ZOOMik napisał(a):Nie „nawrzucałem”, lecz merytorycznie odniosłem się m.in. do poruszonych przez Ciebie technicznych aspektów obrazu tv, gdzie niestety wyraźnie obnażyłeś swoją nieznajomość tematu. W świetle tych „rewelacji”, którymi nas uraczyłeś, podpieranie się rzekomymi latami doświadczeń, porównań, obserwacji brzmi za przeproszeniem jak jakiś kiepski żart.
ZOOMik napisał(a):Kolego Kelm, dalej lejesz wodę aż chlupie i unikasz odpowiedzi na niewygodne pytania. Wcześniej chciałem się dowiedzieć na jakiej podstawie twierdzisz, że plazmy się psują. Cisza. Sharp wg Ciebie jest najlepszy, bo…i tu długa lista „cudów” w tym niezawodny, wytrzymały. A gdy Barthez zapytał…a co się działo z innymi posiadanym TV, czy się psuły? Ty na to: że Sharp od 2007 wygląda i działa jak świeżo ze sklepu. Znów „unik” i ciąg dalszy opowiadania bajek...tak, tak na pewno wygląda jak świeżo ze sklepu, zwłaszcza kiedy, jak piszesz, Twoje pociechy traktują go klockami, piłkami, rękami, paluchami, matchbox-ami.![]()
Osobiste wycieczki to nie jest merytoryczna dyskusja, a na pytanie na które nie znałem odpowiedzi po prostu nie odpowiadałem, dla Ciebie to może być dziwne i traktujesz to jako "niewygodne omijanie trudnych pytań", dla mnie to naturalne, że jak czegoś nie wiem to o tym nie paplam. Ty najwyraźniej wszystko wiesz, ba nawet wiesz w jakim stanie technicznym i wizualnym znajduje się mój telewizor, o wszechwiedzący, powinieneś zostać doradcą w mediamarkcie. Jeżeli chodzi o psucie się plazm częściej niż LCD to jest to wiedza powszechna często poruszana na forach dyskusyjnych dotyczących elektroniki.
Ja już kończę ten offtop i nie zamierzam tutaj nawet zaglądać, więc możesz nawet 10 stronicową odpowiedź sobie walnąć, nie zmieni to jednak faktu, że Twoja rzekoma "wiedza' jest kalką z wiki i nie jest oparta na doświadczeniu, a to trochę za mało by mienić się znawcą i pouczać innych, którzy sami wszystko zaobserwowali i podzielili się tym na forum. Teraz przyznaję, że niepotrzebnie, ale skąd mogłem wiedzieć, że tutaj takiego "eksperta" znajdę.