Piłka nożna – temat zbiorczy

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Radex » 14 sty 2012, 16:04

ale dokąd ta piłka zmierza? kiedyś nie do pomyślenia było że ktoś udaje faul a teraz się nawet uczą udawać na treningu :| <dupa>
cwaniactwu boiskowem mówimy stanowcze NIE, nie mam szacunku dla drużyny która stosuje takie zagrywki i uczy się jeszcze tego perfidnie na treningach.
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Szalotka » 14 sty 2012, 16:16

Radex napisał(a):nie mam szacunku dla drużyny która stosuje takie zagrywki i uczy się jeszcze tego perfidnie na treningach.

Ale tego uczy się każda druzyna :) A że przypinają takie akcje właśnie Barcelonie to jest efekt bezradności innych drużyn jak i zarówno zazdrość ze nie ma na nich mocnych w ostatnich czasach.
Szalotka

Postprzez Kamil » 14 sty 2012, 17:11

gromaciek napisał(a):zarówno zazdrość ze nie ma na nich mocnych w ostatnich czasach.

no właśnie, są najlepsi, to wiedzą wszyscy. To dlaczego dopuszczają się takich zagrywek? Ogrywają każdego jak chcą, gdzie chcą, to po co im stosować oszustwo? By prowokować przeciwnika, a siebie stawiać za wzór cnót? Zero godności, śmieją się z sędziów i zasad fair play. Gdyby grali fair, by nie było wątpliwości, że to jest najlepszy team w historii, a tak, za 20 lat powiemy: "byli najlepsi, ale połowa z nich to oszuści" – taka łatka im pozostanie. Smutne ale prawdziwe
Radex napisał(a): nie mam szacunku dla drużyny która stosuje takie zagrywki i uczy się jeszcze tego perfidnie na treningach.
dokładnie.
Kamil

Postprzez Szalotka » 14 sty 2012, 17:30

Kamil napisał(a):To dlaczego dopuszczają się takich zagrywek?

Są prowokowani. Bo bezsilny przeciwnik innego rozwiązania nie widzi :)

Kamil napisał(a):to po co im stosować oszustwo?

A czy Oni tak naprawdę oszukują ? Nie. Wykorzystują tylko sytuacje. Każdy tak robi. Płaczący Ronaldo z RM zachowuje się tak samo :)

Kamil napisał(a):Gdyby grali fair, by nie było wątpliwości, że to jest najlepszy team w historii,

A nie grają fair ? Co tak naprawdę robią zle ? Denerwują fanów i piłkarzy innych drużyn, którzy wymyślają co tu by zrobić zeby z nimi wygrać.
Zadaj sobie pytanie dlaczego tak perfekcyjnie potrafią się wywrócić etc. Bo są przygotowani że rywal będzie kombinował. Jak nie tak to inaczej :)

Kamil napisał(a):ale połowa z nich to oszuści" – taka łatka im pozostanie.

Bez przesady :)
Szalotka

Postprzez Adamos » 14 sty 2012, 20:00

Z resztą na początku widać piłkarzy innego klubu niż Barca. Barce sponsoruje Nike nie Adidas :) No i o każdej drużynie można zrobić taki film :) 18.01.2012 – oj będzie się działo :)
Forumowicz

Od: 25 sie 2008, 10:03
Auto: Ford Focus C-MAX mk1

Postprzez Kamil » 14 sty 2012, 20:49

gromaciek napisał(a):Są prowokowani. Bo bezsilny przeciwnik innego rozwiązania nie widzi :)
czyli oszukują bo muszą – tak wnioskuje z powyższego ;) oni prowokują swoimi wygibasami na glebie i bardzo dobrą grą, tak więc prowokują podwójnie :D
gromaciek napisał(a):A czy Oni tak naprawdę oszukują ? Nie.

Nie absolutnie, nie oszukują, "no bez przesady" :] Wcześniej w tym temacie była fajna komplikacja zrobiona z wiosennych meczów z realem, polecam jeszcze raz obejrzeć.
gromaciek napisał(a):A nie grają fair ?

