WARSZAWA – Wigilia 15.12.2012
WIGILIA 2012 – 15.12.2012 (Sobota) --> godz. 19.00
'' Pizzeria z Nowolipek ''
ul. Stanisławowska 7
Mapka
Auta możemy parkować wzdłuż ulicy przed samą restauracją lub dojechać komunikacją
Menu
1. Barszcz czerwony z uszkami
2. Pierogi z kapustą z pieca
3. Pierogi ruskie z wody
3. Śledz w jogurcie
4. Śledz w pomidorach
5. Śledz w musztardzie
6. Sałatka jarzynowa
7. Wędlina na paterach
8. Pieczywo, masło, pikla (ogórki, papryka, etc)
9. Napoje zimne (Cola, Fanta, Sprite, Soki) ok. 1L na osobę, oraz kawa, herbata bez ograniczeń
Koszt --> 50 zł. od osoby
Rezerwację mamy w godzinach 19.00 – 23.00
Istnieje możliwość przedłużenia uroczystości. Wiąże się to z kosztem 60 zł. za każdą rozpoczętą godzinę
Wódkę możemy wnieść ze sobą. Koszt to korkowe w wysokości 10 zł za 0,5L.
Piwo dostępne na miejscu.
Numer konta na które proszę wpłacać pieniążki. Osoby, które wpłaciły będę zaznaczone na czerwono
Bogusław Gudz
44 1470 0002 2038 1021 7317 0001
W tytule wpisujemy :
Wigilia – nick – kwota
np.
Wigilia – gutek_wrb – 50 zł
Wigilia – gutek_wrb x2 – 100 zł
– gutek_wrb
– gromaciek
– Luker81
– shaq2000
– pietrzu1987
– WodnikSzuwarek (x2)
– CezaR83
– arjot
– kacha (x2)
– Trolix (x2)
– Gib
– Waterlive (x2)
– sylwia323F
– piwo
– cedros79 (x2)
– tomek-waw (x2)
Osobiście nie wiem o której się pojawię ponieważ Wigilia klubowa wypada w dniu w którym będę właśnie wracał z Czech z testów magazynu Auto Świat. Godzina o której się pojawię nie jest zależna ode mnie. Postaram się być jak najwcześniej. Mimo zaistniałej sytuacji godnie będzie mnie reprezentować gromaćkowa
Pozdrawiam i czekamy na wpłaty.
Maciek
'' Pizzeria z Nowolipek ''
ul. Stanisławowska 7
Mapka
Auta możemy parkować wzdłuż ulicy przed samą restauracją lub dojechać komunikacją
Menu
1. Barszcz czerwony z uszkami
2. Pierogi z kapustą z pieca
3. Pierogi ruskie z wody
3. Śledz w jogurcie
4. Śledz w pomidorach
5. Śledz w musztardzie
6. Sałatka jarzynowa
7. Wędlina na paterach
8. Pieczywo, masło, pikla (ogórki, papryka, etc)
9. Napoje zimne (Cola, Fanta, Sprite, Soki) ok. 1L na osobę, oraz kawa, herbata bez ograniczeń
Koszt --> 50 zł. od osoby
Rezerwację mamy w godzinach 19.00 – 23.00
Istnieje możliwość przedłużenia uroczystości. Wiąże się to z kosztem 60 zł. za każdą rozpoczętą godzinę
Wódkę możemy wnieść ze sobą. Koszt to korkowe w wysokości 10 zł za 0,5L.
Piwo dostępne na miejscu.
Numer konta na które proszę wpłacać pieniążki. Osoby, które wpłaciły będę zaznaczone na czerwono
Bogusław Gudz
44 1470 0002 2038 1021 7317 0001
W tytule wpisujemy :
Wigilia – nick – kwota
np.
Wigilia – gutek_wrb – 50 zł
Wigilia – gutek_wrb x2 – 100 zł
– gutek_wrb
– gromaciek
– Luker81
– shaq2000
– pietrzu1987
– WodnikSzuwarek (x2)
– CezaR83
– arjot
– kacha (x2)
– Trolix (x2)
– Gib
– Waterlive (x2)
– sylwia323F
– piwo
– cedros79 (x2)
– tomek-waw (x2)
Osobiście nie wiem o której się pojawię ponieważ Wigilia klubowa wypada w dniu w którym będę właśnie wracał z Czech z testów magazynu Auto Świat. Godzina o której się pojawię nie jest zależna ode mnie. Postaram się być jak najwcześniej. Mimo zaistniałej sytuacji godnie będzie mnie reprezentować gromaćkowa
Pozdrawiam i czekamy na wpłaty.
Maciek
Ostatnio edytowano 14 gru 2012, 22:14 przez gutek_wrb, łącznie edytowano 5 razy
Fakt od listopada trzeba by juz miec termin ustalony ja proponuje 21-22 grudnia, co do miejsca to.... nie wiem ale mamy jeszcze czas na to...
Lulka napisał(a):moim zdaniem 21-22 grudnia to za późno, ludzie już wtedy są w gonitwie świątecznej i ciężko z wieczornym wypademale to moje zdanie
jasne ze za pozno. mysle ze 14-15 jest bezpieczny dla wszystkich.
https://t.me/pump_upp
Dokładnie.
14-15 to odpowiedni termin. W następny weekend zacznie się gorączka świąteczna albo rozjazdy
14-15 to odpowiedni termin. W następny weekend zacznie się gorączka świąteczna albo rozjazdy
-
Szalotka
14-15 b.dobry termin
21.12.2012 r. – to koniec świata więc... wolę go "przeżyć" z rodziną.
Nie pamiętam, kto rezerwował lokal na Saskiej Kępie , ale miejsce i ceny były bardzo atrakcyjne, więc może powtórka w tym samym miejscu?
21.12.2012 r. – to koniec świata więc... wolę go "przeżyć" z rodziną.
Nie pamiętam, kto rezerwował lokal na Saskiej Kępie , ale miejsce i ceny były bardzo atrakcyjne, więc może powtórka w tym samym miejscu?
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
No to załatwiały razem, kochana koleżanka i nell8 ze
pięknej kanarkowej MX-5
Ja też jestem za terminem 14-15.12.12

