Mazdowicze i książki
jeśli ktoś interesuje się piłką nożną (nie tylko Bundesligą i reprezentacją Niemiec) to polecam tytuł Philip Lahm Drobna róznica" – książka w przystępny sposób opowiada o piłce nożnej z najwyższego poziomu. Swoją drogą autor Lahm jest moim zdaniem zbyt skromny co do swojej osoby, ale moim zdaniem warto poczytać.
pozdrawiam
Patryk
Patryk
Z racji, że mój tryb życia musi być teraz leżący czytam co popadnie.
Ostatnio mąż wrzucił mi na telefon wszystkie części 50 twarzy Greya.
Co można napisać o tej "trylogii". G*wno, to mało powiedziane. Zaczynało się dość ciekawie ale szybko zamieniło się w beznadziejną mamałygę.
Nie polecam
Ostatnio mąż wrzucił mi na telefon wszystkie części 50 twarzy Greya.
Co można napisać o tej "trylogii". G*wno, to mało powiedziane. Zaczynało się dość ciekawie ale szybko zamieniło się w beznadziejną mamałygę.
Nie polecam
Ja właśnie zacząłem czytać książkę Jonathana Carrolla "Szklana zupa" jak przeczytam to napiszę recęzję
.
reav napisał(a):Ja czytam biografię Jobsa. Ale to pokręcony człowiek był
Chcesz coś sprzedać czy szykujesz profil pod SEO?
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Mi ta książka bardzo się spodobała, fajnie napisana, a osobowość Jobsa to dobry materiał na książkę
Teraz pochłaniam biografię Bodego Millera (wygrałem nawet w konkursie wydawnictwa słuchawki Jabra Play
Ja przeczytałem biografię Jobsa i jedno co wiem po lekturze – nie zdzierzylbym współpracy z takim człowiekiem. Trzeba mu oddać, że komputery przenośne robił świetne, czego o telefonach już bym nie powiedział.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Warto jeszcze przeczytać biografie Woźniaka – z punktu widzenia ludzi związanych z IT dużo ciekawsza postać.
Trusted computing – Yes or No?
Mała kolekcja
Dopisano 23 mar 2014, 12:58:
Przy okazji czytał ktoś coś tego autora i jakie są wrażenia. Pokazała mi się ta książka w rekomendacjach i z opisu wydaje się dość ciekawa:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/193470/policja
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
A ja polecam Stiega Larsson'a trylogię Millennium.
Jestem co prawda dopiero na początku drugiej części, ale już mnie mocno wciągnęła, więc podejrzewam, że i trzecia będzie genialna.
Na podstawie pierwszej nakręcono film "Dziewczyna z tatuażem" i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu film bardzo rzetelnie oddawał książkę. Wiadomo, że książka lepsza
ale wyjątkowo w filmie nie zniekształcono historii na własną modłę.
Jestem co prawda dopiero na początku drugiej części, ale już mnie mocno wciągnęła, więc podejrzewam, że i trzecia będzie genialna.
Na podstawie pierwszej nakręcono film "Dziewczyna z tatuażem" i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu film bardzo rzetelnie oddawał książkę. Wiadomo, że książka lepsza

good girls go to heaven bad girls go everywhere...
Ania_TM napisał(a):Hello, hello.
Czy są wśród nas ludzie, którzy jeszcze czytają książki?
Możemy sobie pogadać na ich temat, polecić jakieś dobre pozycje, powymieniać opinie, pośmiać się itp?
Ja akurat jestem osobą, która przepada za czytaniem książek
Czekam na pozostałych
Sa sa, polecam "W poszukiwaniu utraconego czasu" Prousta. Pasuje do wywodu na forum
Mazda CX-7 2.2d
sport+
sport+
Widzę, że nikt nie odwiedza działu od dłuższego czasu 
Co do Clarksona, to przeczytałem jego 3 książki i były bardzo fajne- konkretne, z dużą dawką humoru i wszystkie bardzo fajnie się czytało.
Teraz obecnie jestem na etapie rozwijania swojej pasji dotyczącej II wojny światowej- na razie przeczytane książki Bogusława Wołoszańskiego, Mariana Zacharskiego. Ale za chwilę zacznę zamawiać dalej, bo mi się już lektury kończą.
