Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Mr_Bartek » 14 cze 2018, 15:05

Albo przy zakupie od razu przeinstalować system i nie babrać się w tym. :D
Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.
Avatar użytkownika
Koordynator Witryny
 
Od: 7 kwi 2014, 12:44
Posty: 2646 (89/133)
Skąd: Poznań
Auto: Jest: ---
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez JohnnyB » 14 cze 2018, 17:52

System był już reinstalowany, ale chyba jak ściągałem paczkę sterowników Dell'a to zainstalowałem jakiś soft do robienia backupu....chyba :D, bo nie przypominam sobie abym instalował, do tego nie było go w autostarcie, stąd nawet nie wiedziałem ze mam taki soft.
W tym drzewie zobaczyłem katalog którego nie widać normalnie, nawet po wyświetleniu ukrytych plików.
Już po problemie, działa jako tako.
I tak powoli zbliżam się do dany w której ten komp zostanie zaorany i zacznie robić za stacjonarkę, a ja kupie coś nowego. Średnio 3-4 lata i zmiana. Nie czekam aż padnie.
..::Born To Rise Hell::..
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 lip 2009, 20:27
Posty: 2466 (61/79)
Skąd: gdzieś w mazowieckim......
Auto: Volvo V40 '14 D3

Postprzez Gib » 14 cze 2018, 23:34

da się jakoś do TV dograć kodeki?
Stała pod ścianą prężąc kakao
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 sie 2007, 17:09
Posty: 8856 (189/248)
Skąd: Warszawa
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez loockas » 15 cze 2018, 08:24

Gib napisał(a):da się jakoś do TV dograć kodeki?


Raczej nie. Jak masz smart tv z czymś sensownym (androidtv?) to możesz playera doinstalować innego niż domyślny.
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 10027 (312/603)
Ostrz.: 1
Skąd: Ymielin
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Reno

Postprzez Gib » 16 cze 2018, 20:30

nie mam smarta, niektóre filmy czyta inne nie.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 sie 2007, 17:09
Posty: 8856 (189/248)
Skąd: Warszawa
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez brii » 17 cze 2018, 09:05

Jeśli do telewizora nie ma alternatywnego firmware to pozostaje tylko przekonwertować filmy.
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2005, 22:46
Posty: 8744 (110/232)
Skąd: Częstochowa
Auto: Endek / Kupisiontes

Postprzez Mr_Bartek » 17 cze 2018, 09:07

Albo sprawdzić jakimś programem kodowanie filmów i pozyskiwać te w odpowiednim formacie.
Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.
Avatar użytkownika
Koordynator Witryny
 
Od: 7 kwi 2014, 12:44
Posty: 2646 (89/133)
Skąd: Poznań
Auto: Jest: ---
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez szadol1 » 17 cze 2018, 09:14

No jest jeszcze jedna opcja, zmienić tv na nowy :p

Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 mar 2009, 07:54
Posty: 3416 (22/5)
Skąd: Biała Podlaska
Auto: 626 94r 1,8 Sedan R.I.P :(
626 94r 2.5i V6 KL Cronos R.I.P
Suzuki Swift 1.3 93r R.I.P
Honda AF29 Vision R.I.P
Hulajnoga :)

Postprzez Gib » 17 cze 2018, 22:20

hmm, dziwna sprawa nie działa wyłączanie TV ani z pilota ani z palca. wtf?
edit
już się naprawiło.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 sie 2007, 17:09
Posty: 8856 (189/248)
Skąd: Warszawa
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez sq2jul » 18 cze 2018, 10:01

patrzac ile kosztuje taki mi box, to wszystkie ww. kombinacje to imho gra nie warta swieczki. Chyba, ze podchodzisz do tego czysto hobbystycznie :)
Smoki i gołe baby
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 29 wrz 2007, 20:15
Posty: 6695 (267/172)
Skąd: Bydgoszcz
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez mateuo » 19 lip 2018, 13:04

