Telefony komórkowe

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez brii » 19 gru 2013, 11:07

loockas napisał(a):Nie przypominam sobie bym robił coś więcej jak założenie poczty na gmailu i po włączeniu telefonu z androidem wpisał login i hasło

Wysiłek związany z przeczytaniem regulaminu przed założeniem konta to tytaniczna robota, chyba, że nie czytałeś ;)

loockas napisał(a):Wg mnie jak będą chcieli, to dostaną moje dane bez względu na to czy je zsynchronizuje czy nie.

Może trochę paranoik mode mam włączony, ale postanowiłem dropować cały ruch z telefonu który nie jest bezpośrednio przeze mnie wywołany – trochę softu googla przestało działać (mimo tego, że w teorii w ogóle nie ma logicznej potrzeby łączyć się z siecią), część działa mimo tego, że odbija się od zapory. Lubię widzieć co się z moim sprzętem dzieje i nie trawię sytuacji kiedy telefon/komputer robią coś czego nie zleciłem. Wiadomo, że jak będą chcieli coś wyciągnąć to wyciągną, ale sam nie mam zamiaru dawać na tacy wszystkiego co chcą, jeśli nie otrzymuję w zamian nic co dla mnie ma wartość. Nie mają powodu by mnie specjalnie inwigilować, więc raczej rzucą się na łatwiejsze zdobycze ;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez loockas » 19 gru 2013, 11:38

Ja wychodzę z założenia ze prościej pilnować jaki rodzaj danych przechowuje w telefonie, niz walczyc z wiatrakami. Znaczna czesc aplikacji działa na portach 53, 80 i 443, a tego nie wytniesz. Src adresy sa bardzo zmienne. Jak sam napisałeś, jak maja cos wykrasc i tak wykradna. Najprościej wyłączyć sieć, ale nie po to mamy smartfony :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 19 gru 2013, 11:52

loockas napisał(a):Ja wychodzę z założenia ze prościej pilnować jaki rodzaj danych przechowuje w telefonie, niz walczyc z wiatrakami.

To podstawa, ale mimo wszystko wkurza mnie jak ktoś bez mojej zgody próbuje mi w telefonie grzebać – licencji nie akceptowałem. Z innej strony patrząc raz na jakiś czas na logi można się czegoś nauczyć/dowiedzieć, szanse na to, że jakiś trojan będzie niezauważony grasował po telefonie spadają :)

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez Leszek » 8 sty 2014, 00:47

Tak sobie z ciekawości spytam. Jakich aplikacji używacie najczęściej? :)
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez Krzemol » 8 sty 2014, 02:04

Opera Mobile, Sygic i AndroIRC :P
Forumowicz

Od: 4 mar 2010, 23:11
Auto: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBi 280KM '11r

Postprzez Bartek1986 » 8 sty 2014, 03:08

dzwonienia i smsów :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 13:44
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez Przemek323c » 8 sty 2014, 11:42

A nie znacie moze jakiegos uniwersalnego pilota IR na androida ?
Przemek323c

Postprzez Krzemol » 8 sty 2014, 15:52

Bartek1986 napisał(a):dzwonienia i smsów :)

No, poza tym. W sumie podchwytliwe pytanie ;)
Forumowicz

Od: 4 mar 2010, 23:11
Auto: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBi 280KM '11r

Postprzez matthies » 8 sty 2014, 19:18

Przemek323c napisał(a):A nie znacie moze jakiegos uniwersalnego pilota IR na androida ?

HTC One

a teraz trochę niusów z CSE w Las Vegas. W zasadzie jeden nius, który mnie najbardziej interesuje.
Mianowicie wersja mini Sony Xperia Z1 na świat, będzie nosić nazwę Xperia Z1 Compact.
Więcej szczegółów w linku
http://blog.pclab.pl/mieszko/Sony.Xperi ... trzeba,322

Ja szczam z radosci :D
Obrazek
Moderator GJ
Moderator

Od: 10 cze 2012, 18:04
Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04

Postprzez pawcio1017 » 8 sty 2014, 19:22

A ja po rozkręceniu mojej wspominanej E71stwierdziłem, że w serwisie skasowali mnie 5 dych za naklejenie znaczka z ich logiem i datą "naprawy" i nic więcej nie zrobili <glupek2> Jeden z bloków klawiatury nadal był w trzech punktach odlutowany przez co raz łączył raz nie i klawiatura głupiała... Prowizorycznie przyłapałem i działa. Właśnie przerzucam dane na karte i zaraz przesiadam się z powrotem na symbiana :P

Obrazek

<lol>
Obrazek
Przedstawiciel Warmii i Mazur

Od: 21 kwi 2011, 12:31
Auto: jest:
Mazda MX-5 NC 2.5,
Mazda 3 BP,
była:
Mazda MX-5 NC 1.8,
Mazda 3BK,
Mazda 323f BA,
Mazda 323 BG,

Postprzez Przemek323c » 9 sty 2014, 10:54

matthies napisał(a):HTC One

To chyba nie aplikacja.
Przemek323c

Postprzez brii » 9 sty 2014, 16:46

TinyTinyRSS, Firefox, Shazam, OsmAnd~, ABP, OpenVPN, AFWall+, F-Droid

Forumowicz

Postprzez sq2jul » 9 sty 2014, 17:18

brii napisał(a):TinyTinyRSS

<spoko>

Tiny Tiny RSS, Sleep as Android, Tapatalk, Super Sudoku, Endomondo, Meteo, SkyCash, MX Player, Light Flow, Facebook, CallRecorder, Payback PL, PassLink, Shazam, Swype
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez Bo_Lo » 12 sty 2014, 15:55

