Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
Ja troche obronię te podstawki chłodzące, poniewaz korzystam z nich. Mój Hp ma taka wade fabryczna, ża karta graficzna grzeje niesamowicie mocno. Mozna jajko usmazyć na klawiaturze. Oczywiście temperatura rosnie tylko przy wysilaniu karty – czyli przy graniu w gry itp. Taka podstawka przydaje się wtedy bardzo. Dopomaga ona, wprowadzając powietrze [przez otwory w spodniej częsci obudowy] do środka laptopa i naprawdę daje to sporo. Do zwykłego uzytkowania laptopa raczej nie ma sensu.
Jesli ktos by się decydował to polecam od razu kupic drozsza-firmową podkładkę, poniewaz te tanie szybko się rozpadają, pekają, puszcza w nich klej, itp.
Jesli ktos by się decydował to polecam od razu kupic drozsza-firmową podkładkę, poniewaz te tanie szybko się rozpadają, pekają, puszcza w nich klej, itp.
Jakiś tam podpis Leszka :P
ja swojego asusa xv75n przeczyściłem zdejmując dolną obudowę, złapałem go w ręce, i dmuchnąłem mocno powietrzem z płuc przez wentylator a cały syf wyleciał przez odkręconą obudowę
taki zabieg powtarzam co jakiś miesiąc i nie jest mi potrzebne sprężone powietrze
Polecam
taki zabieg powtarzam co jakiś miesiąc i nie jest mi potrzebne sprężone powietrze
Polecam

- Od: 30 lip 2009, 11:01
- Auto: m6
ja mam u siebie w asusie, 2.0 Intel core 2 duo 4 mb catch, 4bg ram, gf 9550 gt 1 gb 258 bit i gta smiga mi na wyskoich elegancko. Wydajność w wiv 7 pokazało mi mniejsza niż u ciebie.. Kolega dobrze wspomnial o ustawieniu max wydajności, podłączeniu lapka do zasilania i wtedy spróbować, sprawdź też czy tem nie jest za wysoka, może się przegrzewa troche, proponuję na wszelki wypadek przeczyścic. Sterowniki do karty musisz mieć dobre skoro pokazało ci tak duża wydajność.
ja mam u siebie w asusie, 2.0 Intel core 2 duo 4 mb catch, 4bg ram, gf 9550 gt 1 gb 258 bit i gta smiga mi na wyskoich elegancko. Wydajność w wiv 7 pokazało mi mniejsza niż u ciebie.. Kolega dobrze wspomnial o ustawieniu max wydajności, podłączeniu lapka do zasilania i wtedy spróbować, sprawdź też czy tem nie jest za wysoka, może się przegrzewa troche, proponuję na wszelki wypadek przeczyścic. Sterowniki do karty musisz mieć dobre skoro pokazało ci tak duża wydajność.
Bosaczek55 napisał(a):niby pisze w gta ze wykorzysta tylko 300 z 1000 dostepnych Mb...wiec nie wiem co jest grane...
Zainstaluj pierwszego lepszego patcha i problem zniknie. Nie ma za co.
Jakiś tam podpis Leszka :P
a jak masz ustawione zarzadzane energia ? wszystko na full? w opcjach zaawansowanych?
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
spoko ale sa jeszcze opcje zaawansowane u mnie np maks wydajnosc byla ori ustawiona na procka 80% tzn ze procek nie bedzie sie krecil wyzeja jak 80% swoich mozliwosci jak masz grafe ati to zobacz jak tam z ati power play
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
W Catalyst kliknij na Graphics i wybierz 3D. Teraz kliknij na AA i zaznacz opcję "Use custom settings". Odpal grę.
Edit:
Jak nie zaskoczy to pobierz stery do grafy z starszej wersji (Catalyst 9.5) może być. Niestety co nowsze wydanie to bardziej pierniczy kartę niż pomaga.
Edit:
Jak nie zaskoczy to pobierz stery do grafy z starszej wersji (Catalyst 9.5) może być. Niestety co nowsze wydanie to bardziej pierniczy kartę niż pomaga.
Why so serious?
- Od: 18 lip 2010, 04:14
- Auto: Mazda 323F, 2001 rok, silnik 2.0 benzyna, 131KM
Jako że mój twardziel to już pruchno (stara baracuda 40gb) chce kupić jakiś tani nowy dysk.
Minimum 500gb. Kwota to 150zł. Najtaniej wychodzi w prolinie. Znalazłem 3 dyski:
http://www.proline.pl/?p=WD+WD5000AADS
http://www.proline.pl/?p=SAM+50+16+HD502HJ
http://www.proline.pl/?p=SEAGATE+ST3500412AS
Najbardziej przemawia do mnie Caviar bo ma 32 mb cashu. Znowu na forach ludzie twierdzą że Shajsung F3 jest szybszy o 30% niż WD. Segate się podobno popsuł. Znajomi już reklamowali takie 2 sztuki. Co byście wybrali?
Minimum 500gb. Kwota to 150zł. Najtaniej wychodzi w prolinie. Znalazłem 3 dyski:
http://www.proline.pl/?p=WD+WD5000AADS
http://www.proline.pl/?p=SAM+50+16+HD502HJ
http://www.proline.pl/?p=SEAGATE+ST3500412AS
Najbardziej przemawia do mnie Caviar bo ma 32 mb cashu. Znowu na forach ludzie twierdzą że Shajsung F3 jest szybszy o 30% niż WD. Segate się podobno popsuł. Znajomi już reklamowali takie 2 sztuki. Co byście wybrali?

