No może aparat to zadna rewelacja, ale akurat mi to nie przeszkadza.
Telefony komórkowe
bieski napisał(a):No może aparat to zadna rewelacja, ale akurat mi to nie przeszkadza.
Mi tez nie. Do normalnych zdjęć na szybko wystarczy.
Orientujesz się, dlaczego wszyscy tak zachwalają SGSIII jakoby miał być lepszy od Nexusa 4? Choć widac ewidentnie w video-porównaniach, że Nexus jest szybszy w podstawowym użytkowaniu.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Szajsungboje tak mają
Generalnie ja miałem jedno szajsunga i nie chce więcej
Tym bardziej co teraz Szajsung odpierdziela. Do S4 wprowadzili licznik flaszowań (niby takie zabezpieczenie) i jak coś zmienisz w telefonie to już jest kupa, po gwarancji.
Poza tym te szajsungowe widgety też szału nie robią, trochę tandetą zalatują.
W Nexusie masz czysty system który zasuwa zawsze
Aktualnie mam 10 dni bez restartu i nie czuje potrzeby żeby restartnąć telefon, bo czegoś mu brakuje.
Tym bardziej co teraz Szajsung odpierdziela. Do S4 wprowadzili licznik flaszowań (niby takie zabezpieczenie) i jak coś zmienisz w telefonie to już jest kupa, po gwarancji.
Poza tym te szajsungowe widgety też szału nie robią, trochę tandetą zalatują.
W Nexusie masz czysty system który zasuwa zawsze
Ja miałem kilka samsungów – Galaxy S, Ace2, Galaxy Tab 2 i na koniec Grand. Najlepszy z tego wszystkiego był Tab 2. To jedyne urządzenie do którego nie miałem żadnych uwag. Reszta no cóż... Wykonanie jest kiepskie, wydajność jest ok, ale niestety samsungowy touchwiz to wszystko psuje. Wszystkie te maszyny dostawały kopa jak zainstalowałem custom roma w oparciu o czystego androida, najczęściej CM. No i Granda wspominam miło, chociaż posiadałem go bardzo krótko. Świetnie tam działał DualSim w porównaniu z chińskimi smartfonami, ale niestety system miał trochę wad, a custom romów praktycznie nie było. Stąd decyzja o sprzedaży.
Tak samo jest z S3 – na CM zapiernicza, ale niestety wykonania nie poprawisz.
Nexus 4 bije S3 pod prawie każdym względem. No może onaniści amoleda będą narzekać. Wykonanie jest świetne. Z przodu szkło, z tyłu szkło. Bebechy na wysokim poziomie. Android 4.4 czysty, bez udziwnień. Zapiernicza i nie ma z nim żadnych problemów. 2GB RAM! Jeszcze nie udało mi się tego zapchać. Ja jestem zakochany i żałuje, że tak długo się męczyłem. Powiem Ci, że dla mnie zakup nexusa to była ostatnia szansa dla androida i wygląda na to, że android te szanse wykorzystał. A patrząc na jego ceny, to dziwie się, że masz dylemat Nex4 vs S3.
Nie wiem kto go zachwala, bo świry z XDA twierdzą, że to najgorsza słuchawka z serii Galaxy S. To by wyjaśniało dość szybkie pojawienie się S4. Osobiście uważam, że najlepszym SGS była wersja 2, chociaż nigdy jej nie miałem. S2 miał najlepszą obudowę (chociaż i tak to tylko plastik) i na tamte czasy bebechy, które dawały sobie radę z ciezkim touchwizem.
Właśnie myślę, czy Moto G nie kupic sobie jako służbówki... Muszę poczytać
To samo miałem w Galaxy Tab 2. Wiele samsungów to ma. Ale co z tego, skoro można to szybko skasować
W przypadku nexusa też tracisz gwarancje jak odblokujesz bootloader, ale na szczęście możesz go zablokowac o ile stan telefonu jeszcze na to pozwoli. Rozwaliły mnie toolkity na nexusa... Rootowanie żadnego androida jeszcze nie poszło mi tak łatwo i to na systemie, który wyszedł kilka dni wcześniej (KitKat).
Tak samo jest z S3 – na CM zapiernicza, ale niestety wykonania nie poprawisz.