A grają? jak mają jakiś ogórków na tacy to grają fair play, bo wystarczy parę minut przyśpieszenia i leci bramka za bramką. A jak przyjedzie ktoś mocny to często zdarza się, że oszukują sędziego, przeciwników, swoich kibiców (przekonanych o racji swojego zawodnika) i innych widzów meczu. Takie jest moje zdanie. Skoro ktoś udaje że mu urwało nogę, a drugim okiem zerka co się dzieje, następnie wstaje i się śmieję, to wydaje mi się że jest kłamcą, nie ważne czy wykorzystuje sytuacje czy nie. Kłamca to kłamca. Inna sprawa, że skoro tak głośno o "padaniu" zawodników Barcy, to chyba jednak nie opanowali dostatecznie tego elementu gry do perfekcji ;)
gromaciek napisał(a):Zadaj sobie pytanie dlaczego tak perfekcyjnie potrafią się wywrócić etc

no tak, zgadzam się, ale w duchu gry fair play nie powinno się wymuszać fauli, których nie było.
Rozumiem że powinno się bezpiecznie upaść, no ale Paaaanie bez przesady :>
I żeby nie było, lubię oglądać Barce, lepszej drużyny w życiu nie widziałem. Ale jak z kimś grają fajne widowisko i nagle wszystko psują swoimi dziwnymi wymachiwaniami rękoma, to... hmm... z marketingowego punktu widzenia dobrze, ale ja czuję trochę niesmak, bo szkoda mi tych pokrzywdzonych. A może to właśnie o to chodzi? By rozreklamować jak się da grand derbi? :) Pozdrawiam!
Kamil

Postprzez Szalotka » 14 sty 2012, 21:03

Kamil napisał(a):czyli oszukują bo muszą – tak wnioskuje z powyższego ;) oni prowokują swoimi wygibasami na glebie i bardzo dobrą grą, tak więc prowokują podwójnie :D

A z jakim nastawieniem wychodzi przeciwna drużyna ? Z góry wie ze przegra i szuka prowokacji. To Twoim zdaniem jest sprawiedliwe ? Bo moim to jest dopiero oszustwo a nie godny przeciwnik :)

Drogi Kamilu :) Czy brałes kiedyś udział w profesjonalnym treningu ? Wydaje mi się ze nie. Ja za czasów swojej swietności młodzieńczej miałem zaszczyt to robić. Teraz gramy amatorsko i w naszej druzynie MazdaSpeed mamy człowieka, który czynnie grywa w lidze i jego wywrotki nie są na pewno wytworem wyobrazni z kreskówek ;)

Zostawcie tą Barcelonę w spokoju i cieszyć się trzeba pięknem futbolu jaki prezentuje obecnie ta drużyna :) Wspomnijcie czasem o akcjach tych jak to nazywacie oszustów. Czyż nie są wspaniałe jak powalają rywala na kolana ? :)
Szalotka

Postprzez Szyman » 14 sty 2012, 21:21

Ja jestem fanem Barcelony jeszcze od czasu gdy grał tam Patrick Kluivert, swego czasu mój ulubieniec mam nawet jego koszulkę jak grał w Barcy :P I zawsze było tak, gdy Barcelona była na szczycie i nie było mocnego na nich to każdy wymyślał i szukał "Zaczepki" albo haka na nich. A fakt jest taki, że to chyba wszystko robione jest z bezsilności albo z zazdrości.. Podobnie z Messim, że niby ten hormon wzrostu co brał to działał jako steryd.. a to nic nie miało do rzeczy. CR to też bardzo dobry piłkarz, tylko, że to kwestia ciężkiej pracy, a Messi to urodzony talent plus praca trenerów którzy go doszlifowali..
Obrazek
Forumowicz

Od: 10 sty 2012, 08:14
Auto: Mazda 6 GG 2004 2.0 benz

Postprzez Kamil » 14 sty 2012, 21:23

gromaciek napisał(a):Czy brałes kiedyś udział w profesjonalnym treningu ?

a jakie to ma znaczenie? rozmawiamy o moralności oszukiwania przeciwnika, a nie o mojej karierze. Rozumiem, że cheating jest powszechnym zjawiskiem i dopóki będzie obecny system sędziowania nic się w tej kwestii nie zmieni. Chodzi mi o to, iż Barca nie musi, a zniża się do poziomu innych (w sensie wymuszania kartek itp). A szkoda, bo, jak wspomniałem Barca potrafi "powalić na kolana" bez uciekania do symulacji ;)
Kamil

