Ok znalazłem w widgets dwa kliki jeszcze mogę wytrzymać
Telefony komórkowe
Wchodząc w ustawienia ekranu z pozycji menu ustawień, ale skrótu na pulpit nie idzie z tego zrobić. Pozostaje Ci raczej tylko opcja z zsuwaniem paska ( + jest to że możesz robić to nie wychodząc z otwartych aplikacji)
Regeneracja DPF........info PW
Był to mój pierwszy kontakt z WP i powiem ze mi się podobało :–).
Nie należę do maniaków GSM, wszak używam Solida :–), więc system zamknięty nie jest dla mnie żadnym problemem. Po tych 2 godzinach zabawy, system mi się spodobał, więc czemu nie.
Miałem kupić telefon i tableta, więc może spróbować zainwestować w taką 6 calową nokię (Lumia 1320) ?
Nie należę do maniaków GSM, wszak używam Solida :–), więc system zamknięty nie jest dla mnie żadnym problemem. Po tych 2 godzinach zabawy, system mi się spodobał, więc czemu nie.
Miałem kupić telefon i tableta, więc może spróbować zainwestować w taką 6 calową nokię (Lumia 1320) ?
..::Born To Rise Hell::..
Garbage1989 napisał(a):z tym jak jest komercyjny i zamkniety na ingerencje użytkowników powinien mieć stabilność iOS ale jak ktoś miał do czynienia z WP to wie jak jest
Mam pół roku lumie 620, która jest telefonem służbowym więc dziennie znosi sporo plucia do mikrofonu. Po pracy służy mi jako licznik rowerowy w endomondo i player spotify. Do tej pory udało mi się ją może dwa razy wywrócić tak, że konieczny był restart. Po ostatniej aktualizacji nie dzieje się już nic, co by zaburzało stabilność. Z resztą powodem wcześniejszych dwóch zwisów nie był OS, a aplikacje.
Market się rozwija, jest coraz więcej konkretnych aplikacji. Wciąż jednak brakuje mi alternatywnej przeglądarki www i klawiatury. Jednak mimo wszystko w ciągu tego pół roku użytkowania ten system i jego market rozwinął się bardzo dobrze. Czekam jeszcze z niecierpliwością na WP8.1, będzie nowa klawiatura, ulepszony panel notyfikacji i kilka innych usprawnień jak np większa swoboda przy personalizacji. Jednak dla mnie to mało istotny bajer.
Porównanie mam, bo prywatnie korzystam z androida i naprawdę krzywdząca wg mnie jest negatywna opinia o WP. Ten system w porównaniu do androida działa stabilnie na każdej słuchawce, czego o androidzie powiedzieć nie można. Jednak wciąż do prywatnego użytku wybrałbym androida, ponieważ są aplikacje, których na WP nie ma i pewnie długo nie będzie. Ale kto to wie...
A co do zamkniętych systemów i otwartych na modzenie androidów... Odkąd mam nexusa przestało mi się chcieć w to bawić i szukać stabilności tam gdzie producent o niej zapomniał. Nexus działa świetnie po wyjęciu z pudełka, nie potrzeba tam modzić. Więc tutaj modzenie ma dla mnie takie samo znaczenie jak w przypadku WP
JohnnyB chyba nie będzie Ci dane załatwić nowego telefonu nokii z WM a tutaj podstawą do mojego przypuszczenia http://antyweb.pl/nokii-nie-bedzie-microsoft-mobile-nadejdzie/
- Od: 22 maja 2010, 12:43
- Auto: 323F BA / Z5 '97 + BRC SeQuent MY10 & Triumph Speed Triple 955i SE
prezentuje się pręznie na tle konkurencji ale zapewnienia co do 2 lat wsparcia dla Cyjanogena na pokładzie to mocna zagrywka, ale jak wiadomo u chińczyków może się to okazać wybiegiem w stylu "nikt nie da Ci więcej niż ja moge Ci obiecać". Sam się zastanawiam nad takim wynalazkiem ale trzeba poczekać czy faktycznie zdobedzie jakąś popularność czy pozostanie niszowym wynalazkiem bo jak nie będzie wsparcia od urzytkowników bardziej PRO i producenta to nie będzie sie różnił niczym od konkurencji po za ceną oczywiście
Nie ukrywam, że też czekam na szczegółowe recenzje tego cuda. Na pierwszy rzut oka jest to niezła propozycja jako następca dla mojego Nexusa 4. Jednak poczekam aż rynek to zweryfikuje 
amazon.co.uk na przykład
mnie tylko przeraża rozmiar ... ale za 300€ snap 801, 3GB ram, CM z fabryki, ogólnie kosiarz, oby pozostałym graczom poszło w piety i też musieli tak zejść z ceny , albo chociaż trochę :x
ja coraz bardziej mimo wszystko przystawiam się na Z1C, która obecnie w EURO RTV jest w ratach 0% 10 x 180 pln i nie wiem cz nie wziąc.