Ja też jestem za terminem 14-15.12.12

To teraz tak. Zastanówcie się czy robimy tam gdzie w zeszłym roku czyli w pizerii ''Na Winklu" na Saskiej Kępie czy gdzie indziej ? Trochę tam ciasno było ale tragedii znów też nie było.
http://pizzerianawinklu.pl/pizzeria/
Jak coś to mam znajomego co ma pizzerię w pobliżu ul. Grochowskiej a dokładniej Terespolskiej.
Rozmawiałem z nim i może nam zrobić imprezę wigilijną.
Koszt byłby mniej więcej 40 złotych od osoby + 10 złotych korkowego od butelki wódki jeśli wchodzimy ze swoją. Menu wigilijne do ustalenia. Pierogi, barszcz, krokieciki, sledzie, ryba po grecku etc.
Czynne do 23.00. Jeśli byśmy chcieli to możemy do 24.00 ale to trzeba zostawić dodatkowo ze 40 złotych dla barmanów czy tam barmanek. Jak ktoś chce to może tam ze mną podjechać żeby pogadać.
Link do tego miejsca
http://www.znowolipek.pl/galeria.html
Jak tam chcecie. Jak mamy coś robić to czas zaczynać bo obudzimy sie pozniej z ręką w nocniku
Koszty są podobne tylko na Saskiej Kępie był jak pamiętam problem z korkowym i męczyliśmy sie piwskiem i winem ale drogo też nie wychodziło
http://pizzerianawinklu.pl/pizzeria/
Jak coś to mam znajomego co ma pizzerię w pobliżu ul. Grochowskiej a dokładniej Terespolskiej.
Rozmawiałem z nim i może nam zrobić imprezę wigilijną.
Koszt byłby mniej więcej 40 złotych od osoby + 10 złotych korkowego od butelki wódki jeśli wchodzimy ze swoją. Menu wigilijne do ustalenia. Pierogi, barszcz, krokieciki, sledzie, ryba po grecku etc.
Czynne do 23.00. Jeśli byśmy chcieli to możemy do 24.00 ale to trzeba zostawić dodatkowo ze 40 złotych dla barmanów czy tam barmanek. Jak ktoś chce to może tam ze mną podjechać żeby pogadać.
Link do tego miejsca
http://www.znowolipek.pl/galeria.html
Jak tam chcecie. Jak mamy coś robić to czas zaczynać bo obudzimy sie pozniej z ręką w nocniku
Koszty są podobne tylko na Saskiej Kępie był jak pamiętam problem z korkowym i męczyliśmy sie piwskiem i winem ale drogo też nie wychodziło
-
Szalotka
No musimy się zdecydować i to w następnym tygodniu ,zakończyć listę chętnych
Gdyż jeżeli będzie poniżej 6 osób np. to chyba temat upadnie
Sądzę że trza utrzymać tradycję i co roku w innym miejscu robić,
Jak by było ok. 20 chętnych to w tym nowym miejscu ze względu na większy lokal
A jak skład będzie oscylował powyżej 6 osób to powrócimy na Winkiel
Proszę o wypowiedzi i wpisy chętnych! w tej kwestii aby temat dogadać z właścicielami lokalu

