5 lipca 2009 KAMIEŃ ŚLĄSKI – Zlot samochodów MAZDA

Postprzez lantis » 17 maja 2009, 22:26

didusiek1 napisał(a):zlot BMW & Mazda

słyszałem jak kilku gapowiczów mówiło "patrzcie mazdy !! idziemy zobaczyć !!" ... didusiek1 mądrze prawi :)

loockas napisał(a):wygląda to obiecująco

mogło być naprawdę super, a tak nie doszło do rozmowy z PZM oraz AO i nie będzie chyba rozmowy z aso Mazda

ravo napisał(a):ja tu nie od tego

a kto ?? brii nieodzywa się wogóle, po za jednym mailem informującym, że zadzwoni ... jeśli jest to wam nie na rękę, to poprsotu powiedzcie o tym fakcie...
Forumowicz

Od: 30 mar 2008, 23:51
Auto: 323 F BA

Postprzez ravo » 17 maja 2009, 23:46

lantis napisał(a):a kto brii nieodzywa się wogóle, po za jednym mailem informującym, że zadzwoni ... jeśli jest to wam nie na rękę, to poprsotu powiedzcie o tym fakcie...

ja nie mam czasu sie tym zajmowac jak pewnie nikt z zarzadu, jesli brii sie nie odzywa to juz nie wiem co na to poradzic. W planach nie mielismy tej imprezy i ciezko bedzie ja gdzies wcisnac
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez czupan » 19 maja 2009, 19:31

ravo napisał(a):W planach nie mielismy tej imprezy i ciezko bedzie ja gdzies wcisnac

ciekawi mnie jakie to imprezy (były) są organizowane od Konina z 18.04 2009 do 21.o8 2009 -18 tydni – że nie ma miejsca dla naszej (opolskiej ) inicjatywy

Pozdrawiam all a zarząd w szczególności
Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 25 kwi 2008, 07:34
Auto: 626 1,8i '94 DOHC + LPG

Postprzez lantis » 19 maja 2009, 19:37

Ci co byli i widzieli do czego jest zdolny Kamień Śląski, chyba się przekonali, że może się tam odbyć impreza z wielką pompą (TVP, ESKA ...) a jaka to reklama dla samej marki MAZDA ?? :D ... jestem ciekaw czy ludzie chętniej przyszli by na taki zlot dla BMW czy dla MAZDA ?? :D niemec jest już oklepany i wszyscy wiedzą co to jest a naszego japończyka, tak naprawdę to ludzie dopiero poznają ;)

A przy okazji prośba do ivo ... imprezka odbywa się w porze letniej, Ty masz troszkę przyjaciół MX'ów w Czeskiej Rebublice, może byś ich tak zwerbował do nas na zlot ... ??
Forumowicz

Postprzez didusiek » 19 maja 2009, 19:54

Wałbrzych, LGOM,Wrocław już dali znać że będą zbierać ekipę <jupi>
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 21:27
Auto: 323f bj 1.6 16v DOHC Sportive

Postprzez bazyl wspaniały » 19 maja 2009, 21:21

didusiek1 napisał(a):Wałbrzych, LGOM,Wrocław już dali znać że będą zbierać ekipę

Ja zapodam hasło na podkarpacie, może się uda wyrwać w parę aut :)
Obrazek
"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Forumowicz

Od: 19 mar 2006, 19:10
Auto: ś.p 626 GE FP
ś.p 626 GE KL
ś.p XEDOS9 KF
ś.p Fiesta 1,3
Grand Caravan 3.3LPG :D
Virago 535

Postprzez vit » 19 maja 2009, 21:24

Myśle że Śląsk też nie da ciała :D
Forumowicz

Od: 31 sie 2008, 23:54
Auto: 323 F BA Z5 95'

Postprzez lantis » 19 maja 2009, 21:28

... ok, na pierwszej stronie tematu zaczynam robić wstępną listę obecności :) dlatego proszę podawać kogo zapisać z nicku, auta, i miasta ...
Forumowicz

Postprzez loockas » 19 maja 2009, 22:33

czupan napisał(a):ciekawi mnie jakie to imprezy (były) są organizowane od Konina z 18.04 2009 do 21.o8 2009 -18 tydni – że nie ma miejsca dla naszej (opolskiej ) inicjatywy

W Maju jest mini zlot dwudniowy w Krakowie. Między czasie śląsk i okolice na pewno uderzą na tor wyrazów. Z drugiej też strony wątpię, że każdy ma kasę i czas, żeby jeździć co miesiąc na zlot. Z reguły każdy zlot MS jest co najmniej dwu dniowy, a to jest przeważnie koszt minimum 200zł na osobę.

To, że nasi koledzy mają pod avatarem "członek zarządu" "prezes" itp. nie znaczy, że żyją samym klubem. Mają też masę innych rzeczy na głowie i organizowanie zlotu co miesiąc, może być lekko uciążliwe :)

Ja nie krytykuje tego zlotu. Wręcz przeciwnie, bardzo chętnie się pojawię o ile czas i finanse pozwolą. Niestety jedną z przeszkód będzie na pewno trwająca sesja.