Pytanko takie – czy ma ktoś Imaca? Potrzebuję uzyskać pomoc w dość specyficznym temacie, mianowicie korzystania z pulpitu zdalnego i kompatybilności myszki dotykowej. Gdy korzystam z oprogramowania magazynowego Comarch ERP XL myszka dostaje istnego szaleństwa i zdarza się, iż sama z siebie scrolluje listę i przeklikuje mi jakieś bzdury. Temat jest dość niecodzienny, gdyż łącze się z windowsowym pulpitem i stąd prawdopodobnie te problemy z synchronizacją dotyku, ale jako że pracuję na programie, który raczej błędów nie wybacza potrzebuję nieco większej precyzji mimo wszystko :D. Ktoś z Was ma może jakiś pomysł?
Początkujący
 
Od: 18 lip 2018, 12:57
Posty: 2

Postprzez nemi » 5 sie 2018, 16:26

I kolejne pytanie: czy ktoś zna mały modem wifi 4G zasilany z usb?
Mam obecnie wielkie pudło, które jest średnio mobilne i ma własny zasilacz – chciałbym mieć coś, co będzie działać jako modem 4G podłączony do komputera i ewentualnie jako router np. w samochodzie.
ObrazekObrazek
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 13:20
Posty: 7227 (158/339)
Skąd: Warszawa

Postprzez loockas » 5 sie 2018, 21:20

Mam taki jak niżej. Używam w samochodzie jako AP dla telefonów i radia. W przeciwieństwie do modemów z własnym akumulatorem, nie trzeba go włączać bo startuje od razu po podłączeniu do USB.

https://allegro.pl/modem-huawei-e8372-h ... ule_id=201
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 10027 (312/603)
Ostrz.: 1
Skąd: Ymielin
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Reno

Postprzez nemi » 6 sie 2018, 06:32

Dzięki, o coś takiego mi chodziło :)

Rozumiem, że nawet jak włączysz do ładowarki, to zaczyna działać?
ObrazekObrazek
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 13:20
Posty: 7227 (158/339)
Skąd: Warszawa

Postprzez loockas » 6 sie 2018, 07:15

Tak
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 10027 (312/603)
Ostrz.: 1
Skąd: Ymielin
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Reno

Postprzez Gib » 13 sie 2018, 17:12

chciałem popykać w Forze Horizon 3 ale widzę że tylko W10, damn it.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 sie 2007, 17:09
Posty: 8856 (189/248)
Skąd: Warszawa
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez Neonixos666 » 13 sie 2018, 17:14

Gib napisał(a):chciałem popykać w Forze Horizon 3 ale widzę że tylko W10, damn it.


No niestety na 98 nie pójdzie <lol>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 wrz 2009, 23:21
Posty: 7858 (24/145)
Skąd: Szczytno
Auto: Signum

Postprzez Gib » 13 sie 2018, 17:28

mogłoby pójść na 7.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 sie 2007, 17:09
Posty: 8856 (189/248)
Skąd: Warszawa
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez JohnnyB » 22 sie 2018, 11:30

Hej,
Potrzebna karta dostępu do netu ale prepaid. Potrzebuje to na jakieś 4 miesiące maks. Co polecacie ?
Od razu potrzebuje do tego jakiś router, ale to już sobie znajdę. Chyba ze ktoś ma coś z WiFi i możliwością podpięcia zewnętrznej anteny.
..::Born To Rise Hell::..
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 lip 2009, 20:27
Posty: 2466 (61/79)
Skąd: gdzieś w mazowieckim......
Auto: Volvo V40 '14 D3

Postprzez Raptor77 » 23 sie 2018, 07:06

Nie wiem czy jeszcze taryfa jest dostępna – używam RedBull Mobile – RBM na Karte 5 – gdy na koncie masz ponad 30zł i aktywny pakiet danych można włączyć Darmowe LTE –> koszt nie powiem dokładnie ile – doładowuje za 50zł jak się kończy ważność karty – na koncie mam w tej chwili 150zł nie wykorzystane.

379gb.jpg

380gb.jpg


Router –> https://allegro.pl/router-huawei-b593-l ... 03135.html
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 19 maja 2009, 18:05
Posty: 228 (1/5)
Skąd: Kraków
Auto: RX-8 USDM '04,
M3 BM AT USDM '16

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: sq2jul i 2 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park