Muwies :D

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Blade » 25 lis 2009, 08:30

Mako napisał(a):Polecam obejrzec Wrog publiczny nr 1,to nie ten z J. Deep ale z V.Casselem

Z Deppem to Wrogowie Publiczni ;) ale faktycznie, Wróg Publiczny nr 1 to solidne europejskie kino :]

Obejrzałem też "Gamer" z Butlerem. Potraktować na luzie jak ekranizację gry komputerowej i jest ok. Jak dla mnie poziom wyżej niż Death Race ze Stathamem, fajne efekty i pomysł. Jako czarny charakter serialowy Dexter :]
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 sie 2006, 17:00
Auto: MX-5 NBFl BP '01

Postprzez Globy » 25 lis 2009, 12:17

Przedwczoraj obejrzałem "Rewers" – jak na polski film, ŚWIETNY :D Właściwie bez ambicji, lekka produkcja pozwalająca pośmiać się z komuny i podziwiać doskonałe kreacje aktorskie.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez palik » 25 lis 2009, 14:26

anonimka napisał(a):będą go grac przez 10 lat na Polsacie

Tylko 3 ;)
Jeżeli ludzie szepczą za twoimi plecami to tylko znaczy że ich wyprzedziłeś. | www.burnwater.pl
Forumowicz

Od: 13 sie 2007, 13:06
Auto: EA5A SE

Postprzez Mako » 26 lis 2009, 08:28

Blade napisał(a):Obejrzałem też "Gamer" z Butlerem. Potraktować na luzie jak ekranizację gry komputerowej i jest ok. Jak dla mnie poziom wyżej niż Death Race ze Stathamem

az tak dobry to on nie byl, Death Race moze wybitnym filmem nie byl ale Gamer byl cienki jak barszcz, czekalem na ten film a jak go zobaczylem to sobie pomyslalem: WTF :| to chyba nie ten film chcialem ogladac.

Blade napisał(a):Z Deppem to Wrogowie Publiczni

Wrog, Wrogowie niektorzy nie rozrozniaja wiec wolalem dodac ze ten z Casselem ;)

Przed wczoraj wlaczylem sobie polska produkcje pt Job, o dziwo nawet mozna bylo go przetrawic, tylko nie wiem dlaczego jeden z bohaterow ostro hamowal i mowil: lubisz to s.ko ;) moze cos przeoczylem w fabule
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.

Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Forumowicz

Od: 31 paź 2007, 22:54
Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1

Postprzez Mako » 6 gru 2009, 22:54

Troche podbije temat bo ucichlo tu troche jakbyscie nie chodzili do kina :]

Z racji wykonywanej pracy, czesto stoje gdzies i czekam po kilka godzin, wtedy mam czas na ogladanie filmow. Ostatnio w moje lapki wpadlo ich kilka takich jak:

1. <a href=http://www.filmweb.pl/f472475/Zab%C3%B3jcze+cia%C5%82o,2009>Zabojcze cialo</a>– gdyby nie Megan Fox po 5 min wylaczylbym ten film. Zdecydowanie przereklamowany, od samego poczatku strasznie mi sie dluzyl.

2. <a href=http://www.filmweb.pl/f478458/Pandorum,2009>Pandorum</a>– mile zaskoczenie, film SF o wyprawie z Ziemi gdzies na jakas inna planete. Temat banalny ale pomysl na film niezly.

3.<a href=http://www.filmweb.pl/f137747/B%C4%99karty+wojny,2009> Bekarty wojny</a>– Q. Taranntino trzyma poziom, gra aktorow, opowiadanie fabuly (mniej pokrecone niz w Pulp Fiction bo wszystko chronologicznie) zdjecia rewelacja. Szczerze mowiac dlugo zabieralem sie do obejrzenia ale widac zupelnie nie potrzebnie.

4. <a href=http://www.filmweb.pl/f246645/Eliminator,2007>Outlaw</a>– tym razem brytyjskie kino, film o "dresiarzach" ktorych serdecznie dosc maja glowni bohaterowie. Swietna obsada (Bob Hoskins, Sean Bean, Danny Dyer), bardziej dramat niz film akcji.

5. <a href=http://www.filmweb.pl/f475202/Prawo+zemsty,2009>Prawo zemsty</a>– bardzo ogromne zaskoczenie i faworyt do mojego top piec najlepszych filmow tego roku. Typowy amerykanska produkcja ale przynajmniej trzyma w napieciu przez 3/4 czasu trwania filmu, warto obejrzec.
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.

Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Forumowicz

Od: 31 paź 2007, 22:54
Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1

Postprzez buczos » 7 gru 2009, 20:50

Mako napisał(a):5. Prawo zemsty- bardzo ogromne zaskoczenie i faworyt do mojego top piec najlepszych filmow tego roku. Typowy amerykanska produkcja ale przynajmniej trzyma w napieciu przez 3/4 czasu trwania filmu, warto obejrzec.

Również polecam :) Warto wydać te kilkanaście złotych :)
Kamil
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 16:20
Auto: 2019 Mazda 6
2008 Peugeot 107
Było:
Laguna 3 GT
Mazda 3 Sedan BK Top Sport 323F BA

Postprzez Blade » 9 gru 2009, 21:08

Prawo Zemsty (Law Abiding Citizen) – dooobre :] Oryginalne, w paru miejscach zaskakujące, dobre tempo. Poza lipną końcówką nie ma się do czego przyczepić. Polecam

2012 – typowy Emmerich. Sensu próżno szukać, efekty bombowe, patos wycieka z ekranu. Do połowy ogląda się nawet przyjemnie ale im dalej tym gorzej.
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 sie 2006, 17:00
Auto: MX-5 NBFl BP '01

Postprzez Globy » 9 gru 2009, 23:46

I ja polecam, po opinii Mako postanowiłem wybrać się do kina i nie żałuję <usmiech> Prosta formuła ma zaskakujące rozwinięcie, dobre role.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Efka » 10 gru 2009, 10:26

Wczoraj niejako zmuszona byłam, gdyż musiałam sobie zorganizować kilka godz. czasu a ponieważ wszystko co grali już oglądnęłam poszłam na Zombieland, nie polecam.. jeden pozytywny akcent: super muzyczka :)
Forumowicz

Od: 5 mar 2006, 23:51
Auto: 323 f –> civic EM2

Postprzez Badyl » 10 gru 2009, 10:56

A ja to bym najchętniej takie Zombieland oglądał w postaci serialu dzień w dzień zamiast tej przeklętej Psituli!
Obrazek
Obrazek Mazda Premacy 2003 | CP DiTD RF4F | Badylowóz v4.0
| 323f BA 1,5->323f BA 2,0 GT->323f BA 2,5 KL-ZE->Premacy DiTD
Forumowicz

Od: 11 cze 2007, 15:28
Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003

Postprzez matysh » 10 gru 2009, 14:48

anonimka napisał(a):2012 – zawiodłam się na maksa, drugie "Pojutrze" zmiksowane z dwoma innymi filmami i tyle...

Najfajniejsze w filmie jest to, że "O shit! Świat się kończy!"... a nasi bohaterowie świetnie się przy tym bawią :)
Ponadto warto zauważyć ciekawą sprawę. Klasyczne sznyty filmowe rodem z USA opierają się na standardach, jak np: oglądając produkcję o dzikim zachodzie, natrafić można niejednokrotnie na sceny pojedynków w samym środku miasta gdzie kadry zza pleców bohatera nerwowo sięgającego po rewolwer ukazują też przetaczające się na drugim planie "suchotki" (kępki badyli). Podobnie w katastroficznych filmach – produkcja filmowa bez przetaczającej się przez miasto gigantycznej atrapy pączka (donut-a) jest produkcją straconą :) Dość młodym sznytem jest też obalanie się budynków sakralnych i ważnych obiektów – wieża Eiffla itp...

EFKA napisał(a):poszłam na Zombieland, nie polecam..

a ja się głupio napaliłem na komedio-masakrę :(

Poczekam na Avatar :) jeśli ktoś już widział film na jakimś CAM-ie – komentować :)

Pozdrawiam
Obrazek
Forumowicz

Od: 29 mar 2008, 17:17
Auto: EC K8 | BA B3 | Civic MB3 D15Z8 vtec | CRX ED9 D16Z5 | E30 316i coupe

Postprzez CezaR83 » 10 gru 2009, 19:33

Mikołajek – dubbing, lajtowy filmik przed świętami, zabawne momenty jest sie z czego pośmiać, Polecam ale tylko tym co lubią się śmiać z byle czego :D a i warto wziąć młodsze rodzeństwo itp bo wiekszośc sali to dzieciaki i nastolatki :)
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez infinito » 11 gru 2009, 23:31

ja ostatnio stary Skazania na Sawshank- 2.5h, a zlecialo ze ho ho. rewelacyjny film.
2012- katastrofa: ) moze gdyby trwalo normalne 1.5h, ale 2h patosu to stanowczo za wiele. 5/10
flash forward- serial- rewelacja, trzyma w napieciu. 8/10
metro strachu- normalny amerykaniec, godny polecenia do piwka na wieczorny wieczor :p 7/10
pila 6- troche juz przeginaja. zle nie jest, ale jaj nie urywa. oczywiscie pojawi sie pila 7 5/10
surogaci- bruce willis sie z nami zegna. jw. jaj nie urywa. na wieczor moze byc. 6/10
dystrykt 13- mnie sie podobal. wygladal kiczowato, ale cos w sobie mial. 8/10
Notorious- bardzo dobry. Historia znanego rapera i jego walki z 2packiem i takie tam. 2h kawalka dobrego kina. Leci ameryka, ale jesli ktos choc troche lubi czarne bity to obowiazkowo. Dla mnie rewelacja.9/10
moon- beznadzieja..... ni dałem rady obejrzec calego. 0/10
miami vice – 10/10 !! muzyka!

