Telefony komórkowe
Blade ja bym wybrał N95. bawiłem sie wersja 8GB rewelacyjna zabawka. Można robić na niej naprawde wszystko. Ponadto zdjęcia wychodzą rewelacyjnie. Bawiłem sie WiFi nawigacja, ogladalem spidermana 3, odpalałem gry itp. Naprawde telefon gooooodny polecenia :–) pozatym moglo by sie wydawac ze telefon będzie mulil i sie wieszał, nic takiego nie zaobserwowałem.
Blade napisał(a):Teraz zastanawiam się nad N95 , E90 communicator.... Przed chwilą widziałem reklamówkę N 96 oczko
Czy użytkownicy N95 lub commnunicator'ów mogą mi coś powiedzieć o tych aparatach?
People_Hate_Me napisał(a):Blade ja bym wybrał N95. bawiłem sie wersja 8GB rewelacyjna zabawka. Można robić na niej naprawde wszystko.
Dokładnie, jeśli masz zamiar kupić taki telefon to tylko wersja N95 8GB, zwykłej w tym momencie już nie warto, chociaż na pozór funkcje ma te same
P.S. Jakbyś chciał jakieś konkretne info o N95 8GB to wal jak w dym
brii napisał(a):Update: masakryczna sprawa – na nowym sofcie telefon działa na jednym ładowaniu znacznie dłużej – już wczoraj powinien się rozładować a jeszcze działa i ma 35% prądu w zapasie szok
Normalnie cuda na kiju
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
michi napisał(a):brii napisał:
Update: masakryczna sprawa – na nowym sofcie telefon działa na jednym ładowaniu znacznie dłużej – już wczoraj powinien się rozładować a jeszcze działa i ma 35% prądu w zapasie szok
Normalnie cuda na kiju zeby język A tak serio to dziwne, może miałeś wcześniej coś w sofcie co Ci zżerało baterię, albo po prostu złudzenie optyczne język Aczkolwiek prawdą jest, że czasem nowy soft w telefonie potrafi dużo zmienić in + krzywy
w palmofonach na Windows Mobile radio (oprogramowanie odpowiadające za funkcje telefonu) ma bardzo duże znaczenie jeśli chodzi zarówno o jakość połączeń, łapanie zasięgu jak i zżeranie baterii.. w tym ostatnim swój udział ma też sama wersja rom'u systemowego. Wcale mnie nie dziwi że w telefonach jest podobnie. Wystarczy drobna zmiana, np. w częstotliwości wyszukiwania nadajników w otoczeniu i różnica w czasie baterii będzie już zauważalna.
Blade napisał(a):Teraz zastanawiam się nad N95 , E90 communicator....
Z tych dwóch to bym pewnie wybrał E90, ale ja mam zboczenie na tym punkcie
A gdybym to dla siebie szukał, to wybrałbym co najdroższe, sprzedał i kupił może HTC Kaiser
Mirek napisał(a):w palmofonach na Windows Mobile radio (oprogramowanie odpowiadające za funkcje telefonu) ma bardzo duże znaczenie jeśli chodzi zarówno o jakość połączeń, łapanie zasięgu jak i zżeranie baterii..
Racja. Jak zrobilem update radio to wychwalanej przez wszystkich wersji 1.15 to zauwazylem znaczna poprawe w szybkosci lapania zasiegu w piwnicach, korytarzach itd. Zmiana ROMu na odpowiedni poprawila bledne wskazania ilosci pamieci RAM. Wczesniej bylo 96, a teraz jest 128
400MHz i 128MB RAM – mój pierwszy komputer tyle nie miał
Klaniam sie,
otoz za jakies 4 tygodnie wracam do Polski i chce w zwiazku z tym zakupic sobie telefon komorkowy.
Chcialbym abyscie mi doradzili poniewaz troche jestem w tyle w tym temacie.
Kaska, powiedzmy do 1500 zl, moze byc cos tanszego.
Mialem ostatnio Nokie, zawieszala mi sie, wiec jednym z wymagan jest aby nie bylo czegos takiego w przyszlym telefonie.
Pisze duzo sms-ow, chce zatem zeby telefon "nadazyl" z literkami za mna. W tej chwili obsluguje motorole V3 i jak cos szybciutko pisze to telefon jest troszke w tyle. To taki glupi szczegol, ale chce go uniknac.
Aparatu nie potrzebuje. Jednak we wszystkich nowkach takowy wystepuje, ale nie zalezy mi na jak najlepszym, moze byc standard.
Muzyka. Tutaj chcialbym jak najlepsza jakosc glosniczkow (o ile w tym temacie moge o tym pisac). Lubie sobie czesto czegos posluchac. Radio tez moze wystepowac w razie gdyby mi zabraklo swiezej nuty.
