Muwies :D

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez ravo » 19 sie 2007, 13:05

Masakra....

popieram :) a na zlocie mazd poszlismy na ten film :)
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez nemi » 19 sie 2007, 22:09

A teraz obejrzałem "Next". Da radę obejrzeć, mimo że to mało realistyczna bajeczka. Ale szybko minął, więc widocznie mnie zaciekawił <lol>

Polecam też "Man on fire" – historia gościa, który stał się ochroniarzem, a dziewczynka, którą chronił została porwana. Film godny uwagi <spoko>
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Adaś » 19 sie 2007, 22:54

nemi napisał(a):Polecam też "Man on fire"

"Człowiek w Ogniu" Denzel Washington i Dakota Fanning
Super film
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez nemi » 19 sie 2007, 23:06

Obejrzałem to w ub. tygodniu w pracy hahaha (nie było połączenia z serwerem i się nie dało pracować, żeby nie było niedomówień :P)
Forumowicz

Postprzez Artiks » 19 sie 2007, 23:58

ravo napisał(a):na zlocie mazd poszlismy na ten film
Nie wracajmy do tych traumatycznych przeżyć <lol> A ja świeżo po Transformers super efekty fabuła =0. Dobry do obejrzenia w tygodniu po ciężkim dniu pracy, jak z myśleniem nie za dobrze ;)
Forumowicz

Od: 29 gru 2006, 12:17
Auto: 323F BA Z5 –> RENAULT LAGUNA III 2.0 DCI

Postprzez Tommy » 20 sie 2007, 04:19

Jako ze obejrzalem the bourne Identity i the bourne supremacy, poszedlem sobie do kina oczywiscie na the bourne ultimatum.

Nawet nie probuje opisac filmu przymiotnikami, powiem tylko ze nie tylko sie nie zawiodlem, ale tez nie wypilem coli by nie stracic ujecia biorac lyk, a w polowie filmu zlapalem sie ze mialem nogi w powietrzu...Zayebisty film, w pierwszej trojce moich najlepszych ever.

Aaa, ta nuta to moby extreme ways
Początkujący

Od: 30 mar 2007, 18:50
Auto: MX6 2.5 V6 94'

Postprzez Dr_Astic » 20 sie 2007, 10:26

nemi napisał(a):Obejrzałem właśnie Szklaną Pułapkę 4. Powiem tak: hahaha
Myślałem, że obejrzę film sensacyjny, ale jest to raczej gatunek fantasy. Śmigłowiec można zestrzelić radiowozem, klepiąc na kompie w busie przejąć kontrolę nad pierwszym lepszym samolotem, w ciemnym zaułku przeprogramować komórkę (Nokia), żeby stała się czymś w rodzaju Mainframe IBMa, jeździć ciężarówką po walącym się moście, a w ostateczności skoczyć na ogon odrzutowca F35 i w ten sposób uratować pupę. Już nie wspomnę, że amerykański kozak zabija trzy tuziny ludzi, 17 razy spada z wysokości 100 m i z tego wszystkiego ma parę zadrapań i postrzeleń. Oczywiście dopiero na końcu musi przez 5 minut posiedzieć i odpocząć.

Aaaa, bo nie znasz dowcipu o Bruce'sie Willis'ie
-Dlaczego Bruce Willis nie zagrał w Titanicu?
–...
-Bo by wszystkich uratował! <lol>
nemi napisał(a):A teraz obejrzałem "Next". Da radę obejrzeć, mimo że to mało realistyczna bajeczka. Ale szybko minął, więc widocznie mnie zaciekawił

Byłem na nim wczoraj... Owszem – mało ambitne kino, ale wciąga. Ogólnie OK. <ok>

Natomiast film, który ostatnio mnie rozwalił to nowy film Quentina – Grindhouse – Deathproof z Kurtem Russelem!
Jest po prostu masakryczny! Połaczenie Pulp Fiction i Sin City.
Nie będę Wam streszczał filmu, bo każde słowo powiedziane o jego fabule może zepsuć radość oglądania.
Smaczku dodaje fakt, że film specjalnie został zrobiony (zmontowany) "niechlujnie" na wzór niszowych, niekomercyjnych produkcji amerykańskich z lat '70 <spoko>
Miłego oglądania :)
Forumowicz

Od: 18 kwi 2007, 10:08
Auto: biała 323F BJ 1.8GT 16V DOHC

Postprzez CheZZy » 20 sie 2007, 10:53

nemi napisał(a):Obejrzałem to w ub. tygodniu w pracy hahaha (nie było połączenia z serwerem i się nie dało pracować, żeby nie było niedomówień :P)

ściągnełeś , czy jakaś stronka jest ?:D
Forumowicz

Od: 28 paź 2006, 18:49
Auto: MPV 2,0 benzyna 2000r., volvo v50

Postprzez Emiel » 20 sie 2007, 11:23

Dr_Astic napisał(a):Natomiast film, który ostatnio mnie rozwalił to nowy film Quentina – Grindhouse – Deathproof z Kurtem Russelem!

