relację na fejsie ...

Dziękuje bardzo Maćku za reprezentowanie naszego klubu ... i wybacz, że nie mogłem Ci towarzyszyć ...
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez Lulka » 4 kwi 2012, 08:48

Wczoraj na spocie został poruszony temat Dnia Dziecka. Ustaliliśmy, że w tym roku też chcemy zobaczyć wiele roześmianych buziek i zachwyconych oczków :D

Postanowiłam założyć watek roboczy już teraz, żebyśmy mogli podzielić się pomysłami, ustalić kto czym może się zająć i wybrać osobę która skoordynuje z pomocą reszty całość. Amroz nie może i nie powinien zajmować się tym sam bo to za dużo na barki jednego człowieka :D

Wiem już, że Panowie z Shadow Riders ( proszę mnie poprawić jeśli pomyliłam nazwę) też chcą się przyłączyć i już pytali czy w tym roku też robimy coś dla dzieciaków.

W takim razie, czekam na propozycje gdzie i kto czym chciałby się zająć. Poniżej lista zadań które na razie przychodzą mi do głowy.

1. Wybór koordynatora
2.Kontakt z Domem Dziecka– wybór palcówki, ustalenie potrzeb, ustalenie wieku i upodobań dzieciaków.
3. Zbiórka pieniędzy– Skarbnik :) który udostępni konto i będzie tego pilnował, uaktualniał listę wpłat etc
4. Pozyskanie ewentualnych sponsorów
5. Kontakt z mediami – jeśli chcemy, ale myślę że mogłoby to przynieść jakieś korzyści
6. Konkursy, zabawy, atrakcje dla dzieciaków
7. Zakupy
8. Grill
9. Facebook – Amroz ( ??)
10. Zdjęcia/ filmik z imprezy

Na razie tyle przychodzi mi do głowy. Mogłam oczywiście coś przeoczyć więc proszę o wasze opinie sugestie etc.

Fajnie by było jak byśmy ruszyli z przygotowaniami już po Świętach.
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Szalotka » 4 kwi 2012, 09:17

O wybór koordynatora prosiłbym Amroza żeby wskazał osobę.
Co do zdjęć to chyba Waterlive / Amroz. Albo obydwaj :)
Co Wy na to Panowie ? :)

ps.
Kuchnia polowa musi być <spoko> Grochóweczka <serduszka>
Szalotka

Postprzez Mazd Max » 4 kwi 2012, 09:21

Ja tradycyjnie mogę coś wydrukować (plakaty) :D ale dobrze by było zrobić to wcześniej i rozkleić nie tylko w okolicy domu dziecka ale całej Wawce i poza nią – tylko czy wówczas pomieścimy gości? :>
Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

Od: 10 sty 2008, 11:47
Auto: Biała Dama GH
wcześniej BJ, GY oraz GG

Postprzez mx6sc » 4 kwi 2012, 09:42

właśnie dopinam sprawę prawną mojego nowego nabytku ( mazda z hakiem) więc i kuchnie powinno być czym przyciągnąć :D
może uda mi się przy stole zasiąść z częścią motocyklistów w sobotę więc coś postaram się ustalić (jak podołam <lol> )
mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
Forumowicz

Od: 12 maja 2007, 20:25
Auto: punto 1.4 8v......

Postprzez gutek_wrb » 4 kwi 2012, 09:43

Jestem za i POpieram <jupi>
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 23:52
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez Lulka » 4 kwi 2012, 09:52

mx6sc napisał(a):właśnie dopinam sprawę prawną mojego nowego nabytku ( mazda z hakiem) więc i kuchnie powinno być czym przyciągnąć :D
może uda mi się przy stole zasiąść z częścią motocyklistów w sobotę więc coś postaram się ustalić (jak podołam <lol> )

we wtorek wybieramy się do Cafe 66 więc jeśli byłaby taka możliwość to fajnie by było jak by od chłopaków na 2 kółkach był ktoś zainteresowany tematem, żeby coś ustalić :)

mam dwie propozycje placówek:

OWDiR "Koło"
http://kolo.org.pl/news.php

lub

Dom Dziecka nr 9
http://www.domdzieckanr9.pl/historia.html
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez mx6sc » 4 kwi 2012, 11:06

