Wakacje, urlopy, wyjazdy – wątek zbiorczy

Panowie & Panie gdzie na mazury na weekend... co polecacie ?
Oczekuje żeby były blisko do jeziora max200 m , było gdzie coś zjeść i nie zjadły mnie komary ... reszta mało ważna...
Oczekuje żeby były blisko do jeziora max200 m , było gdzie coś zjeść i nie zjadły mnie komary ... reszta mało ważna...
Podskocz sobie tu
http://turnusy.owbajka.pl/#zakwaterowanie
Prosty dojazd, dobre warunki noclegowe, bardzo dobra jedzenie i przede wszystkim dużo. Wszystko za naprawdę przyzwoitą kasę
http://turnusy.owbajka.pl/#zakwaterowanie
Prosty dojazd, dobre warunki noclegowe, bardzo dobra jedzenie i przede wszystkim dużo. Wszystko za naprawdę przyzwoitą kasę
-
Szalotka
Witam koledzy , chciałbym zasięgnąc opinni , na temat jakiegoś miejsca nad naszym morzem , na krótki urlopik. Chciałbym jednak zaznaczyc , że nie szukam poprostu spania , bo wiadomo z tym nie ma problemu. Szukam miejsca gdzie , w razie braku słońca nie będę mulił w hotelu , pensjonacie czy domku . Tak właśnie spędziłem pół urlopu w 2012 r. Znalazłem w miejscowości Pogorzelica fajny ośrodek który nazywa się Sandra Spa. http://www.sandra.ta.pl/ Są tam piękne baseny jaccuzi i inne różne atrakcje nawet jak nie ma pogody . Lecz trochę mam obawe co do tego ośrodka gdyż czytałem opinie i nie są zbyt pochlebne. Nie chodzi o sam ośrodek tylko o np syf , niekulturalną obsługę i takie tam.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Polecam okolice Krynicy Morskiej. Zajefajne plaże (puste po odjechaniu ok 3-4km od miasta i czyste). Do tego masz rzut beretem do trójmiasta gdzie zawsze jest co robić, ale nie koniecznie chciałbym tam spędzać cały urlop. Całkiem blisko jest do malborka. jak ktoś nie był, to zamek zrobi na nim ogromne wrażenie.
A ja mogę Ci polecić 2 opcje
1. Mrzeżyno – jak na miejscowość nadmorską to jest stosunkowo Cicho i spokojnie. Fakt faktem 2 dobre knajpy (żeby posiedzieć, popić i potańczyć:) ) i dużo restauracji od FastFoodów po restauracje z daniami orientalnymi. Jest tam główna ulica i krótkie boczne więc do morza maksymalnie 500m. W czasie niepogodo PKSem, autem lub pieszo wzdłóż plaży to już od Ciebie zależy można jechać do Kołobrzegu, Koszalina.
2. Łeba – tu jest b. dużo turystów więc ciasno... Ale dużo knajp, dyskotek, sklepów. nad morze daleko bo nawet do 30 minut spacerkiem ale jak się lubi chodzić to to nie problem. Czym dalej od morza tym oczywiście taniej. W razie niepogody można zrobić wycieczkę do Słowińskiego Parku Narodowego, a tam wydmy, wojskowy poligon niemiecki, lub podróż po jeziorze Łebskim, Za Parkiem można zwiedzić wioskę Kluki z Muzeum Wsi Słowińskich. W okolicach Łeby jest również kilka latarni morskich.
Z czystym sumieniem polecam Łebe. To miasto ma taki jakiś klimat w sobie. Fakt dużo ludzi to jest ewidentny minus.
Sorki że nie podaję linków do kwater, bo każdy lubi coś innego. Ceny od 25zł wzwyż.
PS: A ja mam pytanie do osób z pod granicy Polsko-Ukraińskiej. Jadę w lipcu na wieś pod Biłgoraj. Co w tamtych okolicach można zwiedzić by nie siedzieć całego wyjazdu na wsi w polu?
Ew. co byście mogli zaproponować, aby zobaczyć po drodze z Górnego Śląska w tamtą stronę?
1. Mrzeżyno – jak na miejscowość nadmorską to jest stosunkowo Cicho i spokojnie. Fakt faktem 2 dobre knajpy (żeby posiedzieć, popić i potańczyć:) ) i dużo restauracji od FastFoodów po restauracje z daniami orientalnymi. Jest tam główna ulica i krótkie boczne więc do morza maksymalnie 500m. W czasie niepogodo PKSem, autem lub pieszo wzdłóż plaży to już od Ciebie zależy można jechać do Kołobrzegu, Koszalina.
2. Łeba – tu jest b. dużo turystów więc ciasno... Ale dużo knajp, dyskotek, sklepów. nad morze daleko bo nawet do 30 minut spacerkiem ale jak się lubi chodzić to to nie problem. Czym dalej od morza tym oczywiście taniej. W razie niepogody można zrobić wycieczkę do Słowińskiego Parku Narodowego, a tam wydmy, wojskowy poligon niemiecki, lub podróż po jeziorze Łebskim, Za Parkiem można zwiedzić wioskę Kluki z Muzeum Wsi Słowińskich. W okolicach Łeby jest również kilka latarni morskich.
Z czystym sumieniem polecam Łebe. To miasto ma taki jakiś klimat w sobie. Fakt dużo ludzi to jest ewidentny minus.
Sorki że nie podaję linków do kwater, bo każdy lubi coś innego. Ceny od 25zł wzwyż.
PS: A ja mam pytanie do osób z pod granicy Polsko-Ukraińskiej. Jadę w lipcu na wieś pod Biłgoraj. Co w tamtych okolicach można zwiedzić by nie siedzieć całego wyjazdu na wsi w polu?
Było:
Renault Clio 2 ph1 1.2l 2000r. – 2009-2011
Mazda 6 GG. 2.0 CDiT 121KM 2003r. – 2013-2015
JEST: Škoda Rapid 2015r. – 2015 – ...
Renault Clio 2 ph1 1.2l 2000r. – 2009-2011

Mazda 6 GG. 2.0 CDiT 121KM 2003r. – 2013-2015

JEST: Škoda Rapid 2015r. – 2015 – ...

