Zlot ogólnopolski 2006

Postprzez siwy_dymek » 27 sty 2006, 13:43

Hmm...moze sie nie znam, bo jest dosc nowym forumowiczem i nie wiem jakie klub ma doswiadczynie w kwestii organizowania masowych imprezek, ale zakladajac ze ta mialaby byc najwieksza jaka do tej pory organizowaliscie! Wiec mysle ze nie ma co sie na gleboko wode rzucac ze wzgladu na:
a) nie ma nas znowu tak duzo (mazdowiczow) w porownaniu do np.hondy
b) powiedzmy ze klub nie ma takeigo jescze rozglosu jak inne
c) wszystko sie rozbija o kase a wlasciwie jej brak
Moja propozycja jest taka, zeby ta imprezke polaczyc z jakas inna, tak jak juz ktos wspominal o ludziach z nissana, z tym ze i tak nie wiem, jak wygladaja zloty nissana, bo nie mam o tym zielonego pojecia! Wiec moze by zorganizowac cos na ksztalt "Zlot samochodow japonskich pod patronatem klubu mazdy i nissana". Mysle ze tworzenei na wlasna reke tak duzego spotkania jest dosc trudne i jak juz ktos wspominal ryzykowne! Trzeba sie podpiac pod cos znanego, chwytliwego! Chodzi o to zeby sie "wypromowac" i pokazac w dobrym swietle z jakims wsparciem! Jesli imprezka wypali, wszyscy co przyjda beda zadowoleni, bedzie rozglos, za rok mozna pomyslec o czyms samodzielnym! Wtedy sponsorzy nie mieli by obaw ze pakuja kase w ciemno, bo mieli by przeglad sytuacji, jak to rok wczesniej wygladalo! Takie jest moje zdanie! Doswiadczenie w organizacji takich rzeczy mam zerowe, ale wiem jak nieraz robie jakas "domowke" to jest tez ryzyko, czy ludzie przyjda, czy nei przyjda! Zawsze zapraszam jakichs pewniakow, z ktorymi tez jacys ludzie przyjda, no i oczywiscie kobitki, to jest magnes!!
Trzeba poprostu czyms przyciagnac ludzi-->a za nimi pojda sponsorzy!
Forumowicz

Od: 10 sty 2006, 17:29

Postprzez jesus » 27 sty 2006, 16:32

SimoneuS napisał(a):dajcie już spokój z tym sponsorngiem...... ja jakbym miał warsztat lub był dealerem mazdy to i tak bym tego nie sponsorował, ponieważ ..... taka impreza nie niosłaby żadnej wymiernej korzyści dla mnie...... jesteśmy za cienkie bolki zeby coś takiego zorganizować

tutaj masz absolutną rację ... ale od tego jest promocja i reklama: trzeba tak ładnie zabajerować sponsora aby z tej kasy wyskoczył zresztą w czym tkwi problem wysłać kilka maili do handlarzy mazdy w PL ... nawet do handlarzy mazdy w DE ... i obadać czego by oczekiwali wzamian za taki sponsoring .. jak by należało imprezę przeprowadzić aby sponsor by był zadowolony. Na 100% doszły by nowe konkurencje w stylu: przetestuj nową mazdę 3, albo mazdę 6, wyścig pokazujący możliwości mazdy 6 na torze lub porównanie do starej 626. Panowie jedną sprawę trzeba podkreślić mazda nie jest popularna – jest droga – dilerzy nie mają zbytnio możliwości promocji .... (czyt. imprez na których mogli by się pokazać), mazda nie reklamuje się w prasie czy też w TV ... dlatego tutaj tkwi szansa – nie ma co się łudzić sponsor nie zapłaci 8 tys ... aby być na takiej imprezie .. ale gdyby udało się załatwić chociaż 3 kafle i pomógł w organizacji imprezy – to już jest coś!!

co do tego że klub jest cienki bolek ... rany można być cienkim zrobić fajną imprezę i już się cienkim nie jest prawda?
pozdrawiam
My cars are able to eat my soul & money in seconds.

Obrazek
Forumowicz

Od: 24 maja 2004, 13:40
Auto: 2xRX-7 FD3S 1.3
RX-8
MX-6

Postprzez Mev » 27 sty 2006, 17:11

A może lotnisko w Pile? :D

Auto Tuning Show jest właśnie w Pile i nikt nie narzeka od dwóch lat...