Co do Clarksona, to przeczytałem jego 3 książki i były bardzo fajne- konkretne, z dużą dawką humoru i wszystkie bardzo fajnie się czytało.
Teraz obecnie jestem na etapie rozwijania swojej pasji dotyczącej II wojny światowej- na razie przeczytane książki Bogusława Wołoszańskiego, Mariana Zacharskiego. Ale za chwilę zacznę zamawiać dalej, bo mi się już lektury kończą.
Mazda 6 Sakata 1.8 16V 120KM Comfort
Logo Mazda- i jest jazda :]
Mazda to nie tylko samochód- to filozofia i styl życia :)
Logo Mazda- i jest jazda :]
Mazda to nie tylko samochód- to filozofia i styl życia :)
- Od: 11 lip 2014, 23:28
- Auto: Mazda6 GG L8 '06 Sakata 1.8 16V Comfort
Ja w sumie ostatnie wakacje książek nie ruszałem (piękna pogoda
praca->sport->wieczorem spotkania ze znajomymi albo jeszcze raz sport lub wyjazdy, więc czasu na książki mało)
Ale przedwczoraj wgrałem już na Kindla drugą część "Śladami zapomnianych bohaterów". Polecam maniakom wojennym i nie tylko. Kolejny zbiór niepowiązanych opowiadań dotyczących głównie II Wojny Światowej (póki co), ale są też ciekawe opowieści z np. Wojny Secesyjnej czy bombardowania Japoni. Co mi się podoba – historie o Polakach, którzy bardzo mocno się zasłużyli nawet podczas Wojny Secesyjnej. Ja – pochłaniam z przyjemnością
Ale przedwczoraj wgrałem już na Kindla drugą część "Śladami zapomnianych bohaterów". Polecam maniakom wojennym i nie tylko. Kolejny zbiór niepowiązanych opowiadań dotyczących głównie II Wojny Światowej (póki co), ale są też ciekawe opowieści z np. Wojny Secesyjnej czy bombardowania Japoni. Co mi się podoba – historie o Polakach, którzy bardzo mocno się zasłużyli nawet podczas Wojny Secesyjnej. Ja – pochłaniam z przyjemnością
malutka napisał(a):A ja polecam Stiega Larsson'a trylogię Millennium.
Na podstawie pierwszej nakręcono film "Dziewczyna z tatuażem" i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu film bardzo rzetelnie oddawał książkę. Wiadomo, że książka lepszaale wyjątkowo w filmie nie zniekształcono historii na własną modłę.
Trylogia świetna. "Dziewczyna z tatuażem" to amerykańska ekranizacja. Zdeycodowanie lepsza była pierwotna, szwedzka wersja
Clarsona przeczytałem wszystkie, ubawiłem się.
Od siebie dorzucę "Człowiek w białym kombinezonie", czyli biografia Stiga z Top Gear.
Z innej beczki, polecam "Świat wg. Dziada". H. Niewiadomskiego – tak, tego dziada.
Obecnie przykładam sie do biografii S. Loeba.
Jestem teraz w połowie drugiego tomu "Pomika Cesarzowej Achai" Andrzeja Ziemiańskiego. Mimo, że nie czytałem pierwszego i tak wciąga niesamowicie 
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Grzesiunio napisał(a):Co do Clarksona, to przeczytałem jego 3 książki i były bardzo fajne- konkretne, z dużą dawką humoru i wszystkie bardzo fajnie się czytało.
Ja ma dokładnie przeciwne wrażenia. Kupiłem i przeczytałem jedną i baaaardzo się zawiodłem. Koleś, którego bardzo lubiłem i ceniłem jako teleprezentera – po prostu nie potrafi pisać. Wątki pozaczynane, nawet jeśli ciekawie się zapowiadały to nie miały sensownej puenty (co w tiwi jest mocną stroną Clarksona przecież!). Wielka zgacha

Ale za to polecam "Ominąć święta" Grishama. Pozycja krótka i arcyzaskakująca (biorąc pod uwagę osobę i dorobek autora)