No dobra jednak odrobina krytyki się pojawi. Jeżeli to ma być zlot ogólnopolski (a taki chyba był wasz plan) to 1 dzień na lotnisku, gdzie będzie tylko ćwiartka, to trochę za mało. Nocleg i impreza integracyjna to chyba podstawa bez której się nie obędzie :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 19 maja 2009, 22:54

lantis – przepraszam, że się nie odzywam, ale mam urwanie jajców z MegaZlotem – jest mało czasu a wiele do zrobienia – nie mogę się w nic więcej dużego angażować.
Co do tego zlotu – róbcie co chcecie, ale ja po namyśle nie będę tego w żaden sposób firmował. Za słabo Was znam, nie pojawiacie się na zlotach klubowych. Kto będzie chciał to przyjedzie. Temat ten podwieszę – niech powisi, nie mam zamiaru niczego utrudniać.
lantis – masz wolną rękę – oby wypaliło :)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez lantis » 19 maja 2009, 23:15

brii napisał(a):nie będę tego w żaden sposób firmował

... i co ?? ... mam dać sobie radę "sam" ?? <lol> .............................................

brii napisał(a):nie pojawiacie się na zlotach klubowych

... niech reszta z mojego regionu wypowie się na ten temat ...
Forumowicz

Postprzez brii » 19 maja 2009, 23:19

lantis napisał(a):... i co ... mam dać sobie radę "sam"

Bez obrazy, ale mam zrobić to za Ciebie?? ;)
Mówię szczerze – nie mam czasu, a żeby to dobrze zrobić to czasu jest i tak za mało.

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez malutka » 20 maja 2009, 09:09

czupan napisał(a):ciekawi mnie jakie to imprezy (były) są organizowane od Konina z 18.04 2009 do 21.o8 2009 -18 tydni – że nie ma miejsca dla naszej (opolskiej ) inicjatywy

Organizacja MegaZlotu to nie tylko wybranie lotniska i zebranie składek i często się okazuje że wyliczone przez Ciebie 18 tygodni to za mało, lub ledwie na styk... (odpowiedź na Twoje pytanie z resztą już padła – międzyregionalny w Krakowie i Wyrazów)

Fajnie że się angażujecie i macie swoje pomysły ale jeśli chcecie zrobić u siebie zlot ogólnopolski, to należałoby to lepiej przemyśleć i uzgodnić termin z brii przed zawieszeniem tematu. Jeśli na taką imprezę mają przyjechać osoby z całej Polski, to jak pisał lookas
loockas napisał(a):wątpię, że każdy ma kasę i czas, żeby jeździć co miesiąc na zlot. Z reguły każdy zlot MS jest co najmniej dwu dniowy, a to jest przeważnie koszt minimum 200zł na osobę.
plus koszta dojazdu...
Więc jeśli wybraliście 5 lipca, a mega ma być w sierpniu to dużo osób będzie wybierało pomiędzy tymi zlotami...
loockas napisał(a):Jeżeli to ma być zlot ogólnopolski (a taki chyba był wasz plan) to 1 dzień na lotnisku, gdzie będzie tylko ćwiartka, to trochę za mało. Nocleg i impreza integracyjna to chyba podstawa bez której się nie obędzie

a takie rzeczy trzeba dokładnie zaplanować – brii ma w tej chwili MegaZlot na głowie i się nie rozdwoi...
Osobiście uważam że lepiej jest się dogadać, zrobić większe odstępy czasowe pomiędzy imprezami tak aby "nie robić konkurencji" i aby każdy chętny mógł się pojawić na obu zlotach. Dzięki dłuższym przerwom będzie wystarczająco dużo czasu aby zaplanować dokładnie część lotniskową, wybrać odpowiednie miejsce na nocleg, ustalić możliwość zrobienia imprezy itd...
Może przełożyć to na jesień? Wtedy kiedy jeszcze jest ładnie i ciepło? Zrobić "zakończenie sezonu"?

Nie rozumiem dlaczego odbieracie nas "żółtków" jako ludzi którzy chcą Wam zrobić na złość, dlaczego pojawiają się takie ironiczne teksty... :|
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez didusiek » 20 maja 2009, 12:57

Odsyłam do pierwszej strony:

lantis napisał(a):Czy istniała by możliwość zorganizowania zlotu MazdaSpeed w tym czasie w południowym regionie Polski pytajnik Czy zarząd byłby za, czy raczej przeciw ?