Osobiście od paru lat używam samsungów i jestem zadowolony, dyski są ciche i – przynajmniej mi – nie sprawiały nigdy problemów, wszystko działało jak najbardziej OK 
WD są głośne, a o seagate też słyszałem, że są awaryjne ostatnimi czasy...
Ja bym kupił Samsunga
WD są głośne, a o seagate też słyszałem, że są awaryjne ostatnimi czasy...
Ja bym kupił Samsunga
f*ck
WD jest z serii prądo oszczędnych, a co ma być szybkie musi żreć, palić, itp 
Ja osobiście mam sentyment do Seagate (nigdy mnie nie zawiodły) ale jeśli nowe są faktycznie awaryjne to chyba nie warto
Zostaje Samsung, osobiście uczulony na napędy tej firmy (złe doświadczenia ale to dawno, może teraz są ok)
Z opisów wynika że Seagate ma 1 talerz, im mniej elementów tym mniej rzeczy do popsucia
Ja osobiście mam sentyment do Seagate (nigdy mnie nie zawiodły) ale jeśli nowe są faktycznie awaryjne to chyba nie warto
Zostaje Samsung, osobiście uczulony na napędy tej firmy (złe doświadczenia ale to dawno, może teraz są ok)
Z opisów wynika że Seagate ma 1 talerz, im mniej elementów tym mniej rzeczy do popsucia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
nie kupuj samsungów ostatnio masakrycznie sie psują.
najlepiej wychodzi w tej chwili WD może i jest głośny ale najmniejsza awaryjność.
najlepiej wychodzi w tej chwili WD może i jest głośny ale najmniejsza awaryjność.
Miałem macierze na Szajsungach i Segatach – te pierwsze działały zawsze bezproblemowo, przy tych drugich były awarie... Różnica między tym co posiadasz a tym co chcesz kupić będzie tak wielka, że nawet jak kupisz dysk z serii Eco to i tak będzie o kilka długości szybszy a przy tym baaaaardzo cichy. Jakby coś to na cdrinfo poszukaj testów
Od pół roku używam WD Green coś tam z 64MB cache i jestem zadowolony, ale ten dysk to składnica backupów i nic poza tym. Co do awaryjności – nie zdąży się mam nadzieję wykazać, bo dyski do backupów co rok zmieniam na nowe profilaktycznie 
Jeszcze co do wytrzymałości Samsungów – dyski w laptopach mają najcięższy żywot a z doświadczenia które trwa już 10 lat powiedzieć mogę, że najtwardsze są właśnie Samsungi (ostatni mój nabytek ma 9 miesięcy) a najbardziej delikatne Toshiby...
Jeszcze co do wytrzymałości Samsungów – dyski w laptopach mają najcięższy żywot a z doświadczenia które trwa już 10 lat powiedzieć mogę, że najtwardsze są właśnie Samsungi (ostatni mój nabytek ma 9 miesięcy) a najbardziej delikatne Toshiby...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
People_Hate_Me napisał(a):najlepiej wychodzi w tej chwili WD może i jest głośny ale najmniejsza awaryjność.
popieram! od wielu lat kupuje dyski caviara. a opinie o glosnosci sa slabym i bardzo przesadzonym argumentem przeciwko dyskom WDC
nigdy mnie nie zawiodly te dyski, troszke bardziej sie grzeja i sa ciut glosniejsze
ale jesli nie masz pasywnego chlodzenia komponentow to glosnosc nie jest tu zadna karta przetargowa
ciut wieksza temperatura tez nie powinna byc minusem jesli nie jestes zboczonym overclockerem dla ktorego roznica 0,5*C w obudowie jest nie do zaakceptowania
ze swoich doswiadczen polecilbym najsolidniejszy dysk czyli WDC
ewentualnie samsung jako drugi..
Właśnie i awaryjność. Na tej 40 stce siedzę już przeszło 10 lat. Przeskanowałem ją ostatnio i miała bad sektorów na 3 mb. Nowy dysk mam nadzieje że wytrzyma też te 10 lat dlatego jeszcze muszę poczytać fora 
Jak narazie WD vs Shajsung segate odpadł w przebiegach
btw stary twardziel zostaje jako przenośny. Kieszeń już kupiłem za 20zł na allegro

Jak narazie WD vs Shajsung segate odpadł w przebiegach
btw stary twardziel zostaje jako przenośny. Kieszeń już kupiłem za 20zł na allegro
Ostatnio edytowano 14 wrz 2010, 18:39 przez sewo, łącznie edytowano 1 raz