Ew. Toruń, Poznań. Wszystkie te miasta mają coś do zaoferowania sobą
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez Toju » 27 sty 2006, 21:51

Myślę, że jeśli mają przyjechać koledzy ze Słowacji i Czech to zlot powinien się odbyć bliżej południowej granicy lub mniej więcej w środku Polski – wtedy wszyscy mieliby w miarę blisko a co za tym idzie ilość uczestników mogłaby znacząco wzrosnąć. Może koledzy z Łodzi mogliby podsunąć jakieś ciekawe miejsce ?
ZAMIAST MAZDY 6 – AUDI A6 ;)
poprzednie auto : XEDOS 9
Forumowicz

Od: 18 paź 2005, 18:48
Auto: AUDI A6 1,9 TDI 110PS 99r.

Postprzez Grzyby » 28 sty 2006, 02:02

Jeżeli bliżej granicy to może Kielce (co parę osób proponowało)?
Możliwości rozeznałem (jako tako) w zeszłym roku przed Toruniem
opisałem to tutaj http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... &start=240
Podejrzewam, że wychodząc z tematem odpowiednio wcześnie można zaklepać miejsca (może uda się dogadać z właścicielem Toru w Miedzianej Górze? (niestety tor jest z drugiej strony Kielc w porównaniu do lotniska i hoteli – ok. 20km).

Niestety ze względów zawodowych (co widać w podpisie) nie będę w stanie zbyt wiele pomóc w organizacji – ale zawsze coś mogę.

Wrzucam jako propozycję do rozważenia.
W sumie fajna lokalizacja, fajne krajobrazy – niby wszystko ok. tylko co z tego wyjdzie?
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez brii » 28 sty 2006, 15:59

z Kielc nie jest daleko do Częstochowy i Olszyna pod Cz-wą – zagraniczni goście pewnie by chcieli wpaść.

A teraz konkrety – dopóki klub nie będzie miał osobowości prawnej nikt nie weźmie klubu i naszych zamiarów na poważnie :|
Poza tym próby rozmów we wszystkich urzędach skończą się w większości posłaniem na drzewo – to jest niestety smutna rzeczywistość :|

Sądzę, że trzeba:
1. Wybrać miejsce i zorientować się jakie są w danym miejscu możliwości
2. Szybko zarejestrować klub oficjalnie
3. Napisać do TVN Turbo i kilku gazet branżowych o planach imprezy i czekać na ich pozytywną reakcję

Jeśli klubu nie zarejstrujemy a info o imprezie się nie rozniesie to lepiej dać sobie spokój i nie robić sobie obciachu
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez brii » 29 sty 2006, 10:14

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę:
Dochodzimy do wniosku, że należy zrobić standartowy spot i tyle a o czymś większym pomyśleć w przyszłym roku. W ciągu dwóch lat to powinno się udać coś sensowniej zorganizować?? Obecnie zostało tylko 6 miesięcy :|
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez majki » 29 sty 2006, 21:03

jesus napisał(a):impreza 3 dniowa 150 zł / uczestnik (przyjedzie ok 80 aut/110 ludzi)

Heh, 150zl? To jest szalona cena <glupek2>
Majki, http://www.mazdaklub.sk
sorry about my polish grammar, I am better in speaking :)
Forumowicz

Od: 16 gru 2004, 22:22
Auto: Mazda GD 626 LX limo, USA ver.

Postprzez Boris86 » 30 sty 2006, 00:43

Dobra...naczytałem sie 6 stron to sie wypowiem :D
Prawnie nie istniejemy ... wiec o sponsorach możemy zapomnieć chyba że impreze organizowała by osoba prywatna, a nie klub.
Jesteśmy atrakcyjni tylko i wyłącznie dla siebie... w swoim zamknietym gronie. Nie ma co sie oszukiwać, Mazda jest mało popularna. To co aktualnie ludzi ciągnie na imprezy to tuning i ściganie na prostej a nie ciekawa marka, tor czy zręcznościówki.

Prosty przykład:
-Tuning Party na Hradec Kralove=ponad 10.000 aut.
-FIA GT na Torze BRNO=ok. 150-200 aut na parkingu i dużo miejsca na trybunach... a imprezy odbywały sie w jeden weekend i były oddalone od siebie o 200 km.
-Zloty markowe nigdy nie były oblegane poza VWgenowskim Wortersee
-Na KJS'y teżmasa ludzi nie wali.

Wiec wiemy że impreza bedzie niszowa.

