kryystian napisał(a):uważaj jak robisz foty w kościele
to zawsze w reporterce jest problemem, ze często przed obiektem się idzie i trzeba robić zdjęcia, a jednocześnie uważać co z tylu
www.mazdaspeed.pl
kryystian napisał(a):uważaj jak robisz foty w kościele
kryystian napisał(a):uważaj jak robisz foty w kościele![]()
http://www.youtube.com/watch?v=jHJM7SUt ... re=related
rumunn95 napisał(a):panowie chcialbym zmienic obiektyw w moim d5000 jaki polecacie tak do 600-700 pln
rumunn95 napisał(a):panowie chcialbym zmienic obiektyw w moim d5000 jaki polecacie tak do 600-700 pln
rumunn95 napisał(a):no wlasnie bardziej uniwersalny
Azazel85 napisał(a):Sam wiesz jakich ogniskowych Ci brakuje, sam więc musisz sobie odpowiedzieć czy dla wg Ciebie warto.
Azazel85 napisał(a):Wg mnie dobrym kompromisem między uniwersalnością a jakością optyki, jest SAL 16-105/3,5-5,6 – niestety trochę droższym :/ Wg mnie, świetne szkiełko.
Artiks napisał(a):18-105 dobry optycznie ale do moich potrzeb trochę za ciemny ( fotki w mieszkaniu małego dziecka). Myślę czy zamienić go na 17-50 2.8 Tamrona czy może dokupić lampę SB700 i walić po suficieJasne szkło czy lampa... oto jest pytanie
nemi napisał(a):ponad 2.000 zł na obiektyw.
gero napisał(a):Cooo? 2000 za 16-105? Łomatko toż to rozbój w biały dzień!
gero napisał(a):Mam jasne obiektywy, a mimo to często zamykam przysłonę doświetlając lampa
nemi napisał(a):Czemu tak robisz?
nemi napisał(a):Jaki jest efekt bez doświetlenia, a jaki z doświetleniem?
nemi napisał(a):Chodzi mi przede wszystkim o jakość zdjęć w porównaniu z KITem, bo nie mam w tym względzie żadnego doświadczenia.
nemi napisał(a):Hehe, jest stanowczo za drogi. Nie dam rady wydać ponad 2.000 zł na obiektyw.
Artiks napisał(a):Myślę czy zamienić go na 17-50 2.8 Tamrona czy może dokupić lampę SB700 i walić po suficieJasne szkło czy lampa... oto jest pytanie
nemi napisał(a): Może tu się płaci za start ogniskowej na 16 mm, a nie na 18? Z tego co przyuważyłem im szerszy kąt, tym cena wzrasta...
gero napisał(a):Mam jasne obiektywy, a mimo to często zamykam przysłonę doświetlając lampa
gero napisał(a):Nie bardzo rozumiem pytanie. Efekt bez doświetlenia jest taki, ze masz zdjęcie niedoświetlone i odwrotnie.
Azazel85 napisał(a):Jak na plaży w pełnym słońcu zobaczysz gościa z lustrzanką, założoną na niej błyskającą lampą – pomyślisz wariat, któremu słońca za mało, czy cwany gość który błyskając lampą ustawioną na niedużą moc doświetlając z przodu, powoduje znikanie cieni rzucanych przez nos, włosy, usta, czy czoło albo policzek przy przechyleniu twarzy?
Azazel85 napisał(a):Cóż, dopóki nie zobaczysz jak taki sam kadr wygląda sfocony jakimś dobrym 70-200 na 200mm, będziesz twierdził że taki budżetowy 18-200 jest ok.
Azazel85 napisał(a):Jak nie potrzebujesz tak bardzo "góry" – tj długich ogniskowych, może pomyśl o Sigmie 17-70 – coś takiego, albo jeszcze lepiej zaczaić się na odsprzedawaną używkę czegoś takiego.
gero napisał(a):Dziecko to niestety nie model, któremu karzesz stać i pozować a on stoi i pozuje
Trochę poczytałem o Sigmie 18-200. Raczej ludzie są zadowoleni. Może nie nadaje się do fotek w kościele, ale ogólnie daje radę...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości