Szukam czegoś co będzie ciekawszym pomysłem niż CBR600RA.
Motocykle
Gdybym wiedział to bym nie marudził 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
No to teraz wyskoczę jak filip z konopii ...
Yamaha MT-09.
W PL mała podaż ale do 30 tys da radę kupić roczny motocykl, z ABSem i co najważniejsze z ciekawym silnikiem.
Nie jest to idealny sprzęt. Zawieszenie jest takie se – raczej słabe, podobnie jak zarządzanie FI. Przydała by się też jakaś owiewka. Dodatkowym nakładem gotówki pójdzie to wszystko jednak ogarnać.
Ponoć nowy model na 2015 z owiewką ma poprawione zarządzanie FI i może Yamaha zechce to przenieść na starsze MT-ki swoich klientów.
Yamaha MT-09.
W PL mała podaż ale do 30 tys da radę kupić roczny motocykl, z ABSem i co najważniejsze z ciekawym silnikiem.
Nie jest to idealny sprzęt. Zawieszenie jest takie se – raczej słabe, podobnie jak zarządzanie FI. Przydała by się też jakaś owiewka. Dodatkowym nakładem gotówki pójdzie to wszystko jednak ogarnać.
Ponoć nowy model na 2015 z owiewką ma poprawione zarządzanie FI i może Yamaha zechce to przenieść na starsze MT-ki swoich klientów.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Bimbak napisał(a):Yamaha MT-09.
Myślałem o tym sprzęcie, nawet byłem obejrzeć – da się duże rabaty utargować, tak duże, że warto zastanawiać się nad nówką. Jednak jak usiadłem na tym mocie to mnie nie przekonał. Wady doskonale wypunktowałeś, sprzęt dla osoby szukającej mota na co dzień w dobrej cenie jest bardzo dobry, ale dla mnie nie...
Tylko na wszystkie te wady Aftermarket ma lekarstwo. Oczywistym jest, że prawie każdy producent zawieszenia ma w ofercie swoją alternatywe dla tego motocykla, ale dość popularne do tego motocykla są też reflashe poprawiające pracę FI. Nie trzeba od razu inwestować a cały przód Ohlinsa. Może wystarczą wkłady od Mupo, Adreanni, czy Wilbersa.
MT-09 ma to do siebie, że trzeba na nią patrzeć jak na tworzywo bardziej niż na gotowy produkt
.
MT-09 ma to do siebie, że trzeba na nią patrzeć jak na tworzywo bardziej niż na gotowy produkt
Pozdrawiam, Tomek
No tak, ale koszty tych dodatków + wydatki na montaż = cena motocykla który już na starcie nie ma tych "wad". W sumie trudno w przypadku MT mówić, że to są wady, bo to są wyraźne założenia projektowe 
To może spytam inaczej: do czego chcesz moto kupić? 
brii napisał(a):No tak, ale koszty tych dodatków + wydatki na montaż = cena motocykla który już na starcie nie ma tych "wad". W sumie trudno w przypadku MT mówić, że to są wady, bo to są wyraźne założenia projektowe
Taniej kupisz GSRa750, ale ten jest sporo cięższy i troszkę słabszy od Yamahy. Pewnie się dziwisz że typuje same naked'y ale rynek średniaków z owiewkami praktycznie nie istnieje. Zaraz powinna pojawić się nowa FJ-09 w salonach ... i to chyba tyle ze średniaków z owiewką.
Pozdrawiam, Tomek
Nosz zapłakać się można – przeglądam już ogłoszenia od miesiąca, nie celuję w nic konkretnego i nic trafić nie mogę – same paździerze 
D R A M A T ! ! !
D R A M A T ! ! !
Czy ktoś z tu zaglądających byłby zainteresowany CB 500 – stan idealny, słowo honoru.
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
brii, a szukasz czegoś w miarę konkretnego (nie mówię o modelu czy marce, ale chociaż o typie moto), czy tak tylko wybrzydzasz? 
Wybrzydzać przestałem miesiąc temu... Założenia są takie:
– masa: koło 200kg, chętnie mniej, może być więcej (nie jest to parametr krytyczny)
– moc: nie mniej niż 0,5KM/kg (optimum 0,65 – 0,7KM/kg)
– hamulce z ABS
– zawieszenie które potrafi skręcać i nie jest endurowate
– mile widziane owiewki
W skrócie najchętniej brałbym CBR600RA, w rachubę wchodzą KTM serii 990, Ducatii 848 (wystaje trochę ponad budżet). O Kawasaki za dużo nie wiem, ale jeśli trafi się coś sensownego to nie będę miał nic przeciw
Wolałbym uniknąć fajerblejda, jak się trafi VFR z DCT to bez bólu przygarnę. Zabiły mnie ceny w niemcowni – zadbana VFR800 VTEC potrafi kosztować 6kE 
– masa: koło 200kg, chętnie mniej, może być więcej (nie jest to parametr krytyczny)
– moc: nie mniej niż 0,5KM/kg (optimum 0,65 – 0,7KM/kg)
– hamulce z ABS
– zawieszenie które potrafi skręcać i nie jest endurowate
– mile widziane owiewki
W skrócie najchętniej brałbym CBR600RA, w rachubę wchodzą KTM serii 990, Ducatii 848 (wystaje trochę ponad budżet). O Kawasaki za dużo nie wiem, ale jeśli trafi się coś sensownego to nie będę miał nic przeciw
brii napisał(a):Zabiły mnie ceny w niemcowni – zadbana VFR800 VTEC potrafi kosztować 6kE
To pewnie dlatego, że jak ostatnio napisali na popularnym portalu euro jest najtańsze od 2003. Niemcy muszą więc chcieć więcej euro, żeby pokryć sobie straty

