brii napisał(a):Zależy od obiektywu, w Twoim przypadku obiektyw na najdłuższej ogniskowej może otworzyć się max na 5.6 a na najkrótszej na 3.5.
To czegoś tu nie rozumiem. W ustawieniach aparatu mogę ustawić MINIMUM 5.6 a maksimum nie wiem, ale doszedłem do 8 i chyba dało się więcej. No chyba, że jest jakiś mnożnik.
Czyżby wydatki dopiero się rozpoczęły?! Już wczoraj mnie naciągnęli na jakiś neutralny filtr UV za kilkadzisiąt zł, żeby niby obiektyw się nie niszczył... Jak się okaże, że natychmiastowe kupno jaśniejszego obiektywu jest koniecznością, to się po prostu zirytuje

. I tak wydałem 700 zł więcej, niż pierwotnie zakładałem.
Sony pozycjonuje ten aparat jako średnio zaawansowany, więc uważam, że mi wystarczy aż nadto, ale chyba muszę zacząć od jakieś książki, żeby dowiedzieć się w ogóle o co kaman i zagadnień z zakresu optyki. A przy dziecku o czas nie jest łatwo...
Na razie muszę powiedzieć, że aparat jest fajny, bo ma sporo różnych guzików i reklamowała tę linię Martyna Wojciechowska, a to sympatyczna osoba

. Cały czas mam nadzieję, że do moich zastosowań mimo wszystko wystarczy póki co to, co było w zestawie.