Telefony komórkowe
BB to jedne z najlepszych i najwytrzymalszych telefonów, mam jeden zastępczy BB z 2006r i jestem nim zachwycony, odradzam kupna Xperii M2 ( na która przedstawiciele naciskają żeby sprzedać) 
A co myślicie o LG G3, Sony Z1/Z2 (warto dopłacić?), HTC One Max
Nexus 5 jest w ofercie którejś sieci? Bo nie widzę.
Nexus 5 jest w ofercie którejś sieci? Bo nie widzę.
bieski napisał(a):Motkę G albo G2
Motorolę G2?
Szymon napisał(a):Nexus tylko w Play.
Daj no linka bo ja ślepy jestem.
Grzyby napisał(a):Motorolę G2?
No tak, ale ta LG G2 też zła nie będzie. W końcu
Szymon poleca
Dopisano N, 5 paź 2014, 00:44:
Grzyby napisał(a):Daj no linka bo ja ślepy jestem.
Ja też miałem problem, w googlach jest:
http://www.play.pl/super-smartfony/lg-nexus-5.html
Kurde, nigdzie nie mają już G2, wszędzie tylko G2 mini albo G3.
W sumie G3 mi się podoba i fajnie leży w ręce
Kurde no i mam zagwozdkę. W sumie to nawet mnie wielkość tych słuchawek nie przeraża.
Ostatnio oglądałem i macałem trochę tych telefonów i najgorzej w ręce leżą Xperie Z1 i Z2. Straszne kanciaki. Najlepiej pod tym względem wypada HTC One (M8) i G3
W sumie G3 mi się podoba i fajnie leży w ręce
Kurde no i mam zagwozdkę. W sumie to nawet mnie wielkość tych słuchawek nie przeraża.
Ostatnio oglądałem i macałem trochę tych telefonów i najgorzej w ręce leżą Xperie Z1 i Z2. Straszne kanciaki. Najlepiej pod tym względem wypada HTC One (M8) i G3
W internetach już nie ma Nexusa 5, zostały pojedyncze sztuki w salonach ;–) Z2 mnie odstraszyła stosunkiem ekranu do rozmiaru obudowy. Zobacz jaką ma paskudną ramkę pod ekranem, ble :-P
Tapatalk2 @ LG G2
Tapatalk2 @ LG G2
ale Sony ma coś na sumieniu z Z2 bo Z3 wyszła w bardzo krótkim nawet jak na tempo rozwoju w technologiach mobilnych tempie i to raczej nie pogoń za wydajnością bo Z2 narazie nic nie brakuje
- Od: 22 maja 2010, 12:43
- Auto: 323F BA / Z5 '97 + BRC SeQuent MY10 & Triumph Speed Triple 955i SE
Ja na swoim telefonie z Androidem instalowałem nawet Cyanogen moda (jeśli mowa o czystym andku). Pomogło. Telefon zamiast zawieszać się 5x dziennie zawieszał się tylko 2 
Tak jak ktoś napisał. Android działa dobrze TYLKO na naprawdę topowych modelach, bo po prostu jest bardzo zasobożerny.
Taki WP działa dobrze nawet na tańszych telefonach. Ja mam 720 (prywatna) i po ponad roku chodzi tak samo dobrze jak pierwszego dnia po odpaleniu. Moja narzeczona ma 520 już półtora roku i też nie nękają ją zwiechy czy przycięcia, co przy telefonie z androidem w tej cenie na pewno by następowało
Tak jak ktoś napisał. Android działa dobrze TYLKO na naprawdę topowych modelach, bo po prostu jest bardzo zasobożerny.
Taki WP działa dobrze nawet na tańszych telefonach. Ja mam 720 (prywatna) i po ponad roku chodzi tak samo dobrze jak pierwszego dnia po odpaleniu. Moja narzeczona ma 520 już półtora roku i też nie nękają ją zwiechy czy przycięcia, co przy telefonie z androidem w tej cenie na pewno by następowało
-
WołekZbożowy
Ja mam służbową lumie i owszem jest płynna w takim samym stopniu jak na początku ale powiem szczerze WP mnie w ogóle nie przekonuje wyglądem i niektórymi rozwiązaniami. Po prostu mnie to irytuje i tyle. Prywatnie używam nexusa i to jest to. Nie ma zwiech,nie laguje i działa bardzo płynnie. Nie mam co się doczepic. Wcześniej miałem samsunga, HTC, różne modyfikacje ROMów i jak dla mnie tylko czysty andek bez zasobozernych nakładek producentów. Na drugim miejscu stawiam Cyana. Bardzo dobry ROM.
