Motocykle

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez brii » 6 maja 2008, 17:33

To myślę, że GS będzie OK :)
Dwóch moich znajomych przed CBR 600 mieli właśnie GSy – jeden z nich jeździł GSem jeden sezon, drugi dwa, przesiadka na silniejszy moto to była dla nich formalność ;)
Chociaż osobiście uważam, że jak ma się głowę i nie ma się ułańskiej fantazji to lepiej (taniej) od razu poszukać jakiejś 600 ;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez sha'gha » 6 maja 2008, 17:46

brii napisał(a):Chociaż osobiście uważam, że jak ma się głowę i nie ma się ułańskiej fantazji to lepiej (taniej) od razu poszukać jakiejś 600 oczko

tez tak uwazam a ze nie jestem jakims szalencem i bardziej zalezy mi na frajdzie niz na rekordach to mysle ze dal bym rade:) ale narazie cena jest bariera :) zreszta bmw mialo by pojemnosc 750 ;) tyle ze mocy mniej :)
teraz czy gs czy bmw zalezy w sumie glownie od ceny i do tego musze sie przyznac:)
moj znajomy Thothi (malik moze akurat znasz ;) ) jezdzi f3 i od niego wiem ze jest to motor naprawde niezawodny :) ale cena jeszcz jakis czas zaporowa :) a lepszy gsik w garazu niz cbr w snach ;) pozdrawiam :)
Forumowicz

Od: 4 sty 2006, 15:19
Auto: Xedos2.0 v6 KF rok93

Postprzez brii » 6 maja 2008, 21:10

Powodzenia przy szukaniu.
Pochwal się jak już kupisz sprzęta :)

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez nero » 6 maja 2008, 22:31

a ja sie dzisiaj juz wkurzylem na moje moto bo tak:
w tamtym sezonie nie zrobilem zadnego serwisu u moto smigal super natomiast przed tym sezonem wymienilem moj wydech na przelot + filtr na sportowy (KN), zrobilem po tym wszystkim czyszczenie i regulacje gaźników, nowe świece oraz sporo innych rzeczy i od jakiegoś miesiąca jest taki problem że moto jeździ ok jak go nie kręcę wyżej niż 9tyś bo inaczej zaczyna sie dławić i gaśnie – muszę wtedy odczekać 5 minut i dopiero mogę go znowu odpalić. Włożyłem dzisiaj dla testu seryjny filtr powietrza ale dalej jest to samo – jutro jadę zostawić moto w serwisie i niech mi zwiększą dawkę paliwa (iglica jest teraz na 1 czyli seryjnym poziomie) – mam nadzieję, że jest to kwestia tylko takiej regulacji bo sezon w pełni a moto nie do końca śmiga tak jak bym chciał.
Obrazek
Forumowicz

Od: 23 wrz 2004, 21:48
Auto: Mazda MX-3 1.6 16V

Postprzez brii » 6 maja 2008, 22:45

Spierniczyli Ci regulację gaźników...
Często się to ostatnio zdarza bo motocykli coraz więcej i serwisy zaczęły pracować na akord :|

Forumowicz

Postprzez nero » 6 maja 2008, 23:43

ale po zmianie filtra na KN i tlumika na przelot a przed synchro i czyszczeniem gaznikow bylo dokladnie to samo. Po synchro motor zbiera sie sporo lepiej bo jak przeciagne 1 do konca i wrzucam 2 to na gume idzie takze wydaje mi sie ze zrobili ok – moim zdaniem problem tkwi w ilosci paliwa bo sportowy filtr powietrza daje troszke wieksza dawke tlenu, wydech przelotowy powoduje szybsze pozbycie sie spalin a dawka paliwa została dokładnie ta sama i w tym jest problem (jutro chce zeby mi podniesli iglice z 1 poziomu na 3).
Obrazek
Forumowicz

Od: 23 wrz 2004, 21:48
Auto: Mazda MX-3 1.6 16V

Postprzez brii » 13 maja 2008, 15:29

No i pierwsza gleba zaliczona...
Dzisiaj wydupiłem się na lewą stronę na piasku przy prędkości parkingowej :|
Lewa owiewka pęknięta od migacza do miejsca gdzie bak przechodzi w siedzisko :(
W innych miejscach solidnie przytarta.