Proponuję więc może zrobić (nawet miedzynarodowe) spotkanie w jakimś ładnym ośrodku wczasowym ... a odpuścić sobie ściganie.
Wtedy z głowy jest problem ubikacji, łazienek, wyżywienia, ochrony(policji), karetki...itd ..itp.
Ustalamy że w tym i tym ośrodku spotykamy sie w dany weekend i tyle... kwestia wieczornej imprezy też sie rozwiązuje sama... bo w ośrodkach to chleb powszedni.
Ci którzy chcą nocują w namiotach, a inni w domkach lub hotelach... rozkładamy sie wszyscy w miarę w koopie i bawimy sie cały weekend...(...a potem na hurra wszystkich głowa boli :D <lol> :D ...taka dziwna zależność).
Nikt sie nie przejmuję się kosztami, każdy wie ile musi szykować na paliwo, nocleg i zabawe...i już.
W zeszłym roku byłem na tego typu spocie Starych Opli w Skorzęcinie. Znaleźliśmy fajną polankę i ustawiliśmy w 3 rzedach 40 starych aut... impreza świetna.
Inna impreza bardzo udana a bez ścigania to Festiwal Motoryzacji w Myślencinku (Bydzia).
Impreza zajefajna ...i nikt nie marudził że chce sie ścigać.

Co do międzynarodowego, kilkudniowego Zlotu na lotnisku z organizacją którą zapamietamy na długo ...to może jestem pesymistą ale jeszcze tego nie widze...jeszcze nie...
Forumowicz

Od: 24 gru 2004, 00:03
Auto: 323 BG KL V6
RX-8 Pandem v12
RX-8 RB25DET Neo
RX-8 R3
300ZX Strosek
Viper GTS
Cuda TT
Crossfire SRT6
Corvette C5
E30 325cabrio, E39 523

Postprzez DEVIL » 30 sty 2006, 09:20

witam
czytam i czytam i jest b.duzo madrych rzeczy ale jest dodatkowa szansa
1) mozna znalezc sponsora np od kielbas z regionu w ktorym bedzie zlot mozna sie dogadac o iles tam kg kielbas na grilla wzamian daje myy mu kawalek miejsca na jego reklame stoisko handlowe jego wyrobow a przy okazji mozemy zrobic przemyslowego grilla (podejmuje sie wykonania) i sprzedawac kielbaski spragnionym (kto bedzie sprzedawal to juz kwestia ustalen)
2)podobnie sprawa ma sie z piwem jakies miejscowe browary tez pewnie by byly zainteresowane w sumie dla nich pare beczek to nic a jaka darmowa reklama ,pewnie powiecie ze jestem niepowazny zeby piwo na imprezie samochodowej ale tego sie nie uniknie nie oszukujmy sie
wiec mamy mozliwosc zarobienia (zwrot kosztow wlozonych w impreze) na dwoch produktach ktore beda szly najwiecej wiec po co ktos obcy ma zarabiac?
dodatkowo dajemy takim sponsorom zapewnienie ze nie bedzie np innych reklam z ich branzy
uwazam ze jest to tez jakas forma sponsoringu ktora nam pozwoli na zwrot kosztow dodatkowo dla takich sponsorow mozna hmm wrzucic banner na naszej stronce
takie sa moje propozycje a zlot moze sie udac jesli bedziemy szukali kasy w takich z pozoru blachych rzeczach
pozdrawiam
DEVIL
META SYSTEM – AUTOALARMY – GPS -KENWOOD MAGNAT AUDISON HERTZ – MONTAŻ , SPRZEDAŻ
696 442 463
RX 7 SA2 -było , 323 F BG 1992– jest , 626 Cronos 2.0 – jest
Chrysler leBaron 2,2 Tintercooler – jestPontiac TS 3,8 – jest
Forumowicz

Od: 23 mar 2005, 16:42
Auto: Citroen C5 ,Mazda 626GW 2,0FS było Pontiac TS3.8 , Chrysler leBaron2,2T intercooler , Mazda RX7 SA2