mnie tylko przeraża rozmiar ... ale za 300€ snap 801, 3GB ram, CM z fabryki, ogólnie kosiarz, oby pozostałym graczom poszło w piety i też musieli tak zejść z ceny , albo chociaż trochę :x
ja coraz bardziej mimo wszystko przystawiam się na Z1C, która obecnie w EURO RTV jest w ratach 0% 10 x 180 pln i nie wiem cz nie wziąc.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Szymon napisał(a):Ciekawe gdzie to kupicie, cwaniaki
Mam przyjaciół w Chinach. Jak nie znajdą oryginału, to zrobią mi klona
Dla mnie rozmiar jest do zaakceptowania. Miałem już 5", teraz mam 4,7". Macałem wiele wynalazków z matrycą powyżej 5" i do tych 5,5" mogę to nosić w kieszeni. Rurek nie noszę
loockas napisał(a):Dla mnie rozmiar jest do zaakceptowania. Miałem już 5", teraz mam 4,7". Macałem wiele wynalazków z matrycą powyżej 5" i do tych 5,5" mogę to nosić w kieszeni. Rurek nie noszę
DOBRE
a co do wielkości to tez uwazam że to wszystko kwestia przyzwyczajenia sam miałem takie obawy przy poprzedniej przesiadce z SE P1i na DHD ale przeżyłem i faktycznie teraz mam wrażenie że 4.3" to nie jest dużo a do neta lepszy jest z większym szkiełkiem
Szymon napisał(a):Ciekawe gdzie to kupicie, cwaniaki
z tym na pewno nie będzie problemu, prawo rynku żeby tylko nadązyli z produkcją
na pierwszy rzut poszło 100 szt
co do dystrybucji, nie potwierdzono dokładnie ile i kiedy trafi w kolejnym rzucie po pierwszych stu, ale wspomniano o wielu krajach europejskich, więc to będzie akurat najmniejszy problem.
ja chyba zdecyduję się na Z1C w euro rtv.
co do dystrybucji, nie potwierdzono dokładnie ile i kiedy trafi w kolejnym rzucie po pierwszych stu, ale wspomniano o wielu krajach europejskich, więc to będzie akurat najmniejszy problem.
ja chyba zdecyduję się na Z1C w euro rtv.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies napisał(a):na pierwszy rzut poszło 100 szt
no bo Chińczycy ogłosili konkurs na film w którym rozwalasz swój poprzedni smartphone
Widzę że niektórzy mocno podniecają się megapikselami w słuchawkach.
Otóż to lekka kicha.
Trzeba zobaczyć jakie foty robi (w różnych wersjach oświetlenia) dany model żeby coś powiedzieć więcej.
Bawiłem się kilkoma modelami niedawno (LG L7II, LG L9, ZTE Blade III, Xperia L) i porównywałem z Lumią 720 jakie robią zdjęcia.
No i poza ZTE mają matryce niby 8M. Lumia ma 6,7M i bije je wszystkie jakością zdjęć na łeb na szyję.
A jak jeszcze spróbujemy robić foty przy słabszym oświetleniu to np. LG z lampą wypada gorzej niż Lumia bez lampy ...
Pomijam sam fakt wykonania słuchawki (te nowe LG są tak tandetne że część zabawek młodego sprawia lepsze wrażenie), nieźle wypada Xperia. Natomiast plastik Nokii jest ... po prostu solidny.
Nie wiem jak w nowszych modelach ale jeśli utrzymają to na tym samym poziomie to będzie dobrze.
Ja na chwilę obecną na pewno zmieniałbym telefon na kolejną Nokię i WP mi nie przeszkadza w niczym.
Otóż to lekka kicha.
Trzeba zobaczyć jakie foty robi (w różnych wersjach oświetlenia) dany model żeby coś powiedzieć więcej.
Bawiłem się kilkoma modelami niedawno (LG L7II, LG L9, ZTE Blade III, Xperia L) i porównywałem z Lumią 720 jakie robią zdjęcia.
No i poza ZTE mają matryce niby 8M. Lumia ma 6,7M i bije je wszystkie jakością zdjęć na łeb na szyję.
A jak jeszcze spróbujemy robić foty przy słabszym oświetleniu to np. LG z lampą wypada gorzej niż Lumia bez lampy ...
Pomijam sam fakt wykonania słuchawki (te nowe LG są tak tandetne że część zabawek młodego sprawia lepsze wrażenie), nieźle wypada Xperia. Natomiast plastik Nokii jest ... po prostu solidny.
Nie wiem jak w nowszych modelach ale jeśli utrzymają to na tym samym poziomie to będzie dobrze.
Ja na chwilę obecną na pewno zmieniałbym telefon na kolejną Nokię i WP mi nie przeszkadza w niczym.
Ostatnio przeglądałem trochę starszych plików i natrafiłem na zdjęcia z dumbfona z matrycą 2Mpix – jakość zdjęć jest co najmniej na poziomie współczesnych dobrych słuchawek z matrycami 8Mpix jeśli nie lepsza. Cały czas potwierdza się, że wyścig na Mpix nie ma sensu. Ciekawe jak wypadają zdjęcia z telefonu z matrycą 41mpix w kiepskim świetle 
Ostatnio edytowano 7 maja 2014, 13:51 przez brii, łącznie edytowano 1 raz
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Cały czas potwierdza się, że wyścig na Mpix nie ma sensu.
Dokładnie.
Nie wiem czy kojarzysz moje foto (zwycięskie zresztą
viewtopic.php?f=84&t=18820&hilit=konkurs+fotograficzny Szkoda że się foty nie wyświetlają już :/ Foto gdzieś mam ale długo by szukać

Zrobione aparatem 3.2Mpix. Długo z niego korzystałem bo zdjęcia robił wręcz wspaniałe (głównie zasługa szkiełek). Mam z niego w domu sporo wydruków foto na ścianach w formacie A4 i nigdzie nie ma pikselozy