Śląsk: Chudów Away Party –> dla "nieborskolotów" ;)

Postprzez Akar.Zaephyr » 17 lip 2008, 20:54

Do koordynatorów, czyli moderatorów tego działu: po konsultacjach z brii uznaliśmy iż warto ogłosić tą małą imprezę w osobnym temacie, po Megaspocie w Borsku będzie on sklejony ze śląskim, proszę więc o pozostawienie go na razie tak jak jest, potem posprzątamy :)

Drodzy ślązacy! (droge hanysy – wersja oryginala :D)
Nie wszyscy z nas, z różnych przyczyn, mogą wziąść udział w Megaspocie jaki szykuje się w Borsku. Z tego też powodu w imieniu pomysłodawców pragnę zaprosić wszystkich którzy w tym czasie będą w domu na Minispot jaki odbędzie się w borskowy weekend ;)

Kiedy: 26 lipca 2008, sobota
Gdzie: Zamek Chudów
O której: wstępnie godz. 17, proszę o śledzenie tematu osoby zainteresowane spotkaniem :)
Plan zajęć: Posiedzimy przy coli, obejrzymy sobie zameczek, okolica jest na tyle ładna że jest możliwość pogrania w jakieś gry zespołowe typu frisby (ktoś ma? :D), podyskutujemy o jedynie słusznym temacie czyli Mazdach, na miejscu jest możliwość kupienia sobie żarełka, w tym kiełbachy którą można zwęglić na palącym się ognichu ;) Niewiele ale spotkanie to ma głównie na celu otarcie łez z powodu nieobecności w Borsku i spędzenie miło czasu tym którzy podczas Megaspotu nie mają co z sobą zrobić ;) W planach mam jeszcze zwiedzenie okolicy – z motocyklowych źródeł wiem że wkoło są ładne tereny można więc pokusić się o kolumnową wycieczkę lekko-krajoznawczą. Obadam i dam znać co i jak :)
Mały EDIT: nawet jeśli pogoda nie będzie zapowiadać się dobrze to na miejscu jest sporo zadaszonych miejsc siedzących także myślę że nie powinno być problemu :)

Wszelkie pomysły bardzo mile widziane – zorgranizujmy sobie to popołudnie tak by zostawiło masę dobrych wspomnień :)

Lista obecności: brak. Nie ma sensu bawić się w rozliczanie kto był a kto nie. Zapraszamy wszystkich chętnych do spotkania w Zoom-Zoomiastych klimatach :)

Mapka dojazdowa: postaram się wrzucić jeszcze dziś wieczorem, ewentualnie jutro rano (zależy czy się znowu USA nie urwie u mnie w pracy :( ).

Gorąco zapraszamy!
Ostatnio edytowano 26 lip 2008, 12:37 przez Akar.Zaephyr, łącznie edytowano 2 razy
Forumowicz

Od: 6 paź 2014, 14:54
Auto: Były: Mazda 323F BA, Mazda MX5 NA
Honda NC700SDE
Jest: Hultaj Jonek Hajbryd

Postprzez aphazel » 17 lip 2008, 22:39

No, no, Akar, to się postarałeś. :) Nieźle. :) Chętnych też się więcej znalazło i do też dobra wiadomość. Ciekawy ten pomysł kolumnowej wycieczki. Macie CB? To wycieczka byłaby jeszcze fajniejsza. :D
Shitte iru ka? Shinigami wa ringo shika tabenai.
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 cze 2008, 12:30
Auto: XEDOS6 1.6i+AKME SGI '96 B6 A5

Postprzez Akar.Zaephyr » 17 lip 2008, 23:34

aphazel napisał(a):No, no, Akar, to się postarałeś. :)

Oj tam, pomysłodawcą był ktoś inny (przepraszam ale zapomniałem teraz nicka), ja tylko zebrałem info do kupy :) Thanks-list będzie później jak wyczaję kto zapodał ten pomysł :D

aphazel napisał(a):(...) Chętnych też się więcej znalazło i do też dobra wiadomość. (...)

No ba, jest lepiej jak jest więcej ;)

aphazel napisał(a):(...)Macie CB? To wycieczka byłaby jeszcze fajniejsza. :D

Niestety nie :) Wzorem kolumny na Wyrazów prowadzący wycieczkę rozda swój numer koma i jak kogoś zatrzymają światła to sygnał i kolumna poczeka :) O ile ludzie będą pisać się na wycieczkę, liczę że wyrażą tutaj swoją opinię :)
Forumowicz

Honda NC700SDE

Postprzez Szymon » 17 lip 2008, 23:46

Akar.Zaephyr napisał(a):O ile ludzie będą pisać się na wycieczkę

jak najbardziej się piszę. CB też brak ale z telefonem dobry pomysł. zostaje więc odliczać dni :)
Forumowicz

