2-4.07.2004 Spot 3-dniowy Klubu MazdaSpeed w Rykach
Tak a propos Xionc, to wstaw sie tam o lotnisko i pogode wyzej u Szefa 
XsiX napisał(a):Aby tylko wszyscy co sie deklaruja , dotarli . to wtedy bedzie zaje.....cie.
to kliknij na banerek u góry i się zadeklaruj
No wlasnie ja jeszcze nie wiem . Zona ma urlop i cos mi tu marudzi zeby gdzies wyjechac na 2 tyg. i nie wiem co dalej , bo jak nad nasze moze to no problem moge wyjechac w poniedzialek ale jak gdzies za granice to pewnie rezerwacje beda od soboty . A poki co zdecydowac sie nie mozemy gdzie jechac , wiec nie chce na prozno mowic ze bede a pozniej odwolywac.W razie czego oczywiscie sie odrazu dopisze.
- Od: 7 kwi 2004, 19:00
- Auto: mazda 626 2,5 v6
Waluś, osób szt 1, nocleg na Agro – namiot, w Madzi, lub pod madzią, zależy od imprezki 
Witajcie,
poniewaz w dniach 3-4 lipca 2004 r. odbedzie sie megaspot Klubu MazdaSpeed na lotnisku w Rykach, chcielibysmy zaproponowac dobrowolna skladke na ta impreze. Pieniadze zostalyby zespolone z budzetem klubowym, a nastepnie wykorzystane na kupno pacholkow potrzebnych w urzadzaniu konkurencji, symbolicznych nagrod za zwyciestwo w poszczegolnych zawodach, zapewnienie prowiantu dla uczestnikow spotkania oraz inne akcesoria, ktorych zakup byc moze bedzie konieczny w trakcie organizacji. Wplaty chetnych prosimy kierowac na konto:
Marcin Sobolewski
ul. Wojska Polskiego 67/22
18-500 Kolno
50-10205558-1111-122773800026
PKO BP SA OR/Białystok
Serdecznie dziekujemy i zyczymy udanej zabawy na zlocie.
poniewaz w dniach 3-4 lipca 2004 r. odbedzie sie megaspot Klubu MazdaSpeed na lotnisku w Rykach, chcielibysmy zaproponowac dobrowolna skladke na ta impreze. Pieniadze zostalyby zespolone z budzetem klubowym, a nastepnie wykorzystane na kupno pacholkow potrzebnych w urzadzaniu konkurencji, symbolicznych nagrod za zwyciestwo w poszczegolnych zawodach, zapewnienie prowiantu dla uczestnikow spotkania oraz inne akcesoria, ktorych zakup byc moze bedzie konieczny w trakcie organizacji. Wplaty chetnych prosimy kierowac na konto:
Marcin Sobolewski
ul. Wojska Polskiego 67/22
18-500 Kolno
50-10205558-1111-122773800026
PKO BP SA OR/Białystok
Serdecznie dziekujemy i zyczymy udanej zabawy na zlocie.
Ostatnio edytowano 6 lip 2004, 00:56 przez Globy, łącznie edytowano 1 raz
Globy napisał(a):Tak a propos Xionc, to wstaw sie tam o lotnisko i pogode wyzej u Szefa
taki ze mnie Xionc ze sie u Buga moge wstawic... ba BugTraq

Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
do d...., przepraszam ale muszę to powiedzieć.
nie można robic takich akcji, na to, na tamto, na pachołki, na wegiel do grila, na nagrody – tak nie można, następnym razem każdy uczestnik zlotu od osoby płaci 20 złotych, mnożąc to przez liczbę uczestników, mamy np 800 zł, za co kupujemy pachołki za 300, pucharki nagrody z dyplomami za 200, itd.
I wszystko jest jawnie i przejrzyście. wpłaty dobrowolne sa bez sensu, powinny być obligatoryjne i wówczas wiesz, na co idzie kasa, ktoś się z tego rozlicza, każdy zapłacił po równo, każdy jest równy i jest git.
bo potem będą kwasy, ktoś wpłaci stówkę, a potem się dowie od kogoś że jest głupi, bo ktoś zapłacił tylko połowę albo 5 zł.
