Spotkania MazdaSpeed w Krakowie
za tydzien nas nie bedzie
za 2 tygodnie tez za 3 bawimy sie na spocie w lodzi wiec wpadniemy w tygodniu nasza mx3
(moze ostatni raz juz
)
za 2 tygodnie tez za 3 bawimy sie na spocie w lodzi wiec wpadniemy w tygodniu nasza mx3
(moze ostatni raz juz

- Od: 21 paź 2003, 13:53
- Auto: najpiękniejsze :)
Dzieki za spotkanie w niedziele:) milo bylo was poznac i zaluje bardzo ze nie moglem pojechac z wami zeby rozruszac moja madzie ale niestety egzaminy:( Moze nastepnym razem:)
Olek pytanie do Ciebie. Wspominales o koledze u ktorego naprawiasz autko. Chcialbym wymienic rozrzad madzi, a ze narazie kipsko u mnie z kasa to chcialbym zeby zrobil to ktos taniej ale pozadnie. Jezeli jest taka mozliwosc to zapytaj sie kolegi czy by wzial moje autko pod lupe i jak cos to bym sie z nim skontaktowal
Oczywiscie o ile dasz namiary
Pozdro
Olek pytanie do Ciebie. Wspominales o koledze u ktorego naprawiasz autko. Chcialbym wymienic rozrzad madzi, a ze narazie kipsko u mnie z kasa to chcialbym zeby zrobil to ktos taniej ale pozadnie. Jezeli jest taka mozliwosc to zapytaj sie kolegi czy by wzial moje autko pod lupe i jak cos to bym sie z nim skontaktowal
Pozdro
- Od: 16 sty 2005, 17:10
- Auto: 626 1.8 GF FP
To co panowie powiedza na ustawke na lotnisku dzis wieczorem. WArunki nam sprzyjaja
Jest szansa ze nawierzchnia bedzie lepsza niz ostatnio, tzn mniej lodu
Czekam na chętnych.
Jest szansa ze nawierzchnia bedzie lepsza niz ostatnio, tzn mniej lodu
Czekam na chętnych.
http://www.fordclubpolska.org --------- http://www.gcarsolution.pl
- Od: 18 maja 2004, 12:41
- Auto: corolla TS
Olek, nie wiemy jakie warunki beda nawet za 2 dni. Dlatego proponuje korzystac jak tylko sie da
Pablo, jak mozesz to poczekaj, moze jeszcze sie ktos chetny zglosi to ustalimy wspolnie godz. Ja mam staly dostep do netu, wiec jeszcze sie tu odezwe.
Pablo, jak mozesz to poczekaj, moze jeszcze sie ktos chetny zglosi to ustalimy wspolnie godz. Ja mam staly dostep do netu, wiec jeszcze sie tu odezwe.
Jak by coś to na szybko piszcie na gg, lub komórke 509 942 569
A tak z innej beczki, ilu mazdowiczów jeździ na desce/nartach? bo snieg za oknem i aż mnie korci zeby pojechać.
A tak z innej beczki, ilu mazdowiczów jeździ na desce/nartach? bo snieg za oknem i aż mnie korci zeby pojechać.
Częste mycie skraca życie.....

Jest: Tribute 3.0 V6/B2500 2.5 TD>
Było: 626 2.0 LPG/626 2.5 V6 Cronos/323 1.3 LPG
Będzie: MAZDA

- Od: 23 sty 2005, 16:42
- Auto: B2500 2.5 TD , Tribute 3.0 V6
ok, nr zapisalem
czyzby nikt wiecej nie wyrazal checi na dzisiaj ? panowie, heh ... powiedzcie cos
Ide pomoc kumplowi przy przeprowadzce, mysle ze wstepnie mozemu umawiac sie po 21
, jakby co piszcie na tu albo na gg. Jak wroce to przeczytam.
czyzby nikt wiecej nie wyrazal checi na dzisiaj ? panowie, heh ... powiedzcie cos
Ide pomoc kumplowi przy przeprowadzce, mysle ze wstepnie mozemu umawiac sie po 21
no to juz przeprowadzeni. Zostale mi jeszcze z psem na pole. Mysle ze mozemy sie ustawic o 21:30, tylko gdzie(bezposrednio na lotnisku czy gdzies indziej). Pewnie sie wyrobie. Moze nawet wczesniej.
Czy moze mi ktos dac na PW nr do olka ? A moze sam sie tu zaraz pojawi.
I dzisiaj musze wylaczyc sobie ABS, poczukac za bezpiecznikiem.
Czy moze mi ktos dac na PW nr do olka ? A moze sam sie tu zaraz pojawi.
I dzisiaj musze wylaczyc sobie ABS, poczukac za bezpiecznikiem.
Pablo ja chyba pojade w alpy bo do wiednia pomykam w niedziele ale jak cos to zawsze jestem miło nastawiony na taki wypat heh ale nie mam samochodu bo mi zapierdolili
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
ello
mam nadzieje ze po powrocie z Włochów zaglądniemy cos Madzia jeszcze na "białą płytę"..
mam nadzieje ze po powrocie z Włochów zaglądniemy cos Madzia jeszcze na "białą płytę"..
- Od: 21 paź 2003, 13:58
- Auto: Mazda 3 BL 2.0 DISI
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BJ) 2.0 Sportive (niqsmx3)
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
hmm a myślałem ze ja dlugo pracuje. A siedze cicho bo wymordowałem sie wczoraj na descem dzisiaj nawet sił nie ma zeby po forach łazić i sie udzielać ale jestem i jak mi czas i córka pozwoli to sie pojawiam na kolejnych zlotach

