Zlot ogólnopolski 2006

Postprzez majki » 25 sty 2006, 20:49

ravo napisał(a):
majki napisał(a):bylo by potrzeba cca. 10.000 PL zlotych

mhm koszty wszystkiego rozumiem ? bez skladek (oplat) za wjazd na zlot ?

Tak tak..potrzeba zdobyc sponzorow <jupi>
Majki, http://www.mazdaklub.sk
sorry about my polish grammar, I am better in speaking :)
Forumowicz

Od: 16 gru 2004, 22:22
Auto: Mazda GD 626 LX limo, USA ver.

Postprzez ravo » 25 sty 2006, 20:55

majki napisał(a):Tak tak

czyli przy 50 autach po 30-50 zl mamy zaledwie okolo 2 tys zl brakuje nam az 8 tys przy naszych zalozeniach ze nie doklamy do zlotow z kasy klubowej musimy miec sponsora bo nie da sie zrobic zlotu za oplate 200 zl za auto (znowu wychodzi sprawa stowarzyszenia), w kazdym razie musimy myslec szybko bo jak chcemy to zrobic na cala europe tak jak powiedzial morda nie mozemy sie osmieszyc. Majki czy jakis wasz sponsor bylby zainteresowany takim zlotem w polsce ?
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Waluś » 25 sty 2006, 20:59

No teraz ja.
Ryki hmm w sumie jestem za, ale jak napisał Morder, jeśli organizacja się nie poprawi, to fakt, będzie wstyd. Podrugie:
MarciniAnia napisał(a):Zawsze można pochwalić się Kazimierzem, Lublinem, Janowcem, Nałęczowem

No tak, tyle że do każdej z tych mniejscowości jest daleko. Tu dwa dni nie wystarczy.
No i dalej fakt, brak jakiegokolwiek zaplecza. Można zorganizować WC, ale jakaś łazienka też by się przydała. Należało by również zorganizować jakąś budę z jedzeniem. Jak ktoś ma znajomego, to moąze chętnie by zarobiłpare złotych hehe.
Miejsca na namioty raczej tam nie brakuje, a i jeśli odpowiednio wcześnie się za to zabierzemy to i w hotelach w Rykach się zorganizuje :)
Plus to napewno obszar. Może przyjąć w zasadzie każdą ilość osób i aut, zarówno niezapowiedzianych gości jak i zlotowiczów. Idealny asfalt i długości pasów. Cisza spokój (teren ogrodzony)

Osobiście wolę Ryki, ale to ze względów ekonomicznych, alez praktycznegopunktu widzenia poszukałbym czegoś innego.

O organizacji samego spotkania lepiej tutaj nie dyskutować, bo może sie szum zrobić :)
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez majki » 25 sty 2006, 21:20

ravo napisał(a):
majki napisał(a):Tak tak

czyli przy 50 autach po 30-50 zl mamy zaledwie okolo 2 tys zl brakuje nam az 8 tys przy naszych zalozeniach ze nie doklamy do zlotow z kasy klubowej musimy miec sponsora bo nie da sie zrobic zlotu za oplate 200 zl za auto (znowu wychodzi sprawa stowarzyszenia), w kazdym razie musimy myslec szybko bo jak chcemy to zrobic na cala europe tak jak powiedzial morda nie mozemy sie osmieszyc. Majki czy jakis wasz sponsor bylby zainteresowany takim zlotem w polsce ?

Tak czy tak jest potrzebne sponzorow, a myslalem to tak, ze trzeba 10.000 PL zlotych i ku temu jakis wstep na akcje, mozno to bede dogromady 12.000 PL zlotych, ale i nie. Nik nie jest 100%, ze dojedzie tyle i tyle samochodow. My urobili sme takum chybe i w koncu nam zostal minusowy staw a musielo sa szukacz peniazy w priwatnych zdrojach... Lepiej miec wiacej niz mniej <jelen>

A niestety mysle, ze jakis sponzor z Czech czy Slowacjy nebede mozne zdobyc dla EMM 2006 v Polsce, bo naszym sponzorym na tych miast byl AP Mazda Slovakia :(
Majki, http://www.mazdaklub.sk
sorry about my polish grammar, I am better in speaking :)
Forumowicz

Od: 16 gru 2004, 22:22
Auto: Mazda GD 626 LX limo, USA ver.

