Mazdowicze i książki
Ostatnio przeczytałem Przed świtem – ostatnią część Sagi Zmierzch Stephenie Meyer 
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Fans napisał(a):Ostatnio przeczytałem Przed świtem – ostatnią część Sagi Zmierzch Stephenie Meyer
ja czytam od jutra- Pamiętniki Wampirów- księga 4-

-
Ania_TM
Saga Pamiętniki Wampirów- skończona
teraz został mi 3 Tom Świata Nocy, a potem saga Wampiry z Morganwille
teraz został mi 3 Tom Świata Nocy, a potem saga Wampiry z Morganwille

-
Ania_TM
Na komodzie leży już " Świat według Clarksona " 
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
A ja ostatnio wpadłam w szpony Pani Chmielewskiej. Fajnie napisane, dowcip też niezły.A dla miłośników przygody polecam Wilbura Smitha.
-
aśka1986
Tommy_007 napisał(a):"Oko Jelenia #1: Droga do Nidaros"
No to jeszcze cztery przed Tobą, a końca nie widać![]()
Akcja rozkręca się niesamowicie – wciągniesz wszystkie za jednym zamachem.
Co do Pilipiuka to ja dość osobiście podchodzę do jego książek, bo co chwilę odnajduję znajome miejsca i postacie wzorowane na osobach, które znałem.
Pilipiuk i ja wychowaliśmy się na Szmulkach i chodziliśmy do tej samej podstawówki i liceum![]()
Pozdr
Przeczytałem pierwsze 4 tomy. Ostatni już taki trochę słabszy, nie wszystko przemyślane dogłębnie i są pewne niekonsekwencje. Ale czyta się fajnie – po kolejny tom również sięgnę.
W tzw. międzyczasie przeczytałem:
Ostatnie Królestwo Bernard Cornwell
Zwiastun Burzy Bernard Cornwell
Orły Imperium Simon Scarrow
Wszystkie trzy książki miażdżą cyce. Gorąco polecam.
Dzisiaj zacząłem czytać 18. książkę w tym roku (a może 19. lub 20. – nie wszystkie chyba zapamiętałem...). Może uda mi się dociągnąć do 30 w tym roku
A przede mną RFC 3261
ale jakoś nie mam odwagi i odwlekam póki mogę, a że nie mogę to już inna sprawa, tylko natłok pracy jeszcze mnie jakoś tłumaczy:–)

..::Born To Rise Hell::..
...ja w międzyczasie czytam na temat Java Server Faces. Jakoś nie mogę przebrnąć przez pierwsze strony
.
EDIT:
Przeglądałem ofertę sklepów internetowych z audiobookami i ebookami. Powiem Wam, że jedna wielka lipa. Ebooki są najczęściej ledwie tańsze niż wersja papierowa, chociaż nikt nie zużywa ani grama jakichkolwiek materiałów, nie płaci za przesyłkę czy też dystrybucję do sklepu. Dziwna polityka.
Gdyby książki były po 10-15 zł zamiast wersji papierowej za 35 zł, to miałbym całą kolekcję.
Względnie tania jest tylko klasyka, również w formacie MP3, np.:
http://www.empik.com/krzyzacy-sienkiewi ... 79,ebook-p
EDIT 2:
Aktualnie czytam "Bohuna". Oto fragment:
"Tyś naprawdę wierzył, że Sonka dziewica?! He, he, he! Wszystkim mołojcom piczy dawała; gziła się z semenami jakoby klacz na wiosnę, tylko z tobą jednym nie chciała."

Uwielbiam Komudę. Przekozackie ma książki (dosłownie i w przenośni
).
EDIT:
Przeglądałem ofertę sklepów internetowych z audiobookami i ebookami. Powiem Wam, że jedna wielka lipa. Ebooki są najczęściej ledwie tańsze niż wersja papierowa, chociaż nikt nie zużywa ani grama jakichkolwiek materiałów, nie płaci za przesyłkę czy też dystrybucję do sklepu. Dziwna polityka.
Gdyby książki były po 10-15 zł zamiast wersji papierowej za 35 zł, to miałbym całą kolekcję.
Względnie tania jest tylko klasyka, również w formacie MP3, np.:
http://www.empik.com/krzyzacy-sienkiewi ... 79,ebook-p
EDIT 2:
Aktualnie czytam "Bohuna". Oto fragment:
"Tyś naprawdę wierzył, że Sonka dziewica?! He, he, he! Wszystkim mołojcom piczy dawała; gziła się z semenami jakoby klacz na wiosnę, tylko z tobą jednym nie chciała."

Uwielbiam Komudę. Przekozackie ma książki (dosłownie i w przenośni
nemi napisał(a):Java Server Faces
Ssie jak 90% javowych frameworkow – pieknie wygladaja tylko na ulotce. Jak zaczynasz korzystac to sie okazuje, ze to nie dziala, tamtego brakuje itd. Szkoda slow. Ja ostatnio walkowalem JGroups'y i Infinispan'a... Mam nadzieje, ze z jednym jak i drugim nie bede musial miec wiecej do czynienia – no, moze w 'nastym' releasie bedzie sie dalo tego uzywac...
<CUT>
Wczoraj mnie poniosło. Sorry za OT
. Jak coś mi wpadnie do głowy, to wpiszę się na temat
.
EDIT 13.09.2011:
Przeczytałem Bohuna Jacka Komudy. Kolejna fajna książka tego autora. Polecam
EDIT 15.09.2011:
Czytam Diabła Łańcuckiego Jacka Komudy. Wypas. Fragment na zachętę:
"Miłośnica, choć niećwiczona w retoryce, czyniła właśnie ze swego gardła użytek, który niewiele miał wprawdzie wspólnego z kazaniami Piotra Skargi czy sejmikowymi mowami, ale na pewno spodobały się każdemu mężowi. Mówiąc zaś krótko – uprawiała ars amandi w tak bezbożny i bluźnierczy sposób, że nawet najzacniejszy ksiądz bernardyn z pobliskiego Rzeszowa dałby za ową czynność przynajmniej trzy dni postów pokuty i z tysiąc ojczenaszów na dokładkę."