Wczoraj i przedwczoraj mialem dluuuuga podroz InterCity wiec troche sie nudzilem :)))
Mateusz
Forumowicz

Od: 7 lut 2008, 15:18
Auto: mazda mx-3 1.6 1993

Postprzez strOOs » 27 gru 2009, 00:31

Ostatnio:

Nigdy nie mow nigdy – jak na polskie kino nawet to bylo srednie. Generalnie polskie romansidla maja jakis schemat, to schematu nie mialo zadnego ani nie trzymalo sie kupy. No i film bez zakonczenia wtf?)

Avatar – zdecydowanie tak, zdecydowanie niekoniecznie w 3D, bo w tym filmie typowego 3D nie ma. Cameron chcial stworzyc film ktory wykorzysta nowy swiat i polaczy widza z kinem 3D, a stworzyl film ktory jest naprawde swietny (tylko do kina, w domu jestem raczej na nie) ale zapomina sie po kilku minutach o tym, ze film jest w 3D. Ale POLECAM :)

Czekam na Ciacho, moze bedzie troche lepsze od polskiej sredniej :)
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
Forumowicz

Od: 17 lis 2005, 00:24
Auto: 323F BJ FP LPG

Postprzez kieresik » 27 gru 2009, 11:02

strOOs napisał(a):Avatar – zdecydowanie tak, zdecydowanie niekoniecznie w 3D, bo w tym filmie typowego 3D nie ma. Cameron chcial stworzyc film ktory wykorzysta nowy swiat i polaczy widza z kinem 3D, a stworzyl film ktory jest naprawde swietny (tylko do kina, w domu jestem raczej na nie) ale zapomina sie po kilku minutach o tym, ze film jest w 3D. Ale POLECAM

Kurcze, a ja właśnie się wybieram jutro na to i idę tylko żeby popatrzeć na te efekty o których piszesz że ich nie ma, bo fabuła takich filmów nie koniecznie mnie interesuje
Forumowicz

Od: 6 paź 2007, 15:11
Auto: 323 C

Postprzez strOOs » 27 gru 2009, 13:01

kieresik no wlasnie inaczej: efekty sa, ale to 3D malo daje. Nie ma jak np na Final Destination IV ze wszystko leci na Ciebie z ekranu, rozbite auta.

Sa pojedyncze rzeczy ktore mocno wychodza z ekranu ale jest to mniejszosc. Po prostu sam film jest tak bajecznie przygotowany ze wg mnie tylko w kinie sie go doceni – i najlepiej IMAX :)

Pomimo ze 3D malo widac to wgniata efektami w fotel.
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
Forumowicz

Postprzez kieresik » 27 gru 2009, 17:00

no to mnie uspokoiłeś :D

Swoją drogą byłem ostatnio na prawie zemsty i potwierdzam że całkiem fajny film mimo banalnej fabuły.
Forumowicz

Od: 6 paź 2007, 15:11
Auto: 323 C

Postprzez Adaś » 27 gru 2009, 17:02

ja miałem iść w ten weekend na Avatara do Imax, ale od piatku do poniedziałku wszystkie bilety wykupione :)
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez strOOs » 27 gru 2009, 17:04

Adaś ja w poniedzialek rezerwowalem na piatkowe seansy i juz tylko miejsca po bokach sali byly.
Forumowicz

Postprzez matysh » 27 gru 2009, 23:23

No więc tak: AVATAR.
Zgadzam się z przedmówcami – to kawał dobrego kina sci-fi. W 3D nie polecam (choć nie byłem) ale z doświadczenia wiem, że nasze kina nie są w pełni przygotowane do emisji 3D. Projektory nie są w stanie wygenerować tyle światła i przez to kontrasty są mało widoczne, a to podstawa w 3D.
Generalnie klasyczne wydanie powala! Kolory, scenografie i krajobrazy są rewela! Jak na Camerona przystało: patetyczne, ale efektowne "totale" i słuszna długość filmu... 2,5 godziny takich obrazków wyczerpuje każde pragnienie miłośnika sci-fi :) my z żoną jesteśmy baaardzo zadowoleni i czekamy na DVD/BR.
Obrazek
Forumowicz

Od: 29 mar 2008, 17:17
Auto: EC K8 | BA B3 | Civic MB3 D15Z8 vtec | CRX ED9 D16Z5 | E30 316i coupe