Gdyż jeżeli będzie poniżej 6 osób np. to chyba temat upadnie
Sądzę że trza utrzymać tradycję i co roku w innym miejscu robić,

Jak by było ok. 20 chętnych to w tym nowym miejscu ze względu na większy lokal

A jak skład będzie oscylował powyżej 6 osób to powrócimy na Winkiel

Proszę o wypowiedzi i wpisy chętnych! w tej kwestii aby temat dogadać z właścicielami lokalu
ja będę... może i bracki też 
MAZDA 6 GY 2.0 l (Pb 95) '06 bo życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem

Moja Madzia:http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=138037&p=2335253#p2335253

Moja Madzia:http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=138037&p=2335253#p2335253
- Od: 15 lut 2012, 11:49
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 (155 KM) 2010r.
W takim razie czekamy do końca miesiąca na ilość chętnych i na początku grudnia załatwiamy miejsce oraz menu.
Jeśli chodzi o termin to skłaniałbym się bardziej ku sobocie 15.12.2012 godz. 19.00
Chyba lepiej niż w piątek.
Zgłaszać się ludki w takim razie. Czas ucieka
Jeśli chodzi o termin to skłaniałbym się bardziej ku sobocie 15.12.2012 godz. 19.00
Chyba lepiej niż w piątek.
Zgłaszać się ludki w takim razie. Czas ucieka
-
Szalotka
a może Zielona Gęś
PUB
Doskonałe miejsce do spotkań ze znajomymi. Przy szklance piwa można obejrzeć ciekawe wydarzenie sportowe lub posłuchać muzyki na żywo. Dysponujemy jednym z większych ogródków letnich w Warszawie. Serwujemy zawsze zimne piwo i wyśmienite dania z grilla. Nie zmieniająca się od lat i znana wszystkim obsługa zagwarantuje państwu niezapomniane przeżycia.
Pub jest położony przy samej stacji metra "Pole Mokotowskie" co czyni go miejscem, które zawsze jest "po drodze".
Zielona Gęś to pięć sal (na co najmniej 30 osób każda), dwa bary i niezapomniany klimat (w okresie letnim dochodzi ok. 50 stolików na ogródku i dodatkowy bar).
Żeby uprzyjemnić Państwu pobyt u nas staramy się transmitować każde ważniejsze wydarzenie na dużym telebimie. Aby zabawić się dobrze w naszym towarzystwie nie potrzebna jest gotówka, wystarczy karta kredytowa lub płatnicza.
PUB
Doskonałe miejsce do spotkań ze znajomymi. Przy szklance piwa można obejrzeć ciekawe wydarzenie sportowe lub posłuchać muzyki na żywo. Dysponujemy jednym z większych ogródków letnich w Warszawie. Serwujemy zawsze zimne piwo i wyśmienite dania z grilla. Nie zmieniająca się od lat i znana wszystkim obsługa zagwarantuje państwu niezapomniane przeżycia.
Pub jest położony przy samej stacji metra "Pole Mokotowskie" co czyni go miejscem, które zawsze jest "po drodze".
Zielona Gęś to pięć sal (na co najmniej 30 osób każda), dwa bary i niezapomniany klimat (w okresie letnim dochodzi ok. 50 stolików na ogródku i dodatkowy bar).
Żeby uprzyjemnić Państwu pobyt u nas staramy się transmitować każde ważniejsze wydarzenie na dużym telebimie. Aby zabawić się dobrze w naszym towarzystwie nie potrzebna jest gotówka, wystarczy karta kredytowa lub płatnicza.
- Od: 26 lut 2008, 01:19
- Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02
Lulka napisał(a):a może Zielona Gęś
PUB
Miejsce atrakcyjne, ze względu na stację metra, ale czy też ceny mają atrakcyjne? Rozumiem, że znasz Lulu ten Pub?
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