EDIT 04.10.2011:
Czy Wy nic nie czytacie ciekawego?
Straszny tu zastój.
Ja przeczytałem następujące książki w ostatnich dniach:
– Oko jelenia. Triumf Lisa Reinicke. Andrzej Pilipiuk
– Oko jelenia. Strefa Armilarna Andrzej Pilipiuk
– Opowieści z Dzikich Pól Jacek Komuda
Dwie pierwsze całkiem fajne – ostatnie dwie części cyklu Oko jelenia. Opowieści z Dzikich Pól tak sobie przypadły mi do gustu.
EDIT 07.10.2011:
Skończyłem wczoraj powieść "Charakternik" Jacka Piekary. Widać, że naśladuje Jacka Komudę nawet objaśnieniami na końcu książki. Książka może być, chociaż mi się trochę nie podoba występowanie diabłów, demonów itp... Wolę bardziej realistyczne książki. Mimo nawet niezłego poczucia humoru wolę Komudę od Piekary.
Teraz już dłużej tu nic nie napiszę – zacząłem trylogię Husycką. Pierwszy tom strasznie długi...
Wczoraj mnie poniosło. Sorry za OT
EDIT 13.09.2011:
Przeczytałem Bohuna Jacka Komudy. Kolejna fajna książka tego autora. Polecam
EDIT 15.09.2011:
Czytam Diabła Łańcuckiego Jacka Komudy. Wypas. Fragment na zachętę:
"Miłośnica, choć niećwiczona w retoryce, czyniła właśnie ze swego gardła użytek, który niewiele miał wprawdzie wspólnego z kazaniami Piotra Skargi czy sejmikowymi mowami, ale na pewno spodobały się każdemu mężowi. Mówiąc zaś krótko – uprawiała ars amandi w tak bezbożny i bluźnierczy sposób, że nawet najzacniejszy ksiądz bernardyn z pobliskiego Rzeszowa dałby za ową czynność przynajmniej trzy dni postów pokuty i z tysiąc ojczenaszów na dokładkę."
EDIT 04.10.2011:
Czy Wy nic nie czytacie ciekawego?
Ja przeczytałem następujące książki w ostatnich dniach:
– Oko jelenia. Triumf Lisa Reinicke. Andrzej Pilipiuk
– Oko jelenia. Strefa Armilarna Andrzej Pilipiuk
– Opowieści z Dzikich Pól Jacek Komuda
Dwie pierwsze całkiem fajne – ostatnie dwie części cyklu Oko jelenia. Opowieści z Dzikich Pól tak sobie przypadły mi do gustu.
EDIT 07.10.2011:
Skończyłem wczoraj powieść "Charakternik" Jacka Piekary. Widać, że naśladuje Jacka Komudę nawet objaśnieniami na końcu książki. Książka może być, chociaż mi się trochę nie podoba występowanie diabłów, demonów itp... Wolę bardziej realistyczne książki. Mimo nawet niezłego poczucia humoru wolę Komudę od Piekary.
Teraz już dłużej tu nic nie napiszę – zacząłem trylogię Husycką. Pierwszy tom strasznie długi...
Widzieliście film "Lot nad kukułczym gniazdem"? Ostatnio miałem okazję przeczytać książkę, bo film powstał na podstawie filmów. Opisuje historię pacjenta w szpitalu psychiatrycznym całkowicie zdominowanego prze siostrę Odziałową. Z faceta pełnego charyzmu staje się roślinka. Smutna, ale bardzo mądra.
-
bumerang
nemi napisał(a):Teraz już dłużej tu nic nie napiszę – zacząłem trylogię Husycką. Pierwszy tom strasznie długi...
...i skończyłem na tomie 1. Jeszcze był nawet fajny, ale kolejnego już nie dałem rady – po pewnym czasie zrezygnowałem.
Skończyłem dzisiaj Samozwańca – pierwszy tom http://www.empik.com/samozwaniec-tom-1- ... ,ksiazka-p
...i zaczynam dziś tom drugi.
bumerang napisał(a):bo film powstał na podstawie filmów
Ciekawa teoria- mógłbyś rozwinąć??
-
Grucha
bumerang napisał(a):Widzieliście film "Lot nad kukułczym gniazdem"? Ostatnio miałem okazję przeczytać książkę, bo film powstał na podstawie filmów.
Zazwyczaj filmy powstają na podstawie książek, choć bywa i odwrotnie. Czasem też książka powstaje na podstawie gry. Polecam książki Paula Coelha, jaka by nie była ma ciekawą fabułę z puentą.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Życie jest jak rejs i choć istotne dokąd gnasz, to najważniejsze być w odpowiedniej załodze.
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
Ja mogę tylko pomarzyć o czytaniu
nie mam na to czasu po prostu, a lubię usiąść i przeczytać ze 100-150 stron , jeśli książka jest ciekawa.
Mam chęć na Metro 2033, ponoć dobre, w przeciwieństwie do filmu.
-
Ania_TM
Widzewianka_TM napisał(a):Ja mogę tylko pomarzyć o czytaniunie mam na to czasu po prostu, a lubię usiąść i przeczytać ze 100-150 stron , jeśli książka jest ciekawa.
Może zaopatrzyć się w tablet albo korzystać z audiobooków
Życie jest jak rejs i choć istotne dokąd gnasz, to najważniejsze być w odpowiedniej załodze.
Widzewianka_TM napisał(a):Ja mogę tylko pomarzyć o czytaniunie mam na to czasu po prostu, a lubię usiąść i przeczytać ze 100-150 stron , jeśli książka jest ciekawa.
może być 2034 także.
ja ostatnio poleciałem:
A.Przechta Wilczy Legion
G.Cooka wszystkie z cyklu Czarnej Kompanii.
Peter Brett Malowany człowiek i Pustynna Włóćznia
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004