Proponuję przegłosować
nie można robic takich akcji, na to, na tamto, na pachołki, na wegiel do grila, na nagrody – tak nie można, następnym razem każdy uczestnik zlotu od osoby płaci 20 złotych, mnożąc to przez liczbę uczestników, mamy np 800 zł, za co kupujemy pachołki za 300, pucharki nagrody z dyplomami za 200, itd.
I wszystko jest jawnie i przejrzyście. wpłaty dobrowolne sa bez sensu, powinny być obligatoryjne i wówczas wiesz, na co idzie kasa, ktoś się z tego rozlicza, każdy zapłacił po równo, każdy jest równy i jest git.
bo potem będą kwasy, ktoś wpłaci stówkę, a potem się dowie od kogoś że jest głupi, bo ktoś zapłacił tylko połowę albo 5 zł.
Proponuję przegłosować
- Od: 21 paź 2003, 21:49
Jeżeli uda nam się w końcu wynająć lotnisko koszty na osobę za wynajęcie będą znane dopiero na spocie jak będzie wiadomo ile osób przyjedzie, za wynajem na razie założę ja. Za pucharki też pewnie ja się rzucę xsixowi a potem się jakoś z naklejek zwróci. Co do reszty hmmm mówiłem ci Marcinie że to cienki pomysł.
Mazda 626 GD GT
Mazda 626 GE
Mazda Xedos 6
Mazda-Astra karawan
Mazda 626 GW td
Mazda RX-7
??
Mazda 626 GE
Mazda Xedos 6
Mazda-Astra karawan
Mazda 626 GW td
Mazda RX-7
- Od: 20 paź 2003, 09:44
- Auto: Szybkie
Wasz sceptycyzm jest cecha na pewno pozadana, ale chyba przesadzacie. Przypomne, ze podobnie (Zombi i Xsix) wypowiadaliscie sie o organizacji skladek na domene i serwer, argumentujac jakoby forum.tuning.pl bylo calkowicie wystarczajace, a domena zbedna. Podwazaliscie takze pomysl, wedlug ktorego kilka (dzis kilkadziesiat) osob mialoby przy okazji uzyskania czlonkostwa w Klubie dac pieniadze na utrzymanie strony i forum.
Mieliscie pomysl, aby nie zbierac pieniedzy, a forum umiescic gdzies po znajomosci. Koncepcja oszczedzania jest jak najbardziej sluszna, ale najlepiej wiecie jakim zamieszaniem takie "ciecia" sie skonczyly. Nie mozna fizyczne i mentalnie uzalezniac forum i Klubu od jednej osoby, w stosunku do ktorej bedzie sie mialo nieokreslony dlug wdziecznosci.
Ta sama negacja spotkala propozycje zorganizowania podkladek klubowych. Mowiliscie, ze nie znajdzie sie wystarczajaca liczba chetnych, tymczasem podkladek zostalo zamowionych blisko trzy razy wiecej, a i tak nie wystarczylo ich dla wszystkich. Z powodu braku pieniedzy w klubowej kasie wszystko zostalo zorganizowane z przedplat, dokonanych przez Klubowiczow i Uczestnikow forum, darzacych Zarzad zaufaniem. Nie wiem jak mozecie teraz w nas watpic.
Carrrlos, piszesz ze taka organizacja jest do d..., bo nie wiadomo na co ida pieniadze i kto ile wplaci. W przypadku skladek czlonkowskich wszystkie wydatki sa publicznie rozliczane, a oszczednosci trzymane na koncie. Klubowicze wplacaja rozne kwoty od 10 do okolo 100PLN i nikt nie ma z tego powodu pretensji, ani uwag. Po prostu kazdy daje tyle ile moze, albo uwaza. Przy okazji szorstko zwroce Ci uwage, ze jestes Czlonkiem Klubu od samego poczatku, a do tej pory nie wplaciles skladki – mysle, ze nie z powodu kiepskiej sytuacji finansowej.
Zombi, twoje podkladki ciagle czekaja, az dasz 8PLN i je odbierzesz.
Tak wiec jesli "Polak madry po szkodzie", to popatrzcie na to co wbrew Waszym wstepnym opiniom do tej pory zostalo zrobione, zobaczcie jak powoli akceptujecie kolejne pomysly, np. zbierania pieniedzy z gadzetow klubowych, co rowniez negowaliscie. Skorzystajcie z tego przyslowia, krzesajac z siebie troche wiecej zapalu i optymizmu...
Przylaczam sie do apelu Globego (Marcina), ktorego koncepcja nie jest mi obca i prosze wszystkie osoby, ktore aktywnie uczestnicza w spotach, o wplaty sum drobnych i duzych na podane konto z nick'iem dopisanym w tytule przelewu. Dla Klubu jest to w tej chwili (obok skladek klubowych i sponsorowania udzielonego przez Jakse) jedyne zrodlo "dochodow", dlatego bardzo istotne.
Chcac wyroznic osoby finansujace Klub, w organizowanym przez nas "sklepiku z gadzetami", Klubowicze maja zapewnione parunastoprocentowe znizki. Wierze, ze "nieklubowicze" ktorzy przyczynia sie do rozwoju Klubu rowniez beda mieli zapewnione podobne warunki. Mam nadzieje, ze bedzie to wynagrodzenie nie mniejsze od satysfakcji jaka daje wspoltworzenie naszej spolecznosci, takze w sferze materialnej.
Pozdrawiam.
Mieliscie pomysl, aby nie zbierac pieniedzy, a forum umiescic gdzies po znajomosci. Koncepcja oszczedzania jest jak najbardziej sluszna, ale najlepiej wiecie jakim zamieszaniem takie "ciecia" sie skonczyly. Nie mozna fizyczne i mentalnie uzalezniac forum i Klubu od jednej osoby, w stosunku do ktorej bedzie sie mialo nieokreslony dlug wdziecznosci.
Ta sama negacja spotkala propozycje zorganizowania podkladek klubowych. Mowiliscie, ze nie znajdzie sie wystarczajaca liczba chetnych, tymczasem podkladek zostalo zamowionych blisko trzy razy wiecej, a i tak nie wystarczylo ich dla wszystkich. Z powodu braku pieniedzy w klubowej kasie wszystko zostalo zorganizowane z przedplat, dokonanych przez Klubowiczow i Uczestnikow forum, darzacych Zarzad zaufaniem. Nie wiem jak mozecie teraz w nas watpic.
Carrrlos, piszesz ze taka organizacja jest do d..., bo nie wiadomo na co ida pieniadze i kto ile wplaci. W przypadku skladek czlonkowskich wszystkie wydatki sa publicznie rozliczane, a oszczednosci trzymane na koncie. Klubowicze wplacaja rozne kwoty od 10 do okolo 100PLN i nikt nie ma z tego powodu pretensji, ani uwag. Po prostu kazdy daje tyle ile moze, albo uwaza. Przy okazji szorstko zwroce Ci uwage, ze jestes Czlonkiem Klubu od samego poczatku, a do tej pory nie wplaciles skladki – mysle, ze nie z powodu kiepskiej sytuacji finansowej.
Zombi, twoje podkladki ciagle czekaja, az dasz 8PLN i je odbierzesz.
Tak wiec jesli "Polak madry po szkodzie", to popatrzcie na to co wbrew Waszym wstepnym opiniom do tej pory zostalo zrobione, zobaczcie jak powoli akceptujecie kolejne pomysly, np. zbierania pieniedzy z gadzetow klubowych, co rowniez negowaliscie. Skorzystajcie z tego przyslowia, krzesajac z siebie troche wiecej zapalu i optymizmu...
Przylaczam sie do apelu Globego (Marcina), ktorego koncepcja nie jest mi obca i prosze wszystkie osoby, ktore aktywnie uczestnicza w spotach, o wplaty sum drobnych i duzych na podane konto z nick'iem dopisanym w tytule przelewu. Dla Klubu jest to w tej chwili (obok skladek klubowych i sponsorowania udzielonego przez Jakse) jedyne zrodlo "dochodow", dlatego bardzo istotne.
Chcac wyroznic osoby finansujace Klub, w organizowanym przez nas "sklepiku z gadzetami", Klubowicze maja zapewnione parunastoprocentowe znizki. Wierze, ze "nieklubowicze" ktorzy przyczynia sie do rozwoju Klubu rowniez beda mieli zapewnione podobne warunki. Mam nadzieje, ze bedzie to wynagrodzenie nie mniejsze od satysfakcji jaka daje wspoltworzenie naszej spolecznosci, takze w sferze materialnej.
Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
sie o organizacji skladek na domene i serwer, argumentujac jakoby forum.tuning.pl bylo calkowicie wystarczajace
oj wypraszam sobie – nigdy nie twierdziłem że forum na tuning.pl jest wystarczające. Jeżeli mnie pamięć nie myli byłem jednym z pierwszych, którzy zaproponowali przeniesienie się na nowy serwer.

Mieliscie pomysl, aby nie zbierac pieniedzy, a forum umiescic gdzies po znajomosci.
widzisz w takim rozwiązaniu coś złego ?
Nie mozna fizyczne i mentalnie uzalezniac forum i Klubu od jednej osoby, w stosunku do ktorej bedzie sie mialo nieokreslony dlug wdziecznosci.
ale też nie powinniśmy szukać pieniędzy kiedy tak naprawdę jest na to troszkę za późno.
Ta sama negacja spotkala propozycje zorganizowania podkladek klubowych. Mowiliscie, ze nie znajdzie sie wystarczajaca liczba chetnych, tymczasem podkladek zostalo zamowionych blisko trzy razy wiecej, a i tak nie wystarczylo ich dla wszystkich.
a przy pierwszym zamówieniu na koszulki zostało mi 15 sztuk z którymi nie miałem co robić
zobaczcie jak powoli akceptujecie kolejne pomysly, np. zbierania pieniedzy z gadzetow klubowych
no to zacznijmy zarabiać na gadżetach, a nie prośmy o wsparcie na klub za każdym razem kiedy brakuje w nim pieniędzy
IMHO takie rozwiązanie jest mało eleganckie a już napewno nie trąci profesjonalizmem o który tak zabiegasz
XsiX napisał(a):Mieliscie pomysl, aby nie zbierac pieniedzy, a forum umiescic gdzies po znajomosci.
widzisz w takim rozwiązaniu coś złego ?
Wycinasz zdanie z kontekstu, interpretujac i komentujac jak Ci wygodniej. Chyba zauwazyles, ze po kropce napisalem:
Koncepcja oszczedzania jest jak najbardziej sluszna, ale najlepiej wiecie jakim zamieszaniem takie "ciecia" sie skonczyly.
XsiX napisał(a):Nie mozna fizyczne i mentalnie uzalezniac forum i Klubu od jednej osoby, w stosunku do ktorej bedzie sie mialo nieokreslony dlug wdziecznosci.
ale też nie powinniśmy szukać pieniędzy kiedy tak naprawdę jest na to troszkę za późno.
Nie rozumiem dlaczego jest za pozno? Na pewno byloby lepiej, gdyby te pieniadze od dawna lezaly na klubowym koncie procentujac, ale jeszcze nie jest za pozno, zeby je tam umiescic.
XsiX napisał(a):Ta sama negacja spotkala propozycje zorganizowania podkladek klubowych. Mowiliscie, ze nie znajdzie sie wystarczajaca liczba chetnych, tymczasem podkladek zostalo zamowionych blisko trzy razy wiecej, a i tak nie wystarczylo ich dla wszystkich.
a przy pierwszym zamówieniu na koszulki zostało mi 15 sztuk z którymi nie miałem co robić![]()
Niepowodzenia (jesli 15 koszulek w ogole mozna tak nazwac) zdarzaja sie nawet najlepszym, ale nie jest to powod, zeby rezygnowac z dalszej inicjatywy i prob zorganizowania czegos ciekawego. Akcja z podkladkami tego dowiodla. W tej chwili zaryzykujemy i sprobujemy zorganizowac kolejne gadzety, mam nadzieje ze plan wypali. Jest on tym mniej ryzykowny, ze w dalszym ciagu opiera sie na zapisach i przedplatach, co nie zmusza nikogo do zamrazania sporych (400, 800 i wiecej zlotych) pieniedzy.