Postprzez Crimer » 25 sty 2006, 22:41

Jak dla mnie, jeśli chcemy zrobić coś naprawde dużego to niestety Ryki odpadają :( Jedyne co przemawia za Rykami to ładne lotnisko ale niestety nic więcej, do Najbliżeszego większego miasta jest 50 i 100km. Poza tym niektórzy (jak już było tu wpomniane) chcieli by pozwiedzać itd, a jak wiadomo w Rykach nie ma co ;)

Proponuje Poznań (jeśli wypali) jeśli nie Toruń.
No chyba że ktoś ma jeszcze jakieś propozycje :)
Obrazek
Mazda Xedos 9 – jeszcze zawita...
Forumowicz

Od: 23 kwi 2004, 19:43
Auto: Mazda 3

Postprzez Achemenid » 25 sty 2006, 22:45

Teraz tylko mam jedno pytanie do REGIONOW :
potrzebny jest plac ze wszystkimi mediami na to by pomiescil blisko 150 Aut nie musi to byc wcale lotnisko byle zamkniety .

NA miejscu jest potrzebna: woda ,220 V ,sanitariaty , i koniecznie prysznice +miejsce na namioty .

Plac duzy wcale nie musz byc do wscigow .
Forumowicz

Od: 20 cze 2004, 15:39
Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.

Postprzez Xionc » 26 sty 2006, 00:15

Ja też postaram się pomóc organizacyjnie, jak będe umiał. Byłem na EMM2005 i mam przede wszystkim zastrzerzenia co do obiecanego miesca na namioty i zaniatariaty. Musi byc pole namiotowe, kible, prysznice, jedzenie itp. Musi być też niedaleko hotel dla bardziej wymagających.

Trzeba zrobić jakąś grupę organizacyjną, wybrać miejsce, plan, wszystko. Trzeba zebrac ludzi ktorzy mogą cos pozyczyc, zorganizowac, zrobic taniej. Znaleźć sponsora (kijowo ze nie ma Mazdy w Polsce, ale mam pomysł). Klub Renault tez nie jest stowarzyszeniem a mają po kilku!! sponsorów na spotach ogolnopolskich (na 200 aut). Jakies Borki czy coś.

Ja lubie organizować, ja się zgłaszam.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)

Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
statusTest
Forumowicz

Od: 2 cze 2004, 23:25
Auto: Mazda CX-7 2.3T AT AWD '08

Postprzez Globy » 26 sty 2006, 01:31

majki napisał(a):No Globy jakos jeszcze nie reagowal na moj mail :(

Przepraszam Cie Majki, ten mail zaginal w czelusciach mojej skrzynki, okres swiateczny.

Rowniez pomoge przy organizacji. Co do wyboru miejsca, wypada sie zdeklarowac na samym poczatku dzialan i dalej podazac juz oferowanymi przez nie mozliwosciami – akurat odleglosc jest tylko jednym z kryteriow, dochodzi infrastruktura, plan itd.

W Rykach brakuje chyba tylko czegos ciekawego wartego zobaczenia w poblizu, odwrotnie niz w Toruniu ;) Jesli chodzi o nawierzchnie, to musimy sami sie zdeklarowac, czy chcemy bardziej postawic na rozrywke oraz konkurencje zrecznosciowo-techniczne, czy wyscigi. Czesc osob zdeklaruje sie na hotel, czesc namiot – podstawowe potrzeby sanitarne spelniaja toi-toi'e w maksymalnej wersji.