Witam !
W połowie sierpnia wybieram się na ostatnie prawdziwe wakacje w życiu po skończeniu szkoły , konkretny kierunek – Władysławowo .
Do przejechania cały kraj , wyjeżdżam z okolic Wodzisławia śląskiego .
W Związku z tym mam pytania do forumowiczy . Czy ktoś ze śląska cisnął podobną trasę w tym roku ? Duzo dróg w remoncie , fotoradary , jakaś polecana trasa ? Planuję jechać A1 do katowic , potem wjechać na S1 i tą ekspresówką cisnąć już dalej i znów wjechać już na zrobioną A1 , odżałować te 30 zł i spokojnie , oszczędnie dojechać do tego Gdańska itd ...
Trasę chcę zrobić w 1 dzień ale nie gnać na złamanie karku . Mam nadzieje , że moja 626 DiTD zejdzie poniżej 6l w trasie z klimą . Autko po wymianie wszystkich filtrów i oleju chyba da rade , w sumie to moja pierwsza taka długa trasa .
W połowie sierpnia wybieram się na ostatnie prawdziwe wakacje w życiu po skończeniu szkoły , konkretny kierunek – Władysławowo .
Do przejechania cały kraj , wyjeżdżam z okolic Wodzisławia śląskiego .
W Związku z tym mam pytania do forumowiczy . Czy ktoś ze śląska cisnął podobną trasę w tym roku ? Duzo dróg w remoncie , fotoradary , jakaś polecana trasa ? Planuję jechać A1 do katowic , potem wjechać na S1 i tą ekspresówką cisnąć już dalej i znów wjechać już na zrobioną A1 , odżałować te 30 zł i spokojnie , oszczędnie dojechać do tego Gdańska itd ...
Trasę chcę zrobić w 1 dzień ale nie gnać na złamanie karku . Mam nadzieje , że moja 626 DiTD zejdzie poniżej 6l w trasie z klimą . Autko po wymianie wszystkich filtrów i oleju chyba da rade , w sumie to moja pierwsza taka długa trasa .

- Od: 30 gru 2010, 12:11
- Auto: 626 GW 2.0 DiTD
6 remontów po drodze.
1 ruch wahadłowy, najniższe ograniczenie prędkości przy robotach drogowych: 50 km/h.
Rzecz jasna autostradami trzeba jechać
.
http://mapa.targeo.pl/1_Wodzis%C5%82aw% ... ,2_2072338,
1 ruch wahadłowy, najniższe ograniczenie prędkości przy robotach drogowych: 50 km/h.
Trasa optymalna, uwzględnia Targeo Traffic (natężenie ruchu i zablokowane drogi)
637km – 7 godz. 7 min
Rzecz jasna autostradami trzeba jechać
http://mapa.targeo.pl/1_Wodzis%C5%82aw% ... ,2_2072338,
no tak....kto jedzie na windsurfing na półwysep to uderza właśnie tą drogą i wszystko stoi.
Ale jest droga, którą można to ominąć
Z obwodnicy trzeba zjechać przy Realu (Gdańsk Osowa), jechać na Wejherowo (przez Chwaszczyno), wyjeżdża się w Wejherowie i można albo dobić do Redy i odbić w stronę półwyspu lub pojechać bocznymi drogami i ominąć wszystko – w takim wypadku nadkłada się 13 km , a jedzie się bez korków 
Ale jest droga, którą można to ominąć
dobrze prawi kolega wyżej. to dość sensowna alternatywa z tylko jednym słabym punktem – rondo w Chwaszczynie. Ale to pikuś w porównaniu do "standardowej" trasy
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
http://www.4kolkaszczescia.pl
Ja mogę polecić Ustroń. Jest piękny. Ceny w sezonie są, ale gdzie ich nie ma. I tak są chyba mniejsze niż w Zakopanem czy w innych znanych miejscach. Ludzi są naprawdę spoko, jest gdzie pochodzić, gdzie napić się piwka albo dwóch
Polecam
-
EddyDD
czerwonekorale napisał(a):kto z lękiem wysokości idzie w wysokie tatry???
A komu i czemu to pytanie ma służyć

-
miro62
Ja moge polecic wyjazd samochodem do Chorwacji. Droga do granicy przez Czech, Austrie i Slowenie prosta jak drut. W samej Chorwacji odradzam sama polnoc ze wzgledu na skaliste zejscie do morza im dalej na polodnie tym lepiej. Polska moze sie uczyc od tego kraju jak budowac autostrady.
My zatrzymalismy sie na wyspie Krk i bylo rewelacyjnie. Mam nadzieje w tym roku tez pojechac do tego kraju.
Koszt wyprawy we dwojke z paliwem i bez bawienia sie w szukanie tanich noclegow wyszedl nas niecale 4000 zl. Dodam ze jechalismy na calkowitego partyzanta
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4
My zatrzymalismy sie na wyspie Krk i bylo rewelacyjnie. Mam nadzieje w tym roku tez pojechac do tego kraju.
Koszt wyprawy we dwojke z paliwem i bez bawienia sie w szukanie tanich noclegow wyszedl nas niecale 4000 zl. Dodam ze jechalismy na calkowitego partyzanta
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1