Postprzez shady » 30 sty 2006, 12:43

Boris86 popieram w duzym stopniu, i myśle,że bez kasy impreza nie musi być jedynie dla polskich mazdowiczów koledzy z zagranicy nie pytali o super hiper wypasioną impre, tylko o to czy my byśmy teraz coś zrobili, i racją jest że sponsora bedzie trudno znaleźć, ale do imprezy jest potrzebne głównie miejsce-dobrze w bardziej centralnej części kraju, bo głównymi mazdowiczami byli by raczej kierowcy z Polski,oby nie tylko-prawdamajki? :) dobrze by było jakieś miejsce na namioty i w nie za duzej odległości jakiś hotel,motel itp. zorganizowanie jakiegoś jedzonka i picia i tu może wypalić pomyśłDEVIL`a .
Czy konieczne są wyścigi?? myślę,że nie bo chodzi o spotkanie mazdowiczów i fajny klimat, a do tego wyścigi nie są potrzebne,zresztą wtedy trudniej jest o miejsce,bo wyścigi muszą być bezpieczne(przynajmniej te oficjalne), atmosfera będzie zależała od nas a nie od sponsorów prawda :]
Klub już trochę znany jest, klubowiczów jest niewielu,ale formułowiczów dużo więcej! i myśle że bardzo wielu ma chęć na duży spot,tym bardziej jeśli będą zagraniczni koledzy:)

Sam mogę spytać moje miasto o to jak by się miało do takiego spotu, ale to jedynie Gorzów, daleko wszystkim tu, i wiekszy plac to plac giełdowy,aczkolwiek obok zaraz hotel-nie drogi :]
Mogę poinformować tutejszych mazdowiczów o takim spocie, zrobić ulotki, i łazic i jeździć i informować, dać uloki taksiarzom jeżdżącym mazdami by mieli je przyklejone na siedzeniach, lub info na aucie(wiem ze paru by sie zgodzilo) :] .

No ale zbierzmy się do kupy, zróbmy z tego globalne ogłoszenie jeśli rzeczywiście na tym nam zależy...
Hoobi Rally Team: http://www.hoobi-rt.pl
Mechanika pojazdowa ; Serwis opon. Zniżki dla mazdowiczów. http://www.h-rt-auto.firmy.net / 513 188 290
Forumowicz

Od: 23 lis 2004, 13:14
Auto: 323F GT; 121 Canvas-Top, Favorit Rally version, zielony Pickup

Postprzez siwy_dymek » 30 sty 2006, 13:31

A jak wygladal zeszloroczny EMM? Jak oni to zorganizowali, skad wzieli fundusze? Ile bylo ludzi i samochodow na zlocie? Jak poradzili sobie z problemami, ktore wlasnie sa na forum rozwazane? Jakie sa roznice miedzy tamtym EMM, a planowanym obecnie? Moze trzeba cos zmalpowac?
Forumowicz

Od: 10 sty 2006, 17:29

Postprzez majki » 30 sty 2006, 16:10

Shady: w tom czase teraz czakamy, ile ludzi napisze, ze by przyjechalo. Problem jest v tym, ze nie jest jasne miesce, gdzie zlot ma byc i dla ludzi jest podstatowe, czy pojechaje do zlotu 250 czy 600km.

siwy_dymek: fundusze? Byly od sponzorow, majorytetowie od AP Bratyslawa, reszta od malych firem i firem klubowicow. Nasz klub jest oficialny, zapisany w rejestru handlowym jako towaryszstwo handlowe.
Ludzi bylo cca. 250, samochodow 101...
Z problemami? To wszystko rozwiazywal nasz team organizacyjny, z wielkej czesci zlozony z adminow naszeho fora.
I roznice? To jest wszystko na Was :D
Majki, http://www.mazdaklub.sk
sorry about my polish grammar, I am better in speaking :)
Forumowicz

Od: 16 gru 2004, 22:22
Auto: Mazda GD 626 LX limo, USA ver.

Postprzez Boris86 » 30 sty 2006, 17:30

Sądzę że jeśli byśmy byli zdecydowani na jakiś konkretny w miarę duży ośrodek, znali byśmy orientacyjnie ilośc chętnych i zgłosili byśmy chęć przybycia dość dużą grupą w miarę wcześnie to właściciel nie widział by zbyt dużego problemu w zarezerwowaniu dla nas palcu (czy odgrodzonego fragment parkingu) na jakąś zręcznościówke.