ja też polecam ten film, ale tylko tym, którym podoba się styl Tarantino, bo inaczej zobaczą tylko kupę kiczu i wyjdą w połowie ;)

mi osobiście podobał się styl w jakim to zostało zmontowane :)

a no i jeszcze ostatnia scena, która powaliła mnie na kolana ;)
Forumowicz

Od: 8 lis 2005, 23:16
Auto: MX-6 2.5 V6

Postprzez Adaś » 20 sie 2007, 12:57

Emiel napisał(a):a no i jeszcze ostatnia scena,

no i Lap Dance :D Demi Moore ze swoim Striptease może się schować :P
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Bimbak » 29 sie 2007, 14:02

ehh TRANSFORMERS
Dla tych co oglądali kreskówkę za młoda i ją kochali – filmu nie da się opisać słowami. Mnie po prostu powalił na kolana. W życiu żaden film mi się bardziej nie podobał.
Dla tych co bajki nie oglądali lub im nie podchodziła. Świetne sceny walki, przezabawne dialogi w wersji anglojęzycznej (polskie napisy do bani), efekty i ujęcia zapierające dech w piersiach, i niesamowicie przemyślane wątki związane z robotami, czyli to jak się maskowały, jak się pojawiały i jak działały. Trochę mi przeszkadzało że roboty gadały między sobą jak ludzie mimo że wcale nie musiały jak to wynikało z początku filmu no i tylko amerykańskie fury ... bleeh :P. Poza tym wszystko układało się w logiczną całość co ostatnio jest rzadkością w amerykańskim kinie.
Dla mnie film chyba otrzyma status kultowego. Widziałem 2 razy a to nie koniec :D

NEXT
Nie nie nie... żałosne. Żałuje że straconego na nim czasu nie poświeciłem na kontemplacje o sensie życia. Jak już miałem nadzieję że film się rozkręci to on się skończył <glupek2>
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Xavier » 22 wrz 2007, 21:40

KATYŃ.......
Polecam...Film świetny.
Pierwszy raz byłem w kinie z którego widownia po seansie wychodzila w kompletnej ciszy...
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez Dr_Astic » 24 wrz 2007, 10:40

Xavier napisał(a):KATYŃ.......
Polecam...Film świetny.
Pierwszy raz byłem w kinie z którego widownia po seansie wychodzila w kompletnej ciszy...

Słyszałem, że dobry.
Jak nie lubię Wajdy i tych jego nawiedzonych wizji, tak przejdę się do kina...
Podobno warto
Forumowicz

Od: 18 kwi 2007, 10:08
Auto: biała 323F BJ 1.8GT 16V DOHC

Postprzez Żanetka » 24 wrz 2007, 12:21

Państwo młodzi: Chuck i Larry

Śmieszny film mi sie bardzo podobał :)
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
Forumowicz

Od: 7 wrz 2006, 22:19
Auto: mazda 6

Postprzez loockas » 26 wrz 2007, 21:44

Polecam...Film świetny.

Wlasnie wrocilem z kina... Film jest wstrzasajacy. Potwierdzam, nikt slowa nie wypowiedzial po zakonczeniu filmu. 90% kobiet wychodzilo ze lzami w oczach. Idzcie do kina, tego sie nie da opisac.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Żanetka » 26 wrz 2007, 21:51

Polecam...Film świetny.

loockas napisał(a):Wlasnie wrocilem z kina... Film jest wstrzasajacy. Potwierdzam, nikt slowa nie wypowiedzial po zakonczeniu filmu. 90% kobiet wychodzilo ze lzami w oczach. Idzcie do kina, tego sie nie da opisac.

ja tez byłam przedwczoraj na tym Filmie, i rowniez zdecydowanie polecam tego sie nie da opisac i wg mnie obejrzenie tego filmu w pozniejszym czasie (np na dvd) w domu nie da takiego efektu jak w kinie.... popieram ze tego nie da sie opisac, u nas tez wszyscy w ciszy wychodzili z kina....
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
Forumowicz

Od: 7 wrz 2006, 22:19
Auto: mazda 6

Postprzez anonimka » 30 wrz 2007, 18:22

Polecam...Film świetny.

dokładnie tak jak mówisz....

wychodzilismy z kina i była totalna cisza.... nikt nic nie mowil...nikt nie rozmawiał...

bardzo polecam – ja na drugi dzien ogladałam jeszcze pianiste... tak w ramach przypomnienia...
In this white wave I am sinking...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
Forumowicz

Od: 31 mar 2007, 15:10
Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...

Postprzez nemi » 30 wrz 2007, 20:55

A ja przed chwilą obejrzałem film "Rocky Balboa". Ogólnie film w podobnym stylu, co poprzednie, jeśli ktoś lubi te filmy, to będzie w miarę zadowolony. Może to trochę przegięcie pałki, żeby facet w tym wieku wychodził na zawodowy ring, ale jakoś da się obejrzeć.
Dziwne jest tylko to, że na ulicach Rocky jest pośmiewiskiem, a tłumy go kochają <jelen>
Forumowicz

Postprzez Sokool » 30 wrz 2007, 21:20

nemi napisał(a):"Rocky Balboa"

Fajny. Jak na rockiego taki dość spokojny, przynajmniej na początku. Według mnie bardzo dobre zakończenie całej serii.
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez oleńka » 1 paź 2007, 10:07

Film Katyń bardzo godny polecania.Bardzo wzruszający,wszystko dobrze ukazane.Bardzo wzruszajacy...polecam.Scena z zasypywaniem ciał byla masakryczna
Forumowicz

Od: 29 lip 2005, 21:18
Auto: mazda 121 :)