Bydgoszcz, łączcie się!

Postprzez karaś » 13 gru 2005, 11:13

Fiveopac napisał(a): mozemy ci jakos pomóc?
jakby co to rowniez sluze pomoca ;).
I co najlepszego tam nagrzebales Piotras :P ??

sanders napisał(a):a co myslicie sie spotkac np jutro gdzies na luczniczce na maly bowling?

ja niestety nie dam rady, moze jutro albo pojutrze ale nie dzisiaj :(
Forumowicz

Od: 9 lip 2004, 15:15

Postprzez Pit » 13 gru 2005, 14:37

Fiveopac napisał(a):Piotruś, mozemy ci jakos pomóc? Jakby co sluze ciepłym garażem :)
Pochwal sie co knułeś <faja>

karaś napisał(a):jakby co to rowniez sluze pomoca ;).
I co najlepszego tam nagrzebales Piotras :P ??

...zacząłem naprawiać sprawne auto :| czyli zrobiłem coś, co mnie [tiiit] u innych użytkowników aut (patrz mój ojciec, hehe), którzy profilaktcznie wymieniają jakąś część, regulują coś, ustawiają, kombinują, kiedy autko chodzi cacy...

...ja mam taką teorię, że jak autku nic nie dolega to nie należy szukać dziury w całym...

...do rzeczy: kupiłem kabelki + świeczuszki NGK – drogie jak [tiiit], ale klasa :)
no i zamiast uśmiechnąć się do kogokolwiek z was w celu wynajęcia na 15 min garażu – oddałem autko do mechanika. (...) Odebrałem autko – chodziło pięknie. Jednak za 3h, kiedy odstawiałem je na parking już zaczęło wariować – jakby nie chodził jeden cylinder. Świeczka [tiiit] – mówię sobie, rzadko się zdarza, ale może dostała "szoku termicznego" i szlag ją trafił... Next day pobrykałem do tegoż samego mechanika i sam zamieniłem wszystko jak było po staremu – niestety – efekt działania był zerowy... Potem posprawdzaliśmy, czy na pinach sterujących listwami wtryskowymi jest jakies napięcie. Było na 5-ciu, na jednym nie... :( Po tym pogrzebaniu (odpalałem 5 razy na ok 2 sek. auto bez filtra powietrza i przepływomierza) auto niestety zaczęło strasznie smrodzić i wywalać kłęby jasnego dymu z rur :( dodam, że cały czas chodzi nierówno (5 garów) . Jestem załamany i chyba zacznę pić :| hehe żartuję

Na czwartek na 16:00 jestem umówiony podobno z najlepszym kolesiem od elektroniki samochodowej w BDG – na terenie Ośrodka Egzaminowania Kierowców...

A jak mnie jeszcze trochę podqrwi mój wspaniały (do przedwczoraj) silnik to zmienię go na jakiś większy :)
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez sanders » 13 gru 2005, 14:52

Chcialbym ci pomoc ale mazda to zbior elektroniki,a osobiscie jestem ciekaw dlaczego swieczke nagle szlak trafil--ale byla zalana olejem czy poprostu sie przegrzala??
To chyba jakis feralny miesiac mi ktos caly czas madzie rysuje,juz mam cala lewa i prawa strone porysowana a zeby bylo mala to szybko to pomalowalem,zeby na to nie patrzyc--bo tylko plakac sie chcialo. A gdy juz odmalowalem to picassa co rysuje mi auto musialo to wqrwic, i kopnal mi w drzwi :( Ale kiedy [tiiit] dorwe,a wtedy przywioze go na pas i sie wszyscy z nim policzymy ......
Forumowicz

Od: 19 sty 2005, 23:02
Auto: BMW M3 Audi A6 Mazda6

Postprzez Pit » 13 gru 2005, 14:58

sanders napisał(a):Chcialbym ci pomoc ale mazda to zbior elektroniki,a osobiscie jestem ciekaw dlaczego swieczke nagle szlak trafil--ale byla zalana olejem czy poprostu sie przegrzala??

...to nie świeczka, Gdyby tak było to już bym brykał Mazdeczką. To jakieś poważniejsze [tiiit].
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez sanders » 13 gru 2005, 15:14

Piotruś napisał(a):Świeczka [tiiit] – mówię sobie, rzadko się zdarza, ale może dostała "szoku termicznego" i szlag ją trafił...

Swieczk a z niczego tak sobie nie walnela
a byles na komputerze??
Forumowicz

Od: 19 sty 2005, 23:02
Auto: BMW M3 Audi A6 Mazda6

Postprzez Fiveopac » 13 gru 2005, 22:42

Wszyscy znamy ta zasade <czytaj> "Działa? Nie naprawiaj!"
Szkoda zeby tak wzorcowo chodząca V'łka miała spocząć na złomowisku. Popsuła sie pewnie jakas duperelka, a tym bardziej nie ma co panikowac na zapas.
W razie czego podskocz do mazdy na szwederko, moze tam sie spotkali z tym problemem.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez Malico » 14 gru 2005, 21:51

ale sie tu offtopic zrobil <lol> trzeba bylo przyjechac i pogadac sobie u nas :|

@piotrus: oby to byl jakis duperel...

@sanders: jak dorwiesz tego picassa, to tez go porysuj pierdolca jednego... naszej madzi ktos ostatnio urwal nosek :( nie mamy znaczka...

co do spotkania, to farciarz juz wszystko strescil :P ale jak jakas fotke znajde, to umieszcze ;)
Forumowicz

Od: 8 lip 2004, 01:08
Auto: Mazda 323 1.8 GT '91