Z początkiem sezonu zawsze ceny idą w górę. Dziwi mnie, że się dziwisz
Ja zawsze szukam od września.
Ja zawsze szukam od września.
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
risto77 napisał(a):Dziwi mnie, że się dziwisz
No daj spokój – za motocykl z 2009 roku który konstrukcyjnie sięga 2002 a w sumie nawet 1998 i ma przelatane 40kkm to chyba jednak trochę dużo
risto77 napisał(a):Ja zawsze szukam od września.
No problem w tym, że mniej więcej od grudnia szukajki zwracają wyniki w postaci szroty/przystanki albo nic...
Już nawet opisy "pierwszy właściciel" / "salon pl" nie dają nadziei na sprzęt który miał sensowną historię.
Rozglądam się za motami od wielu lat i takiej mizerii to jeszcze nie było – widać, że kombinatorzy całą zimę rzeźbili i właśnie teraz zaczęli wystawiać swoje działa
Oferty prywatne to też wesoła sprawa – dzwonię do człowieka (który deklaruje, że nie jest handlarzem) i pytam się o motocykl – słyszę: "a o który chodzi?" I tak wielokrotnie

A jak patrze na ceny w UK to szok... Jak będę sobie kupował tą r6, to w PL i transport tutaj
Mogę dać Ci namiar na chłopa od którego kupowałem swoją efke, ściąga z IT i wali dalej je na wschód, moją można powiedzieć pod zamówienie ściągał a gdybym jej nie wziął to za ruble by poszła

Mogę dać Ci namiar na chłopa od którego kupowałem swoją efke, ściąga z IT i wali dalej je na wschód, moją można powiedzieć pod zamówienie ściągał a gdybym jej nie wziął to za ruble by poszła
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Gadałem z ludźmi którzy ciągną z IT – trudno tam znaleźć coś innego niż nakedy co by nie jeździło mocno po torze.
Mówisz, że ceny w UK wysokie – to wyjaśnia jakie ulepy muszą ściągać nasi handlarze skoro u nich moty z Anglii są najtańsze z importowanych
Mam nadzieję, że nic nie wykraczę ale chyba mi się poszczęściło mimo piątku 13-ego – dostałem telefon od dealera, że klient zostawił w rozliczeniu sprzęta który był u nich kupiony jako nowy i miał tylko jednego właściciela, który cały czas go u serwisował nich – wpłaciłem zaliczkę
Mam nadzieję, że będzie 
Mówisz, że ceny w UK wysokie – to wyjaśnia jakie ulepy muszą ściągać nasi handlarze skoro u nich moty z Anglii są najtańsze z importowanych
Mam nadzieję, że nic nie wykraczę ale chyba mi się poszczęściło mimo piątku 13-ego – dostałem telefon od dealera, że klient zostawił w rozliczeniu sprzęta który był u nich kupiony jako nowy i miał tylko jednego właściciela, który cały czas go u serwisował nich – wpłaciłem zaliczkę

Ceny są kosmiczne, ale to teraz dzięki kursowi, aktualnie jest 5,74.
Taką R6 jak patrze to ok 5.000F trzeba dac co daje prawie 29.000PLN.
A w PL są ok 20.000
Za różnicę odliczając nawet transport do UK to można trochę uzbroić na tor.
Taką R6 jak patrze to ok 5.000F trzeba dac co daje prawie 29.000PLN.
A w PL są ok 20.000
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)