Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
Jako, że w ciągu 7 lat w służbówce padł mi trzeci dysk szukam nowego.
Zastanawiam się nad ST1000DX001 jednak mam pewne wątpliwości ponieważ ostatni dysk również był Seagate ST3500320AS
Warto ładować się w SSHD?
Zastanawiam się nad ST1000DX001 jednak mam pewne wątpliwości ponieważ ostatni dysk również był Seagate ST3500320AS
Warto ładować się w SSHD?
Zdania są podzielone co do SSHD. Nie mam za dużego doświadczenia z tymi dyskami. Jednak jeszcze problemów nie napotkałem, ale nie polecę Ci niestety żadnego konkretnego modelu.
Co do dysków tradycyjnych (HDD), to polecam WD w wersji Black. Niestety cena okazyjna nie jest.
Co do dysków tradycyjnych (HDD), to polecam WD w wersji Black. Niestety cena okazyjna nie jest.
Mam w Laptopie Lenovo SSD i polecam. System działa mega szybko. Włącza się w zanim na pupie usiąde przy kompie. Do pracy z systemem super – minimalny czas oczekiwania na aplikacje i operacje. Jeśli chodzi o gry to nie ma sensu, bo dyski nie są duże, a podobno przyspieszy to nieznacznie tylko ładowanie plansz 
Cena SSD nie jest przekonująca w odniesieniu do oferowanych pojemności i tak jak pisze Shaarky widoczne różnice są praktycznie tylko na rzecz szybkości uruchamiania systemu i niektórych aplikacji (dobrze widać na przykładzie PS i LR).
Ostatnio zakupiłem Ativ Book 6 od Samsunga i niedługo zacznę nadrabiać fajne tytuły w które nie miałem okazji pograć
Ostatnio zakupiłem Ativ Book 6 od Samsunga i niedługo zacznę nadrabiać fajne tytuły w które nie miałem okazji pograć
To nie jest typowe SSD tylko hybryda, na SSD szefu by się nie zgodził, nie na minimum 500GB
Ja mam uruchomionych kilkanaście programów w tle [2 czasem 3xCAD, mail, dwie przeglądarki, i wiele innych] i często się przełączam między nimi więc zależy mi na sporej szybkości bo robię częste zapisy. Wziąłem ten SSHD zobaczymy jak będzie
Ja mam uruchomionych kilkanaście programów w tle [2 czasem 3xCAD, mail, dwie przeglądarki, i wiele innych] i często się przełączam między nimi więc zależy mi na sporej szybkości bo robię częste zapisy. Wziąłem ten SSHD zobaczymy jak będzie
Jak jest możliwość to wpakowanie SSD na system i HDD na storage to najlepsza kombinacja, ale w niewielu laptopach można tak zrobić. Stacjonarka to inny temat. Dlatego niby kompromisem ma być SSHD, ale mnie to jakoś nie przekonuje.
jest rozwiązanie na laptopy
http://www.aliexpress.com/item/2nd-Hard ... 41098.html
sam się nad tym zastanawiam do swojego lapa
http://www.aliexpress.com/item/2nd-Hard ... 41098.html
sam się nad tym zastanawiam do swojego lapa
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Dlatego polecam Lenovo
Mam takie dyski i jestem zadowolony.
PC zawsze można dopakować. Laptop niestety trzeba kupić dopakowany jeśli chce się mieć sposób na kilka dobrych lat.
PC zawsze można dopakować. Laptop niestety trzeba kupić dopakowany jeśli chce się mieć sposób na kilka dobrych lat.
szumki44 napisał(a):ok kto mi moze podac konfiguracje do 2000 zlza jednostke -monitor klawa myszka dvd sama buda
pod gry rzecz jasna:) obudowa nawet z kartonu moze byc:P
Jak chcesz jednostkę do gier za 2 koła to sama obudowa powinna Cie wynieść MINIMUM z 150 – 200 zł minimum. W przeciwnym wypadku ugotujesz drogi sprzęt w piekarniku i tyle będziesz miał z grania.
Najtańsza jaką bym Ci polecił

Ja korzystam z tej. Wyciszona, chłodna i łatwa w czyszczeniu.

Nadal potrzebujesz specyfikacje za 2 koła? Mało trochę jak chcesz konkretny sprzęt..
Jakiś tam podpis Leszka :P
Składałem ostatnio znajomemu zestaw do gier oparty o i5 Radeona 7790 8 gb ramu i po długich poszukiwaniach cenowych z dobrej klasy monitorem klawiatura i myszką wyszło 2700 zł i jest to minimalna specyfikacja jaką bym kupił z przeznaczeniem do gier. Więc albo zwiększ budżet albo kup PS4 które kosztuje z gra wspomniane 2 tysie.
By L9.
By L9.
Lenovo y580 to dobry lapek, ale rzeczywiście trochę ciepły. Teraz w jego miejsce wchodzi y510p z gf gt755 lub dwoma gf gt750 na pokładzie, co przy jego cenie zapowiada się całkiem nieźle. Za niedługo powinien taki do mnie trafić na testy, to będzie wiadomo czy problem gorącego hdd z y580 został rozwiązany