Dom Dziecka "9" ma spore wsparcie instytucji i organizacji więc może nie pchajmy się jeszcze my tylko pojedźmy tam gdzie baaaaaaaaardzo nas potrzebuja :)
mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
Forumowicz

Postprzez Lulka » 4 kwi 2012, 11:48

mx6sc napisał(a):Dom Dziecka "9" ma spore wsparcie instytucji i organizacji więc może nie pchajmy się jeszcze my tylko pojedźmy tam gdzie baaaaaaaaardzo nas potrzebuja :)

też jestem za, tylko głupio tak dzwonić do domów dziecka i pytać czy są w potrzebie, ale jak ktoś zna taki potrzebujący dom dziecka to fajnie by było jak by dał znać. Ma ktoś kontakt z Kamilem? bo on siedzi w tym i może by coś nam podpowiedział.
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Szalotka » 4 kwi 2012, 11:51

Lulka napisał(a):Ma ktoś kontakt z Kamilem?

Zadzwonię do niego :)
Szalotka

Postprzez Lulka » 4 kwi 2012, 12:27

z moich źródeł dostałam namiar na tą placówkę

Dom Dziecka nr 13
ul. Komunardów 10,
05-400 Otwock,
22 779-25-61,
22 779-25-61

ktoś coś słyszał? ktoś coś wie?
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Szalotka » 4 kwi 2012, 12:58

Rozmawiałem z Kamilem.
Wspomniał o Domu Dziecka w Konstancinie bądz o:

Dom Dziecka nr. 4
ul. Łukowska 25
04-133 Warszawa
tel.: 22 849 60 13

Jest to koło mnie. Jeśli chodzi o piknik to trzeba by było skorzystać z terenu szkoły, która jest obok (budynek sąsiadujący ul. Komorska) . Myślę że dyrekcja już sama by się tym zajęła bo szkoła ma bardzo duży teren. A jak nie to my. Przystanek autobusowy dalej (500m) jest boisko typu Orlik gdzie można rozegrać mecz z dziećmi. Boisko jest <spoko> bo jako MazdaSpeed tam gramy. Od razu mozna brać prysznic bo są ku temu warunki :)
Ewentualnie trzeba sprawdzić ten Konstancin bądz Otwock o którym wspomniała Lulu.
Szalotka

Postprzez Szyman » 4 kwi 2012, 14:45

Wczoraj na spocie moja Asia wspominała coś, że jej sklep mógłby się przyłączyć do zbierania datków/pieniędzy. Wszystko do ustalenia jak będą konkrety

EDIT.
Po pierwszych pytaniach kierownictwa w sklepie, odpowiedź była taka iż trzeba kontaktować się z prezesami Mokpol'u, jeśli będzie już ktoś odpowiedzialny za organizację to Asia pojedzie z tą osobą do prezesa i odbędą się rozmowy ;)
Obrazek
Forumowicz

Od: 10 sty 2012, 08:14
Auto: Mazda 6 GG 2004 2.0 benz

Postprzez mcmorik » 5 kwi 2012, 02:54

witam wszystkich :D
chyba temat DniaDdziecka ruszył sie prze ze mnie ;) noo ale ciesze sie ze jest zaiteresowanie, jak maciek wczeniej napisał to powiedziałem mu o 2 domach dziecka które ja znam osobiście choc nie wiem czy sa potrzebujace ... ;) hee mam juz swoja teorie wypracowana na ten temat ;) ktora sie moge podzielic kiedys na spocie :D , jesli jest potrzeba to moge przeprowadzic wywiad ,,, co do DD w okolicy. gdzie by najlepiej lub najbardziej potrzebujacy by byli ;)
nie ukrywam ze moja inicjatywa z organizacja UM nawiazala sie przez to ze zostalem u siebie zobligowany do zorganizowania czegos dla moich dzieciaków. bo dzieciaki sie ciągle pytaja o mazdy ... ;) tak wiec jesli jest pomysl gdzies indziej zrobienia tego to popieram i nie ukrywam ze chetnie pomoge w miare swoich mozliwosci, jesli czas pozwoli mi na to bo niestety u siebie bede musiał cos zorganizowac noo cozzz zrozumcie musze w pierwszej kolejnosci o swoja placowke i dzieciaki zadbac ;)

ps. jak cos to kontakt ze mna jest :)
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 01:13
Auto: mazda 6 2.0 benzyna