Od: 23 mar 2008, 00:01
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez Grzesiu » 18 lip 2008, 05:13

jak sie sprawy dobrze potocza to pojedziemy Przemus w 2 zielone;)
Forumowicz

Od: 20 sie 2007, 20:31
Auto: Mx5 NA 93’ Canada
Rx7 SA 79'
3 BM Nakama
Mx5 ND RF
6 GJ

Postprzez Czacha » 18 lip 2008, 17:37

No ciekawe :) Wreszcie jakiś spot w rozsądnej odległości :P Postaram się zjawić, ale nic nie mogę na razie obiecać w 100%. Ktoś jedzie z mojego kierunku aby można było się gdzieś zgadać i pojechać razem? Nigdy nie byłem w tej okolicy, a znając swoje zdolności nawigacyjne (raz zgubiłem się na trasie Rybnik – Gliwice ;) ) może być różnie :P
Wyłącz światła – włącz myślenie
Nareszcie zamontowane dzienne <jupi> ....... Moja Madzia :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 15 kwi 2007, 23:30
Auto: 323C (BA) 1.5i 16V '97

Postprzez aphazel » 18 lip 2008, 23:49

A w zasadzie co mi tam, mogę po Ciebie skoczyć do Rybnika. Podasz ulicę i numer na PW, to przyjadę. :) O 16tej zbiórka, żeby być spokojnie na 17 na zamku. Tylko musisz się określić najpóźniej dzień wcześniej, czy na 100% się wybierasz.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Czacha » 19 lip 2008, 00:20

Dzięki, ale chyba aż takim kaleką nie jestem :P Chciałem tylko powiedzieć, że jeżeli ktoś inny by jechał z Rybnika czy miał Rybnik po drodze, to można by się umówić gdzieś i dalej jechać razem :) Jak już to ja mogę podjechać pod Gliwice czy Rudę Śląską, Chudów chyba bliżej Gliwic niż Rybnika :)
Forumowicz

Postprzez ivo » 19 lip 2008, 08:21

Czacha
a do Ustronia się dzisiaj n weekend nie wybierasz ??
szybciej nie taniej: 666 066 580
Forumowicz

Od: 19 maja 2005, 00:02
Auto: mx-5 2000 1,6
Premacy 2002 2,0

Postprzez ivo » 19 lip 2008, 08:31

Akar.Zaephyr
Czy dobrze zrozumiałem, że ma być to spotkanie tylko wieczorne ??
a jakby tam się przespać ?? i śniadanko na trawie :D
pzdr

PS. do Ustronia się dzisiaj nie wybierasz ??
Forumowicz

Premacy 2002 2,0

Postprzez aphazel » 19 lip 2008, 09:17

Czacha napisał(a):(raz zgubiłem się na trasie Rybnik – Gliwice ;) )

Czacha napisał(a):Dzięki, ale chyba aż takim kaleką nie jestem :P

<lol>

Czacha napisał(a):Chudów chyba bliżej Gliwic niż Rybnika :)

No bliżej. To się np. możemy umówić na Rybnickiej na BP w Gliwicach. Mieszkam póki co na Sikorniku, czyli bardzo blisko tej stacji. :)
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Czacha » 19 lip 2008, 13:34

ivo dzięki, ale mam już na ten weekend inne plany, może następnym razem pomyślę nad tym :)

Czacha napisał(a):(raz zgubiłem się na trasie Rybnik – Gliwice ;) )

To było dawno i nieprawda ;P Na Gliwickiej był korek, a ponieważ spieszyliśmy się na laborki na uczelnię, kolega wpadł na pomysł aby zjechać na Knurów i gdzieś się przedostać do Gliwic. A ponieważ było tam kilka objazdów, remontów, zamkniętych mostów, w efekcie wylądowaliśmy dosłownie w polu :P Dojechaliśmy na zajęcia z pół godzinnym spóźnieniem :]

aphazel napisał(a):No bliżej. To się np. możemy umówić na Rybnickiej na BP w Gliwicach. Mieszkam póki co na Sikorniku, czyli bardzo blisko tej stacji. :)

Dzięki, jak nikt nie pojedzie z Rybnika to niewykluczone, że skorzystam. Zgadamy się jeszcze jakby co :)
Forumowicz

Postprzez Akar.Zaephyr » 21 lip 2008, 00:35

trewor napisał(a):jak sie sprawy dobrze potocza to pojedziemy Przemus w 2 zielone;)

No to jak coś to mojego koma masz, pisz to się zgadamy co, jak, gdzie i z kim :D

ivo napisał(a):Akar.Zaephyr
Czy dobrze zrozumiałem, że ma być to spotkanie tylko wieczorne ??
a jakby tam się przespać ?? i śniadanko na trawie :D
pzdr

PS. do Ustronia się dzisiaj nie wybierasz ??