Nexus 4 bije S3 pod prawie każdym względem. No może onaniści amoleda będą narzekać. Wykonanie jest świetne. Z przodu szkło, z tyłu szkło. Bebechy na wysokim poziomie. Android 4.4 czysty, bez udziwnień. Zapiernicza i nie ma z nim żadnych problemów. 2GB RAM! Jeszcze nie udało mi się tego zapchać. Ja jestem zakochany i żałuje, że tak długo się męczyłem. Powiem Ci, że dla mnie zakup nexusa to była ostatnia szansa dla androida i wygląda na to, że android te szanse wykorzystał. A patrząc na jego ceny, to dziwie się, że masz dylemat Nex4 vs S3.
Leszek napisał(a): tak zachwalają SGSIII
Nie wiem kto go zachwala, bo świry z XDA twierdzą, że to najgorsza słuchawka z serii Galaxy S. To by wyjaśniało dość szybkie pojawienie się S4. Osobiście uważam, że najlepszym SGS była wersja 2, chociaż nigdy jej nie miałem. S2 miał najlepszą obudowę (chociaż i tak to tylko plastik) i na tamte czasy bebechy, które dawały sobie radę z ciezkim touchwizem.
Właśnie myślę, czy Moto G nie kupic sobie jako służbówki... Muszę poczytać
bieski napisał(a):Do S4 wprowadzili licznik flaszowań
To samo miałem w Galaxy Tab 2. Wiele samsungów to ma. Ale co z tego, skoro można to szybko skasować
bieski napisał(a):Aktualnie mam 10 dni bez restartu i nie czuje potrzeby żeby restartnąć telefon, bo czegoś mu brakuje.
Otóż to. A myslałem, że tylko ja zauważam, że mój Andek się zapycha. No nic, decyzja podjęta. Dzięki wielkie za opinie. Poczekam sobie jeszcze chwile i na Mikołaja pewnie zamówię. Zobaczymy czy coś spadnie z ceny przed świętami. Chociaż.. 100 w te czy w te.. przy moim użytkowaniu (a telefon mam w kółko w ręce) chyba szkoda, żebym czekał i tracił nerwy..
Ps. Ogólnie wstrzymałem sie tak długo, bo to jest LG. Miałem pełno tych telefonów i po każdym obiecywałem sobie, że nigdy więcej nie kupie tego gówna. Zawsze żałowałem. Może do 10 razy sztuka
Ja też trochę telefonów przeszedłem.
Ostatnio jednak wybrałem Sasmunga – ze względu na otwartość softu. S3 (korzystałem równolegle z Note 1) wcale nie uważam za słaby. S4 defacto niewiele się różni – nawet w codziennym użytkowaniu.
I powiem Wam coś – Note 3 (korzystam równolegle z S4) zmiata wszystko co do tej pory macałem – może i duży, ale bardzo wygodny.
Bateria to monstrum – telefon trzyma ponad 3 dni (prawie 4,5 godziny pracy ekranu, około 1,5 godziny rozmów).
A i jakość wykonania jest na niezłym poziomie – nieco lepszym niż linia S, w której największy sentyment mam jednak do "jedynki".
Wszystkie moje telefony wyglądają jak nowe – więc nie jest prawdą, że Samsungi się niszczą. To kwestia użytkowania i nawet metalowego One'a da się zniszczyć w 2 miesiące.
Ostatnio jednak wybrałem Sasmunga – ze względu na otwartość softu. S3 (korzystałem równolegle z Note 1) wcale nie uważam za słaby. S4 defacto niewiele się różni – nawet w codziennym użytkowaniu.
I powiem Wam coś – Note 3 (korzystam równolegle z S4) zmiata wszystko co do tej pory macałem – może i duży, ale bardzo wygodny.

A i jakość wykonania jest na niezłym poziomie – nieco lepszym niż linia S, w której największy sentyment mam jednak do "jedynki".
Wszystkie moje telefony wyglądają jak nowe – więc nie jest prawdą, że Samsungi się niszczą. To kwestia użytkowania i nawet metalowego One'a da się zniszczyć w 2 miesiące.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):więc nie jest prawdą, że Samsungi się niszczą.
Nie zgodzę się, metalowa ramka w SGS to porażka do kwadratu
Z tego co pamięam to Zygu tez marudził że mu się połamała obudowa.
KMBak napisał(a):ze względu na otwartość softu.