– gutek_wrb
– gromaciek x2
– Kali2k
– Luker81
– shaq2000
– ?
Co do Zielonej Gęsi to mam mieszane uczucia. Jest to knajpa gdzie jest bardzo dużo osób a w szczególności w weekendy. Bardziej nam zależy na spokojnej atmosferze w swoiskim gronie. Wiadomo że w żadnej knajpie nie będziemy sami i jakieś osoby będą się przewijać.
Mimo wszystko zadzwoniłem do Zielonej Gęsi i usłyszałem że na dzień dobry trzeba zapłacić 600 złotych, które jest do wykorzystania przy barze. Jeśli tak jak zawsze nastawiamy się na menu za około 40 złotych to nie mamy co liczyć na wiele. Alkohol też jest tam drogi.
Proponuję zostać przy tym miejscu co w zeszłym roku bo było bardzo przyjemnie, smacznie i atrakcyjnie cenowo lub przy tym o którym już wspominałem. Prowadzi to mój sąsiad więc można się będzie na pewno dogadać. Przynajmniej jest możliwość korkowego a i podobno będziemy zadowoleni. Tyle usłyszałem.
gutek_wrb, proszę żebyś zabrał głos w tej sprawie.
– gromaciek x2
– Kali2k
– Luker81
– shaq2000
– ?
Co do Zielonej Gęsi to mam mieszane uczucia. Jest to knajpa gdzie jest bardzo dużo osób a w szczególności w weekendy. Bardziej nam zależy na spokojnej atmosferze w swoiskim gronie. Wiadomo że w żadnej knajpie nie będziemy sami i jakieś osoby będą się przewijać.
Mimo wszystko zadzwoniłem do Zielonej Gęsi i usłyszałem że na dzień dobry trzeba zapłacić 600 złotych, które jest do wykorzystania przy barze. Jeśli tak jak zawsze nastawiamy się na menu za około 40 złotych to nie mamy co liczyć na wiele. Alkohol też jest tam drogi.
Proponuję zostać przy tym miejscu co w zeszłym roku bo było bardzo przyjemnie, smacznie i atrakcyjnie cenowo lub przy tym o którym już wspominałem. Prowadzi to mój sąsiad więc można się będzie na pewno dogadać. Przynajmniej jest możliwość korkowego a i podobno będziemy zadowoleni. Tyle usłyszałem.
gutek_wrb, proszę żebyś zabrał głos w tej sprawie.
-
Szalotka
Uważam że Wigilia powinna się odbyć w kameralnym miejscu...z dala od szumu. Zieloną Gęś znam z lat młodości i wówczas była ona ,,przystankiem'' dla NNS czyli tzw. niedopitych nocnych szwędaczy
To był taki trójkąt bermudzki: Lolek- Bolek i Gęś 
To co prawda było bardzo dawno temu i teraz może być inaczej
Wiadomo że wszędzie może wejść ,,nieoczekiwany gość wigilijny w dresie'' ale Gęś jest położona na szlaku
więc nie optowałbym za tym lokalem 

To co prawda było bardzo dawno temu i teraz może być inaczej
Wiadomo że wszędzie może wejść ,,nieoczekiwany gość wigilijny w dresie'' ale Gęś jest położona na szlaku

Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY
Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY
Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Jak mam być szczery to ceny są tam że
trza być aby siedzieć więcej niż przy jednym piwie , a co kameralności to jest taka jak w Spihnx-e.
Nie sądzę że stać większość na wydanie 100 zł za osobę
Dlatego proszę o walne zebranie tych co chcą coś wnieść do Tradycji opłatkowej i zapraszam na spota aby przedstawić propozycje i ustalić szczegóły oraz miejscówkę

Nie sądzę że stać większość na wydanie 100 zł za osobę
Dlatego proszę o walne zebranie tych co chcą coś wnieść do Tradycji opłatkowej i zapraszam na spota aby przedstawić propozycje i ustalić szczegóły oraz miejscówkę