Telefony komórkowe
Kurde jak się odkuje finansowo to może też o tym pomyśle. Chińczyk na razie spisuje się fajnie. Szczególnie jako nawigacja. No nic... weź to na sylwestra. Chętnie się pobawie. 10.1 mi się bardzo podobał, ale jest za duży by robił za nawigację.
Jezeli chodzi o chinczyki to Ainol Novo 7 Advanced zbiera bardzo dobre opinie (recenzja – http://www.tabletowo.pl/2011/12/04/rece ... -advanced/). Tak na prawde jedyna jego wada jest niska rozdzielczosc wyswietlacza, bo brak modulu 3g, bt i gps mozna przezyc. Ja przez dlugi czas bylem na ten tablet napalony ale koniec koncow dolozylem okolo 3 stowek i kupilem uzywanego galaxy Tab'a. Mysle, ze bede zadowolony. Teraz czekam na stable release portu Honeycomba na to urzadzenie. Tak na prawde z tego co zauwazylem wiekszosc stricte tabletowych aplikacji wymaga wlasnie Honeycomba.
Chociaz nie mialem w reku 10" tabletu to wydaje mi sie, ze 7" jest wielkoscia optymalna.
loockas napisał(a):10.1 mi się bardzo podobał, ale jest za duży by robił za nawigację.
Chociaz nie mialem w reku 10" tabletu to wydaje mi sie, ze 7" jest wielkoscia optymalna.
sq2jul napisał(a):gps mozna przezyc.
No właśnie dla mnie to priorytet. Chciałem sobie kupić dużą navi taką 5-7". No ale za 380zł kupiłem nowego pseuda tableta, który robi za nawigację 7" i przy okazji okazał się niezłym terminalem do pracy z ssh jak trzeba się gdzieś awaryjnie dostać. Netbooka nie wszędzie chce mi się zabierać, a chińczyk lezy prawie cały czas w aucie
Kurde tam zachwalaliscie Samsunga wiec miedzy innymi go kupilismy w promocji orange
Osobiscie powiem wam, ze dla mnei to dramat
Kompletnie mi sie nie podoba jego obsluga itd
Jednak wole nokie n9 , ktora pewnie jest gorsza pod wieloma wzgledami ale dla mnie prostsza i bardziej logiczna
Osobiscie powiem wam, ze dla mnei to dramat
Jednak wole nokie n9 , ktora pewnie jest gorsza pod wieloma wzgledami ale dla mnie prostsza i bardziej logiczna
Mateusz napisał(a):Idź, ten śmieszny telefon potrafi zaskoczyć, głównie za sprawą androida i wyświetlacza. Ogólnie bardzo fajnie wypada, jeśli oceniać go przez pryzmat stosunku cena/jakość.
No androida już używam
Mateusz napisał(a):Idź, ten śmieszny telefon potrafi zaskoczyć, głównie za sprawą androida i wyświetlacza. Ogólnie bardzo fajnie wypada, jeśli oceniać go przez pryzmat stosunku cena/jakość.
Koszmar ten telefon. Wg mnie to troche Play strzelil sobie w stope tym modelem. Jak dają ludziom testować coś, co ma promować androida, to fajnie by to było jakoś wydajniejsze. Największa wada tego hjułi to szybkość działania... Szczególnie właśnie jak ktoś już ma inny telefon z androidem.
No Panowie kto robi zakupy: https://market.android.com/details?id=a ... ure=banner
Codziennie jest coś nowego
Ale wystarczy coś pogrzebać i przyspieszy. Niby developerzy Hjułiego cos tam namieszali.
Codziennie jest coś nowego
loockas napisał(a):Największa wada tego hjułi to szybkość działania.
Ale wystarczy coś pogrzebać i przyspieszy. Niby developerzy Hjułiego cos tam namieszali.
Istnieje telefon z androidem który ma normalną klawiaturę? Najlepiej nie pełną qwerty, tylko zwykłą standardową Dotąd bawiłem się symbianem, ale teraz wszystko co najlepsze tylko na androida no i przydałoby się wymienić sprzęt.
Mateusz napisał(a):Zależy do czego porównujesz
Do LG GT540 Swift, którego miałem ponad pół roku. Cena nawet niższa, a zdecydowanie inna liga w działaniu. Swift bez żadnych tweaków obrabiał spokojnie wszystkie serie Angry Birds. Niestety dla Ideosa to był już problem. Plus rzeczywiście za ekran, bo kolory są bardzo żywe. Nawet lepsze niż w mojej milestone. Podobno po podkręceniu procka i na alternatywnym sofcie ideos działa znacznie wydajniej. Niestety nie chciałem tego robić.
A ja swoj wczoraj odeberalem z serwisu... Uwaga dla posiadaczy Samsunga Galaxy S+ (i9001) – nie jest on wodoszczelny... 
sq2jul napisał(a):A ja swoj wczoraj odeberalem z serwisu... Uwaga dla posiadaczy Samsunga Galaxy S+ (i9001) – nie jest on wodoszczelny...
Gdzie go wrzuciłeś? :-P
Zyg napisał(a):sq2jul napisał(a):A ja swoj wczoraj odeberalem z serwisu... Uwaga dla posiadaczy Samsunga Galaxy S+ (i9001) – nie jest on wodoszczelny...
Gdzie go wrzuciłeś? :-P
Nigdzie... Tak się zdarzyło ze pewnej piatkowej nocy ukompalem go w piwie...
Jakby ktos byl chetny to moge miec na sprzedaz Samsunga galaxy s+
z sim lockiem w orange, jeszcze go nie kupilem wiec bedzie nowka sztuka 
radzi89 napisał(a):Jakby ktos byl chetny to moge miec na sprzedaz Samsunga galaxy s+z sim lockiem w orange, jeszcze go nie kupilem wiec bedzie nowka sztuka
podczas zakupu negocjuj aby Ci ściągneli sim locka, za opłata ok 20 złoty,
jak wiadomo tylko siec orange ładuje simlocki, a wiadomo ze potem ciężej sprzedać...
a ta opcja za 20 zł możliwa tylko i wyłącznie przed zakupem, potem jakbyś chciał śćagnac to jakies 70-80 zł...
pozdrawiam
- Od: 1 wrz 2011, 22:04
- Auto: XEDOS 9 2.5 V6 KL-ZE
Potrzebuję kilku porad/linków dotyczących brandowanego sgs2:
– jak zrobić kopię kontaktów/sms'ów/itd?
– jak uzyskać dostęp do root'a?
– czy jest możliwe wgranie generycznego androida – bez touchwiz'a itp?
– jak zrobić kopię kontaktów/sms'ów/itd?
– jak uzyskać dostęp do root'a?
– czy jest możliwe wgranie generycznego androida – bez touchwiz'a itp?
the right man in the wrong place...