jacobs napisał(a):Ma ktoś Omnię? Opłaca się wydać na to prawie 2 tys. zł?
Używam Omni, wcześniej używałem iPhone. Omnie kupiłem tylko ze względu na Windows Mobile, bo chciałem mieć i telefon, i AutoMapę w jednym urządzeniu.
Jeśli ktoś wcześniej używał iPhone a przesiada się na Omnię – niestety, ekran dotykowy w Omni jest dużo gorszy i mniej precyzyjny niż w iPhone. iPhone jest przystosowany do obsługi paluchem, Omnia – też sobie z tym można radzić, ale w niektórych sytuacjach wymaga czegoś ostrzejszego (i tutaj trzeba wyciągać rysik – osobiście nie przeszkadza mi, że jest na sznureczku, a nie chowany w urządzeniu).
Niestety, po zakupieniu telefonu okazało się, że miałem wgrany niedopracowany soft – bateria trzymała 1 dzień, telefon się zawieszał, wyłączał, blokował – porażka. U użytkownika niewtajemniczonego technicznie mogło spowodować to frustrację i chęć roztrzaskania palmfonu o ścianę... cierpliwy jestem w takich sytuacjach. Poczytałem sporo na forum
www.pdaclub.pl i zabrałem się za wgranie nowego softu. Teraz telefonik działa bez zarzutów, bateria trzyma 4-5 dni.
Menu telefonu – w zależności od tego co kto lubi, można pozostać przy oryginalnym, a w tej chwili jest bardzo dużo darmowego oprogramowania do ściągnięcia z sieci, zmieniającego całkowicie interfejs (kolorowe skórki, ekran pogody i lokalizator google i cała masa innych "pierdół")
Sam
GPS i współpraca AutoMapy z telefonem – jestem bardzo zadowolony.
WiFi, e-mail, aparat, odtwarzacz plików multimedialnych – bez zastrzeżeń.
Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pytania – chętnie odpowiem.