Forumowicz

Postprzez ravo » 13 maja 2008, 15:35

a ja mam do was pytanko :)

co sie stalo, ze w tym roku drastycznie poprawila sie kultura wsrod motocyklistow ??

nie wiedzialem ani jednej zagietej tablicy resjtracyjnej ( w tamtym roku wszystkie byly )
jak tylko widze motocykl w lusterku i mu zjedzam to odrazu mi dziekuje reka

normalnie szok

jescze tylko kierowcy tirow, ludzie w kapeluszach, taksiarze, kierowcy autobusow i tramwajow i wiekoszosc kobiet i pokocham jazde po miescie :)
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Grzyby » 13 maja 2008, 15:38

ravo napisał(a):tylko

<lol>
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez nemi » 13 maja 2008, 15:39

ravo napisał(a):jescze tylko kierowcy tirow, ludzie w kapeluszach, taksiarze, kierowcy autobusow i tramwajow i wiekoszosc kobiet

O kierowcach Skód zapomniałeś? ;)
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez brii » 13 maja 2008, 15:52

ravo napisał(a):a ja mam do was pytanko

co sie stalo, ze w tym roku drastycznie poprawila sie kultura wsrod motocyklistow

nie wiedzialem ani jednej zagietej tablicy resjtracyjnej ( w tamtym roku wszystkie byly )
jak tylko widze motocykl w lusterku i mu zjedzam to odrazu mi dziekuje reka

normalnie szok

Ja dodam, że widzę poprawę kultury drogowej w przypadku większości prowadzących samochody osobnowe: zjeżdżają na prawo troszkę, zostawiają miejsce – nie wypada zrobić nic innego jak podziękować :D

Też normalnie szok ;)

nemi napisał(a):O kierowcach Skód zapomniałeś?

Ci bez kapeluszy się wyrobili ;)

Ta zmiana zachowania wynika pewnie z tego, że w zeszłym roku był nagły wysyp pojazdów dwukołowych i wielu ludzi zaczęło nimi jeździć. Jadą samochodem wiedzą jak to jest od drugie strony i są uprzejmi, dosiadający dwóch kółek jak widzą uprzejmość a nie złośliwość również są uprzejmi – wszystkim wychodzi to na dobre :)
Ostatnio edytowano 13 maja 2008, 15:55 przez brii, łącznie edytowano 1 raz

Forumowicz

Postprzez Mev » 13 maja 2008, 15:52

nemi napisał(a):O kierowcach Skód zapomniałeś

No przecież napisał:

ravo napisał(a):ludzie w kapeluszach

:P <lol>
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez nemi » 13 maja 2008, 15:55

Ja w kapelusza nie używam.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez ravo » 13 maja 2008, 15:56

brii napisał(a):Ja dodam, że widzę poprawę kultury drogowej w przypadku większości prowadzących samochody osobnowe: zjeżdżają na prawo troszkę, zostawiają miejsce – nie wypada zrobić nic innego jak podziękować

czyli wymiana uprzejmosci :) ciesze sie z tego bardzo, jedynie skutery jeszcze mnie denerwuja bo czasami wykonuja tak szybkie i debilne manewry, ze nie jestem w stanie zaragowac na miescie – ale too jest zwiazane z tym, ze nie ma na to prawka i kazdy Pan w sandalach z bialymi skarpetami kupuje sobie skuterek w Tesco
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Waluś » 13 maja 2008, 20:17

ravo napisał(a):jedynie skutery jeszcze mnie denerwuja

chcesz w dyńkę ?? <lol>

ja tą uprzejmość kierowców zauważyłem jak ostatnio z Lublina wracałem. Gość mi się wpier...ł na trzeciego, znaczy mnie chciał wyprzedzić i jechał z mojej lewej strony dobre pół kilometra. Zastanawiałem sie kiedy debil zepchnie mnie na pobocze. A jechał tak że ani za mną ani przedemną, poprostu wsadził swój ryj w okolicę mojej kanapy. Kuźwa naprawdę zgłupiałem i nie bardzo wiedziałem co zrobić. Depnąć po heblach i tak by nie zobaczył bo stop był poza zasięgiem jego wzroku, każdy mój manewr byłby przez gnojka i tak nie zauważony, a nawet jeśli to kiedy reagować ?? pajace zawsze sie znajdą niestety
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez Winetou » 13 maja 2008, 21:35

brii napisał(a):No i pierwsza gleba zaliczona...
Dzisiaj wydupiłem się na lewą stronę na piasku przy prędkości parkingowej
Lewa owiewka pęknięta od migacza do miejsca gdzie bak przechodzi w siedzisko
W innych miejscach solidnie przytarta.

