Motocykle
brii napisał(a):iekawe czemu, bo w sumie łańcuch zakładali w serwisie i tam ustawiali naciąg...
w tym serwisie nie dokręcili mi też koła – cud, że nic się nie stało
nero napisał(a):A co sie Winet dzieje z motorem?
Bo ja ostatnio ze swoim mam podobny problem i mam nadzieje ze jak odbiore moto z serwisu juz bedzie ok takze napisz jakie sa objawy to moze cos bede mogl doradzic.
jak go odpale rano to przez dłuższy czas są problemy z obrotami – jakby ich nie podkręcać śrubką, i tak są coraz niższe, coraz niższe po wyłączeniu ssania aż w końcu gaśnie. Jak przejadę KILKANAŚCIE KM, to nagle jest wszystko ok, a że obroty były podkręcane to trzyma 2000-2500 rpm, tylko po to, żeby po kolejnych KILKUNASTU kilometrach znowu zaczęły spadać i gasnąć. Poza tym nie zawsze palą wszystkie gary. W tej chwili jest u drugiego już mechanika, który sprawdził gaźniki, świece i niby wszystko jest OK i szuka dalej. Za parę godzin mam dzwonić po kolejną diagnozę.
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Winetou napisał(a):w tym serwisie nie dokręcili mi też koła – cud, że nic się nie stało
Czyli możliwe, że koło miało malutki luz??

Winetou napisał(a):świece i niby wszystko jest OK i szuka dalej.
Ja bym obstawiał jednak świece, kable albo moduł...
Napięcie prądu jest OK na wyjściu z alternatora?
Jednak jutro się nie zjawię...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
najnowsza diagnoza:
rozciągnięty łańcuszek rozrządu (jest od nowości czyli ma 54 500 km przejechane), co spowodowało delikatnie przestawienie faz rozrządu.
Btw. Brii podobno łańcuch marki IRIS który założyliśmy to najgorsze ścierwo i 7000 to i tak dużo wytrzymał
nero – świeczki są nowe ale mimo to sprawdzone, kable sprawdzone – zapłon mam na dwóch cewkach
rozciągnięty łańcuszek rozrządu (jest od nowości czyli ma 54 500 km przejechane), co spowodowało delikatnie przestawienie faz rozrządu.
Btw. Brii podobno łańcuch marki IRIS który założyliśmy to najgorsze ścierwo i 7000 to i tak dużo wytrzymał
nero – świeczki są nowe ale mimo to sprawdzone, kable sprawdzone – zapłon mam na dwóch cewkach

Winetou napisał(a):Btw. Brii podobno łańcuch marki IRIS który założyliśmy to najgorsze ścierwo i 7000 to i tak dużo wytrzymał

Uczymy się na błędach
Winetou napisał(a):najnowsza diagnoza:
rozciągnięty łańcuszek rozrządu
Oby była trafna, jeśli nie będzie trafna to lepiej, żeby była na ich koszt
A tak serio to z tego co mówiłeś to zaczęło się to po regulacji gaźników – czyżby wtedy się nagle ten łańcuch rozciągnął?? Mój łańcuszek rorządu w moto ma 82000km i jest ok, tylko napinacz był zmieniany.
brii napisał(a):Oby była trafna, jeśli nie będzie trafna to lepiej, żeby była na ich koszt
A tak serio to z tego co mówiłeś to zaczęło się to po regulacji gaźników – czyżby wtedy się nagle ten łańcuch rozciągnął Mój łańcuszek rorządu w moto ma 82000km i jest ok, tylko napinacz był zmieniany.
czy na ich koszt... raczej nie sądzę, ale wiesz – łańcuszek łańcuszkowi nie równy – przed trasą faktycznie chyba lepiej go zrobić, więc muszę to jakoś przeżyć – regulacja została zrobiona przez drugiego mechanika po raz kolejny i nic się nie zmieniło więc to nie to – wiesz jeździć się da, ale 6000km na drugi koniec europy sprzętem z którym są problemy to jednak duże ryzyko... tylko przeraża mnie to, że włożyłem w niego już połowę jego wartości a końca wydatkó nie widać

Zaraz dostanę pewnie bana, ale co tam
MAĆKU
!! ciiiiii szaaaa
– edit by mod
Z mojej strony z wycieczki nici
quote="Winetou"]u"]gdyby nie wakacje pewnie już byłby na allegro,[/quote]
To chyba tam poleci...
MAĆKU

Z mojej strony z wycieczki nici

To chyba tam poleci...
brii napisał(a):MAĆKU ciiiiii szaaaa – edit by mod
Dzięki
Sokool napisał(a):Co zrobiłeś?
Mam duuużą dziurę budżetową
brii napisał(a):Kuźwa – chyba będę musiał sprzedać moto

brii napisał(a):Chciałbym...
spójrzmy na to inaczej
na czym ja będe jeździł po wyrazowie jak go sprzedasz
tzn że trzeba coś wykombinować a w tym jesteśmy nieźli
Chłopaki jak to jest z tym AC teraz.
Byłem u jednego z ubezpieczycieli u którego przepisywałem polise z poprzedniego właściciela na mnie i babka powiedziała mi, że nie ma takiej opcji i w tej chwili juz żadne z toważystw nie świadczy takiej usługi jak AC motocykla

Byłem u jednego z ubezpieczycieli u którego przepisywałem polise z poprzedniego właściciela na mnie i babka powiedziała mi, że nie ma takiej opcji i w tej chwili juz żadne z toważystw nie świadczy takiej usługi jak AC motocykla

- Od: 1 lis 2005, 13:02
- Auto: Xedos 6 KF '94 / B 1600 '83 / Vivaro 1,9DI '03 / Fazer1 '11 /
hmmm, ja w zeszłym roku jak przepisywałem umowe OC na siebie to przy okazji zapytałem i wyliczyli mi bez zniżek na AC stawkę 2200 zł za motocykl wart 8000
więc przypuszczam, że nadal się da ubezpieczyć, tyle że za kosmiczne pieniądze 

za moje padło w PZU chcieli 1700 zł hehe (wtedy 8000 wartości)
poszedłem do warty, tam było ciut taniej ale za to OC kosmos chyba 200 zł, gdze w PZU 40
z tego co pamietam chłopaki z Burgmanii polecają Alianz lub AXE (nie pamietam) maja bardzo tanie AC moto
poszedłem do warty, tam było ciut taniej ale za to OC kosmos chyba 200 zł, gdze w PZU 40
z tego co pamietam chłopaki z Burgmanii polecają Alianz lub AXE (nie pamietam) maja bardzo tanie AC moto