Sponsorow mozna szukac takze po okresleniu miejsca, lokalnie.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Fiveopac » 26 sty 2006, 08:58

RULES napisał(a):Ja będę miał do przejechania jakieś 1700 km więc żebym się zdecydował i stanął na głowie żeby dali mi wolne musiałby to być zlot na naprawde wysokim poziomie usmiech)))

To tak dla motywacji język

Nooo, z Mozabiku masz kawal drogi hahaha

Propozycja Borek jest niestety nie do zaakceptowania, parking duzy ale dziurawy i nie ma gdzie sie scigac :(
Pamietajcie, ze w Toruni mamy juz przetarte szlaki, nie tylko przez nas ale takze przez inne zlotu, wiec problemow z organizacja moze byc duzo mniej niz gdzies indziej. Jest lotnisko, sa hotele, jest starówka, zabytki a i ulice nie sa non stop zakorkowane. Mozna by np. 30 najladniejszych aut zlotu w nagrode wystawic na starówce, nie bylo by z tym raczej problemu. Mozliwosci jest wiele ale musimy szybko podjac decyzje by podogrywac wszystkie sprawy, sponsorów i media.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez Morder » 26 sty 2006, 09:18

Borki są fajne, byłem na zlotach KTP, ale mają jedną podstawową wadę, która moim zdaniem powinna je wykluczyć...mianowicie brak miejsca na wyścigi.
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:07
Auto: MX-3

Postprzez Papajo » 26 sty 2006, 10:19

Ktoś wcześniej wspomniał o Poznaniu – moze tam ?? Przecież tam jest świetny tor – oprocz ćwiartki mozna by pościgać się po torze. A zaplecza to chyba tam nie brakuje. Mozna ten tor wynając, jest baza z calym zapleczem...
Nie zrozum mnie źle Five – Toruń jest w sumie spoko, ale pamietam "problemy" z lokalną pseudo ochrona lotniska :| Jesli ci panowie znow bedą mieli takie podejscie to wstyd na Europę bedzie....poza tym ta nawierzchnia <oczy> .....
...nigdy nie zrezygnuję z marzeń...
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 wrz 2004, 15:45
Auto: był SR13 D-Spec, jest Sky R33 Type M Spec II

Postprzez Gajnek » 26 sty 2006, 10:36

Moim zdaniem powinnismy poszukac czegos blizej granicy aby wiecej gosci mogło zjechac.
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
Forumowicz

Od: 12 maja 2005, 21:00
Auto: Mazda 626 cronos 2.0i 95r.

Postprzez jesus » 26 sty 2006, 12:41

Papajo napisał(a):Nie zrozum mnie źle Five – Toruń jest w sumie spoko, ale pamietam "problemy" z lokalną pseudo ochrona lotniska :|

to nie byli ochroniarze ;D tylko przydupasy dyrektora ... ochrona była w kombinezonach i wielim napisem security ;> ... zaraz przy wjeździe .. ochrona nie otwierała bram tylko właśnie te ciecie.

NA + torunia przypada to co five napisał. Niestety w Toruniu nie znajdzie się super sponsorów – jak np. w przypadku Poznania.

ps. nikogo nie obrażając ale uważam że ciężko to będzie zorganizować
dlaczego?
założenie – przyjedzie przynajmniej 50 aut z PL i 50 aut z zagranicy – ok 160 osób