<głaszcze> grunt, że Ty jesteś cały... na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że byłem u kolejnego mechanika, który stwierdził, że moim sprzętem nigdy w życiu by nie zaryzykował trasy do hiszpanii i troche mnie zdołował a innego do wyjazdu na pewno nie kupię :(

ravo napisał(a):nie wiedzialem ani jednej zagietej tablicy resjtracyjnej ( w tamtym roku wszystkie byly )

ja widuję

ravo napisał(a):jak tylko widze motocykl w lusterku i mu zjedzam to odrazu mi dziekuje reka normalnie szok

dla mnie to raczej standardowe zachowanie

brii napisał(a):Ja dodam, że widzę poprawę kultury drogowej w przypadku większości prowadzących samochody osobnowe: zjeżdżają na prawo troszkę, zostawiają miejsce

no fakt – jest z tym coraz lepiej, chociaż w zeszłym tygodniu miałem sytuację, że jechałem między autami w korku i jak pewien golfiarz zobaczył mnie w lusterku natychmiast skręcił w lewo i zajechał mi drogę – na szczęście auto obok było też dość mocno z lewej – odkręciłem i zdążyłem przejechać między nimi – na hamowanie nie było szans :|

Waluś też miewam takie akcje na trasie – gość, który tak robi chyba wogóle nie jest świadom tego jakie niebezpieczeństwo stwarza :| i to jest najgorsze :|
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929 <faja>
Obrazek
Forumowicz

Od: 7 wrz 2005, 18:06
Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i

Postprzez sha'gha » 14 maja 2008, 11:14

brii napisał(a):Pochwal się jak już kupisz sprzęta usmiech

wiec Panie i Panowie pochwale sie tym co kupilem :) wybor padl na suzuki GS500 (jako pierwszy powazniejszy motocykl wydaje mi sie dobry) jest z roku 1998, w najladniejszym chyba malowaniu :) widac po nim ze bardzo o niego dbano :) i w takim stanie mam nadzieje go utrzymac :)
wrzuce jedna fotke zeby nie smiecic :)
Obrazek

brii napisał(a):No i pierwsza gleba zaliczona...

wlasnie tego narazie sie boje :(

brii napisał(a):Ja dodam, że widzę poprawę kultury drogowej w przypadku większości prowadzących samochody osobnowe: zjeżdżają na prawo troszkę, zostawiają miejsce – nie wypada zrobić nic innego jak podziękować zeby

Też normalnie szok oczko

mam nadzieje ze tylko takich grzecznych kierowcow bedziemy spotykac na naszych drogach tego sobie i Wam zycze :) Kultura z obu stron to podstawa :) pozdrawiam :D
Forumowicz

Od: 4 sty 2006, 15:19
Auto: Xedos2.0 v6 KF rok93

Postprzez brii » 14 maja 2008, 11:37

sha'gha – piękny egzemplarz – szkoda by było go porysować...

Winetou napisał(a): byłem u kolejnego mechanika, który stwierdził, że moim sprzętem nigdy w życiu by nie zaryzykował trasy do hiszpanii i troche mnie zdołował a innego do wyjazdu na pewno nie kupię

Co jest największym problemem? Gaźniki wyregulowali?
Mnie jeszcze czeka wymiana napędu :|
Przy okazji – jeszcze nie mogę na 100% powiedzieć, ale może jutro będę w Poznaniu ;)

Waluś – ja to bym takich <killer>

Forumowicz

Postprzez Winetou » 14 maja 2008, 11:40

brii napisał(a):Co jest największym problemem? Gaźniki wyregulowali?

tak – drugi raz właśnie – przy okazji wczyścili, powymieniali jakieś tam uszczelniacze – niby wszystko powinno być ok a nie jest – moto jak gasło tak gaśnie

brii napisał(a):Mnie jeszcze czeka wymiana napędu ysz

nic mi nie mów – od wymiany którą robiliśmy przejechałem.... 7 000 mniej więcej i łańcuch jest w jednym miejscu trochę wyciągnięty i zaczął dzwonić

brii napisał(a):rzy okazji – jeszcze nie mogę na 100% powiedzieć, ale może jutro będę w Poznaniu oczko

koniecznie daj mi znać tak wcześnie jak się da jeśli chcesz śmignąć na tor – tylko nie wiadomo czy do jutra odbiorę sprzęta
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929 <faja>
Obrazek
Forumowicz

Od: 7 wrz 2005, 18:06
Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i

Postprzez brii » 14 maja 2008, 11:54

Winetou napisał(a):od wymiany którą robiliśmy przejechałem.... 7 000 mniej więcej i łańcuch jest w jednym miejscu trochę wyciągnięty i zaczął dzwonić

<głaszcze>

Ciekawe czemu, bo w sumie łańcuch zakładali w serwisie i tam ustawiali naciąg...

Forumowicz