XsiX napisał(a):zobaczcie jak powoli akceptujecie kolejne pomysly, np. zbierania pieniedzy z gadzetow klubowych
no to zacznijmy zarabiać na gadżetach, a nie prośmy o wsparcie na klub za każdym razem kiedy brakuje w nim pieniędzy
Dlatego od miesiaca probuje od niektorych osob zdobyc informacje co jest mozliwe w kwestii gadzetow. Sam wiesz jak trudno jest Ci ustalic ile beda kosztowaly i jak beda wygladaly same smycze.
Jesli chodzi o proszenie o pieniadze, to jak wyzej napisalem Klub w tej chwili nie stac na samodzielne zamowienie gadzetow lub zorganizowanie imprezy, dlatego musi sie opierac na darowiznach Klubowiczow i Forumowiczow. Nie jest to piekne rozwiazanie, ale pozwala zachowac bardzo male skladki klubowe, ktore w ten sposob nie sa bariera na drodze do przystapienia do Klubu.
Poza tym osoby najblizej zwiazane z trybami funkcjonowania Klubu daja na ten cel sporo zarowno gotowki, jak i poswieconego czasu (o czym na pewno wiesz najlepiej). Niestety nie zawsze to wystarcza, chociaz Klub i tak trzyma sie dobrze i w sumie "o wsparcie" prosimy po raz pierwszy i mam nadzieje, ze w tej formie ostatni.
Zakladam, ze rozprowadzanie gadzetow przyniesie Klubowi jakies pieniadze na przyszly rok, a ciekawy spot w Rykach i dalszy rozwoj forum i strony przyciagnie kolejnych sponsorow. W planach jest rowniez minimalne podniesienie skladki, chociaz tego najlepiej byloby uniknac.
Pozdrawiam.
P.S.
XsiX napisał(a):sie o organizacji skladek na domene i serwer, argumentujac jakoby forum.tuning.pl bylo calkowicie wystarczajace
oj wypraszam sobie – nigdy nie twierdziłem że forum na tuning.pl jest wystarczające. Jeżeli mnie pamięć nie myli byłem jednym z pierwszych, którzy zaproponowali przeniesienie się na nowy serwer.
OK. Jesli tak bylo to przepraszam Ciebie i Zombiego. Pamiec dziala zawodnie i wybiorczo, moglem troche zle napisac, bo jak teraz przegladam forum, to byly osoby, ktore glosniej negowaly koncepcje domeny i forum. Nie mniej faktem jest, ze wiecej bylo osob nastawionych na "nie" i widzacych same problemy, niz tych, ktore byly gotowe cos zrobic.
the right man in the wrong place...
Niepowodzenia (jesli 15 koszulek w ogole mozna tak nazwac) zdarzaja sie nawet najlepszym.
jak więc sam widzisz swój sceptycyzm w sprawie kupna tak dużej ilości podkładek "na zapas" oparłem na własnych doświadczeniach z koszulkami
ale nie jest to powod, zeby rezygnowac z dalszej inicjatywy i prob zorganizowania czegos ciekawego.
też tak myślę, tym bardziej że ostatnia partia "zapasowych" koszulek rozeszła się praktycznie "od ręki" (miejmy nadzieję że z obecnymi będzie tak samo

Zakladam, ze rozprowadzanie gadzetow przyniesie Klubowi jakies pieniadze na przyszly rok,
miejmy nadzieję że nastąpi to jeszcze w tym roku – musimy tylko ustalić końcową kwotę za naklejki klubowe i "zapasowe" koszulki ale to już raczej temat na oddzielny post
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
W planach jest rowniez minimalne podniesienie skladki, chociaz tego najlepiej byloby uniknac.
składkę jak sam wiesz podnieść trzeba tyle tylko że musimy coś klubowiczom dać za to wzamian (np. do wyboru: naklejki lub smycze oraz oczywiście dział members
jak teraz przegladam forum, to byly osoby, ktore glosniej negowaly koncepcje domeny i forum. Nie mniej faktem jest, ze wiecej bylo osob nastawionych na "nie" i widzacych same problemy, niz tych, ktore byly gotowe cos zrobic.
od kiedy tylko dołączyłem do klubu mazdy moim marzeniem było połączenie "klubu zombiego" wraz ze "stroną globy'ego", a forum z działami tematycznymi miało być tego ukoronowaniem.