Bo chyba wiekszośc zabaw ze zlotów "typowo tuningowych" jak wybór najgłośniejszego wydechu, najniższego auta, najefektowniej spalonego kapcia, albo najdłuższego śladu po palonej gumie tu raczej większości zbytnio rajcowac nie beda... chyba że sie mylę to wyprowadźcie mnie z błedu.
Profesjonalnych zabudow audio też za dużo chyba nie mamy...a Billy dawno sie nie odzywa. :D

Aczkolwiek można wymysleć jakieś pół-motoryzacyjne zabawy które nie wymagają lotniska.
...pozatym można wybrać najładniejsze auto, najciekawiej zmodyfikowane, najładniejsze wnętrze... Można wiele trzeba tylko chcieć i zrobic coś w tym kierunku.
Ostatnio edytowano 30 sty 2006, 17:42 przez Boris86, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 24 gru 2004, 00:03
Auto: 323 BG KL V6
RX-8 Pandem v12
RX-8 RB25DET Neo
RX-8 R3
300ZX Strosek
Viper GTS
Cuda TT
Crossfire SRT6
Corvette C5
E30 325cabrio, E39 523

Postprzez Morder » 30 sty 2006, 20:45

Znowu się zaczyna...ludzie...powtórze po raz setny..to jest klub motoryzacyjny..a samochody służą do jeżdżenia, więc nie róbcie spotkania, zlotu bez możliwości sprawdzenia swoich maszyn. Moim zdaniem trzeba szukać czegoś z dużym terenem do szaleństw.
Ja po prostu nie pojadę na spotkanie bez wyścigów.
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:07
Auto: MX-3

Postprzez Italiano » 30 sty 2006, 22:37

Morder napisał(a):Ja po prostu nie pojadę na spotkanie bez wyścigów.

To będzie o jedną Mazde mniej :P

Wszystkie zloty są z wyścigami itd. Nic sie nie stanie jak jeden by sie odbył bez wyścigów...ewentualnie jak wspomniał Boris86 jakieś niewielkie zawody różnego typu.

Popieram. :)
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Forumowicz

Od: 27 mar 2005, 00:40
Auto: Renault scenic 1.6 B
Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez Fiveopac » 31 sty 2006, 09:15

Morder napisał(a):nowu się zaczyna...ludzie...powtórze po raz setny..to jest klub motoryzacyjny..a samochody służą do jeżdżenia, więc nie róbcie spotkania, zlotu bez możliwości sprawdzenia swoich maszyn. Moim zdaniem trzeba szukać czegoś z dużym terenem do szaleństw.
Ja po prostu nie pojadę na spotkanie bez wyścigów.

Morder dobrze gada. Nic tak nie zbilza ludzi jak wyscigi na prostej <diabełek>
Nie kazdy lubi stac przy grillu i saczyc browar, szczegolnie ze mozna polaczyc wyscigi z piknikiem. Ale wiadomo, najlatwiej zorganizowac piknik, wiec proponuje wynajac hotel, nawet nei musi miec parkingu, kazdy wezmie fotki swojej bryki, powiesi sobie na szyi a reszte bedzie pokazywac jak ktos podejdzie.
Klub powoli dorabai sie aparatury do pomiaru czasu na 400 metrow, wiec .....niech sobie ten sprzet lezy i rdzewieje... jeszcze by sei zakurzyl na jakims ogolnopolskim zlocie...
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez Waluś » 31 sty 2006, 10:56

Papajo napisał(a):Dzien pierwszy – impreza integracyjna w jakims osrodku nad jeziorem z noclegiem

No to może Kazimierz Dolny

Papajo napisał(a):Dzien drugi – przejadz wszystkich na jakis plac/lotnisko w celu "wyszalenia się"

Ryki :)

Opcjatrochę extremalna ze względu na odległość – najkrótrza droga to ok 50 km, a [jaka?] dłuższa to jakieś 70. Ale macie co pozwiedzać, gdzie wypić i tp :)

Może w ten sposób zacząć szukać.
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez Pit » 31 sty 2006, 11:28

To jest dobra opcja pod warunkiem, że nie będzie to spot międzynarodowy, tylko "lokalne" (Polskie) spotkanie.
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez Papajo » 31 sty 2006, 11:33

A czemu ?? Kazimierz Dolny to ciekawe miejsce do pozwiedzania nawet dla cudzoziemców...
Przejechanie 50 czy nawet 100 km to chyba nie bedzie problem jezeli ktoś 'zrobi' juz 1000 km <oczy>
Poza tym zawsze po "szalenstwach" mozna do Kazimierza wrócić ....
...nigdy nie zrezygnuję z marzeń...
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 wrz 2004, 15:45
Auto: był SR13 D-Spec, jest Sky R33 Type M Spec II