Jakieś opinię o firmowym tel plusa? Jakiś kazaam,niby produkcji htc
Parametry w mire

Wysyłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk 2
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Godzilla is coming...
Klubowicz

Od: 5 lis 2007, 19:59
Auto: bylo:
BF,BG,BJ,subaru impreza,Premacy
jest:
Mazda 5,323f BA BP+T :D
MX5 NB

Postprzez Gib » 2 lut 2014, 11:49

Po 9 miesiącach używania czas życia baterii w moim SGS 2 Mini wynosi około 20h, bez grania i netu, żadnego GPS. Same rozmowy i smsy. Trochę lipa.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez brii » 2 lut 2014, 11:59

Ile wcześniej wynosił czas pracy?
Na nieseryjnym sofcie często czas pracy udaje się podwoić – walcz :)
Ostatnio edytowano 2 lut 2014, 12:08 przez brii, łącznie edytowano 1 raz

Forumowicz

Postprzez Przemek323c » 2 lut 2014, 12:02

Probowales resetu fabrycznego ? Moze cos ci podjada w tle.
Przemek323c

Postprzez Gib » 2 lut 2014, 14:33

30-35h.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez nemi » 3 lut 2014, 10:43

Gib napisał(a):Po 9 miesiącach używania czas życia baterii w moim SGS 2 Mini wynosi około 20h, bez grania i netu, żadnego GPS. Same rozmowy i smsy. Trochę lipa.

Ja mam teraz też lipę – rano wyciągam z ładowarki, wieczorem już muszę wstawić telefon do "paśnika". Wcześniej trzymał spokojnie 2 dni. Nie wiem, czy to te mrozy tak załatwiły telefon? Tyle, że nigdy nie przebywałem z telefonem na dworze specjalnie długo i nosiłem go w wewnętrznej kieszeni marynarki, czasem w kieszeni jeansów – nigdy w jakiejś torbie, nie został też nigdy w samochodzie. Po prostu od dwóch tygodni bateria spada lotem koszącym.
Żeby było śmieszniej (a może smutniej) telefon żony zaczął się zachowywać dokładnie tak samo w tym samym czasie. Ja mam Xperię P (1,5 roku) ona Xperię S (1 rok). Wczoraj zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych, ale chyba niewiele to pomogło.
Samsunga Plastikową Zabawkę już skreśliłem po poprzednich doświadczeniach.
Sony jest dla mnie telefonem idealnym pod względem funkcjonalności (spust migawki w osobnym guziku, dobra jakość foto i video, doskonała jakość dźwięku, dioda powiadomień, HDMI), ale to co się zrobiło z nim teraz to jakiś dramat :|.

loockas napisał(a):Natomiast jak chciałem "upodobnić" go nieco do prywatnego nexusa i pościągac aplikacje, z których na androidzie korzystam, to czar prysł. W tym markecie nic nie ma, a te aplikacje to jakieś nieporozumienie. Bieda straszna. Dla namiętnych androidowców najbardziej brakujące apki to google+ i gmail. Tapatalk też mi się nie bardzo podoba, ale powiedzmy, że działa. Na pewno nie byłbym w stanie zrezygnowac z androida na rzecz WP.

...i ta bateria do d**** skłoniła mnie do rozejrzenia się po rynku. Nie znalazłeś do tej pory nic, co obsługiwałoby Gmaila oraz Hangouty? Bez tego nie wyobrażam sobie za bardzo telefonu.
Lumia 920 kosztuje już rozsądne pieniądze, ale ma trochę braków – np. brak HDMI, nie ma diody powiadomień. O aplikacjach szkoda nawet wspominać. No i jak patrzę na czasy pracy na baterii, to... zachęcające nie są.
Na co dzień praca od rana do wieczora nie jest jakąś wielką przeszkodą, ale gdybym po pracy musiał się gdzieś odnaleźć, znaleźć jakiś adres, gdzieś dojść itp., to już baterii mogłoby mi nie wystarczyć i to mnie boli najbardziej :|.

Na jakimś forum znalazłem pytania o tą Nokię :D:
– czy przeszukiwanie maili obejmuje także ich treść ?
NIE

– czy jest funkcjonalność/dodatkowy program do formułowania reguł dla poczty? (np. opcja aby mail od konkretnego nadawcy od razu został oznaczony jako przeczytany, np. mail zawierający kluczowe słowo w temacie zostanie oflagowany high priority)
NIE, na WP nie ma zewnętrznych programów pocztowych

– czy jest możliwość grupowania maili według tematu?
NIE

– czy jest możliwość zapisania korespondencji do pliku by wysłać w innym mailu jako załącznik?
NIE

– czy Nokia Lumia 920 ma diodę powiadomień i czy można ją konfigurować?
NIE

– czy jest możliwy backup maili/SMS/historii połączeń?
Tylko backup SMS

Dopisano 03 lut 2014 9:50:

Aha, myślę, że mógłbym sobie zakupić coś w USA i miałbym to jeszcze w lutym u siebie. Ale przeglądając Amazon nie jest jakoś specjalnie tanio, żeby nie powiedzieć, że koszmarnie drogo :].

Sony Xperia P tak jak moja 350 dolców
http://www.amazon.com/Sony-LT22i-BK-Dua ... y+xperia+p

Iphone 4S jest tańszy...
http://www.amazon.com/Apple-iPhone-4S-1 ... =iphone+4s

Nokia 920 to koszt około 330$
http://www.amazon.com/Nokia-Lumia-920-F ... +lumia+920

Także chyba lepiej i łatwiej kupić coś na Allegro :(
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez loockas » 3 lut 2014, 20:40

nemi napisał(a):Nie znalazłeś do tej pory nic, co obsługiwałoby Gmaila oraz Hangouty?

Nie znalazłem :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra