Telefony komórkowe
Xenocyd napisał(a):jednak z naprawde mocno przesadzona moim zdaniem cena i chocby
Cena jest ok, jednak nie na polskie realia. Pomyśl, że dla większości ludu na świecie to tylko np 499 jednostek walutowych.
Xenocyd napisał(a):Ta "mnogosc" aplikacji w google storze jest troche przereklamowana – conajmniej polowa z nich, to nikomu niepotrzebny crap, bzdety w stylu "pierdnij naciskajac ekran" itd
Taaa? Popatrz do konkurencji po cenach i dostęponości takich podstawowych narzędzie jak np pakiet biurowy, nawigacja gps czy przeglądarka plików, www, grafiki itd. O grach nie wspomnę. Znajdz np tapatalk na symbian
Xenocyd napisał(a):. Android ma tez swoje wady, ale idealu na swiecie nie ma
Ma kupe wad, ale nic sensowniejszego w tej cenie nie ma.
Xenocyd napisał(a):Kurde, no kazdy uzywa czego chce i co mu odpowiada!
Dokładnie
loockas napisał(a):Znajdz np tapatalk na symbian
a po co
loockas napisał(a):nawigacja gps
nokia maps wbudowane, dziala genialnie, uzywam jako nawigacje od samego poczatku i nigdy mnie nie zawiodla, wiec nie widze sensu szukania innych aplikacji gps.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Jak to po co?
Do obsługi for internetowych ? :O w tych czasach to raczej jedna z ważniejszych opcji..

A na co mi Turbina w samochodzie
przecież, są też wersje które nie posiadają tej opcji 

W polityce aple podoba mi się optymalizacja systemu. Do tej pory nie potrafię zrozumieć jak nowy sgs3 po wyjęciu z pudełka i przywróceniu aplikacji z poprzedniego HTC sensation zwyczajnie lagowal. Sprzęt za ciężki pieniądz, najlepsze podzespoły a chodził gorzej niż moja stara poczciwa Motorola defy z tym samym zestawem aplikacji i widgetow. Kolejne aktualizacje/poprawki naprawily działanie sgsa ale musicie przyznać, ze coś jest z tym nie tak! A w jabłku chyba nigdy nie dojdzie do takiej sytuacji. Co do udogodnień które oferuje android przez choćby wspomniany wyżej tapatalk – nikt nie będzie wiedział, ze go potrzebuje do czasu gdy nie będzie z niego korzystał. Też miałem opory z przejściem na androida z symbiana. Nie muszę tłumaczyć tym co zrobili ten sam krok dlaczego Symbian teraz dla mnie przestał istnieć. Porównanie z turbina w aucie nie jest adekwatne bo dla mnie ona jest zbędna zwłaszcza w silnikach benzynowych.
fiat 126p => Ford Fiesta I => Ford Fiesta II (LPG) => Opel Vectra (LPG) => Citroen XM (PB) => VW Passat (LPG) => Volvo V40 (ON) => Mazda 626 GF (LPG). – to są pojazdy którymi jeździłem dłużej niż rok. Mogłem coś pominąć.
- Od: 4 kwi 2011, 15:06
- Auto: Mazda 626 GF 1.8 (90km) 98r + LPG
Dla mnie też turbina była zbędna do puki nie zacząłem jej używać w aucie z silnikiem benzynowym
to jak z tapatalk'iem 

loockas sluszność prawisz 
ale
na win8 sie nie zamierzam przenosić wole mojego Maca 
ale
nemi napisał(a):Apple wypuścił przecież bubla w postaci map na 5... Także nie piszcie jaki jest cudowny, bo wcale tak nie jest... To samo z kolorami w aparacie.
Nikt nie pisze, że jest idealny. Optymalizacji nie da się jednak mu odmówić. A co do map, to myślisz, że google te aktualizacje mapsów wypuszcza z powodu nowych map? Co chwilę u któregoś producenta się mapy wysypują. Przed ostatnia poprawka naprawiała błędy m.in w HTC. Z tym, że w przypadku Apple jest na kogo zwalić, bo wszystkie jest jednego producenta. W przypadku androida bugów szuka się w oprogramowaniu googla oraz w aplikacjach/modyfikacjach i sprzęcie wielu innych producentów. Myśle, że gdyby androida robiono tylko pod jedną platformę, to po pierwsze byłby znacznie lepszy, a po drugie byłby znacznie droższy
Nie twierdzę, że iOS jest bez wad. Android jednak daje najwięcej możliwości w przeliczeniu na złotówkę za urządzenie. W przypadku androida mamy rozrzut od 400zł za najprostszy smartfon do 2-3kzł za topowe modele.
nemi napisał(a):Apple wypuścił przecież bubla w postaci map na 5... Także nie piszcie jaki jest cudowny, bo wcale tak nie jest... To samo z kolorami w aparacie.
Wysyłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2
Czym jest bubel map w porównaniu do zawodu którego doznali właściciele sgs3 wyciągając go z pudełka. To cudo mocno lagowalo na TW. Żadna nakładka/launcher nie był w stanie tego zmienić. Oddałem go nawet na gwarancje bo nie wierzyłem, ze to tak działa u wszystkich. Serwis wiedział o problemie zarządzania ramem więc nic nie zrobił. Na takie coś w apple sobie nie pozwolą... Kolejna sprawa, ze potencjał słuchawek z androidem prawie nigdy nie będzie w całości wykorzystany. Co z tego, ze mamy 4 rdzenie skoro 2 rdzeni ze starszych modeli jeszcze nie wykorzystano a już się o nich zapomina... Za to też się płaci kupując iphona by producent o starszych nie zapomniał a jeśli już zapomina to dokłada on wszelkich starań by z zapomnianego modelu wyciągnąć maksimum. Osobiście produkty appla nie podchodzą pod mój gust z innych powodów ale ta nagonka i bojkotowanie jabłek jest delikatnie mówiąc głupia i wynika prawdopodobnie z nieznajomości tych słuchawek i samego ios.
fiat 126p => Ford Fiesta I => Ford Fiesta II (LPG) => Opel Vectra (LPG) => Citroen XM (PB) => VW Passat (LPG) => Volvo V40 (ON) => Mazda 626 GF (LPG). – to są pojazdy którymi jeździłem dłużej niż rok. Mogłem coś pominąć.
- Od: 4 kwi 2011, 15:06
- Auto: Mazda 626 GF 1.8 (90km) 98r + LPG
nemi napisał(a):Apple wypuścił przecież bubla
A teraz poczytajmy wszyscy o nowym androidzie 4.2 i jego już kilkunastu zarejestrowanych bugach. Najgorsze to spadki wydajności i FC, a najzabawniejsze to wycięcie grudnia z kalendarza
Na pocieszenie Windows Phone 8 też nie zadebiutował zbyt owocnie i troche błędów zaliczył.