100 pytan do....zamierzam w przylym tygodniu powymieniac pare podstawowych rzeczy w madzi..oleje, plyny swiece kable itp...gdzie kupic no i oczywiscie co?? bo nie mam zielonego pojecia, przede wszystkim jaki olej do 166kkm z gazem?? Nie wiem co tam bylo lane wczesniej bo zadnych zmianek w papiurach!!
Napiszcie na co mam zwrocic uwage i co jeszcze wymienic zeby jezdzic z ze spokojna glowa
Przy ostatnim mrozie mam problemy z odpalaniem rano! Nie wchodzi na obroty tylko gasnie odrazu
Dopiero jak wcisne jej pedal i potrzymam troche na obrotach to zaczyna normalnie pracowac. Co to moze byc??? HELP!!! Zauwazylem tez ze ogrzewanie chodzi tak na pol gwizdka-troszke mi zimno jak jezdze przy tej pogodzie 
Napiszcie na co mam zwrocic uwage i co jeszcze wymienic zeby jezdzic z ze spokojna glowa
Przy ostatnim mrozie mam problemy z odpalaniem rano! Nie wchodzi na obroty tylko gasnie odrazu
- Od: 16 sty 2005, 17:10
- Auto: 626 1.8 GF FP
Jak ogrzewanie, to pewnie albo termostat, ablo zapowietrzona albo masz nagrzewnica zawaloną, zacząlbym od najprostszego, czyli odpowietrzył układ, sprawdził poziom płynu, jak nic nie pomoze to termostat, na końcu zawalona nagrzewnica ale to juz w ostateczności. Z powodów zlego chłodzenia , mozesz tez mieć problem z gaze, parownik jest chłodzony a raczej ogrzewany włąsnie płynem z obiegu chłodniczego.
Jak mazda sie sprawuje poza tym? jakie wrażenia z jazdy?
Jak mazda sie sprawuje poza tym? jakie wrażenia z jazdy?

ze wszystkimi pytaniami udaj sie do Jaksy (Warsztat), poszukaj też w już istniejących postach, Jaksa jest mechanikiem więc wie najlepiej Co;
jeśli o mnie chodzi: świece NGK – typ wg katalogu, filtry – mogą być ze sklepu JC nawet polski filtron, sprawdz płyn w układzie chłodzenia – temperaturę zamarzania, co do kabli – nie wypowiadam sie bo nie zmienialem (sprawdz czy przebijają lub pogadaj ze Smirnofem, on ci powie jakie kable go gazu na mixerze)
POZATYM – temat postu na zakładkę WARSZTAT opisz model samochodu i napisz co chcesz zmienić
moja mazda też słabo grzeje, nie wiem dlaczego, dolałem ostatnio plynu do chlodnicy na maxa i troche sie poprawiło.
nie jest to, Pablo, problem z reduktorem bo auto odpala na Pb, wg mnie są zabrudzone wtryski, polecam wiecej jeżdzić na Pb,
PRZENIEŚCIE TEMAT NA WARSZTAT
jeśli o mnie chodzi: świece NGK – typ wg katalogu, filtry – mogą być ze sklepu JC nawet polski filtron, sprawdz płyn w układzie chłodzenia – temperaturę zamarzania, co do kabli – nie wypowiadam sie bo nie zmienialem (sprawdz czy przebijają lub pogadaj ze Smirnofem, on ci powie jakie kable go gazu na mixerze)
POZATYM – temat postu na zakładkę WARSZTAT opisz model samochodu i napisz co chcesz zmienić
miesiek napisał(a):Zauwazylem tez ze ogrzewanie chodzi tak na pol gwizdka-troszke mi zimno jak jezdze przy tej pogodzie
moja mazda też słabo grzeje, nie wiem dlaczego, dolałem ostatnio plynu do chlodnicy na maxa i troche sie poprawiło.
miesiek napisał(a):Przy ostatnim mrozie mam problemy z odpalaniem rano!
nie jest to, Pablo, problem z reduktorem bo auto odpala na Pb, wg mnie są zabrudzone wtryski, polecam wiecej jeżdzić na Pb,
PRZENIEŚCIE TEMAT NA WARSZTAT
Ostatnio edytowano 29 sty 2005, 13:13 przez olek, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 29 gru 2003, 16:43
- Auto: mUćKa 626/GE/FP/GSI