Mam u siebie trochę banków ale zanim obejdę wszystkie to żona zdaży wydać
Zależy mi na możliwości wypłaty w każdej chwil,więc raczej skłaniam się ku kontowi oszczędnościowemu tylko pytanie gdzie sa najkorzystniejsze warunki?
www.mazdaspeed.pl
JohnnyB napisał(a):Tomek ale zostało zaledwie 9 dni na lokaty "overnight" , więc nie wiem czy ktokolwiek zdąży jeszcze cokolwiek ogarnąć.
JohnnyB napisał(a):Sam przymierzam się do rozłożenia swoich środków na kilka banków, tak dla bezpieczeństwa.
5 miesięcy 10 miesięcy 15 miesięcy
Lokata 5 10 15 z dzienną kapitalizacją 4,10 4,20 4,30
Lokata 5 10 15 z dzienną kapitalizacją na nowe środki 4,50 4,60 4,70
< 49 999,99 PLN 3,50%
50 000,00 PLN – 99 999,99 PLN 4,00%
od 100 000,00 PLN – 199 999,99 PLN 4,50%
> 200 000,00 PLN 5,00%
Opis
Informujemy, że promocja mLOKAT jednodniowych Twój Wyższy Zysk, Twój Wyższy Zysk II i Twój Wyższy Zysk III została przedłużona do 28.12.2011 r. włącznie.
od 0,01 zł (włącznie) do 49.999,99 zł 3,25%
od 50.000,00 zł (włącznie) do 99.999,99 zł 3,50%
od 100.000,00 zł (włącznie) i powyżej 3,75%
Tomek6 napisał(a):I to jest ciekawostka co będzie dalej. Nie jestem pracownikiem żadnego banku, więc nie mam informacji o wytycznych postępowania wobec klientów korzystających z produktów omijających Belkę. Sam dręczę pracowników o takie informacje – bezskutecznie. W tym wypadku są dwa scenariusze. Bank poinformuje klienta o zmianie, przedstawiając ofertę kontynuacji przechowania depozytu na nowych warunkach. Zgadzamy się albo nie. To też jest dobrym pretekstem dla tych, którzy są niezadowoleni z obsługi w danym banku a dotychczas wstrzymywali się z rozwiązaniem umowy ze względu na koszty. Możemy jedynie liczyć na korzystne oferty.
JohnnyB napisał(a):ale opinie na temat tego banku krążą średnie
JohnnyB napisał(a):i co by nie mówić znowu Niemcy
nemi napisał(a):Co nie zmienia faktu, że to wszystko są grosiki.
JohnnyB napisał(a):co się stanie po nowym roku.
nemi napisał(a): Poznałem zresztą ten bank od kuchni, bo tworzyłem oprogramowanie dla nich i przez rok siedziałem na 5. piętrze centrali banku.
nemi napisał(a):Bank się bardzo zmienił – z klienta bardzo niezadowolonego kilka lat temu stałem się klientem zadowolonym
nemi napisał(a):klientem zadowolonym
Grzyby napisał(a):Nie zauważyłem żadnej zmiany na plus w ciągu ostatnich 6 lat.
Grzyby napisał(a):Miałem styczność z różnymi bankami, ale żaden nie zasłużył na określenie "złodziejski" tak jak PKO BP.
Myjk napisał(a):to lepiej kasę zainwestować w towar na sprzedaż
JohnnyB napisał(a):Ok, w przypadku niektórych jest różnica, drobna ale zauważalna (+/– 0,5%),
JohnnyB napisał(a):padła tutaj informacja o dywersyfikacji portfela
JohnnyB napisał(a):Sytuacja banków jest różna, co chwila któryś zmienia właściciela
Grzyby napisał(a):Tak, zauważalna![]()
0,5% w skali roku, a Ty piszesz o odłożeniu na miesiąc! Podziel sobie te 0,5% przez 12
Grzyby napisał(a):Uważam że mocno przesadzacie robiąc ze "zwykłej" lokaty krótkoterminowej temat "wielkiej debaty"
nemi napisał(a):http://www.bgzoptima.pl/lokaty/lokata_dzienna/default.aspx
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości