Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
Hej,
Pytanko, miałem kupić używanego della ze stacją dokującą coś w kwocie 1000 PLN, natomiast po dłuższym zastanowieniu skusiłbym się na jakiegoś mini PC.
Możecie coś podrzucić ?
Ewentualnie kto i gdzie takie urządzenia konfiguruje ?
Musi być jak najmniejszy, ale ma mieć DVD, najlepiej w wersji SLIM.
Pytanko, miałem kupić używanego della ze stacją dokującą coś w kwocie 1000 PLN, natomiast po dłuższym zastanowieniu skusiłbym się na jakiegoś mini PC.
Możecie coś podrzucić ?
Ewentualnie kto i gdzie takie urządzenia konfiguruje ?
Musi być jak najmniejszy, ale ma mieć DVD, najlepiej w wersji SLIM.
..::Born To Rise Hell::..
Hello.
Chcę sprzedać używanego laptopa na którym jest tylko jedna partycja. Chciałbym wykasować/zamazać wszystkie dane.
Jak to zrobić w przypadku jednej partycji? Oczywiście chodzi mi o trwałe usuwanie danych. By nikt w domowych warunkach jakiś tam programem nie mógł ich odtworzyć.
Chcę sprzedać używanego laptopa na którym jest tylko jedna partycja. Chciałbym wykasować/zamazać wszystkie dane.
Jak to zrobić w przypadku jednej partycji? Oczywiście chodzi mi o trwałe usuwanie danych. By nikt w domowych warunkach jakiś tam programem nie mógł ich odtworzyć.
Pewny sposób to tylko format i postawienie nowego systemu
wiesz jak to zrobić?
jaki tam jest system ?
wiesz jak to zrobić?
jaki tam jest system ?
Stawianie nowego systemu tylko nadpisze pewien obszar dysku. nadpisywanie zerami to tez kiepski pomysł. 35 nadpisanie danych już daje jakaś pewność, że nikt sobie tego nie odzyska.
Chcę go sprzedawać bez systemu i oddać całkowicie wykasowany dysk.
Standardowy format nie wiele da
A jest na nim chyba 7 zwykła. Coś takiego instalowałem "znaleziony w sieci wersja darmowa
". Naklejka jest od visty UK ale nie chce mi się bawić w instalacje nowego systemu na uszkodzonym lapku 
Chcę go sprzedawać bez systemu i oddać całkowicie wykasowany dysk.
Standardowy format nie wiele da
A jest na nim chyba 7 zwykła. Coś takiego instalowałem "znaleziony w sieci wersja darmowa
włóż płytę z Windą albo jakiegoś Linuxa i wybierz formatowanie partycji, zrób pełne, zostaw format NTFS.
Przy rozruchu z płyty masz opcję formatowania. ;–)
Przy rozruchu z płyty masz opcję formatowania. ;–)
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):zrób pełne, zostaw format NTFS.
w zupełności wystarczy
D4NI3L napisał(a):JohnnyB napisał(a):zrób pełne, zostaw format NTFS.
w zupełności wystarczybez udziwnień
Oczywiście, że nie wystarczy

Są programy do zapisywania niezapisanych obszarów dysku, ale niestety nie pamiętam nazwy tego, który miałem. Paragon coś tam się chyba nazywał. Pogooglaj chwilę i przypuszczam, że znajdziesz. W którymś starym numerze Chipa było o tym jak to zrobić.
glowasiek napisał(a):Gral ktos z was w Battlefielda 3 na kompie ?
Ja zakupiłem i przymierzam się do instalacji na dniach
Roman S.
Czerwony Smok
Czerwony Smok
glowasiek napisał(a):Tez zastanawiam sie nad kupnem tej gry, tylko nie wiem jeszcze czy na ps3 czy pc'ta
Jak masz mocnego kompa to tylko wersja na pcta, na konsolach wygląda dużo słabiej
Siw-y napisał(a):Siw-y napisał(a):kazałem zamówić ST9250410ASG znalazłem za 224zł
I żopa anulowali zamówienie i podnieśli cenę do 319 zł
Jakieś propozycje co warto brać a czego się wystrzegać?
Anulowali powtórnie i teraz jest za 450