Telefony komórkowe
No u mnie diametralnie spadła żywotność baterii – Lumia 925 –....dawała dwa dni, teraz jeden cieżko wytrzymać.
Chociaż coraz więcej pracuje na telefonie – rozmowy kilkanaście godzin dziennie, do tego nawigacja 2 godiznny dziennie i zestaw bezprzewodowy przez 4 godziny w rozmowie....
Do tego jeśli rozmawiam na głośnomówiącym, mam odpaloną nawigację online – potrafi sie zrestartować – stało się to już 3 razy.....
Chociaż coraz więcej pracuje na telefonie – rozmowy kilkanaście godzin dziennie, do tego nawigacja 2 godiznny dziennie i zestaw bezprzewodowy przez 4 godziny w rozmowie....
Do tego jeśli rozmawiam na głośnomówiącym, mam odpaloną nawigację online – potrafi sie zrestartować – stało się to już 3 razy.....
Szymon napisał(a):TouchWiz :-P
Tak i to jest problem, bo chcąc cieszyć się funkcjonalnością Note'a i Spena trzeba pokochać Touch.BLEEku.wa.wiza
Dopisano 28 wrz 2014 23:06:
bieski napisał(a):To jest kolejny.....
Kur. nie mam 1500zł na telefon
Szymon napisał(a):Podejrzewam, że używamy całkiem inaczej telefonu. Co nie zmienia faktu, że 2 dni to bardzo przyzwoicie
;–)
Tapatalk2 @ LG G2
Może tak właśnie być tym niemniej w porównaniu do działania 1h na endomondo czy 2h czuwanie+rozmowy to jestem przeszczęśliwy
loockas napisał(a):Pobawiłem się trochę SPEN'em w Note 2 i ciągnie mnie do zakupu tej słuchawki...
Pen nie jest zły a często bywa przydatny. Nie wiem jak Note2 ale Note1 nie okazał się specjalnie straszny jeśli idzie o obudowę (a bardzo się tego bałem) – po ponad roku mogę stwierdzić, że nawet lepiej niż Wave wypada, bo na metalu widać było odpryski a tutaj na jednym narożniku tylko delikatne przytarcie. Materiały szału nie robią ale się dobrze trzymają
Fakt, że Taczłiz w Note1 trochę przycinał ale Note2 już ma znacznie lepsze bebechy
Teraz w Notku akumulator chyba zaczyna żywota kończyć, bo jak wcześniej do 5 dni dawał radę przy słabym użytkowaniu a przy mocniejszym 2 dni, tak teraz jeden dzień przekuleje ale na pozostałych 20% nocy nie przetrzymuje

JohnnyB napisał(a):No u mnie diametralnie spadła żywotność baterii – Lumia 925 –....dawała dwa dni, teraz jeden cieżko wytrzymać.
aktualizacja Windows 8.1 źle robi baterii. Na mojej 720 to samo. Wcześniej wytrzymywała 2 dni (przy dość intensywnym użytkowaniu). Teraz mam wrażenie, że muszę częściej sięgać po kabel do ładowania.
Ponoć pomaga wyczyszczenie telefonu do fabrycznych po dokonaniu aktualizacji. Mi nie chciało się w to bawić ;p
-
WołekZbożowy
loockas napisał(a):Szymon napisał(a):Jeszcze gorzej podobno robi telefonowi aktualizacja do nowego iOS :-P
Czemu? Można ładować mikrofalówką...
Gorzej z dzwonieniem :-P
Tapatalk2 @ LG G2
WołekZbożowy napisał(a):aktualizacja Windows 8.1 źle robi baterii. Na mojej 720 to samo. Wcześniej wytrzymywała 2 dni (przy dość intensywnym użytkowaniu). Teraz mam wrażenie, że muszę częściej sięgać po kabel do ładowania.
Ponoć pomaga wyczyszczenie telefonu do fabrycznych po dokonaniu aktualizacji. Mi nie chciało się w to bawić ;p
Coś w tym jest. Wcześniej chodziła sprawniej, nie wieszała się :/.
Do fabrycznych nie zamierzam się bawić....nic, będę używać, jak zdechnie....pójdzie do smieci i poraz kolejny powiem nigdy więcej Nokii..
Ja się po aktualizacji do WP8.1 chyba spodziewałem czegoś więcej. Poza panelem notyfikacji (w końcu!) nic specjalnego się nie pojawiło. Kalendarz googla dalej działa kiepsko więc dla mnie ten system już niestety odpada nawet jako telefon służbowy
W marcu wymiana, mam nadzieje, że będzie w ofercie Moto G, albo jakiś inny czysty android.