Postprzez Lulka » 5 kwi 2012, 07:04

Kamil, no zastanawialiśmy się czy w tej samej placówce czy nie, ale uznaliśmy że nie możemy tylko w jednym domu dziecka wywoływać uśmiechów :) trzeba tez innym dzieciakom dać trochę radości :) mamy nadzieję że chociaż trochę pomożesz :)

pozdrawiam
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez mx6sc » 5 kwi 2012, 07:42

co do zmiany domu dziecka to znowu ja nie jestem taki do końca przekonany
sporo klubów ma pod opieką właśnie jedną placówkę i wydaje mi się że to nie jest taki zły pomysł bo poruszają się po sprawdzonym gruncie
no i mają rozeznanie co potrzeba i jaka pomoc jest najbardziej trafiona
Biorąc pod opiekę jeden DD nie musi się to kończyć na dniu dziecka ale można pomóc w święta czy inne takie okazje
może zróbmy jakąś ankietę czy coś w tym stylu
ja jestem zdania że lepiej mieć dzieciaki pod opieką z jednej placówki (które pytają o mazdy :D ) i im poświęcić więcej czasu niż być takim jednorazowym "dobroczyńcą" ale to nie znaczy że jak podejmiecie inną decyzję to nie pomogę bo z tej akcji najważniejsze są dzieciaki
mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
Forumowicz

Postprzez gutek_wrb » 5 kwi 2012, 08:44

No w sumie można, rzeczywiście wytypować np. z 3 inne domy dziecka w naszej warszawskiej okolicy i zobaczyć czy mają już "opiekunów" oraz jakie są warunki w porównaniu do domu w którym byliśmy.
Jeżeli bedą znaczące różnice, to warto pomóc najbardziej potrzebującej placówce.
Wiem że można mi zarzucić targowanie i kupczenie sytuacją dzieciaków, lecz :| takie mamy czasy i warto albo skupić sie na jednym temacie lub na najsłabszym ogniwie <nauka>
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 23:52
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez Lulka » 5 kwi 2012, 12:12

mi tez podoba się pomysł opiekowania się jedną czy dwoma placówkami... tylko jeśli zdecydujemy się na zrobienie znowu w Domu Dziecka na Jaktorowskiej to musimy się liczyć z tym, że to samo co w zeszłym roku nie przejdzie, w tym roku trzeba by zrobić coś nowego, żeby dzieciaki nie były zawiedzione, co jest oczywiście do zrobienia.

ja jestem za zrobieniem tego znowu na Jaktorowskiej, bo jak zostało słusznie zauważone, znamy dzieciaki, i one na nas poniekąd czekają .... głupio byłoby je zawieźć.... i pozbawić uśmiechu :D

ktoś podejmie decyzję ? Amroz?
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Szalotka » 5 kwi 2012, 12:25

Nie wiem jak tam Amroz się na to zaopatruje ale może faktycznie zostańmy przy Jaktorowskiej.
Wybierzemy coś innego a okaże się ze ktoś już tam działa a dzieciaki, które na nas czekają i liczą na powtórkę zostaną na lodzie. No i my możemy się z tym zle czuć.

Lulka napisał(a):w tym roku trzeba by zrobić coś nowego, żeby dzieciaki nie były zawiedzione,

Coś tam sie wymyśli choć im zapewne sama nasza wizyta dostarczy wielu emocji :)
Nie zapomnę takiego chłopca co na boisku biegał w czerwonej koszulce i po meczu podszedł do mnie i zapytał czy jeszcze kiedyś zagramy ? Ale się wtedy czułem :(
Poznał mnie jak byłem w Wigilię. I znów padło to samo pytanie :|
Szalotka

Postprzez Mazd Max » 5 kwi 2012, 12:40

A może pani dyrektor DD by zapytała dzieciaki wprost: Czy gdyby się udało zaprosić Mazdę to co by chciały powtórzyć z poprzedniego roku a co nowego by widziały w tym dniu? :D
Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

Od: 10 sty 2008, 11:47
Auto: Biała Dama GH
wcześniej BJ, GY oraz GG