*klub nie działa legalnie
*ciężko będzie uzyskać sponsora – sponsor nie wyskoczy z kasy tak sobie – może ufundować np. jakieś radyjko albo cuś .. ale raczej np. 3 tys. nie wybecaluje (na ATS od sponsora bierze się maX 2,5tys. – a jest ich ok 10-15) – sponsor oleje impreze zamkniętą!!!
*trzeba sporo gotówki wywalić – i nie ma się pewności czy ona się zwróci ponieważ do końca nie będzie się wiedziało ile aut wjedzie czy to bedzie 70 czy też 140
*nie będzie można tego zorganizować tego tak jak to miało miejsce np. rok temu w Toruniu – czyli za kasę ludzi którzy wybecalowali wcześniej
tylko kasa płacisz jak wjeżdżasz. (opcja część płaci wcześniej część przy wjeździe – hmm ok 20% chętnych zapłaci wcześniej)
*trzba będzie się zastnanowić czy zrobić z tego imprezę otwartą dla zwiedzających ([tiiit] zadyma może się z tego zrobić)
*karetka, kible, ochrona, policja
*ok 5-10 ludzi którzy na 100% poswięcą się organizacji spota, ale będą coś robić, a nie tylko pisać o tym co można zrobić.

przejbane – ok 2-3 miechów zabawy z papierami w urzędach, wtopione ok 15-20tys i pytanie czy to się zwróci?
ulotki, reklamy, bilety, koszulki, hostessy, ochrona, kible, lotnisko, ewentualnie hotel dla wybrednych – wymyślenie planu takiego aby nikt się nie nudził ... kilka możliwych alternetywnych scenariuszy zlotu, atrakcyjne nagrody za konkursy, przynajmniej jakaś kontrola tego co się na zlocie dzieje.

cholernie ryzykowna sprawa – moim zdaniem na 100% się spot nie zwróci jeżeli będzie to impreza zamknięta przy założeniu, że nie robi się obciachówki tylko przynajmniej coś co reprezentuje jakiś poziom.

Gajnek napisał(a):Moim zdaniem powinnismy poszukac czegos blizej granicy aby wiecej gosci mogło zjechac.

moim zdaniem mie ma to większego znaczenia czy to będzie przy granicy czy też340km od niej jeżeli impreza będzie odpowiednio rozgłośniona, zareklamowana, i zorganizowana ... jeżeli będzie przeczuwał że impreza będze fajna nie będzie miało dla mnie znaczenia czy mam jechać w polsce 200km czy też 300km ... bo skoro się decyduje przyjechac do polski na impreze mazdy to raczej zachęca mnie to jak ja tam czas spędzę i czy te 1000-1500 km (ok 10 godzin drogi) będzie tego warte.
Ostatnio edytowano 26 sty 2006, 12:49 przez jesus, łącznie edytowano 1 raz
pozdrawiam
My cars are able to eat my soul & money in seconds.

Obrazek
Forumowicz

Od: 24 maja 2004, 13:40
Auto: 2xRX-7 FD3S 1.3
RX-8
MX-6

Postprzez Papajo » 26 sty 2006, 13:22

W zasadzie jesus ma racje – czyli teraz musimy odpowiedzieć sobie na pytanie: czy bierzemy sie za organizacje tej imprezy czy nie ??
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 26 sty 2006, 13:33

Achemenid napisał(a):Zastanowcie sie czy to ma byc spotkanie czy wyscigi , nie sadze by ktos bedac z daleka zaryzykowal by awaria auta na wyscigach .A pozatym jakie sa koszty by tak naprawde zorganizowac wyscigi koszty placu, zabezpieczenia ,ochrony, sprzetu ,

CZY tak naprawde nie ma nic w okolicach Krakowa , Slaska (lotnisko w gliwicach) Wroclaw ,Kielce

Wyscigi przeciez nie beda obowizkowe, tylko dla chetnych. Tak samo proby sprawnosciowe w aucie jak i poza nim :)
Jesli chodzi o śląsk to jest to kwestia ze idziemy w ciemne, mamy dwie-trzy miejscowki dobrze poznane i sprawdzone, gdzie wiemy czego sie spodziewac i do kogo uderzyc o pozwolenie. Nie ukrywam ze chodzi tu takze o ilosc chetnych ludzi do pomocy przy organizowaniu tego spotkania ktorzy sila rzeczy musza mieszkac w okolicy by wszystko pozalatwiac.
Jesus zwrocil uwaga na bardzo istotny fakt, jesli to bedzie impreza zamknieta , a taka na 99% bedzie, to sponsor nie da nawet zlotowki. Z kolei otwarta impreza to juz sajgon by opanowac stado ludzi, czesto podchmielonych a klimat spotkania prysnie jak banka mydlana...
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez Marcin783 » 26 sty 2006, 13:38

Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw wiem, że sami sobie nie poradzimy z tak dużą imprezą :( Co do sponsorów to możemy z nimi rozmawiać dopiero po wybraniu lokalizacji i jak bedziemy mieli wstępny plan całej imprezy.
Musimy jako KLUB podjąć jak najszybciej decyzję czy jesteśmy w stanie zorganizować taką imprezę i jeżeli będzie to na TAK to musimy podjąć decyzję gdzie i kiedy ma się to odbyć :D
Naszym zdaniem lepiej będzie jak zrobimy coś na południu :)
Pozdrowionka
Marcin783
1997-2003 Fiat 126, Fiat TIPO, VW Golf I, Fiat PUNTO
10/2003-06/2004 626 GE 2,0
07/2004-10/2006 MX-6 2,5
08/2006- 3S 2,3
06/2007-12/2007 VW Golf III 1,8
10/2007- Nissan Primera P11 Kombi 2,0
12/2007-07/2008 Seat Leon 1,9
Forumowicz

Od: 24 paź 2003, 21:15
Auto: Mazda 3S

Postprzez ravo » 26 sty 2006, 14:44

MarciniAnia napisał(a):Naszym zdaniem lepiej będzie jak zrobimy coś na południu

:)

MarciniAnia napisał(a):Musimy jako KLUB podjąć jak najszybciej decyzję czy jesteśmy w stanie zorganizować taką imprezę

i to jest bardzo trudne pytanie sam nie wiem ale uwazam, ze powinnismy sprobowac znalezc miejsce wtedy mozemy dopero o czyms myslec, sa 2 szanse albo wypas zlot ze sponsorem albo takze super zlot ze wszystkim ale wszystko bysmy robili po kosztach i znajomosciach ze wsparciem finansowym klubu ale wtedy mozemy zapomniec np o koszulkach klubowyc itp itd (karty klubowicza beda hhihi)
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez jesus » 26 sty 2006, 16:06

propozycja wyjścia z pewnego największego kłopotu jakim są finanse:

Można by było potraktowac zlot jako inwestycję .. np. finansowaną z kasy wszystkich chętnych ..... powiedzmy wpłaca ok 40 osób po 400 zł .... czyli mamy 16 tys ... jeżeli zlot wypali (a z góry można przyjąć takie założenie jeżeli ma się w gotówce 12 tys) i uda się jeszcze coś na nim zarobić te osoby które wpłaciły tą kase otrzymują jej zwrot .. czyli mają np. spota za free albo za pół darmo w najlepszym wyjściu nawet zarabiają.

Wtedy zrobić imprezę otwartą z ochroną, kiblami, foodem, prądem .. etc. 16 tys powinno styknąć na zaliczki i perfekcyjną organizację spota ... popodpisywać umowy że reszte kasy wpłaca się po imprezie etc. Taka inwestycja raczej moim zdaniem na 70-80% zwróci się i to ze sporą nadwyżką .... jeżeli się ją rozgłosi w mediach ... bardzo dużo ludzi interesujących się motoryzacją powinno się zjawić.

więc prosta kalkulacja:

16tys.
+
impreza 3 dniowa 150 zł / uczestnik (przyjedzie ok 80 aut/110 ludzi) = 16,5 tys
3 dni – zwiedzający – (zjawi się ok 400 ludzi) – 15 zł – 6tys
jeżeli impreza będzie otwarta na 100% znajdzie się 2 sponsorów którzy np. zafundują coś za te 2,5 tys zł., jeżeli będzie impreza z jajem na 100% urzędasy z miasta ją poprą i dadzą też jakieś środki w postaci zniżeżek + 1,5 tys zł

i zostanie jeszcze 250 zł do zwrotu dla Tych którzy zainwestowali – czyli wychodzimy na "0"
jeżeli zjawia się 150 (110 aut) – uczestników i ok 500 ludzi ... automatycznie osoby które zainwestowały – otrzymują zwrot kosztów zlotu + 30 zł eXtra czyli zlot za free i jeszcze są do przodu o 30 zł

100x łatwiej by było np. zrobić taką imprezę z innym zaprzyjaźnionym klubem – np. nissan ... wtedy automatycznie zwiedzających by było więcej.

Kasy klubowej nie licze ... kasa w przypadku porażki spotu lub jeżeli się okaże że wypalił .. zawsze wraca do tych 40 gości którzy inwestowali.

oczywiście to tylko gdybanie i takie pierdu pierdu ... ale:
*powinno się znaleść te 40 osób które w taki myk by weszli (na 100% się nie da – ale to jest optymistyczny post)
*z taką kasą można już coś robić (może się nie znam – ale 16 tys. pokryło by koszty kibli ochrony – lotniska)
*zwiedzający też przybiegną jeżeli będą mieli świadomość że coś fajnego na zlocie zobaczą – np. trochę palenia gumy w wykonaniu rx8 i 7 ;>, wyscigi na 400m, sprawnościówki, i np. wieczoną imprezkę techno z DJ z pobliskiej wiochy ;>
*sponsor się znajdzie jeżeli będzie wiedział co to za imprezka (myślę że 3-4 bez problemu się znajdzie nawet kilku dystrubutorów mazd w PL-czyli nagrody są za FREE)
*sporo ludzi z zagranicy na taki spot przyjedzie na 100%
*wystarczy jeden gość z foodem (gościu jeżeli będzie miał świadomość jakiej miary jest to impreza na 100% zapłaci powiedzmy 500zł) będzie tam z żarciem i zarobi powiedzmy te 1500

ps. post jest absolutnym s-f ale może kogoś da się przekonać że tak naprawdę nie wszsytko zależy od jednego czy 2 sponsorów ... a wystaczy wziąść się w garść a wszystko można zorganizować. – w takim przypadku sponosor nie jest koniecznością a dodatkiem.
pozdrawiam
My cars are able to eat my soul & money in seconds.

Obrazek
Forumowicz

Od: 24 maja 2004, 13:40
Auto: 2xRX-7 FD3S 1.3
RX-8
MX-6

Postprzez Papajo » 26 sty 2006, 17:07

Jesli chodzi o sponsorów to mysle, ze moglibysmy ich poszukac wsrod dystrybutorow czesci i warsztatow.
Juz u nas na forum jest conajmniej dwoch takich, ktorzy mogliby sie tym szerzej zainteresować –> Jaksa i Smirnoff ;) Co wy na to ?? Globalna europejska reklama :D
Obrazek
Forumowicz

Postprzez SimoneuS » 27 sty 2006, 12:14

dajcie już spokój z tym sponsorngiem...... ja jakbym miał warsztat lub był dealerem mazdy to i tak bym tego nie sponsorował, ponieważ ..... taka impreza nie niosłaby żadnej wymiernej korzyści dla mnie...... jesteśmy za cienkie bolki zeby coś takiego zorganizować.... ja na waszym miejscu dałbym sobie spokój z organizowaniem jakiejś międzynarodowej imprezy bo będzie obciach i tyle. Lepiej zbierać marne siły na organizacje letniego GIGAspota. Ja ze swojej strony dostracze pełnowartościowy sprzet do pomiaru na 400m i sądzę, że bedzie na tyle doskonały, że nie bedzie się do czego doczepić.
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
Forumowicz

Od: 11 lis 2003, 20:57