Ja nie będę tutaj odpowiadał w imieniu wszystkich tylko w swoim. Było zadane pytanie "czy istniała by możliwość" a odpowiedzi były wymijające a można to było od razu odpowiedzieć. "Słuchajcie nie da rady teraz bo już jest zaplanowany Mega a poza tym nie da się w tak krótkim czasie zorganizować takiej wielkiej imprezy" Tyle że my nawet nie myśleliśmy o takiej wielkiej imprezie jak ogólnopolski zlot w dodatku mega. My nawet nie jesteśmy oficjalnym regionem na MS.

malutka napisał(a):Nie rozumiem dlaczego odbieracie nas "żółtków" jako ludzi którzy chcą Wam zrobić na złość, dlaczego pojawiają się takie ironiczne teksty... ysz
– nie każdy was tak odbiera.
Przykład z zamknięcia działu NM:(moja wypowiedź)

" poprosiłem o wyjaśnienia i je dostałem nic więcej nie potrzebuję. usmiech
Rozumiem decyzję zarządu. A wszystkim zdenerwowanym forumowiczom proponuję aby tak na tydzień spróbowali kiedyś zająć się prowadzeniem takiej strony i forum jak MS i pogodzić to z pracą, domem i rodziną jednocześnie a potem wypowiadać się na ten temat. Drodzy forumowicze to jest jedno z największych forum w Polsce i najbardziej uporządkowanych a ci którzy go prowadzą nie zajmują się tym zawodowo tylko w wolnych chwilach. A takie rzeczy jak modyfikacje itp. można znaleźć z powodzeniem w działach dla konkretnych modeli i dziale tuning. Ja nie zamierzam likwidować prezentacji mojego samochodu, podałem dane wrzuciłem parę fotek i tyle. "

malutka napisał(a):dlaczego odbieracie nas "żółtków" jako ludzi którzy chcą Wam zrobić na złość
– i to jest nie w porządku traktować nas ogólnikowo.

Mam nadzieję że 5 lipca kto będzie miał ochotę to przyjedzie mimo że to będzie jednodniowiec z 1/4 mili i bez konkurencji sprawnościowych. Będzie miło, grilowo a jak ktoś z daleka przyjedzie to 100m od lotniska jest hotel. A w sierpniu jakaś ekipa Opolska wybierze się na Mega.
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 21:27
Auto: 323f bj 1.6 16v DOHC Sportive

Postprzez brii » 20 maja 2009, 14:08

didusiek1 napisał(a):Było zadane pytanie "czy istniała by możliwość" a odpowiedzi były wymijające a można to było od razu odpowiedzieć. "Słuchajcie nie da rady teraz bo już jest zaplanowany Mega a poza tym nie da się w tak krótkim czasie zorganizować takiej wielkiej imprezy"

Miałem w planach pomóc przy robieniu tej imprezy, ale niestety dostałem więcej pracy zawodowej i stąd moja decyzna, z odpowiedzią zwlekałem do wyjaśnienia tej sytuacji.
didusiek1 – cieszy mnie, że patrzysz na to wszystko obiektywnie :)
Mam nadzieję, że będziesz jedną z tych osób które odwiedzą MegaZlot :)

Forumowicz

Postprzez bazyl wspaniały » 20 maja 2009, 17:45

Z tym wciągnięciem mnie na listę to trochę za szybko, nie wiem jak się wsio ułozy. Jak będę mógł na bank przyjadę, jednak na chwilę obecną nie jestem w stanie planować dalej jak na 2 dni. Lepiej zdjąć mnie z listy aby frekwencji nie fałszować.
Poza tym duży szacun dla was za chęci:)
Obrazek
"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Forumowicz

Od: 19 mar 2006, 19:10
Auto: ś.p 626 GE FP
ś.p 626 GE KL
ś.p XEDOS9 KF
ś.p Fiesta 1,3
Grand Caravan 3.3LPG :D
Virago 535

Postprzez Talib323f » 20 maja 2009, 22:35

a ja mam pytanie do zarządu: czy w ogóle znajdzie się jakiekolwiek miejsce dla NIEklubowiczów na mega, bo słyszałem o tym, że nieraz ograniczano miejsca dla klubowiczów, a NIEklubowicze nie mieli wstępu wcale ??
i drugie pytanie: jaki mają status zwykli forumowicze, czyli jak ja to nazwałem nieklubowicze do których ja z resztą się zaliczam ??
chodzi o to żeby nie było tak, że pojadę 200km i nie zostanę wpuszczony na impreze <wow>
Forumowicz

Od: 3 kwi 2009, 22:10

Postprzez Adamos » 20 maja 2009, 22:38

Talib323f na mega nie ma ograniczen :)
Forumowicz

Od: 25 sie 2008, 10:03
Auto: Ford Focus C-MAX mk1

Postprzez brii » 21 maja 2009, 10:49

Talib323f – gdzie słyszałeś takie głupoty??

Forumowicz

Postprzez Don Corleone » 21 maja 2009, 11:08

Talib323f napisał(a):chodzi o to żeby nie było tak, że pojadę 200km i nie zostanę wpuszczony na impreze

Jeżeli pojedziesz bez zapisywania się i wpłaty to niezależnie kim byś był i tak nie wjedziesz :P
Padre
Forumowicz

Od: 26 sty 2007, 11:14
Auto: BA KF->NB BP->FE 13B