WołekZbożowy napisał(a):Tak jak ktoś napisał. Android działa dobrze TYLKO na naprawdę topowych modelach, bo po prostu jest bardzo zasobożerny.
To nie Android jest zasobożerny, tylko bloatware i poprane nakładki pakowane na siłę przez producentów telefonów do każdego sprzedawanego modelu. Jako posiadacz Motoroli MotoG z niemal czystym Androidem i bebechami, którym daleko od "naprawdę topowych" mogę tylko powiedzieć, że dobrze zoptymalizowany Android potrafi zasuwać jak mały parowozik – o ile mu się nie przeszkadza instalowaniem niepotrzebnych i nieużywanych rzeczy.
loockas napisał(a):A Nokia... nie zgodzę się, że tylko na dumpfonach trzepała kasę. Linia E oraz N była bardzo dochodowa i popularna. N95 było hitem i bardzo długo nie miało konkurenta. A pamiętacie serie comunicator? Trudno powiedzieć dlaczego to się tak skończyło, bo imho był spory potencjał.
Może źle się wyraziłem – do grupy dumbfonów wrzuciłem wszystko co niemacalne
loockas napisał(a):Windows Phone myslę, że miałby spory kawałek tortu, gdyby pojawił się równo z iOS.
Raczej nie – BadaOS o której już wszyscy zapomnieli miała dużo większe udziały w rynku telefonów niż teraz ma WP. Pamiętam, że Bada nie była ogólnie reklamowana, a przed marketami stały TIRy reklamowe z Lumiami a i tak sprzedaż Bady była lepsza niż WP
bieski napisał(a):Jak android to tylko czysty. Nie dziwota że ludzie marudzą na ten system.

WołekZbożowy napisał(a):Ja na swoim telefonie z Androidem instalowałem nawet Cyanogen moda (jeśli mowa o czystym andku). Pomogło. Telefon zamiast zawieszać się 5x dziennie zawieszał się tylko 2
Raczej jesteś w błędzie – eksperymentalnie zainstalowałem CM11 na Wave I (techniczne muzeum) i działa to znośnie, poza tym, że przy tak małym ekranie trudno w cokolwiek trafić. Galaxy S2 pupy nie urywa na dzisiejsze standardy a CM bądź czysty Android działają co najmniej bardzo dobrze
katoda napisał(a):To nie Android jest zasobożerny, tylko bloatware i poprane nakładki pakowane na siłę przez producentów telefonów do każdego sprzedawanego modelu.

CyanogenMOD nie powinno się wrzucać do jednego worka dla wszystkich słuchawek. Owszem zwykle działa bardzo dobrze, ale wszystko zależy w jakim stopniu udało się dobrze przeportować system. Inaczej zachowauje się CM na Nexusie, gdzie tak naprawdę wystarczyło wrzucić ficzery CM do stocka i ten system nie miał prawa nie działać, a inaczej CM działa np na Ace2 (wiem, bo posiadam) gdzie konieczne było portowanie z uj wie skąd i szlifowanie tego romu pod te słuchawkę.
Dokładnie tak jest. Widziałem MotoG w akcji i szczerze mówiąc nie widziałem różnicy między Nexusem 4. Podobnie jak nie widzę różnicy między Nexusem 4 a 5. Optymalizacja robi swoje. Swoją drogą jestem ciekaw jak będzie z Android L, podobno starsze słuchawki też mają dostać aktualizację.
katoda napisał(a):Jako posiadacz Motoroli MotoG z niemal czystym Androidem i bebechami, którym daleko od "naprawdę topowych" mogę tylko powiedzieć, że dobrze zoptymalizowany Android potrafi zasuwać jak mały parowozik
Dokładnie tak jest. Widziałem MotoG w akcji i szczerze mówiąc nie widziałem różnicy między Nexusem 4. Podobnie jak nie widzę różnicy między Nexusem 4 a 5. Optymalizacja robi swoje. Swoją drogą jestem ciekaw jak będzie z Android L, podobno starsze słuchawki też mają dostać aktualizację.
loockas napisał(a):Inaczej zachowauje się CM na Nexusie, gdzie tak naprawdę wystarczyło wrzucić ficzery CM do stocka i ten system nie miał prawa nie działać, a inaczej CM działa np na Ace2
Dokładnie z CM tak różowo nie jest jak wszyscy myślą
Żeby nie było to polecam jeszcze xioami, te telefony teź śmigają, no i mogą być mniejszym dramatem dla iphonowców przy zmianie systemu
loockas napisał(a):Widziałem MotoG w akcji
Małżona dostała Moto G, po samsungu S3 mini. Mam spokój