Bateria. Zeby jak najdluzej trzymala.
Pamiec. Jak najwieksza (niekoniecznie wbudowana, moze byc rowniez poprzez dokupienie karty pamieci, ale zeby telefon mogl jak najwiecej jej "przyjac")
Nie moze byc telefon z klapka, moze byc rozsuwany, ale najchetniej normalna klawiaturka i wyswietlacz jak najwiekszy plus jak najwieksza ilosc kolorow.
Marka? Nokia, Sony Ericsson. Motorola odpada.
Moga byc jakies inne, ale to juz pewnie dla komputerowcow badz biznesmenow ja jako nastolatek mam do wyboru miedzy Nokia, a SE. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
Dzieki z gory za rady.
Pozdrawiam,
Maciej

otoz za jakies 4 tygodnie wracam do Polski i chce w zwiazku z tym zakupic sobie telefon komorkowy.
Mialem ostatnio Nokie, zawieszala mi sie, wiec jednym z wymagan jest aby nie bylo czegos takiego w przyszlym telefonie.
Pisze duzo sms-ow, chce zatem zeby telefon "nadazyl" z literkami za mna. W tej chwili obsluguje motorole V3 i jak cos szybciutko pisze to telefon jest troszke w tyle. To taki glupi szczegol, ale chce go uniknac.
Aparatu nie potrzebuje. Jednak we wszystkich nowkach takowy wystepuje, ale nie zalezy mi na jak najlepszym, moze byc standard.
Muzyka. Tutaj chcialbym jak najlepsza jakosc glosniczkow (o ile w tym temacie moge o tym pisac). Lubie sobie czesto czegos posluchac. Radio tez moze wystepowac w razie gdyby mi zabraklo swiezej nuty.
Pamiec. Jak najwieksza (niekoniecznie wbudowana, moze byc rowniez poprzez dokupienie karty pamieci, ale zeby telefon mogl jak najwiecej jej "przyjac")
Nie moze byc telefon z klapka, moze byc rozsuwany, ale najchetniej normalna klawiaturka i wyswietlacz jak najwiekszy plus jak najwieksza ilosc kolorow.
Moga byc jakies inne, ale to juz pewnie dla komputerowcow badz biznesmenow ja jako nastolatek mam do wyboru miedzy Nokia, a SE. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
Dzieki z gory za rady.
Pozdrawiam,
Maciej
- Od: 15 maja 2004, 16:37
polecam Etena X800 M800 :–)
loockas napisał(a):400MHz i 128MB RAM – mój pierwszy komputer tyle nie miał język
HTC BlueAngel?
Ford Sierra 2,9 24v 4x4 Cosworth BOA :) Ta ze śmiercionośnym napędem... ~200 koni, v6, rwd, spalanie 10l lpg, lans, czego chcieć więcej? :D
- Od: 12 kwi 2008, 21:16
- Auto: -Sierra mk2 2.0 dohc –>2,9 24v6 4x4
-Sierra mk2 2.0 dohc
-Sierra mk1 85r. 2.0 ohc – Coupe GT :D
Solo napisał(a):Klaniam sie,
Moga byc jakies inne, ale to juz pewnie dla komputerowcow badz biznesmenow ja jako nastolatek mam do wyboru miedzy Nokia, a SE. Tak mi sie przynajmniej wydaje.![]()
Dzieki z gory za rady.
Pozdrawiam,
Maciej
po pierwsze, to co napisałeś – proponuję czekać, czekać, czekać.. kiedyś w końcu wyprodukują telefon który będzie spełniał wszystkie te wymagania
co do Eten'a to nie znam tej marki ale wiem tyle że to jakiś palmtop, jakaś podróbka HTC, czyli na Windows Mobile.
Po pierwsze żadna z marek które wymieniłeś, domyślam się że szukasz telefonu a nie palmtopa, więc w zasadzie to w tym momencie powinienieś przestać czytać.
Nie do końca spełnia twoje oczekiwania. Bateria trzyma dobę – max dwie przy słabym użytkowaniu,
WM jakikolwiek by to aparat nie był, jak już opanujesz klawiaturę (o ile dany PDA ma wogóle pełną klawiaturę) zawsze zostawisz w tyle jeśli chodzi o pisanie – ja akurat nie uważam tego za wadę, ale nawet Word'a zostawiam w tyle na pełnej klawiaturze więc..
