Telefony komórkowe
Ja mam Nokie lumie 710 zdjęcia robi ladne ale Windows porażka android zadzi
- Od: 7 sie 2014, 12:51
- Auto: Mazda mx3 1.8 16v 1994r
loockas napisał(a): Dual Sim o parametrach nie gorszych jak Nex4
Coś znalazłem buszując po ali
ZTE Nubia Z7 mini (lekko powyżej 300$):
http://www.gsmarena.com/zte_nubia_z7_mini-6492.php
Huawei Honor 6 (coś bliżej 400$):
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/hua ... kacja.html
Wiecie może o istnieniu czegoś na Androida co pozwala na zarządzenie SMSami w programie pocztowym. Dawno dawno temu, kiedy jeszcze dinozaury biegały po ulicach, dumbfony bez problemów radziły sobie z tematem łącząc się z kompem po BT i używając SyncML, ale teraz takiej opcji nie widzę 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Archiwizację, możliwość przeszukiwania, odbierania i wysyłania SMSów z programu pocztowego.
brii napisał(a):Wiecie może o istnieniu czegoś na Androida co pozwala na zarządzenie SMSami w programie pocztowym.
W programie pocztowym to nie, ale do chrome jest dodatek MightyText. No ale Ty chyba nie lubisz się z usługami googla
Działa bardzo fajnie. Umożliwia m.in wysyłanie/odbieranie sms i archiwizacje do pół roku za free. Wersja pro kosztuje 3$/mc.
Już pomijam to, że nie zgadzam się z warunkami usług Googla – pragnę takiej samej wygody jak kiedyś czyli integracji z narzędziem z którego korzystam od prawie dwóch dekad... Chcę rozwiązania które nie jest zależne od widzimi się kogoś – proponowana opcja ma to do siebie, że mogą ją w każdej chwili zlikwidować tak jak to już z niektórymi usługami było.
MightyText to akurat nie usługa googla, ale wymaga konta google do działania. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo używałem tego 2 minuty 
No to zostaje Ci chyba oprogramowanie producenta telefonu. Nie wiem czy czasami Samsung Kies nie miał opcji zarządzania sms'ami, na pewno można było zarządzać z jego poziomu kontaktami. Podobnie było kiedyś z Nokia Pc Suite. Niestety "goły" android raczej takich ficzerów miał nie będzie, przynajmniej ja się nie spotkałem.
brii napisał(a):pragnę takiej samej wygody jak kiedyś czyli integracji z narzędziem z którego korzystam od prawie dwóch dekad...
No to zostaje Ci chyba oprogramowanie producenta telefonu. Nie wiem czy czasami Samsung Kies nie miał opcji zarządzania sms'ami, na pewno można było zarządzać z jego poziomu kontaktami. Podobnie było kiedyś z Nokia Pc Suite. Niestety "goły" android raczej takich ficzerów miał nie będzie, przynajmniej ja się nie spotkałem.
w takim razie do wysyłania Sms z programu pocztowego to na pewno nie znam, bo nie użytkowałem. Ja do archiwizacji używam SMS Backup+restore na konto googlowe w folderze SMS.
Do wysyłania z poziomu kompa mozna wykorzystać My Phone Explorer, chociaż podejrzewam, że ten program znasz.
Do wysyłania z poziomu kompa mozna wykorzystać My Phone Explorer, chociaż podejrzewam, że ten program znasz.
loockas napisał(a):Nie wiem czy czasami Samsung Kies nie miał opcji zarządzania sms'ami
miał, ale całokształtem był wielkim gównem więc nie instaluj dla tej jednej funkcjonalności
Kiesa moglby sobie zainstalowac jak by mial stockowego ROMa 
ej sorry że się wtrącę, ale ktoś, chyba loockas poruszył dobrą tematykę, że np Nokia Suite był genialnym menadżerem telefonu na PC. Używam teraz MobileGo, ale to nie to samo... jest coś bardziej przyjaznego, tak jak wspomniany PC Suite od nokii?
Fajne w mobile go jest to, że bangla po wifi zamiast BT.
Fajne w mobile go jest to, że bangla po wifi zamiast BT.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
sq2jul napisał(a):Kiesa moglby sobie zainstalowac jak by mial stockowego ROMa
Pamiętam, że Brii miał Samsunga, a jaki ROM obecnie tam siedzi, to nie wiem
Li Mu Bai napisał(a):Do wysyłania z poziomu kompa mozna wykorzystać My Phone Explorer, chociaż podejrzewam, że ten program znasz.
Wygląda fajnie. Szczerze mówiąc ja nie znam, ale też nigdy nie szukałem tego typu programów
blaszczu napisał(a):Miał ktoś do czynienia z Galaxy Note 3 NEO? Warto dopłacić i kupić zamiast Note`a 2?
Ja miałem... Niewiele różni się od normalnego Note 3. Ale niestety nie potrafię ci odpowiedzieć na pytanie – sam musisz zdecydować. Na pewno neo jest nowszym telefonem, który wyszedł od razu z androidem 4.4, minusem jest słabszy wyświetlacz niż w normalnym Note.
Tak czy inaczej mając w rękach Note 3 i Note 3 NEO, trudno je odróżnić.