Wiem że trochę po czasie ale nie wybieram się :D Sorki ale byłem w tym czasie gdzie indziej :)

Co do biwakowania – wiesz że nie mam namiotu ;) W emiksie nie chcę już spać, jeździ się nim cudownie ale kanapa z niego nad wyraz podła :P
Forumowicz

Honda NC700SDE

Postprzez ivo » 21 lip 2008, 08:31

Akar.Zaephyr
pytanie o nocowanie było natury ogólnej – czy można rozbić namiot, przespać się na sianie itp. <lol>

Akar.Zaephyr napisał(a):wiesz że nie mam namiotu

to se kup :P jak się ma takie uto, to trzeba się też wykosztować na miejsce do spania dla kierowcy !!
w "Biedronce" były takie samorozkładalne za 20-30 zł !! naprawdę niezłe – widziałem w akcji

pzdr
w Ustroniu było super (zresztą poczytaj sobie w temacie)
Forumowicz

Premacy 2002 2,0

Postprzez Michał323f » 21 lip 2008, 10:47

Zapowoada się fajnazabawa :) juztylko 5 dni :)
Forumowicz

Od: 9 lip 2008, 10:21
Auto: Mazda 323F (BJ ) 03, 2,0 16V
Sportiva

Postprzez abdul » 21 lip 2008, 19:10

może i my się zjawimy ale tylko może jakieś dokładne współrzędne do navi
www.BBTel.pl
Forumowicz

Od: 13 wrz 2006, 22:36
Auto: było Mazda 323f V6 GT KF
Jest Niemieckie COOO 2.5TDI V6 AKN

Postprzez aphazel » 21 lip 2008, 19:57

Współrzędne znajdzie się. :)

UWAGA! Info dla tych, którzy chcieliby jechać przez A4. Zamknięty jest zjazd a A4 na Pszczyńską w Gliwicach w obu kierunkach. A to była IMO najlepsza trasa z Katowic. Zatem jeśli nie chcecie jechać jakimiś opłotkami, to pewnie z Katosów najlepiej 81 na Mikołów i tam koło Auchana skręcić na Gliwice.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Akar.Zaephyr » 21 lip 2008, 20:29

abdul napisał(a):może i my się zjawimy ale tylko może jakieś dokładne współrzędne do navi

Jutro tam podskoczę rozejrzeć się po okolicy za trasą. Stanę na chwilę na parkingu i złapię jego współrzędne :) Info jutro i zapraszamy :D
Forumowicz

Honda NC700SDE

Postprzez SebaT74 » 22 lip 2008, 13:18

Jak dobrze pójdzie to się zjawie moją BG
Co byśmy robili bez naszych magdalenek :)
Kupie 4 felgi stalowe do BA Z5

Moje autka!
Forumowicz

Od: 14 cze 2008, 00:22
Auto: 323F 1.6 16V BG i 1.5 BA

Postprzez Akar.Zaephyr » 22 lip 2008, 20:22

abdul napisał(a):może i my się zjawimy ale tylko może jakieś dokładne współrzędne do navi

Proszę uprzejmie:
Kod: Zaznacz cały
N 50°13'27.40"
E 18°46'13.51"

SebaT74 napisał(a):Jak dobrze pójdzie to się zjawie moją BG

No to zapraszamy ;)

Pokrążyłem dzisiaj nieco wokół Chudowa szukając dobrej trasy na kolumienkę ale za dużo tego niestety nie było :( Wokół albo same cholernie nierówne drogi, albo nic malowniczego.

Nie twierdzę że szukałem widoków rodem z Alp ale niestety wkoło nie ma nic sensownego.

W związku z tym chciałbym zapytać o Wasze zdanie na temat poniższego pomysłu:
Z Chudowa moglibyśmy wrócić na trasę Mikołów – Gliwice i pojechać w kierunku Mikołowa. Tam, na Wygodzie :P, skręcamy w prawo i przez malownicze wsie powiatu mikołowskiego docieramy do trasy Katowice – Żory. Tam skręcame w lewo i po 200-300 metrach jest Mr. Hamburger – dla głodomorów czy fanów "junk-food" będzie więc okazja do przękoszenia czegoś. Zaraz za tym barem jest całkiem spory las i myślę że w ramach relaksu możnaby się przejść trochę, zwłaszcza że po kilkuset metrach robi się naprawdę cicho :)

Chętnie wysłucham Waszych opinii, zwłaszcza że jest to parę dodatkowych kilometrów i nie każdemu musi się chcieć jechać :) Uważam jednak że ta propozycja mogłaby odrobinkę urozmaicić wieczór :)
Forumowicz

Honda NC700SDE