Co do reszty nie wypowiem się bo nie znam sprzętu ETEN'a poza tym nie jest to sprzęt którego szukasz, z tego co napisałeś. Pozdrawiam
loockas napisał(a):Tak usmiech Duże to ale ma swoje zalety... Wyświetlacz jest ogromny zeby
Polecam XCPUScalar'a. 530mhz mozna mu spokojnie zapodać. Dopiero dostaje kopa

loockas napisał(a):Duże to ale ma swoje zalety...
Na pewno. Cena za to co on oferuje jest wrecz bardzo mała. Ja za swojego dałem 320pln, 128mb ramu, no i własnie ten 3,5" ekran
Swoją drogą bawiłeś sie w zmienianie softu w nim? Czego uzywasz? Ja mam jakies WM6.1, zastanawiam sie czy nie zmienić na coś innego...
Pozdrawiam
Ford Sierra 2,9 24v 4x4 Cosworth BOA :) Ta ze śmiercionośnym napędem... ~200 koni, v6, rwd, spalanie 10l lpg, lans, czego chcieć więcej? :D
-Sierra mk2 2.0 dohc
Mirek to nie podróbka HTC tylko rownorzedna firma zwana równiez inaczej glofish. moim zdaniem swietny sprzet przebijajacy htc
paww99 napisał(a):Polecam XCPUScalar'a
kuszace...
paww99 napisał(a):Na pewno. Cena za to co on oferuje jest wrecz bardzo mała. Ja za swojego dałem 320pln
Ja dałem 390zł za urządzenie, ładowarkę, futerał, stację dokująca, uchwyt do samochodu+ładowanie i druga baterię. DO gabarytów się przyzwyczaiłem. Wyświetlacz jest cudny
paww99 napisał(a):Swoją drogą bawiłeś sie w zmienianie softu w nim? Czego uzywasz? Ja mam jakies WM6.1, zastanawiam sie czy nie zmienić na coś innego...
Kupiłem z WM2003 i od razu tego samego dnia wgrałem WM 6.1. Próbowałem różnych romów, ale najlepszym okazał się polecany na pdaclub rom x-plode. WM 6.1 to obecnie najnowszy WM. Reszta tkwi już w dobraniu odpowiedniego romu do swoich potrzeb.
Polecam ten wątek http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=78456.0
Potwierdzam zeby
loockas napisał(a):Kupiłem z WM2003 i od razu tego samego dnia wgrałem WM 6.1. Próbowałem różnych romów, ale najlepszym okazał się polecany na pdaclub rom x-plode. WM 6.1 to obecnie najnowszy WM. Reszta tkwi już w dobraniu odpowiedniego romu do swoich potrzeb.
Ja juz mialem rom od PV, jakoś nie mam motywacji zeby wypróowac cos innego. Ale zobacze tego xplode...
loockas napisał(a):Polecam ten wątek
Nie wiem, ale ja mam straszny uraz do tego forum... Masakryczny bajzel... Ale ten temat juz widziałem, tylko nie mam zielonego pojęcia jak sie zabrać do wgrywania softu.
loockas napisał(a):Ja dałem 390zł za urządzenie, ładowarkę, futerał, stację dokująca, uchwyt do samochodu+ładowanie i druga baterię.
Możliwe ze mi go sprzątnełeś sprzed nosa

-Sierra mk2 2.0 dohc
Witam.
Wiem, że to nie te forum, ale może ktoś z Was korzystał z takich aplikacji.
Do rzeczy...
Poszukuje dobrą aplikację Java sprawdzającą poziom odbieranego sygnału GSM na telefon Nokia3110Classic. Ewentualnie jeszcze może być na OS Symbian 9.x.
Jak ktoś ma coś takiego na kompa, to też bym na to popatrzył.
Ma to służyć do sprawdzania, czy da się w danym miejsc korzystać z transmisji danych GPRS.
Z góry dzięki za info.
Wiem, że to nie te forum, ale może ktoś z Was korzystał z takich aplikacji.
Do rzeczy...

Poszukuje dobrą aplikację Java sprawdzającą poziom odbieranego sygnału GSM na telefon Nokia3110Classic. Ewentualnie jeszcze może być na OS Symbian 9.x.
Jak ktoś ma coś takiego na kompa, to też bym na to popatrzył.
Ma to służyć do sprawdzania, czy da się w danym miejsc korzystać z transmisji danych GPRS.
Z góry dzięki za info.
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Szukaj opcji monitor sieci – w niektórych telefonach jest to dostępne przez menu serwisowe (w N3110 napewno jest)
Jeśli idzie o korzystanie z GPRS – wystarczy minimalny poziom sygnału – taki który wystarczy do rozmowy.
Jeśli idzie o korzystanie z GPRS – wystarczy minimalny poziom sygnału – taki który wystarczy do rozmowy.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.