Niestety samsungowi daleko do otwartego softu. Po co ja mam się meczyć z tym badziewnym touchwizem jak mogę sobie od razu czystego Androida kupić. Update w miare szybko dostane, I jeszcze Google wypuści źródła kernela i nie marudzi.
Ostatnio edytowano 29 lis 2013, 22:16 przez bieski, łącznie edytowano 1 raz
Źle się wyraziłem – chodzi o odblokowany bootloader (choć ostatni miesiąc przynosi – niestety – zmiany w tym zakresie). A w tej materii np. HTC to prawdziwe utrapienie.
Innymi zaletami jest – wymienna bateria i złącze kart microSD. Jestem też fanem ekranów AMOLED – czasami kolory są zbyt intensywne, ale użyteczność ekranu w słońcu, kąty widzenia i oszczędność prądu są super.
Wskaż proszę Producenta, który wg Ciebie jest łatwiejszy do "otwierania". Nie mówię o Nexusach. Choć i Google wy**mał swoich Klientów, nie dając aktualizacji do starszych Nexusów – bo wsparcie softu trwa 18 miesięcy... Szkoda, że nikt nie powiedział tego kupującym 2 lata temu.
HTC – no cóż – aktualizacje idą z takim opóźnieniem... Fakt – telefony są wykonane na przyzwoitym poziomie, choć nie unikają błędów konstrukcyjnych.
Sony – tu upatruje czarnego konia rynku. Ostatnie modele są obiecujące. Jeszcze tylko lepsze ekrany i będzie GIT.
PS.
A na ramce mojej S1 nie ma nawet ryski!
Innymi zaletami jest – wymienna bateria i złącze kart microSD. Jestem też fanem ekranów AMOLED – czasami kolory są zbyt intensywne, ale użyteczność ekranu w słońcu, kąty widzenia i oszczędność prądu są super.
Wskaż proszę Producenta, który wg Ciebie jest łatwiejszy do "otwierania". Nie mówię o Nexusach. Choć i Google wy**mał swoich Klientów, nie dając aktualizacji do starszych Nexusów – bo wsparcie softu trwa 18 miesięcy... Szkoda, że nikt nie powiedział tego kupującym 2 lata temu.
HTC – no cóż – aktualizacje idą z takim opóźnieniem... Fakt – telefony są wykonane na przyzwoitym poziomie, choć nie unikają błędów konstrukcyjnych.
Sony – tu upatruje czarnego konia rynku. Ostatnie modele są obiecujące. Jeszcze tylko lepsze ekrany i będzie GIT.
PS.
A na ramce mojej S1 nie ma nawet ryski!
Ostatnio edytowano 29 lis 2013, 22:20 przez KMBak, łącznie edytowano 1 raz
-
KMBak napisał(a):A na ramce mojej S1 nie ma nawet ryski!
Ja nosiłem ten telefon w pokrowcu, ojciec swój nosił w pokrowcu. Oba miały zdarta ramkę. Nie uwierze w to że ktoś ma s1 bez obdartej ramki.
Dopisano Pt, 29 lis 2013, 21:18:
loockas napisał(a):Właśnie myślę, czy Moto G nie kupic sobie jako służbówki... Muszę poczytać
Dobry jest

bieski napisał(a):KMBak napisał(a):A na ramce mojej S1 nie ma nawet ryski!
Ja nosiłem ten telefon w pokrowcu, ojciec swój nosił w pokrowcu. Oba miały zdarta ramkę. Nie uwierze
w to że ktoś ma s1 bez obdartej ramki.
Ostatni rok korzystała z niego moja siedmioletnia córa.
W rzeczywistości na ramce naprawdę nic nie widać. Jutro telefon idzie do nowego właściciela – mojej mamy. Niech się wdraża w Android World.
-
KMBak napisał(a):Choć i Google wy**mał swoich Klientów, nie dając aktualizacji do starszych Nexusów
Hmmm, a jaki producent daje tak daleko wstecz updaty?
Fakt, samsung jako jedyny chyba daje odblokowany bootloader, ale co z tego skoro zlicza ilość flaszy?