Postprzez Szalotka » 14 sty 2012, 21:44

Kamil napisał(a):Chodzi mi o to, iż Barca nie musi, a zniża się do poziomu innych

Bo przeciwnika najlepiej sie niszczy jego własną bronią ;)

Kamil napisał(a):a zniża się do poziomu innych

Dlatego bo inne zespoły nie są w stanie wznieść się do Ich poziomu ;)

Prosze Was zostawmy Messiego i spółke w spokoju. Są najlepsi a nasze dyskusje tego nie zmienią :)
Szalotka

Postprzez Adamos » 14 sty 2012, 22:04

Powiem tak, RM jest niesamowity jeśli chodzi o walkę, której mi ostatnio brakuje w Barcelonie. Barca gra na cholerne 1:0 i pozniej mają glupie remisy. Real trzeba pochwalić za mecze 5:1 czy inne.
Ide oglądać mecz rywala z Mallorca (Madryt przegrywa :P )
Forumowicz

Postprzez Adamos » 14 sty 2012, 22:53

No i wygrali. Gratulacje.
Forumowicz

Postprzez Szalotka » 14 sty 2012, 23:08

Real też jest drużyna mocną :)
W hiszpańskich klubach zauważyłem ze dużą rolę odgrywają piłkarze z Argentyny. Czy to w Barcelonie Messi czy w Realu Higuain. Kiedys w Villareal Riquelme też szalał albo Lopez w Valencia CF :)
Są jeszcze inni z w/w druzyn. Mascherano etc :) Nie chce mi sie wymieniać wszystkich bo za dużo tego :)
Szalotka

Postprzez Vicarious » 15 sty 2012, 00:02

Adamos napisał(a):No i wygrali. Gratulacje.

fakt wygrali, ale sędzia znowu pomół mierdom

Obrazek

tu niby był spalony <glupek2>

Radex napisał(a):cwaniactwu boiskowem mówimy stanowcze NIE, nie mam szacunku dla drużyny która stosuje takie zagrywki i uczy się jeszcze tego perfidnie na treningach.

Radex Ty się odnosisz do tego filmiku wklejonego kilka postów wyżej czy ogólnie ?

bo jeżeli myślisz, że ta urywka jest z treningu Barcy to łyknąłeś przynętę jak mlody pelikan :D

ten spot był zrobiony aby ukazać włochów ćwiczących do euro jakąś dekadę temu :)
Początkujący

Od: 27 paź 2011, 14:12
Auto: Yamaha FZ6

Postprzez Szalotka » 15 sty 2012, 00:08

Vicarious napisał(a):tu niby był spalony <glupek2>

Czyżby CR7 się popłakał ? <lol>
Szalotka

Postprzez Kamil » 15 sty 2012, 00:54

skojarzył mi się pewien obrazek z naszej ligi <diabełek>
Obrazek
Kamil

Postprzez cbr » 15 sty 2012, 01:14

Kamil padłem po tym zdjęciu :D
2+2=5
Forumowicz

Od: 27 mar 2011, 01:01
Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)

Postprzez Radex » 15 sty 2012, 02:37

Vicarius pisałem ogólnie bo każda drużyna która szlifuje takie zagrywki nie jest w porządku.

Kamil dobre :D
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez krislodz » 15 sty 2012, 12:15

Chciałbym nadmienić iż grając w siatke też wszyscy oszukują czyż nie ?:D Po bloku a wszyscy rece w gore ze aut dop jak sędzia sie nie pomyli to sie ktos przyzna :) Atak w boisko wszyscy aut :D
Forumowicz

Od: 7 gru 2011, 19:06
Auto: 626 GF 2.0-115km+Lpg 2000r po lifcie

Postprzez Vicarious » 15 sty 2012, 18:15

Kamil Grosicki zdobył gola w wygranym meczu Sivassporu z Ankaragucu w ramach 20. kolejki tureckiej Super Lig.

Początkujący

Od: 27 paź 2011, 14:12
Auto: Yamaha FZ6