Gib napisał(a):Po 9 miesiącach używania czas życia baterii w moim SGS 2 Mini wynosi około 20h, bez grania i netu, żadnego GPS. Same rozmowy i smsy. Trochę lipa.
Ja mam teraz też lipę – rano wyciągam z ładowarki, wieczorem już muszę wstawić telefon do "paśnika". Wcześniej trzymał spokojnie 2 dni. Nie wiem, czy to te mrozy tak załatwiły telefon? Tyle, że nigdy nie przebywałem z telefonem na dworze specjalnie długo i nosiłem go w wewnętrznej kieszeni marynarki, czasem w kieszeni jeansów – nigdy w jakiejś torbie, nie został też nigdy w samochodzie. Po prostu od dwóch tygodni bateria spada lotem koszącym.
Żeby było śmieszniej (a może smutniej) telefon żony zaczął się zachowywać dokładnie tak samo w tym samym czasie. Ja mam Xperię P (1,5 roku) ona Xperię S (1 rok). Wczoraj zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych, ale chyba niewiele to pomogło.
Samsunga Plastikową Zabawkę już skreśliłem po poprzednich doświadczeniach.
Sony jest dla mnie telefonem idealnym pod względem funkcjonalności (spust migawki w osobnym guziku, dobra jakość foto i video, doskonała jakość dźwięku, dioda powiadomień, HDMI), ale to co się zrobiło z nim teraz to jakiś dramat

.
loockas napisał(a):Natomiast jak chciałem "upodobnić" go nieco do prywatnego nexusa i pościągac aplikacje, z których na androidzie korzystam, to czar prysł. W tym markecie nic nie ma, a te aplikacje to jakieś nieporozumienie. Bieda straszna. Dla namiętnych androidowców najbardziej brakujące apki to google+ i gmail. Tapatalk też mi się nie bardzo podoba, ale powiedzmy, że działa. Na pewno nie byłbym w stanie zrezygnowac z androida na rzecz WP.
...i ta bateria do d**** skłoniła mnie do rozejrzenia się po rynku. Nie znalazłeś do tej pory nic, co obsługiwałoby Gmaila oraz Hangouty? Bez tego nie wyobrażam sobie za bardzo telefonu.
Lumia 920 kosztuje już rozsądne pieniądze, ale ma trochę braków – np. brak HDMI, nie ma diody powiadomień. O aplikacjach szkoda nawet wspominać. No i jak patrzę na czasy pracy na baterii, to... zachęcające nie są.
Na co dzień praca od rana do wieczora nie jest jakąś wielką przeszkodą, ale gdybym po pracy musiał się gdzieś odnaleźć, znaleźć jakiś adres, gdzieś dojść itp., to już baterii mogłoby mi nie wystarczyć i to mnie boli najbardziej

.
Na jakimś forum znalazłem pytania o tą Nokię

:
– czy przeszukiwanie maili obejmuje także ich treść ?
NIE
– czy jest funkcjonalność/dodatkowy program do formułowania reguł dla poczty? (np. opcja aby mail od konkretnego nadawcy od razu został oznaczony jako przeczytany, np. mail zawierający kluczowe słowo w temacie zostanie oflagowany high priority)
NIE, na WP nie ma zewnętrznych programów pocztowych
– czy jest możliwość grupowania maili według tematu?
NIE
– czy jest możliwość zapisania korespondencji do pliku by wysłać w innym mailu jako załącznik?
NIE
– czy Nokia Lumia 920 ma diodę powiadomień i czy można ją konfigurować?
NIE
– czy jest możliwy backup maili/SMS/historii połączeń?
Tylko backup SMS
Dopisano 03 lut 2014 9:50:Aha, myślę, że mógłbym sobie zakupić coś w USA i miałbym to jeszcze w lutym u siebie. Ale przeglądając Amazon nie jest jakoś specjalnie tanio, żeby nie powiedzieć, że koszmarnie drogo
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
.
Sony Xperia P tak jak moja 350 dolców
http://www.amazon.com/Sony-LT22i-BK-Dua ... y+xperia+p Iphone 4S jest tańszy...
http://www.amazon.com/Apple-iPhone-4S-1 ... =iphone+4sNokia 920 to koszt około 330$
http://www.amazon.com/Nokia-Lumia-920-F ... +lumia+920Także chyba lepiej i łatwiej kupić coś na Allegro