Samsung – ja już pisałem one nie są słabe! Są bardzo dobre pod względem hardware, ale niestety dopiero Cm czy inny custom pokazuje prawidziwe oblicze tego telefonu. Pamiętam SGS1 i stockowe romy, przecież tego się używać nie dało i wg producenta 4.0 miał na tym nie działac. Z tego co widzę CM działa na tych urządzeniach w oparciu o 4.3. Ja skończyłem przygodę z SGS1 na CM10 z 4.1 i ten telefon działał genialnie, a ograniczała go tylko ilość RAMu.
Z resztą na jednej z konferencji prasowych nie tak dawno prezes samsung mobile sam przyznał, że muszą popracować nad optymalizacją swoich wersji androida, więc moje poglądy na ten temat nie są wyssane z palca.
Co do wykonania. Mimo mojej jakby nie patrząc sympatii do smartfonów samsunga, bo wg mnie przez ostatnie lata wypracowali pewne standardy – ich materiały do tworzenia obudów są kiepskie. Może i nie pękają, może się szybko nie ścierają, ale nie sprawiają absolutnie wrażenia trwałych i nie wyglądają jak urządzenia za kwotę jaką kosztują... Przypominają tanie zabawki, a przecież takimi nie są.
Odbiegając od Samsungów. Spójrzcie jak radzi sobie LG. Jeszcze niedawno nikt nie chciał patrzyć na ich produkty. LG Optimus 2x był pierwszym smartfonem z procesorem dual core, a nie odniósł wcale sukcesu, bo ludzi odrzucało samo logo LG. Dzisiaj jest inaczej. Nexus 4 całkiem ok, Nexus 5 tez nieźle. G2 – chyba ich największa niespodzianka. Flex świetny pomysł, jak cena spadnie do odpowiedniego poziomu to ta słuchawka ma szanse stać się hitem.
bieski napisał(a):Z tego co pamięam to Zygu tez marudził że mu się połamała obudowa
mnie się w SGS2 zrobiło wybrzuszenie bo mi głośnik spuchł
Jestem po pierwszym dniu korzystania z Nexusa 4 i przyznaje, że bardzo miło mnie zaskoczył. Spisuje sie rewelacyjnie i mam nadzieję, że tak pozostanie
Nie wiem czy to nie pytanie na osobny temat, bo rynek aplikacji powiększa się z każdym dniem, ale zapytam tutaj.
1. Polecacie jakaś konkretną aplikację do smsów? Piszę bardzo dużo, około 5 – 7 tysięcy wiadomości miesięcznie i chciałbym aby moja skrzynka smsowa miała więcej możliwości regulacji. Zmiana tła, wyszukiwanie po wyrazach, itp.
2. Szukam też dobrej aplikacji do synchronizacji kontaktów z fejsem, skypem i innymi komunikatorami. W zasadzie synchronizacja z fejsem by wystarczyła, głównie chodzi o to, aby do moich kontaktów w telefonie dograć automatycznie zdjęcia. Da się tak?
Nie wiem czy to nie pytanie na osobny temat, bo rynek aplikacji powiększa się z każdym dniem, ale zapytam tutaj.
1. Polecacie jakaś konkretną aplikację do smsów? Piszę bardzo dużo, około 5 – 7 tysięcy wiadomości miesięcznie i chciałbym aby moja skrzynka smsowa miała więcej możliwości regulacji. Zmiana tła, wyszukiwanie po wyrazach, itp.
2. Szukam też dobrej aplikacji do synchronizacji kontaktów z fejsem, skypem i innymi komunikatorami. W zasadzie synchronizacja z fejsem by wystarczyła, głównie chodzi o to, aby do moich kontaktów w telefonie dograć automatycznie zdjęcia. Da się tak?
Leszek napisał(a):Szukam też dobrej aplikacji do synchronizacji kontaktów z fejsem, skypem i innymi komunikatorami. W zasadzie synchronizacja z fejsem by wystarczyła, głównie chodzi o to, aby do moich kontaktów w telefonie dograć automatycznie zdjęcia. Da się tak?
Zainstaluj oficjalnego klienta fejsa i zaznacz ptaszka w konfiguracji konta fejsowego (w ustawieniach systemowych), aby synchronizowal kontakty. To sie tyczy praktycznie wszsytkich sieci spolecznosciowych. Ten ficzer dobrze dziala rowniez np. z LinkedIn.
bieski napisał(a):W Nexusie masz czysty system który zasuwa zawsze
Nexus wychodzi z AOSP bez gapps?
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.